Lachen versterkt niet alleen onze algemene gezondheid, maar het helpt ook bij het verbranden van extra calorieën. Het versterkt de buikspieren en heeft een positieve invloed op het hart, de bloeddruk en elke cel in ons lichaam.

Bovendien relativeert lachen en helpt het ons denkproces te stoppen, waardoor we afstand kunnen nemen van onze dagelijkse beslommeringen. Hoe vaker we lachen, hoe meer we de wereld vanuit een ander perspectief kunnen bekijken. Dit verandert onze kijk op de omgeving en maakt ons zachter voor onszelf en voor anderen.

Lachen verbindt ons op een dieper niveau, voorbij woorden. In de lach herkennen we elkaar en voelen we een gedeelde menselijkheid. In lachen en huilen zijn we allemaal gelijk. Door te lachen komen we in contact met ons diepere zelf, vrij van sociale druk, en laten we het kind in onszelf vrij spelen.

Het bevrijdt ons doordat het spanningen losmaakt. Na het lachen voelen onze spieren en weefsels in ons hele lichaam een voelbare rust. Onze ademhaling wordt dieper en vrijer, waardoor we nieuwe energie en vitaliteit ervaren en onze creativiteit weer ruimte krijgt om te ontwikkelen. Kortom, lachen geeft zin aan het bestaan.

Lachen heeft helende krachten. Ongeacht je huidige emotionele toestand kan lachen dienen als een natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam. Het vrijkomen van gelukshormonen, dat door een synergetische werking van verschillende hormonen, wordt gestimuleerd, terwijl het stresshormoon cortisol wordt teruggedrongen.

Net zoals yoga, maakt lachen ons blijer en vrijer, ideaal voor mensen die veel piekeren, perfectionisten zijn of fanatieke denkers.

Bovendien stimuleert lachen de lymfewerking en de darmperistaltiek, terwijl het de lever een extra stevige massage geeft, waardoor de gal van betere kwaliteit wordt. Dit helpt op zijn beurt bij een betere vertering van voedsel. Het bloed wordt beter gezuiverd door de lever dankzij het lachen dat de lever masseert.

De gezondheidsvoordelen van lachen zijn niet beperkt tot de lever; het geldt ook voor andere organen zoals de pancreas, de milt, het hart, enzovoort. Kortom, lachen is gezond. Het stimuleert het metabolisme, waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften. Het is een gezonde gewoonte om elke dag goed te lachen.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024
  • Je kiest om te stoppen met de verslaving Eerst enkele puntjes aandacht geven voordat je besluit te stoppen met roken. Vertel aan niemand je voornemen om met roken te stoppen, want daarmee ondermijn je de vrijheid om hier zelf voor te kiezen. Probeer niet tegelijkertijd te veel andere dingen te veranderen in je leven. Maak er een prioriteit van als je wilt stoppen met roken of een andere verslaving. Draag steeds je sigaretten bij je, waardoor je steeds kunt kiezen of je wilt roken of niet. Je hoeft je niet te bewijzen dat je in staat bent te stoppen met [...]

    By Published On: 28/02/2024