Je natuurlijk instinct volgen

Je natuurlijk instinct volgen is nodig om een goede gezondheid te verkrijgen

Een goed systeem van gezondheidszorg kun je herkennen aan de hand van hoe het jou leert te luisteren naar je lichaam en hoe je op jezelf kunt vertrouwen. Je lichaam weet altijd precies wat goed is voor jou. Het zijn geen bepaalde theorieën die je gezond maken, gelukkig zijn sommige theorieën wel ondersteunend. 

Het allerbelangrijkste is om te leren luisteren naar de subtiele boodschappen van het lichaam. Als je echt leert waarnemen gecombineerd met echt voelen in je lichaam, zul je merken dat gedrag, natuurlijke aandrang, activiteiten en ziekteverschijnselen verre van willekeurig of toevallig zijn.

Het lichaam bestaat uit pure energie en voor een heel klein deel uit materie. Om precies te zijn: voor ieder deeltje materie zijn er 974.600.000 delen energie (fotonen). Met andere woorden, maar één miljardste deel van je lichaam bestaat uit materie en de rest is trillende energie. 

Alle vormen van materie, inclusief je lichaam, gedragen zich in essentie volgens de kwantummechanica. Elke verandering van externe invloeden, denk bijvoorbeeld aan klimaatveranderingen, zonnestromen, stand van de planeten, passage van de maan doorheen een bepaalde sterrenbeeld, e.a. brengen verschillende energietoestanden teweeg. Deze kunnen direct reacties, veranderingen en transformaties veroorzaken in je lichaam.

Het grote probleem is dat we leven in een maatschappij die deze signalen negeert

Om het eenvoudig te stellen, luisteren we niet naar honger, dorst, op tijd gaan slapen, aandrang om naar het toilet te gaan enzovoort. We gaan juist onze spijsvertering overbelasten met teveel voedsel en kennen zelfs het verschil niet meer tussen een voldaan gevoel of een verzadigd gevoel. 

We laten ontlasting veel te lang in de endeldarm zitten. We zijn afgeleerd om onszelf lief te hebben, we hebben geleerd onze waarde en uniciteit te miskennen en ons steeds schuldig te voelen waardoor we emotioneel afhankelijk zijn geworden van advies van een ander. 

Angst en wantrouwen maken het compleet waardoor biologische conflicten en trauma’s erger worden. Hoe kun je dan nog luisteren naar de subtiele boodschappen van je lichaam? Om de subtiele intuïtieve boodschappen te ontvangen van je lichaam is het belangrijk dat je gevoelig en alert bent.

Gezondheidsproblemen beginnen steeds wanneer we beginnen te twijfelen of ons lichaam wel de juiste keuze maakt. Deze twijfel wordt precies in het begin van je leven aangeleerd. Het reageren op onze natuurlijke noden, instincten wordt ontmoedigd door vastgestelde regels (maatschappelijk en godsdienst); overtuigingen, manipulatie en de media. 

Wat er is gebeurd met corona op grote schaal, is gebeurd door middel van een angstpsychose door corona. Zij schrijven voor hoe we moeten leven, eten, slapen, en hoe ons lichaam zijn afvalstoffen moet opruimen hoe absurd dit ook klinkt, het gebeurt wel. 

Zelfs de levensnoodzakelijke affectie om zelf weerstand versterkende hormonen te kunnen produceren wordt ons afgeraden door experts betaald door de farmaceutische investeringsmaatschappij die al miljoenen doden op zijn geweten heeft en veroorzaker is van de twee wereldoorlogen. (Dr Rath en het Neurenberg Tribunaal).

Als je luistert naar je lichaam en je gevoeligheid cultiveert zul je waarschijnlijk merken dat je op bepaalde dagen van een week op maand, of op verschillende tijdstippen van de dag bepaald voedsel gemakkelijker kunt verteren. Hetzelfde voedsel kan je zelfs de ene dag vitaal en energiek laten voelen en kracht geven terwijl je op een andere dag door hetzelfde voedsel last krijgt van je maag, opgeblazenheid ontstaat zelfs met krampen. 

De ene dag zal een bepaald gerecht je maag snel verlaten waarbij je lichaam zijn natuurlijk gewicht handhaaft, terwijl het twee weken later als een steen op je maag blijft liggen en ervoor zorgt dat er een paar kilo’s bijkomen. 

Ons lichaam is elke dag onderhevig aan veranderingen die veroorzaakt worden door de dagen en seizoenen en de verschillende posities en voortdurende bewegingen van de planeten. Deze veranderingen bepalen het mysterieuze gedrag van ons lichaam. Leer voor je welzijn en gezondheid naar je lichaam te luisteren.

Gewoon door een beetje meer aandacht te schenken aan je lichaam kan het lichaam je snel duidelijk maken of een bepaalde invloed in balans is of niet. Als je maag bijvoorbeeld al vol is en je merkt dat je toch nog iets wilt eten, kun je de vraag stellen of het je maag wel is die meer voedsel wil. 

Probeer te begrijpen dat een sterke behoefte aan eten juist een belangrijk signaal is dat je lichaam niet goed in staat is om het voedsel goed te verteren en dat het eigenlijk ondervoed is. Deze “cel-hongersnood” is verantwoordelijk voor je hunkering naar voedsel. Een belangrijk signaal om alles in het werk te stellen om je spijsvertering te zuiveren en te stimuleren zodat voeding goed opgenomen kan worden.

Hoe doe je dat?

Als je maag leeg is en je honger krijgt, vraag dan aan je maag wat hij wilt eten. Gebruik specerijen om het verteringsproces te stimuleren en te ondersteunen. Ik heb daar een programma over gemaakt op basis van ayurvedische gedachtegoed. De behoefte van je lichaam aan eten en genegenheid verandert dagelijks als reactie op veranderingen in je directe en ver verwijderde omgeving.

Om deze reden werkt een vastgesteld voedingspatroon of dieetadvies nooit. Deze zijn nooit in staat om tegemoet te komen aan je dagelijkse behoefte aan voeding en zullen bovendien de boodschappen die je lichaam verstuurt continue blokkeren en verstoren. De voedingsleer en geneeswijze uit de ayurveda houdt juist wel rekening met de dagelijkse veranderende behoeften van het lichaam. En het werkt bovendien ook, daarom dat ayurveda al meer dan 6000 jaar oud is en zijn inzichten en voedingsadvies nog nooit veranderd of aangepast zijn, gewoon tijdloos en altijd actueel. 

Dat kan van onze Westerse reguliere zienswijze niet gezegd worden en dat zien we ook aan de gezondheidstoestand van ons collectief. Niet luisteren naar de subtiele boodschappen van je lichaam is je lichaam eigenlijk mishandelen. Een mondmasker dragen is letterlijk je lichaam aantasten in integriteit waarbij de ontgiftende werking van de longen wordt tegengewerkt. Daarom dat dieren (die wel luisteren naar hun lichaam) hun ademhaling nooit gaan belemmeren. Mensen zijn blijkbaar niet zo slim. Dierenrijk versus mensDOM !!!

De natuurlijke instincten van het lichaam volgen bepaalde principiële krachten die hetzelfde zijn voor iedereen. De unieke krachten in je lichaam bepalen je natuurlijke neigingen en instincten. De intelligentie van het DNA weet precies dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie wat je lichaam steeds nodig heeft onder elke situatie en verandering. 

Op zielsniveau zijn ze zelfs verantwoordelijk voor specifieke eigenschappen voor jouw lichaamstype (conceptuele constitutie). Voor het verkrijgen van een blijvende gezondheid, vitaliteit en jeugdigheid is het noodzakelijk om naar je lichaam te luisteren en vast te stellen van je persoonlijke lichaamstype is en hoe je het beste kan zorgen voor je lichaam.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *