Je wordt sterker als je de kwetsbaarheid in de ogen kijkt

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, sterker dan je angst en twijfel. Je kunt niet loslaten wat je niet kent. Een voorwaarde om jezelf te overwinnen, is jezelf kennen. Ook met stenen die jouw weg versperren, kun je iets moois bouwen. Schaamte is enkel angst jezelf te zijn. Jaloezie komt alleen voor bij mensen die het geluk van anderen niet kunnen accepteren. Zelfs jouw ergste vijand kan je niet zo diep kwetsen als je eigen gedachten. Je wordt sterker als je je kwetsbaarheid in de ogen kijkt.

Als een steen de loop van een rivier kan veranderen, waar wacht jij dan nog op om jouw leven richting te geven? Wie zijn grenzen duidelijk aangeeft, hoeft geen muren te bouwen. Durf moed te hebben om doorheen je angst te gaan, om dan in haar diepste kern hernieuwde kracht te vinden. Soms is het beter om te zwijgen over hoe jij je voelt…Omdat het pijn doet als ze jou horen, maar je niet begrijpen. Eén van de mooiste momenten is dat je kunt loslaten wat je toch niet kunt veranderen. De pijn die je vandaag voelt is je kracht voor morgen. Niemand ziet je pijn, niemand ziet je angst, niemand ziet je verdriet, maar iedereen ziet je fouten.

De grootste gevangenis waarin mensen leven is de angst voor wat andere mensen denken. wat anderen van jou denken, gaat je niets aan. Als je je zorgen maakt over wat anderen denken over jou, dan ben je altijd hun gevangene. Laat het geluid van andermans meningen je eigen innerlijke stem niet verdrinken. Doe gewoon wat in je hart voelt dat juist is. Je zult sowieso kritiek krijgen. Je mag de rijpste en sappigste perzik ter wereld zijn, en er zal nog steeds iemand zijn die een hekel heeft aan perziken. Wie zichzelf kent, veroordeelt niemand. 

Voel jezelf altijd waardig, en wees altijd vriendelijk voor jezelf. Laat de mening van een ander over jou niet jouw realiteit worden. Uiteindelijk is jezelf zijn in een wereld die voortdurend probeert om iets anders van je te maken een uitzonderlijk knappe grootse prestatie. Zolang jij je zorgen maakt om wat anderen van je denken, ben je in hun bezit, slechts wanneer je geen goedkeuring van buiten meer nodig hebt, kun je over jezelf beschikken. Schuldgevoel sluit je op in wie je niet bent. Het is bevrijdend om niet aan alle verwachtingen te voldoen. Geluk is de liefde voor de imperfectie. Ons diepste zelf is onbevreesd en immuun voor kritiek, en kan elke uitdaging aan. Geef jezelf de toestemming om van het leven te genieten

Laat je niet afleiden door kritiek. Onthoud, de enige smaak van succes die sommige mensen krijgen is een hap uit je te nemen. De enige manier om geen kritiek te krijgen is niets doen, niets zeggen en niets zijn, maar dat is geen leven. Wordt nooit tot stilte gepest, laat nooit jezelf tot slachtoffer maken, accepteer niemands definitie over jouw leven; definieer jezelf. Je bent als origineel geboren, sterf geen kopie. Het leven is te kort om tijd te verspillen aan je af te vragen wat andere mensen over je denken. In de eerste plaats, als er betere dingen gaande waren in hun leven, zouden ze niet de tijd hebben om over je te praten. Wat voor mij belangrijk is, is niet de mening van anderen over mij, maar wat belangrijk voor mij is, is mijn mening over mezelf. Wij dragen de wonderen die we buiten onszelf gaan zoeken

Schuldgevoel en vrees zijn de enige echte vijanden van de mens. Elke gemoedstoestand reproduceert zichzelf. De grote ketterij, de enige echte grote ketterij is het denkbeeld dat iets afgescheiden is , op zichzelf staat en essentieel verschilt van andere dingen. Dit gevoel van afgescheidenheid is de oorzaak en de wortel van alle kwaad. Je oordelen naar anderen laten je zien wat je nog onderdrukt en verwerpt in jezelf. Wees uw vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, geduld en zelfbeheersing. Hoe beter je als mens bent, hoe moeilijker het wordt om anderen van slechtheid te verdenken. Liefde is het doorvoelen van de eenheid die achter het verschil zit.

Wie nog nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd. Alleen iemand die pijn heeft, haalt uit naar anderen. Ruzie begint nooit met de eerste zin, ruzie begint altijd met het antwoord. Er valt aan alles wel iets verkeerds te ontdekken, maar het is handiger om te letten op wat er goed aan is. Als je een liefdesrelatie met jezelf zou hebben, zou je dan blijven of weggaan? Waarom doen we zo ons best om erbij te horen? Het is juist de kunst om uniek te zijn. In relaties is het de kunst elkaar vrij te laten in de verschillen, wat overblijft, is wat je verbindt. Je intiemste relatie is de relatie met je gedachten.

Vergissingen zijn groeistuipen van wijsheid. Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe. Haat eindigt niet door haat, haat eindigt door liefde. Dat is eeuwige wet. Je kunt iets in een ander niet liefhebben of haten TENZIJ het weerspiegelt wat je liefhebt of haat in jezelf. In onze wereld waarin wij ons fysiek lichaam driedimensionaal ervaren kun je dankzij bespiegeling jezelf definiëren wie je werkelijk bent. Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen. Waarnemen zonder te oordelen is de hoogste vorm van intelligentie. Vind de zeven uilen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *