Lachen is gezond, het laat angst verdwijnen

Door te lachen wordt onze algemene gezondheid versterkt, en we verbranden nog eens extra calorieën. Het versterkt de buikspieren en het heeft een positieve invloed op het hart, de bloeddruk en elke cel van ons lichaam. 

Lachen relativeert en helpt ons denkproces te stoppen. Daardoor creëren we afstand van onze dagelijkse beslommeringen. Hoe vaker we lachen, hoe meer we vanuit een ander perspectief kunnen kijken. Dit verandert onze kijk op de omgeving en we worden zachter voor onszelf en voor anderen. 

Lachen verbindt, in de lach herkennen we de ander meer op wezenlijk niveau, en dit gaat voorbij de woorden. In de lach en de traan zijn we allemaal gelijk. Lachen brengt je in contact met het diepere in jezelf, wie je werkelijk bent, puur en vrij van sociale druk. Door te lachen laten we het kind in onszelf vrij spelen. 

Het bevrijdt, omdat spanningen worden losgemaakt, je spieren en weefsels in je hele lichaam komen na het lachen tot een voelbare rust. Jouw ademhaling gaat dieper, de adem stroomt vrijer waardoor je nieuwe energie en vitaliteit ervaart en je creativiteit weer ruimte krijgt om te ontwikkelen, het geeft zin aan het bestaan.

Lachen heelt. Los van je huidige emotionele gemoedstoestand op het moment, kan de lach echt goed dienen als een natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam.

Door te lachen komen er gelukshormonen vrij (synergetische werking van verschillende hormonen wordt gestimuleerd) en wordt het stresshormoon cortisol teruggedrongen. 

Yoga doet dit ook. Hierdoor voelen we ons een stuk beter in ons vel. Het maakt ons blijer en vrijer. Kortom, ideaal voor piekeraars, perfectionisten en fanatieke denkers!

Lachen stimuleert de lymfewerking en de darmperistaltiek. De lever krijgt extra stevige massage waardoor de gal van betere kwaliteit wordt, dat op zijn beurt de voeding beter helpt te verteren. Het bloed wordt beter gezuiverd door de lever. 

De gezondheid bevorderende eigenschappen van lachen geldt niet alleen voor de lever, maar ook voor de pancreas, de milt, het hart enzovoort. Kortom: lachen is gezond, het stimuleert het metabolisme waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften. Het is een gezonde levensstijl om elke dag goed te lachen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *