Zou het kunnen dat koemelk door de natuur bedoeld is om kalfjes te laten groeien?

Het is inderdaad zo dat koemelk van nature bedoeld is om kalfjes te voeden en te laten groeien. Koemelk verschilt aanzienlijk in samenstelling van menselijke moedermelk, met name in de hoeveelheid eiwitten en calcium. De aanzienlijke verschillen in voedingsstoffen tussen koemelk en moedermelk suggereren dat koemelk is geoptimaliseerd voor de groei en ontwikkeling van kalveren, die andere voedingsbehoeften hebben dan menselijke baby’s.

De consumptie van koemelk en zuivelproducten is inderdaad in verband gebracht met diverse gezondheidsproblemen bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Allergieën, lactose-intolerantie en andere vormen van voedselintolerantie tegen melkproducten kunnen verschillende klachten veroorzaken, zoals eczeem, spijsverteringsproblemen, astma, constipatie, maagproblemen, lymfoedeem, hooikoorts en migraine.

Het is opmerkelijk dat de mens de enige diersoort is die melk van een andere diersoort consumeert, en bovendien melk blijft drinken na de kinderleeftijd. Dit culturele gebruik verschilt sterk van het natuurlijke gedrag bij andere diersoorten, die enkel in hun jonge jaren melk consumeren, en uitsluitend van hun eigen soort.

Dat koemelk aanzienlijk meer calcium en eiwit bevat dan menselijke moedermelk, wijst erop dat de samenstelling ervan is afgestemd op de specifieke groeibehoeften van kalveren. Voor mensen kan een te hoge inname van deze voedingsstoffen in sommige gevallen juist gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een verhoogd risico op bepaalde ziekten en aandoeningen.

Zou het kunnen dat de natuur koemelk heeft voorzien voor de kalfjes en niet voor onze baby’s. Ken jij een diersoort die melk drinkt van een andere diersoort. We weten dat hondenmelk niet geschikt is voor de mens, dit geldt ook voor koemelk. Kattenmelk is bedoeld voor de kittens.

Deze informatie nodigt uit tot een bewustere keuze in voeding en de overweging om plantaardige alternatieven voor melk en zuivel te verkennen, vooral voor diegenen die gevoelig zijn voor lactose of allergisch zijn voor melkeiwitten. Het is altijd aan te raden om voedingskeuzes te maken die passen bij de individuele gezondheid en voedingsbehoeften.

Melk en zuivel zijn schadelijk voor de gezondheid van de mens.

Dit feit, en alles wat ik leerde over bio-accumulatie maakt zuivel eng, vooral gezien hoeveel kaas ik at. Kaas is een verbluffend product. Het is misschien wel het product dat het gevaarlijkst is voor de gezondheid en wat mensen juist tot zich nemen.

Het is een dierlijk product en dus heeft het alle problemen van biologische concentratie die niet passen bij de mens. Het is een uiterst bewerkt voedselproduct.

Koemelk bevat 30 keer meer caseïne dan moedermelk. Het calcium uit koemelk is gebonden aan de caseïne, en dit maakt het calcium veel te grof om opgenomen te worden door de membranen van de lichaamsweefsels inclusief het botweefsel.

Caseïne is een dierlijk eiwit dat in koemelk voorkomt. Het is veruit het belangrijkste melkeiwit.

Het is belangrijk voor de voeding van het kalf, want het is gemakkelijk afbreekbaar in essentiële aminozuren voor de synthese van andere eiwitten voor het kalf. Kaas zit vol caseïne. De anatomie van het menselijke spijsverteringskanaal is niet ontworpen om zo grote hoeveelheden caseïne te verteren en dat leidt tot veel problemen om het calcium uit koemelk op te nemen.

Daarbij is er ook zeer veel fosfor aanwezig in koemelk, eveneens gebonden aan de caseïne. Om deze grote hoeveelheid fosfor om te kunnen zetten is er extra calcium nodig, dat uit reserves van het lichaam zoals de spieren gehaald wordt. Fosfor is sterk verzurend voor het menselijke lichaam en dit is een verergerende factor bij osteoporose.

Gelukkig heeft het menselijke lichaam zelfregulerende mechanismen om het calcium tekort op te vangen. Echter door langdurige consumptie van koemelk en zuivel geraken de calciumreserves van het lichaam sneller uitgeput met zuurvergiftiging gevolg.

Er is een duidelijke correlatie tussen zuivelproducten en vele vreemde aandoeningen zoals de zogezegde “auto-immuunziektes” (vals concept). Dat kan zich uiten in overmatige slijmproductie en verergering van astma kinderen die er gevoelig aan zijn. Maar ook bij volwassenen. Causaal is een biologische shock of trauma dat ten grondslag ligt aan deze aandoeningen, koemelk en zuivel hebben hier een verergerend effect op.

Er is dus een correlatie tussen zuivelproducten en multiple sclerose, diabetes type 1, reumatoïde artritis en artrose. Het toont aan dat geconcentreerde dierlijke eiwitten een verergerend effect hebben op vele aandoeningen. Koemelk bevat hoge concentraties dierlijke eiwitten.

Koemelk is waar kalfjes van groeien. Dat is wat het is. Er is geen kind of mens op aarde die melk van een koe nodig heeft. Net zomin als van giraffe of een muis. De meeste mensen zijn lactose-intolerant. Dat is tegenwoordig normaal.

Alleen in het prille begin van het leven hebben zoogdieren toegang tot melk

Als melk de grootste bron is van calcium voor volwassen dieren (en de mens), dan zou de natuur zeker een manier bedacht hebben om ze hun hele leven te voorzien van melk.

Maar alle zoogdieren hebben alleen in het prille begin van hun leven beschikking over melk. Onder normale omstandigheden gaan jonge dieren nooit op zoek naar andere soorten om melk te drinken. Koeien, giraffen, olifanten en gorilla’s behouden hun hele leven uiterst sterke botten en tanden door het eten van groenvoer. De calcium en magnesium in groenvoer zijn dankzij de fotosynthese (zonnestraling) opneembaar waardoor deze dieren ook geen last krijgen van osteoporose.

Melkeiwitten van koemelk bevatten drie keer meer zwavelhoudende aminozuren dan plantaardige eiwitten. Zwavel werkt verzurend en verstoort de darmflora van het menselijke spijsverteringstelsel. Koemelkintolerantie komt steeds vaker voor in de geïndustrialiseerde wereld.

Dit wordt veroorzaakt door de slijmvormende eigenschap van koemelk. Het irriteert het slijmvlies van het maag- en darmkanaal. Door regelmatige consumptie van koemelk en zuivel ontstaat er een steeds harder wordende ondoordringbare slijmlaag aan de binnenkant van de membramen van de darmen.

Deze verharde slijmlagen verhinderen de opname van calcium, magnesium, zink en essentiële vitaminen die belangrijk zijn voor de botopbouw. Zolang je blijft doorgaan jouw spijsverteringsstelsel te belasten en te verstoppen met koemelk en zuivel, is je lichaam niet in staat om voedende nutriënten goed op te nemen.

Worden botten sterker door het drinken van melk?

De grootste melkdrinkers hebben geen bescherming. Melk maakt de botten niet sterk. Onderzoekers van Harvard universiteit volgden een grote groep oudere vrouwen voor een periode van 18 jaar. De melkdrinkers hadden geen bescherming tegen botbreuken. Dus het idee dat melk voor sterke botten zorgt of ze bij ouderen beschermt, is een mythe.

Mensen die melk drinken, breken vaker een heup, hebben vaker kanker en leven korter. Landen met de hoogste melkconsumptie hebben de hoogste mate van osteoporose en cariës, dus melk drinken beschermt je botten niet. Osteoporose, cariës en andere degeneratieve aandoeningen zijn het gevolg van biologische schokken en het verzurend effect van melk en zuivel in het lichaam. Het is ook zo dat bij natuurlijke bevolkingsgroepen minder biologische schokken zijn als in onze hectische maatschappij.

De verhouding calcium, magnesium en fosfor in koemelk is anders dan in moedermelk, dit zorgt er juist voor dat het moeilijk kan opgenomen worden.

Sommige constituties of lichaamstypen zijn beter in staat om deze verhouding op te nemen, maar dat veroorzaakt calcium opslag op plaatsen waar het helemaal niet nodig is, terwijl andere delen van het botweefsel lijden onder het verzurend effect van koemelk en zuivel.

Bij de vertering van volle melk heeft het lichaam grote hoeveelheden gal nodig.

De lever kan niet voldoende gal produceren als je langere tijd volle melk en zuivel blijft consumeren.

Het drinken van magere melk maakt de zaak nog erger. De lever moet weliswaar minder gal aanmaken om het melkvet te verteren, maar melkeiwitten kunnen niet verteren zonder hoge concentraties melkvetten.

Deze onverteerde melkeiwitten hebben een sterk verzurend effect op het lichaam, waardoor de grove melkcalcium absoluut niet absorbeert, en dit veroorzaakt verkalking van de slagaders, gewrichten en de nieren. Dit alles maakt koemelk en zuivel gevaarlijk voor onze gezondheid.

De grootste bronnen van gemakkelijk opneembare calcium voor de mens zijn aanwezig in zongerijpte groenten, fruit, zaden, noten en granen.

Stofwisselingsziekten veroorzaakt door het drinken van melk

In principe worden vele stofwisselingsziekten verergerd door ernstige verstoppingen in het maag- en darmkanaal, het capillair systeem, het bindweefsel en de lymfe. Deze verstoppingen door teveel dierlijke eiwitten, hebben tekorten van essentiële voedingsnutriënten en mineralen tot gevolg, zoals calcium in onze lichaamsweefsels.

Een bepaald soort eiwit uit koemelk, bètacaseïne kan een krachtige reactie oproepen dat op hun beurt kan reageren met andere lichaamsstoffen en zo een allergische reactie veroorzaken.

Wei is rijk aan bètacaseïne, sinds wei aan voedingsmiddelen werden toegevoegd, viel dat ‘toevallig’ samen met een enorme toename van allergieën. Het gebruik van veel melk en zuivel leidt tot een wit beslagen tong.

Dit is een indicatie van irritatie van het slijmvlies van het maag- en darmkanaal waardoor er chaos in je spijsvertering ontstaat. Het gevolg is dat er veel toxines worden gevormd die het lichaam binnendringen. Zodra ik gestopt ben met de consumptie van melk en zuivel is mijn gezondheidstoestand sterk verbeterd.

Hormonen en antibiotica

Mensen denken: Ik wil hormoonvrij, niet geïnjecteerd met antibiotica en groeihormonen. Maar melk is een hormonale vloeistof en zit vol met geslachtshormonen en natuurlijke steroïden, hormonen zoals oestrogeen en progesteron.

Melk bevat residu’s van antibiotica die aan dieren gegeven wordt. Het maakt niet uit of het conventionele melk of biologische melk is. Melk zonder hormonen is een oxymoron, het spreekt zichzelf tegen. Biologische zuivel bevat evenveel galactose wat je liever niet hebt net als conventionele zuivel.

Meestal bestaat zuivel uit veel andere producten die ermee geassocieerd zijn, waarvan pus een belangrijke is. Er is een wettelijke limiet op de hoeveelheid pus die melk mag bevatten terwijl die nog verkocht mag worden. Het is iets van 750.000 pus-cellen per cc.

Teveel pus is niet gewenst en het zou pure pus zijn. Het kan protest zoals ontstekingsreacties oproepen in het lichaam, hetgeen bijna altijd gebeurt. Je zou kaas kunnen zien als gestolde koeienpus.

Melk en zuivel veroorzaken na inname ogenblikkelijk ontstekingsreacties in het lichaam. Decennialang hebben de voedingsindustrie en de overheid gelogen over de gezondheid verzwakkende eigenschappen van melk en zuivel.

Zuivelproducten verergeren het risico op verschillende kankersoorten, vooral met betrekking tot hormonen. Dus borstkanker, prostaatkanker en eierstokkanker. Dit is een product dat je zelfs in zijn zuiverste staat niet wilt consumeren, want er is een risico aan verbonden.

Melk en zuivel van A2 koeien zijn uiteindelijk veel beter voor menselijke consumptie en hebben veel minder schadelijke bijwerkingen als gewone koemelk en zuivel.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024