Je gedachten en woorden scheppen je toekomst

Wat je nu verkiest te denken en te zeggen is echt belangrijk. Deze gedachten en woorden scheppen je toekomst. Je gedachten geven vorm aan de ervaringen die je morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar zal hebben.

Hoi allemaal, Vroeger heb ik om eerlijk te zijn dikwijls negatieve gedachten gehad over mezelf. Ik ben letterlijk zo opgevoed geweest. De godsdienst heeft me geleerd om me steeds schuldig te voelen, op de schoolbanken heb ik geleerd om mij minderwaardig te voelen. Van mijn ouders heb ik geleerd om beschaamd te zijn. Maar hoe ik mijzelf onvoorwaardelijk lief moest hebben, nee dat werd mij niet aangeleerd. In feite heb ik zelfs geweigerd om een positieve gedachte over mezelf te denken, ik wist zelfs van niet beter. Waarom die hardheid naar mezelf toe om toch maar mijn mooie eigenschappen niet te moeten waarderen en koesteren. Kwaad op jezelf zijn heet dat. Ja vandaag gaat het over hoe je negatieve gedachten over jezelf kunt veranderen in positieve gedachten over jezelf.

Negatief denken over jezelf gebeurt meestal als gevolg omdat je ooit zelf slecht behandeld bent geweest terwijl je juist iets positiefs aan het doen was. Deze afwijzing van het goede in jezelf is pijnlijk en zeker toen je nog kind was, gewoon niet te verdragen. Er ontstond twijfel over jezelf, en twijfel is de voedingsbodem voor angst. Op dat punt ben je met zelfafwijzing begonnen om niet meer met deze afwijzingspijn in contact te moeten komen (identiteitsconflict is een biologische conflictsituatie). Dan begin je met negatief te denken over jezelf, je tast je eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect aan. Het zelfvertrouwen zakt weg en patronen achtervolgen jouw leven waardoor er hardheid naar jezelf ontstaat. Herkenbaar?

Nou, je kunt vanaf nu weigeren om negatieve gedachten over jezelf te denken. Je hebt geen schuld aan hetgeen er in het verleden is gebeurt, de waarheid over jou is dat jij steeds je best hebt gedaan. Iedereen kan dit, je dient een besluit te nemen, de overtuiging te veranderen die je hebt over jezelf. Daaruit kan een nieuw gedrag gecultiveerd worden dat meer in overeenstemming is met wie je werkelijk bent. Een overtuiging van “ik ben het waard”. Je hoeft niet te vechten tegen je gedachte als je iets wilt veranderen, dat werkt niet. Zeg gewoon bedankt aan je onbewuste dat je dit met me deelt en vraag een andere gedachte. Je kunt erbij zeggen dat je de ervaring ondertussen goed kent van de gedeelde gedachte en je dit niet leuk vindt, geef me een andere gedachte alsjeblieft. De oude ervaringen heb je niet meer nodig, het hoeft niet meer herhaald worden. Ik kies voor een andere gedachte, ik doe hier niet meer aan mee. Ik wil op een andere manier denken. 

Dus niet vechten tegen je gedachten. Daar waar je tegen vecht verlies je altijd, dat zien we ook bij ziekten, kom op tegen kanker heeft juist meer kanker gecreëerd. Nu vechten we tegen corona en dat maakt de mensen juist zieker. Wanneer gaan mensen leren om niet meer te vechten? Dat is een zeer lage trillingsfrequentie. Leer in overgave te gaan, daarbij zal je trillingsfrequentie verhogen en dat zal altijd werken waarbij het gemakkelijker wordt om een positiever beeld over jezelf te vormen. HOU VAN JEZELF, dan ben je nooit meer eenzaam. Ik geef daar persoonlijke consulten over mocht je graag ondersteuning hebben.

ERKEN JE GEDACHTE EN OVERSTIJG ZE door dankbaarheid, want je hebt iets van jezelf herinnerd en je bent gegroeid.

Wees bewust dat een gedachte maar een gedachte is en jij deze gedachte niet bent. Het gaat erom gedachten te cultiveren die positief zijn over jezelf, dit te geloven en dat nog eens te zeggen. Nogmaals : je bent het waard om positief te denken over jezelf. Wees echt gelukkig om de authenticiteit en uniciteit dat jij bent. Je bent echt fantastisch, vergeet dit nooit meer!

Ik heb een mooi liefdesprogramma op de website dat echt niet veel kost. Een mooie investering om je eigenwaarde te cultiveren. Je bent het waard.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Warme groet

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *