Kaas is niet echt gezond

Kaas is ongezond

Ik stelde reeds duidelijk dat koemelk door de natuur waarschijnlijk bedoelt is om kalfjes te laten groeien en ontwikkelen. Iets wat mensen niet goed begrijpen, vermits de mens de enige diersoort is die zijn hele leven aan de uier van een koe vasthangt.

Ooit was ik verslaafd aan kaas, al mijn hele leven, ondanks de risico’s waarmee je je eigen gezondheid beschadigt. Het aanwezige caseïne eiwit, het hoofdbestanddeel in zuivelproducten en vooral in kaas, is oorzaak van het verslavend effect. In de menselijke spijsvertering wordt deze caseïne afgebroken om casomorfine te creëren. 

Dit zijn van caseïne afkomstige, morfine-achtige clusters die naar de hersenen gaan. Deze gaan zich vastzetten op dezelfde receptor als waarop heroïne zich vastzet. Ze zijn wel niet zo sterk als heroïne, maar ze zijn sterk genoeg zodat je steeds weer terugkomt voor meer. 

Ondanks dat je zwaarder wordt en ongezonder bent dan dat je al ooit geweest was. Kaas lokt mensen. Kaas heeft een verslavend effect. Casomorfine kan een rol spelen in wiegendood.

Dat is één van de redenen waarom het absoluut niet goed is dat baby’s koemelk drinken. Moedermelk (en ook het colostrum) bevat 2,7 gram caseïne per liter. Voor koemelk is dat 26 gram per liter. Dat is bijna 10 keer zoveel, geen wonder dat het verslavend is. 

Door verslaving moet ik zelfs denken aan de grote hoeveelheid medicijnen die aan dieren gevoerd worden.

Kaas (en zuivel) veroorzaken veel slijmproductie omdat deze producten de slijmvliezen irriteren. Het is een belangrijke bron van ontstekingen in het lichaam en het ontstaan van allergieën en astma. Van dit problematisch voedingsmiddel heeft men bovendien nog eens een toxisch voedingsmiddel gemaakt. 

Doordat de spijsvertering van koeien en geiten ernstig verstoord wordt, door genetisch gemodificeerde maïs en soja, gluten, hormonen, antibiotica aan deze dieren te geven is hun melk van een nog veel mindere kwaliteit geworden. Het lichaam van deze dieren gaan de toxines van hun slechte voeding deels afvoeren via hun melk.

Als je het herstel wilt bevorderen van je chronische aandoening, een mysterieuze aandoening of een allergie, is het altijd beter om kaas, koemelk en zuivel te mijden uit je voedingspatroon. 

Stel je jezelf eens voor hoe je leven eruitziet als je je lichaam ontgift hebt en het leven leeft met plezier en vertrouwen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *