Het belang van onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen kan niet genoeg benadrukt worden. Kinderen leren immers van hun omgeving en zijn vaak de beste imitators van hun ouders.

Hier zijn enkele tips om een fantastische relatie te hebben met je kinderen. Het is echter belangrijk op te merken dat de huidige angstmaatregelen een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van kinderen. Ze kunnen hun toekomstperspectief verliezen en in een overlevingsmodus terechtkomen, wat kan leiden tot vervreemding. Het dragen van mondmaskers, het gebruik van handgel en het handhaven van social distancing zijn schadelijk voor hun gezondheid.

1- Als je een kind vaak een compliment geeft, dan zal het leren waarderen wat anderen doen.

2- Als je altijd eerlijk bent tegen een kind, dan leert het de betekenis van rechtvaardigheid.

3- Als je een kind een gevoel van veiligheid geeft, dan leert het anderen vertrouwen.

4- Als je een kind vaak aanmoedigt, dan ontwikkelt het een groot zelfvertrouwen.

5- Als je welwillend bent naar een kind, dan zal het leren om geduld te hebben.

6- Als je een kind ondersteuning geeft, dan leert het om zelfverzekerd te zijn.

7- Als een kind opgroeit in een vriendelijke omgeving waar het zich nuttig en op zijn gemak voelt, dan zal het liefde ontwikkelen en vinden.

8- Focus op het cultiveren en waarderen van het goede en het mooie in je kind zodat het kwade niet kan wortelen.

9- Luister altijd naar wat een kind te zeggen heeft wanneer het naar je toekomt met een vraag, verzoek of een antwoord.

10- Wees respectvol naar een kind wanneer het een fout maakt, dan wordt de kans dat hij er iets van leert veel groter.

11- Wees altijd bereid om een kind te helpen als het daarom vraagt, maar ook om je niet te moeien wanneer er geen hulp nodig is.

12- Als je een kind vaak bekritiseert, dan zal het leren anderen te veroordelen.

13- Als je een vijandige houding hebt naar een kind, dan zal het ook veel ruzie zoeken.

14- Als je een kind vaak belachelijk maakt, dan zal het verlegen en onzeker zijn.

15- Als je vaak minachtend bent naar een kind, dan zal het met gevoelens van schaamte opgroeien.

16- Spreek nooit kwaad over je kind, noch in zijn bijzijn en ook niet als het afwezig is.

17- Help een kind om de dingen vroeg onder de knie te krijgen, dit lukt het beste wanneer ze opgroeien in een omgeving die gevuld is met genegenheid, vrede en onvoorwaardelijke liefde.

18- Leer een kind wat de beste manieren zijn om iets te doen en hoe het kind ’t beste van zichzelf geven kan.

19- En belangrijk, je kind niet vaccineren met de covid-19 spuit, het is niet nodig dat duizenden kinderen MOETEN sterven om volwassenen aan te tonen hoe giftig de covid spuiten wel zijn

Liefde als levensstijl geeft jou een goed gevoel

Mijn liefde is grenzeloos. Liefde is de meest helende kracht die het universum ons te bieden heeft. Zonder liefde kunnen we simpelweg niet leven. Dit wordt vaak onderschat, maar het is een feit. Baby’s kwijnen weg zonder liefde. Het vermogen om van onszelf te houden is de kracht die ons geneest, die in ons leeft. Laten we dus elke dag zo liefdevol mogelijk zijn.

Een groot voordeel van het koesteren van zelfliefde en liefde voor anderen is dat het je een goed gevoel geeft. Het zorgt voor een positieve chemie in de hersenen en gelukshormonen overspoelen ons lichaam. Deze gelukshormonen hebben tegelijkertijd een genezende werking. Het brengt vreugdevolle levensenergie met zich mee.

Er is overvloedige liefde op aarde en in ons hart, maar mensen vergeten dit soms. We denken vaak in termen van schaarste, van tekorten aan dit en dat. Maar liefde kent geen tekort, liefde is altijd overvloedig aanwezig. We houden liefde soms echter vast in ons hart en durven het niet te laten stromen, alsof we er geen afscheid van kunnen nemen.

Als we bereid zijn om te leren, zullen we begrijpen dat hoe meer liefde we door ons heen laten stromen, hoe groter de voorraad wordt. De voorraad liefde is simpelweg ONEINDIG. We moeten ons realiseren dat universele liefde de grootste genezende kracht bevat die het universum ons biedt.

Ik zie jou in mij! wat jij in jou hebt, heb ik in mij, en wanneer jij samen met mij, deze weg kan gaan, wanneer jij, in jou, mij kan zien, en jij weet, dat wat ik in mij heb, ook in jou is, dan kunnen we, wanneer ons ego eens een loopje met ons neemt, samen, in liefde, naar elkaar toe groeien.

Want ik ben ik, maar tegelijk ook jij, en jij bent jij, maar tegelijk ook ik, en samen kunnen we dan verder op weg in begrip voor elkaar.

 

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024