Kies je ervoor gevangene te blijven van je verleden of word je pionier van je toekomst?

Kies je ervoor gevangene te blijven van je verleden of word je de pionier van je toekomst? Weet je nog wie je was voordat de wereld je wijsmaakte wie je moet zijn? De grote kracht van zelfrespect is dat het ons bevrijdt van de verwachtingen van anderen. Schaam je niet voor jezelf. Schaamte is enkel angst jezelf te zijn. Stop met de meest perfecte persoon in de samenleving te willen zijn. Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Verstand zit in het hoofd, intuïtie in het hart en de buik. Intelligentie combineert beide. Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit, sterker dan je angst en twijfel. Het lichaam is gemaakt om gezond te zijn, dat is een universele wetmatigheid.

Het verleden is bedoeld om van te leren, niet om in te leven. Wie in oorlog is met anderen heeft geen vrede in zichzelf. Zorgen kosten je energie, verlangens geven je energie. Een tragedie kan achteraf een zegen blijken, als we haar bezien als een kans tot groei.  De wereld is als een spiegel. Kijk je boos, dan kijkt hij boos terug. Glimlach je, dan glimlacht hij terug. Elke verandering begint met een andere manier van kijken, dit geldt ook voor gezondheid. Als je jezelf blijft aanpassen om mensen niet kwijt te raken, verlies je jezelf. Je kan je ogen sluiten voor de dingen die je niet wilt zien, maar je kan je hart niet sluiten voor de dingen die je niet wilt voelen. De pijn die je vandaag voelt is je kracht voor morgen, durf moed te hebben om doorheen je angst te gaan, om dan in haar diepste kern hernieuwde kracht te vinden. Elk ziektesymptoom is een fase van herstel, investeren in je lichaam levert lijfrente op. Natuurlijke krachten in ons zijn de ware genezers van ziekten.

Probeer deze citatenbundel echt te doorvoelen zodat het een hulpmiddel is om uit je angst te gaan, je eigen kracht te zien en de hoax van deze corona onnozelheid kunt herkennen. De menselijke biologie zit anders in elkaar dan dat ze ons al 150 jaar proberen wijs te maken: de oorzaak van elke ziekte en aandoening ligt altijd INTERN !

Daniël The Healthman

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *