Ik heb al duidelijk gemaakt dat koemelk waarschijnlijk door de natuur bedoeld is om kalfjes te laten groeien en ontwikkelen. Iets wat mensen niet goed begrijpen, aangezien de mens de enige diersoort is die zijn hele leven aan de uier van een koe vasthangt.

 

Ooit was ik verslaafd aan kaas, mijn hele leven lang, ondanks de risico’s die dit met zich meebrengt voor de eigen gezondheid. Het aanwezige caseïne-eiwit, het hoofdbestanddeel in zuivelproducten en vooral in kaas, is de oorzaak van het verslavende effect. In de menselijke spijsvertering wordt deze caseïne afgebroken tot casomorfine.

 

Dit zijn morfine-achtige clusters, afgeleid van caseïne, die naar de hersenen gaan en zich vastzetten op dezelfde receptor als waarop heroïne zich vastzet. Ze zijn weliswaar niet zo sterk als heroïne, maar krachtig genoeg om je steeds weer terug te laten komen voor meer, ondanks dat je zwaarder en ongezonder wordt dan ooit tevoren. Kaas trekt mensen aan vanwege dit verslavende effect. Casomorfine kan een rol spelen bij wiegendood.

Dat is een van de redenen waarom het absoluut niet goed is dat baby’s koemelk drinken. Moedermelk (inclusief colostrum) bevat 2,7 gram caseïne per liter, terwijl koemelk 26 gram per liter bevat. Dat is bijna tien keer zoveel; geen wonder dat het verslavend werkt.

 

Door verslaving denk ik ook aan de grote hoeveelheden medicijnen die aan dieren worden toegediend die in de koemelk terechtkomen.

Kaas (en zuivel) veroorzaken veel slijmproductie omdat ze de slijmvliezen irriteren. Het is een belangrijke bron van ontstekingen in het lichaam en draagt bij aan het verergeren van allergieën en astma. Dit problematische voedingsmiddel is bovendien nog toxischer gemaakt door de spijsvertering van koeien en geiten ernstig te verstoren, door genetisch gemodificeerde maïs en soja, gluten, hormonen en antibiotica aan deze dieren te geven. Hun melk is daardoor van nog mindere kwaliteit geworden, aangezien de dieren de toxines van hun slechte voeding deels afvoeren via hun melk.

Als je het herstel van je chronische aandoening, een mysterieuze ziekte of een allergie wilt bevorderen, is het altijd beter om kaas, koemelk en zuivel uit je dieet te schrappen.

Stel je eens voor hoe je leven eruitziet als je je lichaam hebt ontgift en je leven leidt met plezier en vertrouwen.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024