Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteem

immuunsysteem

Help mijn immuunsysteem heeft een optater gehad. Ik voel me zo slecht, mijn klachten lijken erger te worden. Bah,ik kan er niets aan doen. Ojawel, een antibioticakuur. Of is dat juist weer niet goed? Laten we eens in ons immuunsysteem duiken en het een en ander gaan ontdekken.

Het immuunsysteem past in een dualistische filosofie waarbij ziekte van buitenaf in het lichaam komt en niet van binnen de geest. Nochtans is de geest ontvankelijk voor schokken en trauma’s van het leven. De geest heeft het lichaam nodig om zich te kunnen definiëren en het lichaam heeft de geest nodig om zijn bevelen te kunnen uitvoeren. De geest geeft het lichaam het bevel om een boek open te slaan en te lezen? Zonder de geest kan het lichaam dit niet. De geest is eveneens onopzettelijk, onbewust en onbedoeld oorzaak van elke ziekte omdat het niet in eerste instantie weet hoe om te gaan met biologische schokken. Van zodra een shock of trauma is opgelost of plaats gegeven gaat je lichaam in de heling waarbij ziektesymptomen ontstaan dat in feite helingssignalen zijn. Het is een zeer belangrijke doodsoorzaak en het is misdadig om de heling signalen te zien als ziekte symptomen die moeten bestreden worden.

Oorzaak van ziekte zit in jezelf en dat past bij alle genezingswijzen die ouder zijn dan onze moderne medische wetenschap dat het woordje immuunsysteem heeft uitgevonden. We denken hierbij aan de ayurveda, de Chinese geneeskunde, de Germaanse geneeskunde enzovoort. Deze zienswijzen kennen de woorden immuunsysteem, virus, besmettelijkheid, infectie niet en werken steeds vanuit het principe van: evenwicht creëren in het lichaam. Evenwicht is synoniem van gezondheid, omdat gezondheid eveneens een transcendentale notie is. Het gaat zelfs voorbij onze natuur en omvat de gehele kosmos, het bevat onze evolutie, psychologie, filosofie, zelfs antropologie, cultuur en religie spelen hier ook een rol in.

Onze moderne geneeskunde gaat ervan uit dat de oorzaak van de ziekte buiten onszelf ligt, dat is een grote vergissing.

Er zijn indringers, en die moeten dood gemaakt worden met killercellen, die de soldaten van ons lichaam zijn. Oké, dat is het idee van het immuunsysteem volgens de huidige medische wetenschap. Ontkennen dat er een systeem bestaat die bacteriën opruimt, die cellen opruimt? Neen, dat doe ik niet, ik zeg wel dat “immuunsysteem”een verkeerde benaming is dat ons afleid om de echte oorzaak van ziekte te leren begrijpen. Wat ik nu duidelijk zeg is dat dit “immuunsysteem” eigenlijk een detox- en recyclagesysteem zou moeten worden genoemd van ons lichaam. En waarom is dat? Omdat de weefselvernieuwing en het hangt af van welk soort weefsel hoe snel dat het gaat en elke dag onverminderd doorgaat. De huid bijvoorbeeld of de maagbekleding bijvoorbeeld, dat voor een deel ectoderm is, ververst zich elke drie dagen. Andere weefsels vernieuwen zich om de drie weken of enkele maanden. Elke dag vernieuwt ons lichaam 30 miljard cellen, mocht het lichaam dat niet kunnen recycleren zouden we elke dag enorme hoeveelheden voedsel moeten eten. 

En als je werkelijk denkt dat we dat allemaal in het toilet achterlaten, ja dan heeft u de ecologische gedachte niet echt goed begrepen. Want het meeste van onze celmateriaal en vooral ons DNA en RNA wordt gerecycleerd om hergebruikt te worden. Als je die nucleotiden ergens anders kunt gebruiken dan is dat nog veel beter. Antilichamen ten eerste zijn geen antilichamen. Anti is tegen het leven en past in een dualistische filosofie dat de vijand buiten onszelf is en ons bedreigt. Daarmee kunnen ze de huidige angstpsychose in stand houden en dat geld ook bij kanker. Kanker is eveneens een overlevings- en helingsmechanisme van het intelligente lichaam. Maar ik denk holistisch en weet dat het “antilichamen” pro-lichamen zijn en met probiotica helpen met opruimen, schoonmaken en herstellen van weefsels in het lichaam. (Het zijn ook geen probiotica’s, want alle soorten microben staan ten dienste van hogere levensvormen). 

En het klopt natuurlijk als je detox- en recyclagesysteem hard moet werken. Dat indien er een nieuwe shock of trauma bijkomt met een nieuwe inflammatie tot gevolg waarbij er weer tumorweefsel of beter gezegd hulpweefsel moet worden weggenomen, dat je nog verder gaat verzwakken en het klopt als de persoon zegt, dat je dan ontvankelijker bent voor andere ziektes. Niet omdat ze infectious zijn, maar omdat je zwakker staat tegenover schokken. Dat is al een deel van de reden waarom grote groepen gelijkaardige helingssignalen gaat vertonen, niet omdat het besmettelijk is (bestaat niet), maar omdat bijna iedereen onder dezelfde omstandigheden leven en gelijkaardige biologische schokken of trauma’s ervaren. We ademen ook dezelfde lucht in als je in de stad woont bijvoorbeeld.

De beste immunisering als je daarvan mag spreken is een levensstijl en filosofie waarbij je schokken, trauma’s ex-anti al geïncorporeerd hebt in je denken en bewustzijn. Dat zie je soms bij oudere mensen met veel levenservaring omdat zij veel hebben meegemaakt en dit hebben opgelost, dat zij dus niet meer ziek worden. Dat is ook zo bij mij, ik heb een filosofie dat niet meer afhankelijk is van wat een ander denkt over mij. Zo kan ik over mezelf beschikken en heb ik evenwicht in mezelf, geestelijk en fysiek. 

De geest heeft zo’n invloed op het al dan niet handhaven van evenwicht dat doorslaggevend is of je al dan niet gezond zal zijn. Het is namelijk zo dat toxines en afvalstoffen geen oorzaak zijn van ziekte. Ze kunnen jou enkele verzwakken. Ja je weerstand gaat verzwakken. Als de weerstand verzwakt kan er opstapeling ontstaan van toxines en afvalstoffen, en eens de tolerantieniveau is overschreden kan dit aanleiding zijn voor een nieuwe biologisch shock. De intoxicatie shock. Deze shock zal je vervolgens wel ziek maken.

Maar het idee dat antilichamen ontsteking bevorderen, dat kan ik echt niet volgen. Het is andersom. De ontsteking zorgt ervoor dat de bacteriën of hun fagen actief worden. De temperatuur neemt toe, want bacteriën hebben het graag lekker warm om hun schoonmaak en hersteloperatie uit te voeren. Er wordt vocht gestuurd naar die plaats omdat bacteriën bij hun werk graag een pintje bier drinken. Er ontstaat zwelling, want bacteriën hebben wat ruimte nodig om stellingen te plaatsen om het beschadigde weefsel te kunnen herstellen. Sommige bacteriën gaan tijdens het proces van de herstellingswerkzaamheden sterven, en er gaan er meer sterven als er meer actief zijn. Op een bouwwerf valt er ook wat eens iemand van de stelling laat ons zeggen. Laat dit me zo zeggen als analogie. En dus gaat het recyclagesysteem meer werk hebben. Ik ga dus die cytokine stormen en al die andere dingen de volgende keer uitleggen. 

Het immuunsysteem is feitelijk een recyclagesysteem om bouwstoffen te recupereren bij de herstelling van beschadigd weefsel en celvernieuwing in samenwerking met microben en exosomen. Dit recyclagesysteem ruimt eveneens de gestorven microben op. Begrijp je dat een antibioticakuur dit recyclagesysteem overbelast met nieuwe intoxicatie schokken tot gevolg?? Dat is de oeroude wijsheid van ecologie uit de natuur dat de medische moderne wereld totaal verkeerd interpreteert met alle gevolgen van dien: het ontstaan van chronische toestanden. Je merkt dat je bij ziekte niet eens bang hoeft te zijn, neem je tijd om uit te zieken zoals Hippocrates dit altijd heeft gezegd en vertrouw je lichaam. Je lichaam weet altijd wat het doet.

Daniel The healthman

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Daniël,
  Ik woon in het bos, nu na de 5e tekenbeet werd de plek erg rood , kring en geïrriteerd na 3 weken.
  Borrelia….antibiotica is mij nu door de dokter gegeven.
  Hier ben ik niet blij mee maar wat is jou advies na de vaststelling als een teek wel die klachten geeft van borrelia.
  Ik neem helaas de kuur nu….
  Zonnige groet,
  Merel