Het lymfestelsel

80% van het lymfestelsel is verbonden met de darmen, waardoor dit deel van het lichaam het belangrijkste centrum van de microbiële flora vormt. Wanneer er problemen zijn met de spijsvertering, wordt de lymfedrainage minder efficiënt in alle organen van het bekkengebied en het spijsverteringsstelsel.

Een verstopping in het maag-darmkanaal leidt tot verstoring van de darmflora, waarbij het evenwicht verstoord raakt. Dit kan leiden tot een overgroei van organismen die extra toxines produceren door hun excrementen. Hoewel de lymfe probeert deze toxines te neutraliseren, kunnen de lymfevaten en -klieren verstopt raken door de overvloed aan schadelijke stoffen.

Het is belangrijk te beseffen dat de lymfe en het maag-darmkanaal eigenlijk de grootste microbiële agentia herbergen die essentieel zijn voor het elimineren van afval en giftige stoffen. Het lichaam cultiveert deze microben feitelijk voor dit eliminatiewerk, waardoor het dagelijks kan ontgiften en zuiveren.

Wanneer een lymfevat verstopt is, ontstaat altijd een abnormale ophoping van lymfevocht rond het gebied van de verstopping. Elk lymfoedeem of andere problemen kunnen leiden tot ernstige complicaties elders in het lichaam. In het lymfestelsel bevinden zich witte bloedcellen, ook bekend als fagocyten, die giftige stoffen, kankereiwitten en een overgroei van sommige microben een halt toe te roepen door ze in te sluiten. Veel soorten microben in evenwicht werken samen met witte bloedcellen.

Een onvolledige vernietiging van deze giftige stoffen kan leiden tot ontsteking van de betrokken lymfeknopen, waardoor het ontgiftingsproces in het lichaam ernstig wordt belemmerd. Giftig materiaal kan in de bloedstroom terechtkomen en acute of septische symptomen veroorzaken.

Dit kan niet alleen worden opgelost met een detox, maar wel door de spijsvertering te optimaliseren, zodat de darmflora weer in evenwicht kan komen. De darmflora speelt immers een cruciale rol bij meer dan 75% van de totale gezondheid. De microbiële flora kan worden beschouwd als een graadmeter van iemands gezondheid.

In de meeste gevallen ontwikkelt een verstopping van de lymfe zich geleidelijk, met symptomen zoals een gezwollen buik, rugproblemen en problemen met de heupen, schouders en nek. Ook kunnen het gezicht, de handen en voeten opzwellen. Dit vasthouden van vocht is vaak een gevolg van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker.

Begrijp dat biologische conflicten (eigenwaardeinbreuken) ten grondslag liggen van al deze aandoeningen en dat hetzelfde biologisch conflict ook de spijsvertering en de lymfewerking belemmert.

Dit alles komt voort uit een verstoorde spijsvertering als gevolg van onopgeloste emotionele kwesties en chemische vergiften in onze voeding. Tijdens de zomer wordt dit probleem vaak verergerd door het gebruik van zonnebrandmiddelen, die een sterk verstoppend effect hebben op het lymfestelsel en de leverfunctie, wat de aandoeningen die al in de herstelfase zijn beland, verergert.

Als er niets wordt gedaan om de spijsvertering te verbeteren, kan dit geleidelijk leiden tot verstoppingen in de borstbuis en de cisterna chyli-vaten. Hierdoor kunnen weefsel- en stofwisselingsafval niet meer adequaat worden ontgift, waardoor het verandert in toxisch materiaal dat via de vena subclavia in de bovenste holle ader terechtkomt, die direct naar het hart leidt.

De verstopping van de borstbuis en cisterna chyli-vaten zorgt ervoor dat toxisch materiaal naar de aorta stroomt, waardoor de lymfedrainage van het bovendeel van de romp wordt geblokkeerd. Dit resulteert in verzuring van de directe omgeving door de toxines, wat lichaamsweefsels beschadigt en een voedingsbodem creëert voor microben. Dit verspreidt zich door het hele lichaam, vaak resulterend in zwelling in de hals en het gezicht.

Het is belangrijk te begrijpen dat microben altijd het lichaam helpen ontgiften en de weefsels herstellen door middel van symptomen. De taak van een arts is dan ook niet om de vermeende “ziekteverwekkers” te bestrijden, maar om het lichaam te ondersteunen bij het zuiveren en ontgiften, zodat de microbiële flora snel weer in evenwicht kan komen.

Het begrijpen van de biologie van het lichaam maakt duidelijk dat de term “ziekteverwekker” misleidend is. Soms is het nodig om symptomen te onderdrukken om cytokinestormen te voorkomen, maar het bestrijden van symptomen mag nooit de hoofdzaak zijn.

Het komt zelden voor dat een ziekte of aandoening niet verergert door lymfeverstopping, en over het algemeen wordt lymfeverstopping veroorzaakt door een slecht werkende spijsvertering, en natuurlijk ook door verstopte galwegen in de lever. De lever is echter van cruciaal belang voor de spijsvertering.

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Dit is een belangrijke les voor onze medici. Hoewel ze nu al geweldig werk leveren door levens te redden en kapotte lichaamsdelen te herstellen in acute gevallen, kunnen ze door beter te begrijpen hoe het lichaam werkt volgens de principes van de natuur miljoenen levens redden.

De eerste stap is om bij elke behandeling het lichaam te helpen ontgiften en zuiveren, simpelweg door de ecologie in balans te brengen. Natuurlijk is er ook het metafysische aspect van biologische conflicten die opgelost moeten worden om de gezondheid te verbeteren.

Het herstellen van de spijsvertering is een belangrijk aandachtspunt en de eerste stap om de gezondheid te verbeteren. Hiervoor zijn zongerijpte voeding, specerijen, emotioneel evenwicht en het respecteren van de dagelijkse cycli of dagelijkse routine nodig.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024