Je gedachten en woorden scheppen je toekomst

Wat je nu verkiest te denken en te zeggen is echt belangrijk. Deze gedachten en woorden scheppen je toekomst. Je gedachten geven vorm aan de ervaringen die je morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar zal hebben.

Hoi allemaal, Vroeger heb ik om eerlijk te zijn dikwijls negatieve gedachten gehad over mezelf. Ik ben letterlijk zo opgevoed geweest. De godsdienst heeft me geleerd om me steeds schuldig te voelen, op de schoolbanken heb ik geleerd om mij minderwaardig te voelen. Van mijn ouders heb ik geleerd om beschaamd te zijn. Maar hoe ik mijzelf onvoorwaardelijk lief moest hebben, nee dat werd mij niet aangeleerd. In feite heb ik zelfs geweigerd om een positieve gedachte over mezelf te denken, ik wist zelfs van niet beter. Waarom die hardheid naar mezelf toe om toch maar mijn mooie eigenschappen niet te moeten waarderen en koesteren. Kwaad op jezelf zijn heet dat. Ja vandaag gaat het over hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt veranderen in positieve gedachten over jezelf.

Negatief denken over jezelf gebeurt meestal als gevolg omdat je ooit zelf slecht behandeld bent geweest terwijl je juist iets positiefs aan het doen was. Deze afwijzing van het goede in jezelf is pijnlijk en zeker toen je nog kind was, gewoon niet te verdragen. Er ontstond twijfel over jezelf, en twijfel is de voedingsbodem voor angst. Op dat punt ben je met zelfafwijzing begonnen om niet meer met deze afwijzingspijn in contact te moeten komen (identiteitsconflict is een biologische conflictsituatie). Dan begin je met negatief te denken over jezelf, je tast je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect aan. Het zelfvertrouwen zakt weg en patronen achtervolgen jouw leven waardoor er hardheid naar jezelf ontstaat. Herkenbaar?

Nou, je kunt vanaf nu weigeren om negatieve gedachten over jezelf te denken. Je hebt geen schuld aan hetgeen er in het verleden is gebeurt, de waarheid over jou is dat jij steeds je best hebt gedaan. Iedereen kan dit, je dient een besluit te nemen, de overtuiging te veranderen die je hebt over jezelf. Daaruit kan een nieuw gedrag gecultiveerd worden dat meer in overeenstemming is met wie je werkelijk bent. Een overtuiging van “ik ben het waard”. Je hoeft niet te vechten tegen je gedachte als je iets wilt veranderen, dat werkt niet. Zeg gewoon bedankt aan je onbewuste dat je dit met me deelt en vraag een andere gedachte. Je kunt erbij zeggen dat je de ervaring ondertussen goed kent van de gedeelde gedachte en je dit niet leuk vindt, geef me een andere gedachte alsjeblieft. De oude ervaringen heb je niet meer nodig, het hoeft niet meer herhaald worden. Ik kies voor een andere gedachte, ik doe hier niet meer aan mee. Ik wil op een andere manier denken. 

Dus niet vechten tegen je gedachten. Daar waar je tegen vecht verlies je altijd, dat zien we ook bij ziekten, kom op tegen kanker heeft juist meer kanker gecreëerd. Nu vechten we tegen corona en dat maakt de mensen juist zieker. Wanneer gaan mensen leren om niet meer te vechten? Dat is een zeer lage trillingsfrequentie. Leer in overgave te gaan, daarbij zal je trillingsfrequentie verhogen en dat zal altijd werken waarbij het gemakkelijker wordt om een positiever beeld over jezelf te vormen. HOU VAN JEZELF, dan ben je nooit meer eenzaam. Ik geef daar persoonlijke consulten over mocht je graag ondersteuning hebben.

ERKEN JE GEDACHTE EN OVERSTIJG ZE door dankbaarheid, want je hebt iets van jezelf herinnerd en je bent gegroeid.

