Jij eet toch ook heerlijke zongerijpte natuurvoeding?

Ze maken ons toch het een en het ander wijs, en zelfs hoogopgeleide mensen trappen hierin. Heb je al eens stilgestaan aan het feit van de hoeveelheid geraffineerde suiker die wordt toegevoegd aan producten waar je op het eerste gezicht niet zou verwachten dat er suiker aan wordt toegevoegd. 

Elk product met de marketeer claimt ‘mager’ en ‘halfvol’ behoort tot de groep van grote onzin. Deze geraffineerde suiker zonder voedende waarde verandert gewoon in onbruikbaar vet in je lichaam. 

Eigenlijk toch grappig, ze maken ons bang van goede gezonde verzadigde vetten terwijl die juist zo gezond zijn voor stofwisselingsprocessen in het lichaam. Gezonde verzadigde vetten zijn zo belangrijk voor ons vetmetabolisme, waarbij veel afval en toxines kunnen worden verwijderd. 

De gezonde verzadigde vetten worden uit de voeding gehaald en vervangen door geraffineerde suikers of andere rotzooi dat voor voeding moet doorgaan. Het lichaam kan niets anders dan dit omzetten in vet waar het lichaam niet veel mee kan doen, behalve opslaan. 

Het enige wat het lichaam kan doen met dit suikervet, is het gebruiken om giftige stoffen in te isoleren, zodat gezonde lichaamscellen niet geïrriteerd worden. Maar ondertussen neemt lichaamsgewicht toe. 

De pancreas, het hart en de bijnieren putten uit, de schildklier begint ook leuk mee te doen aan de uitputting en men blijft doodleuk half ziek, goed om als levenslange klant te dienen voor de farmaceutische investeringsmaatschappij, met je half ziek lichaam verzwakt door voedingstekorten als afzetmarkt.

Neem bijvoorbeeld ‘light boter’ of ‘light margarine’ (halvarine), gepromoot als de grootste prestatie van de voedingsmiddelentechnologie tot nu toe. Van deze hightech producten is minstens de helft van het vet in de boter vervangen door water. 

Om water te veranderen in vet, moet je het vermengen met gelatine, een emulgator dat de overgebleven vetstoffen zich gaan vermengen met water. Nog wat kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en bewaarmiddelen toevoegen en voila, het wondermiddel is klaar. 

Doe deze vetstoffen eens in de pan en kijk wat er gebeurt. Deze kunstmatige vetten vallen snel uit elkaar en veranderen in wat ze werkelijk zijn: water met vele scheikundige toevoegingen. Slasaus bijvoorbeeld bevat gemodificeerd zetmeel als vetvervanger. 

Dit zetmeel is zeer droog (meestal maïsmeel) en wordt behandeld met zoutzuur en enzymen uit schimmels. Het eindproduct laat een vettige spoor na in je mond. Dit kan ook bereikt worden door goedkope eiwitten en koolhydraten te gebruiken. Deze producten krijgen dan veel ‘fantasienamen’. 

Er zijn vele namaak vetten die de cholesterol verlagen. Ze hebben eigenlijk precies dezelfde eigenschappen als normaal vet, zoals dezelfde smaak en mondgevoel. Het klinkt goed dat je de cholesterol kunt verlagen terwijl je vele dieetchips, cholesterolverlagende tortilla’s of pizza’s en andere zaken kunt eten als basisvoedsel. 

Het lijkt zo veelbelovend om al deze ‘slechte’ voedingsmiddelen te mogen eten zonder het risico op hartziekten en overgewicht te verhogen. En dat terwijl cholesterol nooit de causale oorzaak is van hart- en vaatziekten. Misleiding door leugens ten top. 

Dit bedrog heeft enorme consequenties voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam. De darmflora wordt enorm verstoord, er ontstaan darmproblemen en anale lekken, diarree, constipatie. Fabrikanten voegen dan stoffen toe die deze problemen tegengaan om de populariteit van hun producten hoog te houden. 

Deze scheikundige voedingsmiddelen zijn net zo onverteerbaar als plastiek. Andere bijwerkingen van deze voedingsproducten is dat de peristaltiek van de darm vertraagt. Ze vernietigen bovendien vele van de natuurlijke vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K. 

Daarom dat fabrikanten synthetische vitaminen aan toevoegen. Synthetische vitaminen kunnen moeilijker opgenomen en gemetaboliseerd worden. Industrieel bewerkte voedingsmiddelen geven de misleidende indruk dat ze veilig zijn voor menselijke consumptie. 

Synthetische suikers bedriegen je lichaam nog veel meer met ernstige consequenties zoals zenuw- en hersenbeschadiging en uitputting van de pancreas. Maar daarvoor hebben ze al nieuwe namen uitgevonden om in de verkeerde richting te kunnen zoeken naar de oorzaak en mensen levenslang in de zenuwziektevalkuil te houden. 

Ik geniet volop van gezonde zongerijpte biologische voeding. Ik heb echt geen smaakmakers of E-nummers nodig om te kunnen genieten, maar wel veel goede gezonde verzadigde vetten. 

En dan zeggen sommigen dat ze niet kunnen genieten van natuurvoeding en ze beseffen dat ze zondigen om genieten als excuus te geven. Begrijp dan dat chemische toegevoegde rotzooi aan jouw voeding jouw smaakwaarneming zeer negatief beïnvloed waardoor je gezonde voeding ook niet meer lekker kunt vinden. 

IK GENIET VAN HEERLIJKE ZONGERIJPTE VOEDING

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *