We leren steevast om in angst te leven

Angst is een krachtig middel om mensen te manipuleren. Van jongs af aan leren we leven in angst. We horen over natuurlijke selectie, de overwinning van de sterkste en het succes van de slimste. Maar er wordt opvallend weinig gesproken over de glorie van liefde.

Voortdurend wordt de nadruk gelegd op het streven naar het beste, het slimste of het sterkste zijn, op welke manier dan ook. Als je om welke reden dan ook hier niet aan voldoet, vrees je verlies. Want dat is de grote illusie die we leren: “dat minder zijn, betekent dat je een verliezer bent.”

Handelen vanuit deze angst is de dieperliggende oorzaak dat we de glorie van wie we werkelijk zijn niet kunnen omarmen. Daarom kies ik, Daniël, voor handelingen die gebaseerd zijn op onvoorwaardelijke liefde. Op deze manier doe ik veel meer dan alleen maar overleven, winnen of gedijen; eigenlijk interesseert het me niet eens meer.

Ik verlang ernaar de volle glorie van wie ik werkelijk ben te ervaren en wat ik nog kan worden in dit leven. Ik besluit om alles wat ik tijdens mijn schooljaren heb geleerd te verwerpen. Alle lessen van “welwillende” maar misleidende wereldlijke mentors gooi ik in de prullenmand. Hun “wijsheid” komt niet voort uit de Goddelijke bron die de mijne is.

Mijn belangrijkste herinnering aan wie ik werkelijk ben komt niet van buitenaf, maar van binnenin. Daar put ik uit, omdat het de meest toegankelijke bron is. Het is de stem van mijn verbinding met het Goddelijke. Deze stem vertelt me wat waar is en wat niet.

Deze innerlijke stem bepaalt wat de medische wetenschap, politiek, instituties, schoolsystemen en dergelijke betrouwbaar is of niet. Het is mijn innerlijke kompas dat de koers uitzet, het schip bestuurt, de reis leidt, en ik heb geleerd om het te volgen. Het is een gevoel van soevereiniteit, van denken vrij van angst.

Ik kies voor handelingen die gebaseerd zijn op liefde en leer daar nog steeds van als ik toch nog een fout maak. Dankzij die fouten kan ik dieper in mezelf duiken, mezelf beter leren kennen, de fout begrijpen, haar bestaansrecht geven en uiteindelijk nog meer glorie ontdekken in mezelf.

Ik bewonder mensen die de schoonheid in anderen en in henzelf kunnen zien. Voor mij heeft mijn leven één doel: eerst voor mezelf zorgen en dan voor anderen, om de hoogste glorie te ervaren en dit aan anderen te delen.

Het geheim is dat alles wat ik aan mezelf geef, automatisch ook aan anderen geef. Omgekeerd, wat ik nalatig ben om aan mezelf te geven, geef ik ook niet aan anderen. Dit is iets wat we constant doen, omdat we hebben geleerd om anderen eerst te helpen, “je doet het voor anderen”.

Op deze manier blijven we vastzitten in de psychologische matrix van de “dramadriehoek”, zowel individueel als collectief, en kunnen we niet ontdekken welke glorie in elk van ons schuilt.

Ik doe niets voor anderen, ik doe alles eerst voor mezelf, en daarmee doe ik alles voor anderen. Begrijp deze paradox. Het leven is geen leerschool. Nee, ik kies ervoor om mezelf steeds te herinneren en te “herscheppen” met behulp van mijn innerlijke stem om mijn glorie tot uitdrukking te brengen.

Want werkelijk, als jij jezelf niet schept zoals je echt bent, dan kun je het ook niet zijn.

Ik handel daarom altijd vanuit wat ik herinner wat ik al weet, en daarom hoef ik op school en de maatschappij geen angst te leren. Authenticiteit, soevereiniteit, uniciteit zijn mijn sleutelwoorden. Angst hult onze lichamen in kleding terwijl liefde ons toestaat naakt te zijn.

Door voor mezelf op te komen berokken ik aan anderen geen schade, dus het is niet egoïstisch zoals velen dit zullen stellen. Nogmaals in herhaling: als ik kies om mezelf te zijn, kan ik alles geven aan mezelf op de eerste plaats, daarmee mijn problemen oplossen.

En als mijn problemen opgelost zijn, dan pas kan ik anderen ondersteunen. Voor jezelf opkomen is een daad van onvoorwaardelijke liefde en zo kun je onvoorwaardelijke liefde geven aan de ander.

Vandaag wil ik het hebben over het belang van liefde voor jezelf op de eerste plaats. Dit heeft niets te maken met egoïsme, maar alles met het creëren van gezondheid, welzijn en geluk voor jezelf. Ik wil vandaag extra aandacht besteden aan de goede eigenschappen die ik zie in andere mensen.

Tegenwoordig zie ik goede eigenschappen in alle mensen om me heen. Ik besef dat ik deze eigenschappen ook in mezelf heb, anders zou ik ze niet kunnen herkennen bij anderen. Ik hou dus volledig van mezelf, wat energie geeft.

Liefde is de krachtigste genezende energie in het universum en verdrijft de angst die de algemene gezondheid van je lichaam ondermijnt. Het zien van liefde en goede eigenschappen in anderen verhoogt je trillingsfrequentie, waarin ziekte niet kan gedijen.

Als jullie, de lezers van deze blog, ook goede eigenschappen in mij herkennen, weet dan dat deze eigenschappen waardevol zijn voor jullie, anders zouden jullie ze niet kunnen zien in mij. (Dit geldt eigenlijk ook als je negatieve aspecten in mij herkent, maar daar ga ik nu niet verder op in.)

Als je dingen hebt meegemaakt die een diepe indruk op je hebben achtergelaten en je blijft zeggen: “Het is allemaal hun of mijn schuld, ik kan niet veranderen”, dan kom je geen stap verder. Door liefde, onvoorwaardelijk naar jezelf toe, samen met onschuld, mededogen, zachtheid, vergeving en zelfs dankbaarheid, kun je wel vooruitgaan en het slachtofferschap ontgroeien. Op die manier kun je je eigen specifieke kracht ontdekken en vinden.

Liefde is de beste manier om jezelf te bevrijden van sterke negatieve gedachten en overtuigingen die je in het verleden hebt gevormd. Liefde kan dat, omdat liefde de diepste kracht is van alles. Heb geduld met jezelf en oefen met de goede eigenschappen die je herkent in anderen, want het zijn ook jouw goede eigenschappen, en je bent het waard om deze tot uitdrukking te brengen.

Je kunt vaak met een spiegel werken, van top tot teen jezelf zien in de spiegel. Kijk jezelf in de ogen, hou van jezelf, hou van je innerlijke kind, je bent gewoon fantastisch. Dat is de enige waarheid die voor jou geldt. Je hebt altijd al je best gedaan

Gepubliceerd op 20/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024