In elk van ons huist er dualiteit

In elk van ons huist er dualiteit, wij hebben het licht en het donker in ons, het positieve en het negatieve in ons. Het één kan niet zonder het andere, zoals het Chinese Yin en Yang symbool ons leert. Op dieper niveau houden de tegengestelden, elkaar in evenwicht, het positieve heeft het negatieve in zich en het negatieve heeft het positieve in zich om elkaar in balans te houden. Dit houdt in dat het positieve het negatieve nodig heeft om te kunnen bestaan. En andersom.

Op bewust niveau kun je dan ook zo graag iets willen, maar het gebeurt dikwijls niet of je krijgt het niet

Het gaat er echt niet om dat het universum, of de wetten van aantrekking, de universele intelligentie of God… (gebruik de naam die het beste werkt voor jou) iets jou niet gunt, maar omdat jij nog geen zicht hebt op je onbewuste schaduwzijde of blinde vlek. Dat is een punt waar dikwijls aan voorbij wordt gegaan als men spreekt over de wetten van aantrekkingskracht hoe jij jouw leven kunt creëren. Dus het gaat er dus niet om om zogezegd mindset te cultiveren, ik zelf vind dit zo een afschuwelijk woord dat ergens een vorm van controle oproept waardoor je juist de band met je hart gaat verliezen.

Intentie en gekozen overtuigingen

Ik geloof wel in de enorme kracht van intenties en gekozen overtuigingen, maar door mijn levenservaring heb ik ook geleerd dat er naast de scheppende kracht er ook nog iets bestaat zoals onbewuste intenties en overtuigingen die hiermee in strijd gaan en de hele boel als dusdanig ferm in de war kunnen schoppen. Er wordt dikwijls gezegd: vraag, geloof en ontvang, maar wat je er NIET mee bereikt is om jouw onbewuste tegenwerkende overtuigingen en programmeringen WEG TE TOVEREN! Ze blijven gewoon verder bestaan!

Ze blijven doodgemoedereerd verder creëren en scheppen onder de oppervlakte van jouw bewuste denken en je vragen, geloven en ontvangen. Je bent je er niet bewust dat dit gebeurt.

En dan vraag je je af: ‘dit heb ik toch niet gewenst?, He, hoe kan dit nou?, Hier heb ik toch niet om gevraagd?’ Het gevaar is dat je jezelf gaat beschrijven als zijnde;  ik ben een pechvogel, ik ben niet leuk of het is mijn lot om steeds ongelukkig te zijn, ik ben het niet waard om geliefd te worden. Daarmee creëer je vervolgens de basis van slachtofferschap.

In feite heb je nog steeds niet in de gaten dat jouw onbewuste overtuigingen, intenties en programmeringen in feite de baas zijn in jouw scheppingsproces. Je hebt nog niet geleerd om je uiterlijke ervaringen te toetsen aan je innerlijke strijd.

Het gaat erom dat je jouw onbewuste saboteur leert kennen. En deze vervolgens liefdevol en begripvol in jouw armen sluit. Zonder oordeel.

Hoe moet ik mezelf omarmen?

  • Laat je gedachten en concepten los van hoe het leven zou moeten zijn, hoe jij zou moeten zijn en hoe relaties voor jou zouden moeten zijn. Laat alles los, accepteer wie je werkelijk bent en geef je over.
  • Maak zo eerst plaats voor de echte realiteit, de schoonheid van het leven op dit moment zoals het is in het hier en nu. Het wordt dan gemakkelijker om contact te maken met jezelf zoals je werkelijk bent.
  • Vervolgens kun je de anderen zien zoals zij werkelijk zijn.
  • Daarna komt er ruimte voor verdere ontwikkeling en ontdek je dat de grootste veranderingen steeds plaatsvinden vanaf het moment dat je niet meer gelooft dat er iets zou moeten veranderen. Door al je verwachtingen los te laten sta jij jezelf toe om samen te smelten met het natuurlijke ritme van alles en iedereen om je heen.

Dit is de manier om jezelf te omarmen en te accepteren zoals jij precies bent. Het gaat erom om niets van jezelf buiten te sluiten, geen enkele kant van jou af te schuiven of af te wijzen. Probeer je schaduwzijde of blinde vlek niet meer te bevechten, te verdoezelen of te verdringen. Stop deze innerlijke strijd, het werkt toch niet.

Mededogen, liefde, zachtheid en onschuld

Sta met mededogen, liefde, zachtheid en onschuld jezelf toe om alles wat onbewust in jou huist naar boven te halen zonder oordeel. Ontdek de geheimen in jezelf en ontdek wat je echt voelt en denkt zonder oordeel. Ontdek wat je echt nodig hebt. Door te vechten tegen de nee-energie uit je onbewuste geef je het in feite meer kracht en blaas je er meer leven in. Daarmee kun je geen enkele vijand verslaan, en je kent deze vijand bovendien niet eens.

Erken je schaduwzijde of blinde vlek

Maar als je jouw onbewuste nee-energie, je vijand gaat erkennen van zijn bestaan geef jij jezelf de keuze wat je ermee doet!!! Alleen door je onbewuste negatieve kant er zonder oordeel te laten zijn, verliest hij zijn macht over jouw scheppingsproces. Door je schaduwzijde of blinde vlek te erkennen ben je in staat om jezelf volledig te accepteren, precies zoals je bent. Al je relaties gaan evenwichtiger en vervullend worden.

Door echte wederkerigheid in jezelf te cultiveren, omdat je geen enkel aspect in jezelf meer afwijst, veroordeelt of onderdrukt kan er echte wederkerigheid tussen jou en anderen ontstaan.

Overgave en acceptatie

Echte liefde is overgave en overgave is niet mogelijk zonder vertrouwen. Geef daarom eerst jezelf (stel jezelf op de eerste plaats) vanuit liefde, voor de realiteit over en aan nog meer vertrouwen in de realiteit. Je zult zien dat op goede voet staan met de echte realiteit ruimschoots door het universum,  of de wetten van aantrekking, de universele intelligentie of God… zult worden beloond.

Op het moment dat je echt kiest om alles aspecten in jezelf te aanvaarden zoals je echt bent en de imperfectie in jezelf volledig omarmt, zul je moeiteloos vervullende relaties naar je toe aantrekken. Staak deze innerlijke strijd, sluit vrede met de nee-energie in jezelf, stroom met de energie van het leven mee, of beter nog, geef je er volledig aan over. Zo schep je ruimte voor echte liefde. Op deze wijze kun jij al je aandacht echt leren richten op hetgeen je echt wenst en zul je het krijgen. Dat is WET.

ACCEPTATIE IS HET KRACHTIGSTE GEREEDSCHAP OM TE CREËREN.

Les Onderwerpen