Wees bewust dat een gedachte maar een gedachte is en jij deze gedachte niet bent. Het gaat erom gedachten te cultiveren die positief zijn over jezelf, dit te geloven en dat nog eens te zeggen. Nogmaals : je bent het waard om positief te denken over jezelf. Wees echt gelukkig om de authenticiteit en uniciteit dat jij bent. Je bent echt fantastisch, vergeet dit nooit meer!

De man die spuugde op Boeddha

Onze meester boeddha zat onder een boom te praten tot zijn leerlingen. Plots kwam er een man op hem af, en spuugde de boeddha zonder reden op zijn gezicht. Boeddha veegde ontspannen zijn gezicht af en vroeg aan de man: “Wil je nog wat anders communiceren?” De man wist niet hoe hij hierop moest reageren, deze reactie had hij nooit verwacht!

De leerlingen van Boeddha waren echter zeer kwaad. Ze vertelden de man dat dit ontoelaatbaar is en zeker het spugen op de meester vervulde de leerlingen met kwaadheid. Boeddha zei echter: “Stil. Deze man heeft mij niet vernederd, maar ik nodig je wel uit om goed naar je eigen gedrag te kijken. Deze man weet niet wie ik ben. Hij heeft een beeld over mij gevormd op basis van horen zeggen. Hij heeft niet op mij gespuugd, maar op het concept dat hij van mij heeft. Hij spuugt niet op mij, maar op zijn eigen gedachten. Ik ben daar geen deel van. Ik kan alleen maar vaststellen dat deze man nog wel meer wil zeggen dat dit.

De man begreep er nu helemaal niets meer van en rende naar huis. Het hele gebeuren bleef maar door zijn geest spoken, en zijn brein had geen enkel patroon waarin deze ervaring paste. 

De volgende ochtend kwam hij terug en wierp zich aan boeddha’s voeten. De boeddha vroeg hem: “wat wil je nog meer communiceren? De man zei: “Heer, kunt u mij vergeven voor wat ik gisteren gedaan heb?, en de boeddha zei: “Ik kan je niet vergeven, want ik ben niet de man op wie je gisteren gespuugd hebt. De rivier stroomt en is nooit hetzelfde. Zo bestaat de man op wie je gespuugd hebt ook niet meer. Ik lijk alleen maar op de man van gisteren. Ik kan je niets vergeven, wat ik heb er niets mee te maken. En Boeddha voegde eraan toe: “Ik kan ook zien dat jij niet dezelfde man bent als die van gisteren. Beide personen bestaan niet meer, dus laten we maar over iets anders praten”.

Dit verhaal vertelt veel over de kracht van de minste weerstand: Een integraal wezen weet zonder te gaan, ziet zonder te kijken, en brengt dingen tot stand zonder te doen. De wet van de minste weerstand is gebaseerd op het feit dat de intelligentie van moeder natuur moeiteloos en met onbekommerde overgave functioneert. Dat is het principe van de minste actie, van de minste weerstand. Dat is ook het principe van harmonie en liefde. Als we deze les leren van moeder natuur, kunnen we onze wensen gemakkelijk vervullen.

Het tweede component van de wet van de minste weerstand is verantwoordelijkheid en dat betekent werkelijk niemand en niets de schuld geven van uw situatie, ook niet uzelve. Als je het NU-Moment kunt accepteren, betekent verantwoordelijkheid het vermogen om een creatieve respons te hebben op de situatie in het NU. In elk probleem is het zaad van de gelegenheid aanwezig waarmee het jou mogelijk maakt het moment te transformeren tot een betere situatie of betere zaak. Als je dit eenmaal kunt, zal iedere kweller, of tiran jouw leermeester worden omdat de werkelijkheid een interpretatie is. Als je kiest om deze werkelijkheid op deze manier te interpreteren, heb je vele leermeesters om je heen en heb je veel gelegenheden om te groeien in bewustzijn. Onthoud: “Dit moment is zoals het moet zijn”. Wat voor relaties die je op dit moment hebt, zijn precies de relaties die je nu nodig hebt. Want achter elke gebeurtenis gaat een bedoeling schuil, en die verborgen bedoeling is het bevorderen van jouw eigen groei.

