Het belang van LDL cholesterol

LDL-cholesterol transporteert essentiële vetzuren, zoals basis omega-vetzuren, naar de cel om de celademhaling goed te laten verlopen. LDL-cholesterol is daarom levensnoodzakelijk en mag niet verlaagd worden. Ieder medicijn dat de cholesterol verlaagt, vermindert ook het transport van essentiële basis omega-vetzuren. LDL-cholesterol is niet slecht, maar juist levensreddend, zoals beschreven in het artikel over cholesterol.

Het probleem ligt in de industriële bewerking van oliën en vetten. Tijdens dit proces worden basis omega-vetzuren geoxideerd en veranderen ze in transvetten. Alle flessen met geraffineerde, goudkleurige olie, margarine en geharde vetten behoren tot de slechte vetten die ons lichaam schaden en hart- en vaatziekten, galstenen en kanker verergeren.

Je kunt het ook zo zien:

LDL Cholesterol transporteert essentiële basis omega vetzuren. Als deze vetzuren beschadigd zijn door industriële bewerking of verhitting, worden deze vetten ook door LDL getransporteerd tot aan de cel. Op deze manier fungeert LDL-cholesterol als een bezorgsysteem voor gifstoffen, waarbij het giftige transvetten en andere schadelijke stoffen naar de weefsels brengt.

Daarom wordt LDL-cholesterol ONTERECHT beschuldigd. Het is belangrijk om te beseffen dat het juist de geoxideerde essentiële basisoliën zijn die de haarvaten en slagaders verstoppen, niet de verzadigde vetten.

Een passende vergelijking is de metafoor van de auto en de dronken bestuurder die een ongeluk heeft veroorzaakt. De dronken chauffeur staat voor de geoxideerde essentiële basis omega-vetzuren, en de auto staat voor cholesterol.

De algemene benadering van hart- en vaatziektenorganisaties, kankerinstituten en farmaceutische investeringsmaatschappijen is om de auto weg te doen – de cholesterol – in plaats van de juiste oplossing toe te passen: het verwijderen van de dronken chauffeur – de slechte geoxideerde essentiële basis omega-vetzuren, oftewel de transvetten.

LDL-cholesterol transporteert essentiële omega-vetzuren tot aan de cel om een goede stofwisseling te garanderen. Daarom is LDL-cholesterol absoluut NIET SLECHT. STOP met het consumeren van geraffineerde oliën, margarine en geharde vetten, want ze zijn 50 keer giftiger dan geraffineerde suiker en verergeren epidemieën zoals diabetes, nierproblemen en overgewicht, zelfs bij kinderen.

Maak ook niet de vergissing met derivaat omega-vetzuren. De cel heeft basis essentiële omega-vetzuren nodig in de verhouding van één deel omega-3 tot twee tot drie delen omega-6. Basis omega-3 is alfa-linoleenzuur, en basis omega-6 is linolzuur. Linolzuur is zeer belangrijk voor de celademhaling.

Maar te veel derivaten van omega-6 zijn schadelijk voor het lichaam, behalve arachidonzuur. Te veel derivaten van omega-3 zijn eveneens niet goed. Visolie bijvoorbeeld draagt bij aan een verhoging van de bloedsuikerspiegel. Het lichaam kan zelf derivaten aanmaken uit de essentiële basisvetzuren (en heeft er niet veel van nodig), maar niet andersom.

Daarom zijn essentiële basisomegavetzuren zo belangrijk. Daarom is het niet nodig om het LDL-cholesterol te verlagen, en het totaal aan LDL is helemaal niet zo belangrijk, wanneer het voedingspatroon voldoende onbewerkte essentiële basisvetzuren bevat. Daarom falen de cholesterolverlagende medicijnen, omdat deze medicijnen het beschadigde basisomega-6 niet genoeg verminderen.

Het menselijk lichaam heeft geen natuurlijke cholesterolsensor in het bloed, in tegenstelling tot de spiegels van natrium, glucose, calcium, hormonen, enzymen en andere stoffen die nauwkeurig worden gereguleerd door verschillende mechanismen.

De natuur heeft voorzien in biologische sensorsystemen waar nodig. Een cholesterolsensor is niet nodig omdat het cholesterolgehalte in het bloed niet belangrijk is. In die zin wordt het duidelijk dat het LDL-cholesterolgehalte snel kan stijgen als er een interne bedreiging is die moet worden afgewend.

Maar als onze voeding gemanipuleerd en industrieel bewerkt wordt, en essentiële vetzuren grotendeels vernietigd worden, kan cholesterol niets anders doen dan deze schadelijke stoffen naar de cellen te transporteren.

Daardoor heeft LDL-cholesterol de schuld gekregen van duizenden gezondheidsproblemen, terwijl in feite de beschadigde essentiële vetzuren de schuldigen zijn. Bij gebrek aan linolzuur in onze voeding wordt dit ziekmakende proces versterkt. Helaas besteden veel artsen hier geen aandacht aan.

Triglyceriden worden eveneens door cholesterol vervoerd, waarbij wordt gesproken van VLDL of very low density lipoproteïne. Triglyceriden ontstaan ook door vetten en oliën industrieel te bewerken. De toename van triglyceriden is onafhankelijk van de cholesterolspiegel.

Triglyceriden in natuurlijke vetten kunnen door de spijsvertering omgezet worden in monoglyceriden en vrije vetzuren, die vaak antioxidante en reinigende eigenschappen hebben. Kokosolie is daar een mooi voorbeeld van. Maar de triglyceriden die ontstaan door industriële bewerking zijn bijna niet te verteren voor de spijsvertering.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024