In plaats van ervoor te kiezen om alleen maar te bestaan, spoor ik je aan om het leven te ervaren dat je wilt leven.

Ik kies steeds voor de handeling die op liefde is gesteund. Zo kan ik de volle glorie ervaren wie ik werkelijk ben en wie ik kan zijn. Het leven heeft slechts één doel en dat is voor jou en iedereen om de hoogste glorie te ervaren. Alles is te bereiken door te denken, te zeggen, en te doen en staat in het teken van deze opdracht. Er is niets anders wat je ziel hoeft te doen en je ziel wil ook niets anders dan dit. Het wonderbaarlijke is dat dit doel eeuwigdurend is. Een einde luidt beperking in, terwijl het doel van de ziel, van God, juist vrij is van beperkingen.

Mocht je in een moment komen waarop je jezelf in je hoogste glorie ervaart, dan ervaar je tegelijk dat er nog een grotere glorie is om te vervullen. Dat houd in dat hoe meer je bent, hoe groter je kunt worden, en hoe groter je kunt worden, hoe meer dat je bent. Mijn grootste geheim is dat het leven eigenlijk geen ontdekkingsreis is, maar eerder een scheppingsproces. Ik ben mezelf niet aan het ontdekken, ik ben mezelf aan het herscheppen, elke keer opnieuw. Ik zoek niet uit om te vinden wie ik ben, ik zoek uit om vast te stellen wie ik wil zijn.

In feite is het leven geen leerschool. Het leven is om je te herinneren en te her-scheppen wie je bent. Want ik heb ontdekt als je jezelf niet schept zoals je bent, dan kun je het ook niet zijn. Je gaat naar school als er iets is wat je niet weet, je gaat er niet naartoe als je iets weet, gewoon om je slimheid te ervaren. Het leven biedt steeds de mogelijkheid empirisch, op basis van ervaring te kennen wat je conceptueel in je geest al weet. Je hoeft daarom niets te leren om dit te doen. Je hoeft je slechts te herinneren wat je al weet en van DAARUIT TE HANDELEN. 

De ziel weet te allen tijde alles wat er te weten valt. Voor haar is er niets verstopt of onbekend. Maar weten is echter niet voldoende. De ziel streeft naar ervaring. Je weet allicht van jezelf dat je vrijgevig bent, maar zolang je niets doet wat die vrijgevigheid aantoont heb je alleen maar een concept. Je weet allicht van jezelf dat je aardig bent, maar zolang je niet aardig bent tegenover een ander heb je alleen maar een idee over jezelf. De ziel heeft altijd het grootste verlangen om het meest verheven concept over zichzelf om te zetten in haar meest verheven ervaring. Tot het moment dat het concept ervaring wordt, bestaat er slechts speculatie. 

Ik ben een therapeut zonder enig papiertje of diploma en heb zeer lang over mijzelf gespeculeerd. Begrijp je hoe jong en vernieuwend mijn ervaring is van mijzelf, door te handelen van wat ik weet en te herinneren over wie ik werkelijk ben? Deze blog is mijn levensweg waaruit ik heb ontdekt om authentiek te zijn en te handelen vanuit authenticiteit. Dat is kracht en uitstraling. Wat ik aan mezelf heb gegeven, geef ik automatisch ook aan anderen. Wat ik nalaat om aan mezelf te geven op de eerste plaats, laat ik ook na te geven aan anderen. Daarom stel ik mezelf steeds op de eerste plaats, want zo kan ik iedereen die dit wenst echt helpen met het ontdekken en herinneren van wie ze werkelijk zijn.

Ik ben niet andersdenkend

O, nee zeker niet, ik ben anders omdat ik heb geleerd te denken in contact met mijn intuïtie. Hoe doe ik dat? Gedachte voor gedachte geven wij vorm aan ons bestaan. En wat we aandacht geven zal groeien. Daarom geef ik veel aandacht aan mijn eigen persoon en dan nog eens op de eerste plaats. Hoor al vele mensen zeggen dat dit egoïstisch is. Dat zit nu eenmaal opvoedkundig in elkaar in onze maatschappij die zegt: je doet het voor een ander. Maar ik doe het niet voor een ander, ik doe het voor mezelf omdat ik dat waard ben. 

Mijn persoon kan pas een ander helpen als mijn levensenergie die ik als een ‘gouden muntstuk’ heb gekregen bij de geboorte gebruik voor wat het bedoeld is: “namelijk mijn eigen leven creëren, uitdrukking geven aan mijn missie”. Maar als ik mijn gouden muntstuk gebruik om een ander te helpen, dan moet een ander mij helpen. Zo werkt de natuur niet. Op deze wijze kom ik in de dramadriehoek terecht, en dat doe ik niet. 

Eigenlijk heb ik zeer veel te geven aan de mensen, echt heel veel, en alle mensen die voor zichzelf hebben gekozen krijgen zeer veel van mij. Dat zijn mensen die ook kiezen voor zichzelf en zichzelf eveneens op de eerste plaats zetten. Op het domein van energie trekt het gelijkgezinde altijd het gelijkgezinde aan. Mensen die zichzelf op te eerste plaats zetten, zijn mensen die weten dat ze veel te geven hebben en zijn daarom uit de slachtofferschap gestapt, net zoals ik dat ook gedaan heb. Ik voel me geen slachtoffer meer, van niets. Verantwoordelijkheidsgevoel heb ik gecultiveerd. Daarom geef ik niets aan slachtoffers die (meestal onbewust) kiezen om slachtoffer te blijven en eveneens kiezen om hun levensenergie altijd te gebruiken om anderen op de eerste plaats te helpen.

Als ik aandacht geef aan alles wat ik kan geven, geef ik dit eerst aan mezelf. Dan ontstaat er een soort oneindige vermenigvuldiging. Daardoor kan ik zoveel geven aan mensen. Vele mensen maken daar dankbaar gebruik van. Maar dat werkt ook in de omgekeerde richting, want ik krijg vervolgens ook zoveel van mensen. Wat ik gewoon wil zeggen is: “wat ik aan mezelf geef op de eerste plaats, geef ik automatisch ook aan anderen”. Het geheim is dat je niet in slachtofferschap mag blijven hangen. Als je weet dat trauma’s dienen om jou te helpen in eigen kracht te komen, dan ontgroei je slachtofferschap. Als je geen slachtoffer meer bent, dan kom je in contact met je intuïtie. Met een rustige buikademhaling kun je ratio en intuïtie met elkaar verbinden en verkrijg je de meerwaarde. Dan begin je jouw eigen leven te creëren zoals je dat wenst (natuurlijk in relatie met wat op de agenda van de ziel staat).

Je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect stijgt. En precies zo werkt de natuur: “Je trekt als een magneet mensen en ervaringen naar je toe die overeenkomen met hoe jij over jezelf denkt, wat je jezelf waard vindt en wat je voor jezelf wenst”. Daarom gebruik ik mijn gouden muntstuk om mijn levensenergie aan mezelf te geven OP DE EERSTE PLAATS. En zo kan ik veel geven aan anderen. Dus de uitspraak: “je doet het voor de ander”, Dat is bij mij het ene oor in en het andere oor er weer uit. Ik doe daar niet aan mee. 

Het ego en de wil zijn er niet om te beslissen, ze zijn er om te verkrijgen wat al besloten is. Het ego en de wil zijn daarom fantastische instrumenten om je leven te creëren. Maar je mag geen slachtoffer zijn, want dan zal het ego en de wil doldraaien. Als je in je kracht staat kun je met het ego zoveel prachtige dingen doen waar iedereen beter van wordt.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *