Het ontstaan van melanomen

Al eens afgevraagd hoe het komt dat melanomen verschijnen op plaatsen die nooit door de zon worden beschenen. Net zoals bij bijna alle kankers worden melanomen ook veroorzaakt door een biologisch conflict als primaire oorzaak. Vermits melanomen zich op de huid manifesteren – inclusief de slijmvliezen – denken veel mensen dat melanomen door de zon worden veroorzaakt.

Dit klinkt logisch en toch is het niet waar. Het algemeen biologisch conflict met betrekking tot het ontstaan van een melanoom heeft te maken met aanval, schending van de integriteit of bezoedeling.

De combinatie van secundaire oorzaken die het erger maken zijn: geharde vetten zoals margarine, geraffineerde oliën, statines en andere cholesterolverlagende medicijnen, toename vrije radicalen als gevolg van de chemische cocktails uit de zonnebrandmiddelen.

Het aanhoudend tekort aan vitamine D en vitamine A als gevolg van het gebruik van farmaceutische zonnebrandmiddelen. Deze zonnebrandmiddelen verstikken de huidcellen in de onderste huidlagen. Synthetische vitamine D is giftig voor het lichaam wegens gebrek aan levensenergie, geschonken door de zon.

Overmatige zonnestraling kan de huid zeker beschadigen, maar dat veroorzaakt geen melanomen of huidkanker zoals de medische wetenschap beweert. De angst voor melanomen of huidkanker roept een psychologisch proces op van self-fulfilling prophecy en dat resulteert in de ontwikkeling van een melanoom of huidkanker. Precies daarom dat zonnepleisters werken, omdat deze de angst voor melanomen of huidkanker wegnemen.

Bovendien verschijnen melanomen en andere soorten huidkanker op delen van het lichaam die niet zijn blootgesteld aan de zon. Evenmin verklaart de UV-theorie waarom huidkanker voorkomt op een zeer specifieke locatie – op de wang, op de borst, op de rug, op de handpalm -, waarom aan de rechter- of linkerkant van het lichaam en waarom op een bepaald moment in het leven van een persoon.

Wat zegt de Germaanse geneeskunde?

De huid bestaat uit twee lagen. De opperhuid – de epidermis – behoort tot het ectodermale kiemblad. De lederhuid – het corium of dermis – behoort tot het oud mesodermale kiemblad. Melanoom heeft betrekking tot de lederhuid. De relatief dikke lederhuid heeft de functie om het organisme te beschermen tegen verwondingen en aanvallen. In de lederhuid zijn en veel melanocyten aanwezig die het pigment melanine aanmaken dat bruin van kleur is.

Dat is de reden waarom melanomen bruin van kleur zijn. In de onderste laag van de opperhuid zitten ook melanocyten die verantwoordelijk zijn voor de bruine kleur als bescherming tegen de zonnestraling. Soms gebeurt het dat een melanoom roze is omdat het geen pigment bevat, dan spreekt men over een amelanotisch melanoom.

Ingebed in de lederhuid vind je haarfollikels en de talg- en zweetklieren. Gelet op de evolutionaire ontwikkeling is het biologische conflict dat verband houdt met de lederhuid een aanvalsconflict, schending van de integriteit en bezoedeling.

In overeenstemming met evolutionaire redeneren zijn aanvalsconflicten de primaire conflictthema’s die worden geassocieerd met organen van oud mesodermale oorsprong. Oud mesoderm wordt aangestuurd vanuit de kleine hersenen. De lateraliteit is van toepassing, moeder/kindzijde of de partnerzijde.

Een kaposisarcoom is een tumor die ontstaat in de lederhuid en veel lijkt op een melanoom. Ze doen zich voor als paarse of bruine vlekken. Tegenwoordig wordt deze beschouwd als een AIDS gerelateerde aandoening. De reguliere geneeskunde verklaarde dat de plotselinge verschijning van deze vorm van kaposisarcoom bij zoveel jonge mannen aan het begin van de AIDS epidemie een nieuwe ziekte was.

De reguliere geneeskunde verklaarde dat homoseksualiteit een groot gezondheidsrisico inhoud.

Op basis van de vijf biologische natuurwetten weten we dat de opkomst van elke nieuwe ziekte veroorzaakt wordt door een collectieve angstpsychose, en met betrekking tot de homoseksualiteit was het een angstpsychose die geassocieerd wordt met HIV en AIDS.

Zich bevuild, besmet of aangevallen voelen door een persoon die HIV-positief is, vanwege iemands seksuele geaardheid in plaats van een plotseling opduikend virus waarvan nog nooit is bewezen is dat het bestaat. Luc Montagnier heeft het zelf toegegeven dat hij het HIV-virus nooit heeft geïsoleerd.

https://youtu.be/PQFxratWh7E?t=5179

https://youtu.be/PQFxratWh7E?t=5516

Het biologisch conflict met betrekking tot melanomen

Een aanvalsconflict kan worden ervaren bij een aanval door een persoon of dier of door een klap, slag of stoot – reële kwetsing – tegen het lichaam of tegen het hoofd. Dit kan zijn tijdens het sporten, bij een gevecht of bij een ongeluk. Het lichaam kan medische procedures ook ervaren als een aanval.

Vaccinatie is hier een mooi voorbeeld van. Chirurgische ingrepen, het beeld van snijden met een operatiemes, een naaldbiopsie, injecties of een stekende of indringende pijn kunnen echter ook worden ervaren als een ‘aanval’.

Veel verbale aanvallen treffen het gezicht, bijvoorbeeld uitgescholden worden, zwart gemaakt worden door scherpe of agressieve bewoordingen. Smerige woorden die je naar het hoofd geslingerd krijgt. Het onbewuste kan geen onderscheid maken of de mishandeling fysiek van aard is of verbaal door gemene woorden of bedreigingen.

Het onbewuste kan ook geen onderscheid maken tussen reëel vuil en figuratieve modder. Een beledigende opmerking over iemands intelligentie treft het voorhoofd. Men zegt weleens dat iemand een olifantenhuid heeft, als gevolg van een figuurlijke dolksteek in de rug of achter de rug om roddel te horen.

Ook medische diagnoses kunnen als een aanval ervaren worden. Seksistische opmerkingen, seksuele beschuldigingen of een aanval tegen iemands seksuele geaardheid raken iemand “onder de gordel”. Het horen van aanstootgevende woorden beïnvloedt de lederhuid van het oor.

Op een vijandige manier bekritiseerd worden, discriminatie, oneindige discussie, scheldpartijen, laster of het in twijfel brengen van iemands integriteit kan een impact hebben op het hele lichaam – gegeneraliseerd conflict. Een huidaandoening zoals acne of littekens in het gezicht of op het lichaam – na een borstamputatie – kan een misvormingsconflict oproepen dat biologisch gezien verband houdt met de lederhuid.

Zich verminkt, lelijk, smerig en bezoedeld of bevuild voelen. De ervaring van stinkend zweet, stinkende voeten, stinkende afscheiding, incontinentie kan enorm conflictueus zijn. Bijvoorbeeld bij het in contact komen met iets dat als afstootwekkend wordt beschouwd, zoals vuil, uitwerpselen, urine, braaksel, speeksel, menstrueel bloed, zweet of sperma.

Een bezoedelingsconflict kan worden veroorzaakt door fysiek contact met een persoon die wordt beschouwd als afstotelijk waardoor men zich bevuild kan voelen. Bijvoorbeeld een dronken persoon of een stinkend persoon. Als men gelooft in infectie en besmetting kan er grote angst ontstaan als je in contact komt met een ‘besmettelijke ziekte’ zoals een geslachtsziekte. De angst voor een ‘infectie’ en voor het oplopen van een ziekte kan een hele bevolking treffen. Angstpsychosen kunnen hele bevolkingsgroepen treffen.

Enkele voorbeelden uit het archief van Dr. Hamer

Een vrouw wordt wegens botkanker aan de bovenarm geopereerd. De bestraling laat een bruin verbrandingslitteken achter. = Conflict zich misvormd te voelen. Zij is niet in staat dit litteken te vergeten en ze zit er steeds weer aan te pulken en houdt zo het conflict actief. Er groeit een melanoom. = Groei in de conflict-actieve fase.

Een Succesvol rechtshandig zakenman wordt voorzitter van ene grote voetbalclub. Het toeval wil dat de club na zijn aanstelling de ene nederlaag na de andere lijdt. De pers geeft de voorzitter hiervan de schuld. In de kranten komt een spervuur van kritiek. De man voelt dit als een aanval tegen het hart en de buikzone. =schending van de integriteit. Aan de boven rechter buikwand (=partner zijde) groeit een groot melanoom in de actieve fase. Wanneer de club eindelijk weer wedstrijden gaat winnen, gaat het melanoom bloedend in genezing. In de reguliere geneeskunde wordt het als goedaardig gediagnosticeerd.

Een man heeft telkens weer ruzie met zijn vrouw. Deze heeft de gewoonte om hem te beschuldigen met de woorden: “jij vriendje…” en dan steekt zij met haar vingernagel pijnlijk tegen de borst van de man. De man voelt zich hierdoor altijd weer aangevallen. = Aanvalsconflict met celtoename – melanoom – op die plaats. Zie www.germanische-heilkunde.at/index.php/erfahrungsberichte

De conflictactieve fase

Melanocyten beginnen zich te vermeerderen vanaf het moment dat het conflict synchroon is ingeslagen in de psyché, de hersenen en het orgaan. Er ontstaat weefselvermeerdering in de lederhuid. Groei van een compacte tumor of melanoom op de plaats waar men zich aangevallen of bezoedeld voelt.

De reguliere wetenschap beschouwt deze wildgroei als huidkanker. Andere vormen van huidkankers zoals basaalcelkanker, witte huidkanker en plaveiselcelkanker zijn in werkelijkheid geen kankers, omdat ze met de opperhuid te maken hebben dat tot het ectodermale kiemblad behoort.

Een melanoom is vanuit evolutionair oogpunt een archaïsche verdedigingsmechanisme die dient als doel om een beschermende laag of dikkere huid te bieden tegen verdere aanvallen. Deze versterking van de lederhuid heeft het biologisch doel om zich beter te kunnen beschermen tegen aanvallen, letsels, misvormingen, bezoedelingen of schending van de integriteit.

Af en toe komen afzettingen van het pigment melanine voor op atypische locaties. In het geval van een primaire huidkanker wordt de accumulatie van melanine, die zich bijvoorbeeld als bruine pigmenten in de lever of in de hersenen presenteert, ten onrechte gediagnosticeerd als een uitgezaaide melanoom.

De uitzaaiingstheorie is echter nog nooit bewezen. Het verschijnen van een melanoom kan een misvormingsconflict veroorzaken met als gevolg dat in korte tijd andere melanomen in hetzelfde gebied ontstaan. Een chirurgische verwijdering van het melanoom kan leiden tot een aanvalsconflict, dat de ontwikkeling van nieuwe melanomen in gang kan zetten – zie daar een vicieuze cirkel voor iemand die niet bekend is met Germaanse geneeskunde.

Als een melanoom betrekking heeft met een moedervlek kan deze verschijnen met een zwarte, donkerblauwe of donkerbruine kleur. Moedervlekken zijn overblijfselen van de donker gepigmenteerde huid die ooit het gehele lichaam bedekte, ter bescherming tegen overmatige blootstelling aan de zon, die nog steeds wordt waargenomen bij mensen met een donkere huid die op lagere breedtegraden wonen, zoals in tropisch Afrika. De lichtere huidpigmentatie bij de Europese populatie evolueerde in een veel later stadium.

De genezingsfase of herstelfase

Na oplossing van het conflict ontstaat een tuberculeuze afbouw van het weefsel dat niet langer meer nodig is door schimmels, schimmelbacteriën of TBC bacteriën. Wanneer het melanoom openbreekt , spreekt men van een “open huidtuberculose”. Deze ziet men tegenwoordig nog zelden, omdat melanomen voordat ze in genezing gaan al “ver in het gezonde weefsel” onnodig weggesneden worden.

Indien de vereiste microben niet aanwezig zijn – als gevolg van overmatig antibiotica misbruik – blijft de tumor achter en wordt deze ingekapseld. Bij recidiverende conflictactiviteit blijft het melanoom verder groeien.

Tijdens de weefselafbouw van het melanoom verandert zijn textuur. De melanoom wordt sponsachtig en zacht. De vorm verandert, wordt groter en kan gaan bloeden. Als de genezende melanoom door de opperhuid breekt vloeit er een stinkende afscheiding uit. Met de kennis van de GNM weet men dat dit genezing is waardoor nieuwe bezoedelingsconflicten vermeden worden. Een bezoedelingsconflict veroorzaakt melanomen. Begrijp je self-fulfilling prophecy?

Therapie

Conflict en sporen achterhalen indien nog actief. Affirmaties: “ik ben sterk en goed beschermd”. “Ik laat alle goede dingen op mij af komen”.

Operatie indien melanoom mechanisch of optisch storend is. Enkel het melanoom laten verwijderen!

Bestrijken met honing. Natuurlijke prikkels zoals zon, regen, wind en water (baden). Vitamine B in gistproducten. Vitamine A en E in koudgeperste plantaardige oliën, lijnzaad- of hennepzaadolie bijvoorbeeld. Let op basische voeding, spijsvertering stimuleren met een goede uitscheiding. Excrement van een goede spijsvertering drijft op het water. Circulatie van de lymfe en darmwerking stimuleren door yoga, gymnastiek en eventueel massage. Eet elke dag twee gepelde amandelen.

Thee voor de huid (zowel inwendig als uitwendig) Berberis, berkenblaadjes, braambladeren, salie, kamille, ereprijs en cichorei. Baden of inwrijven met effectieve micro-organismen. Zeezoutbaden. Hildegard Von Bingen: wilde tijm, rode biet en kweepeer.

Kwaadaardige melanomen door de zon?

Zou het kunnen dat moeder natuur ons lichaam zo ontworpen heeft, dat ons lichaam gelukkig en gezond wordt als het in de zon mag lopen? Nog geen 100 jaar geleden was huidkanker een zeldzaamheid, de zon scheen toen ook, of vergis ik mij? Als echte natuurwezens zijn wij mensen gemaakt om in een natuurlijke omgeving te leven. Logisch toch? De zon is levensnoodzakelijk en speelt een grote rol in onze gezondheid.

De tijd dat iedereen automatisch aangetrokken werd door de eerste zonnige lentedag om naar buiten te gaan is helaas voorbij door deze angstpsychose.

Alleen zorgeloze, dappere types zoals ik die zich niets aantrekken van medische adviseurs en kankerspecialisten durven zich nog in de ‘gevaarlijke zon’ te begeven. Zonder mij in te smeren met zonnebrandmiddelen, en geen zonnebril dragen. Ik weet dat de zon absoluut niet gevaarlijk is, dus ik speel niet met mijn leven als ik onbeschermd in de zon loop.

Ik ken de psychologische relevantie achter melanomen en zou eerder zeggen dat een tekort aan rechtstreekse blootstelling aan zon je juist gevoeliger maakt voor huidkanker en melanomen. Waarom zou de zon gevaarlijk zijn, alle leven hier op aarde is te danken aan de zon. De hele evolutie van de mens speelt zich af in de zon, en plotseling is de zon het grootste gevaar van de menselijke bevolking?

Ondertussen schijnen de dieren en planten in de wilde natuur niet veel last te ondervinden van de zon.

Het mevalonaatpad: de basis van vitamine D3

Vitamine D3 wordt in de huid aangemaakt onder invloed van ultraviolet B van zonlicht. Vitamine D (D3 is de best opneembare vorm) reguleert de schildklierwerking, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties en de totale spijsvertering. Vitamine D3 geeft een natuurlijke bescherming tegen teveel zon.

Vitamine D3 is niet echt een vitamine, het heeft een hormoonachtige structuur. We weten allemaal hoe belangrijk vitamine D3 is om onze huid te beschermen tegen overmatig zonlicht tijdens de zomerperiode, samen met vitamine A, provitamine A of carotenen. Carotenen zijn antioxidant en vetoplosbaar.

Vitamine D3 en vitamine A hebben een vetachtige structuur op basis van MEVALONAAT, dat is een natuurlijke lichamelijke stof waarmee cholesterol wordt geproduceerd zodat het lichaam zichzelf kan beschermen tegen de zon en beschadigingen in en buiten het lichaam. Cholesterolverlagende middelen zijn oorzaak dat er sneller huidschade ontstaat door de zon, maar dat is niet de schuld van de zon.

Mensen horen van artsen en de media dat cholesterol de kransslagaderen verstopt. Van hen moet de cholesterol naar omlaag. Cholesterol laat de kransslagaderen niet verstoppen, aderverkalking heeft een andere psychische oorzaak.

Hoge cholesterol is het gevolg van aderverkalking, en nooit de oorzaak. Statines en andere cholesterolverlagende medicijnen blokkeren het mevalonaatpad. Dat is de reden waarom het lichaam kampt met vitamine D3 tekort. Mevalonaat is ook belangrijk voor de steroïde hormonen.

En Vitamine D3 is belangrijk voor de botopbouw en de schildklierwerking. Op dit moment zijn er veel mensen met schildklierproblemen, osteoporose en chronische vermoeidheid? Gebrek aan rechtstreeks zonlicht. Synthetische vitamine D is waardeloos voor het lichaam wegens gebrek aan levensenergie, geschonken door de zon. In hoge dosis wordt synthetische vitamine D giftig voor het lichaam.

Verbranding door ultraviolet licht van de zon

Hoe ontstaat huidverbranding en hoe beschermt het lichaam zich tegen huidverbranding? Mensen weten niet dat een lichte verbranding door ultraviolet B van de zon eigenlijk niet gevaarlijk is, een rode verkleuring zorgt ervoor dat je uit de zon gaat want het doet pijn.

Verbranding door ultraviolet A is wel gevaarlijk en kan het huidweefsel in de diepere lagen van de huid permanent beschadigen. Ultraviolet C is kiemdodend. De pijn van een rode huidverkleuring voorkomt beschadiging door ultraviolet A, want je gaat de schaduw opzoeken.

De eerste verbranding van de huid gebeurt altijd door ultraviolet B en dat doet veel pijn. Dat is een natuurlijke reactie van de huid om je uit de zon te houden om ergere schade te voorkomen. Door deze natuurlijke reactie van het lichaam kan het lichaam zichzelf beschermen tegen verbranding door ultraviolet A van de zon. Verbranding door ultraviolet B is dus zeer pijnlijk, en dat zorgt er juist voor dat je uit de zon gaat.

Verbranding door ultraviolet A voel je niet en treedt pas enkele uren later op met permanente huidbeschadiging. Ultraviolet A geeft jou de bruine huidverkleuring.

De melanine heeft een beschermende functie: naarmate de zon steeds sterker wordt, wordt er meer melanine geproduceerd. Veel zonnebrandmiddelen hebben een ultraviolet B blokker. Het lichaam kan jou niet waarschuwen als je te lang in de zon blijft. Het risico stijgt dat de huid zal verbranden door teveel ultraviolet A. Zonnebrandmiddelen zorgen ervoor dat de pijnprikkel door ultraviolet B verdwijnt en je wordt verleid om langer in de zon te vertoeven dat dit eigenlijk goed is voor jouw lichaam.

Het lichaam weet altijd precies wanneer het genoeg zonlicht heeft. Zonnebrandmiddelen misleiden de superieure intelligentie van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen overdosis zonlicht en UVA.

Als je nooit insmeert met zonnebrandmiddelen, krijg je nooit teveel ultraviolet A, zelfs al lig je in de zon. Als de zon begint te ‘prikken’, ga je eruit, zo simpel is dat, je luistert naar je lichaam. Als je niet luistert naar je lichaam, dan krijg je de rode huiduitslag die pijn zal beginnen doen.

Het lichaam gaat je verplichten om uit de zon te gaan. Zonnebrandmiddelen verhinderen dit waarschuwingssignaal van je lichaam. Je verbrand eerst een te hoge dosis ultraviolet B waardoor je uit de zon zal gaan om niet te verbranden door ultraviolet A, hetgeen wel gevaarlijk is.

Het lichaam weet precies hoe het moet omgaan met huidverbranding door ultraviolet B. De zon is totaal onschadelijk, tenzij we ons lichaam er te lang aan blootstellen. Te lang zitten in de zon geeft een onbehaaglijk, vervelend gevoel, waarbij het lichaam jou zal vertellen om de schaduw op te zoeken of een frisse douche te nemen. Idealiter is het zeer wijselijk om altijd in beweging te zijn als je in de zon vertoeft.

Zonnebrandmiddelen gaan deze natuurlijke reacties van het lichaam nadelig beïnvloeden waardoor we echt te lang in de zon blijven.

Huidkanker wordt veroorzaakt door zonnebrandmiddelen

Afgezien van het feit dat de meeste zonnebrandcrèmes van zichzelf ook al schadelijke nanodeeltjes en andere giftige stoffen bevatten die door de huid het lichaam dringen, kan ik zonnebrandmiddelen nooit aanraden. Het uiterst giftige oxybenzone en andere giftige bestanddelen in deze middelen horen niet thuis op de huid. In feite moet alles eetbaar zijn wat je op de huid aanbrengt.

Veel van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen hebben ook sterk de neiging om giftige toxines te genereren in de huid, dat de genezing van huidkanker en melanomen verergert.

De natuurlijke bescherming van de talglaag op de huid wordt vernietigd door de zuuraanvallen als gevolg van aanhoudend gebruik van zonnebrandmiddelen.

Via de nanotechniek heeft men de kans gezien om miljoenen partikeltjes in zonnebrandmiddelen in te bouwen die als vele spiegeltjes het zonlicht terugkaatsen. Dat gaat het detoxsysteem van het lichaam overbelasten. De lever raakt uitgeput en onze spijsvertering wordt volledig verstoord. Voor mensen die op noordelijkere breedtes wonen zoals in België en Nederland, is het belangrijk om onze voorraden vitamine D3 in onze korte zomers zo goed mogelijk aan te vullen.

Smeer je dus niet in met zonnebrandcrème en respecteer de waarschuwingssignalen van je lichaam. Eet goede gezonde verzadigde vetten om je lichaam te ondersteunen met het mevalonaatpad, om tijdens de zomer voldoende vitamine D3 op te slaan.

Zonnebrandmiddelen bevatten zonnefilters (talk, titaniumoxide of zinkoxide) of chemicaliën zoals p-aminobenzoëzuur, benzofenon, methoxycinnamaat en andere lichaamsvreemde giftige chemische stoffen. Hippocrates heeft duidelijk gezegd dat het verboden is om lichaamsvreemde stoffen in of op het lichaam aan te brengen. Deze chemicaliën gaan bepaalde uv-frequenties doorlaten en andere niet.

Zonnebrandmiddelen die para-aminobenzoëzuur bevatten houden niet alleen de therapeutische effecten van zonlicht tegen, maar veroorzaken ook genetische schade aan de huid. DNA schade aan de huid door zonlicht wordt veroorzaakt door het gebruik van zonnebrandmiddelen, niet door de zon!

Deze zonnefilters en chemicaliën beïnvloeden de natuurlijke waarschuwingsreactie negatief om zonnebrand te voorkomen en de schaduw op te zoeken of een verkoelende douche te nemen.

Ultraviolet licht verantwoordelijk stellen voor DNA schade en kankervorming als reactie van het lichaam hierop is net zo onlogisch als te stellen dat zuurstof gevaarlijk is als het reageert met koolstofatomen en verandert in een schadelijk afvalproduct dat in ons bloed terechtkomt

De meeste mensen smeren zich nietsvermoedend overmatig in met zonnebrandmiddelen die ingedeeld zijn volgens hun beschermingsfactor. Dit chemisch vergif ontketent een grote biochemische oorlog op de talglaag van de huid en vernietigt het eigen beschermingsmechanisme van de huid en zijn algemene ontgiftende werking.

Het wordt daardoor gevoeliger voor uitdroging, permanente beschadiging, toxineopstapeling en abnormale weefselgroei. Dit is een belangrijke factor die genezingsprocessen en huidkanker erger maakt. De giftige stoffen uit de zonnebrandcrèmes dringen het lichaam binnen. Onze huid is gemaakt van levende cellen en niet van plastiek. En zonnebrandmiddelen met zowel ultraviolet B en ultraviolet A blokkers blijven ook ons lichaam vergiftigen en zorgen ervoor dat het lichaam geen vitamine D3 op natuurlijke wijze kan aanmaken.

Het schadelijk effect van geharde vetten en geraffineerde oliën

Zuurstof is belangrijk voor onze stofwisseling. Er is een evenwicht tussen zuurstof en koolzuurgas of co² in het lichaam en de bloedbaan. Dit evenwicht is belangrijk omdat co² een buffer vormt in het bloed om evenwicht te bewaren tussen zuur en basisch in het lichaam.

Dit schrijf ik omdat industriële vetstoffen en geraffineerde oliën dit evenwicht ernstig verstoren en de opname van negatief geladen zuurstofmoleculen verhindert in de lichaamscel.

Een negatief geladen zuurstofmolecuul bevat een kern met acht positief geladen deeltjes en rondom de schil negen negatief geladen deeltjes of elektronen. Nou ja, deze soort goede zuurstof vind je niet snel in steden en bij luchtvervuiling, wel bij watervallen, rivieren en het nemen van een frisse douche. Deze zuurstof is echt helend voor het lichaam

Zuurstof wordt ingeademd en opgenomen door onze rode bloedcellen. Dit proces kan alleen goed verlopen dankzij de meervoudige onverzadigde vetzuren zoals de omega vetzuren. Omega vetzuren zijn de zuurstofmagneten van ons lichaam en worden beschermd door vitamine E en goede verzadigde vetten.

Eet veel verzadigd vet! De rode bloedcellen leveren de zuurstof af aan het weefsel, ook het huidweefsel. Essentiële omega vetzuren moeten in de membranen aanwezig zijn om de zuurstof goed te kunnen opnemen. Het gaat om omega 3 – alfa linoleenzuur – belangrijk voor de structuur van het celmembraan. Omega 6 of linolzuur transporteert de zuurstof door het membraan.

Geharde vetten zoals margarine en geraffineerde oliën bevatten ranzige omega vetzuren, beschadigd door de industriële bewerking en verhitting. Het zijn transvetten geworden. Transvetten zijn morsdode en onverteerbare vetten die in het lichaam binnenkomen.

Bij gebrek aan voldoende gezonde verzadigde vetten en essentiële omega vetzuren, worden lichaamsweefsels verplicht transvetten in te bouwen in hun membranen. De membramen verliezen hun elasticiteit waardoor er problemen ontstaan om de zuurstof door het membraan te laten stromen. Margarine, geharde vetten en geraffineerde oliën doen membranen verstoppen. Dit geldt zowel voor de hemoglobine als alle andere lichaamsweefsels zoals de lederhuid.

Er ontstaan stofwisselingsprocessen door te weinig zuurstof en deze verstoren genezingsprocessen van alle ziekten, melanomen en huidkanker. Zuurstof tekort is niet de causale oorzaak van melanomen of huidkanker, het is de correlatie.

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn de opruimers van toxisch materiaal zoals transvetten en geraffineerde oliën. Hoe meer dat je deze industrieel bewerkte vetstoffen consumeert, hoe meer vrije radicalen het lichaam moet produceren. Het gevoelige evenwicht tussen vrije radicalen en antioxidanten raakt hierbij verstoord, waardoor vrije radicalen irritatie kunnen veroorzaken in de weefsels, ook in herstellende weefsels.

Evenwicht is synoniem van gezondheid. Dit evenwicht wordt ook verstoord door de giftige chemicaliën van zonnebrandmiddelen die de lever enorm overbelasten. Met vrije radicalen probeert het lichaam de membramen zuiver te krijgen van de ongezonde industrieel bewerkte vetstoffen.

Prostaglandines en histamine

Consumptie van geraffineerde onverzadigde oliën en bewerkte vetten zetten het lichaam aan om teveel prostaglandines te produceren. Hoe meer prostaglandines in je lichaam, hoe sneller de rode huidverkleuring en pijn als je in de zon loopt. Merk je rode verkleuring op je huid, ga in de schaduw of bescherm je met kledij. Dat is uitermate belangrijk, luister naar de signalen van je lichaam.

Prostaglandines zijn belangrijk voor vele lichaamsprocessen, en samen met histamine reguleert het de waterdistributie naar de weefsels en de huid om uitdroging te voorkomen. Prostaglandines maken je gevoeliger voor zonnestraling. De combinatie met zonnebrandmiddelen verhoogt het risico op huidbeschadiging.

Transvetten uit industrieel bewerkte vetten en oliën verstoppen membranen waardoor weefsels vocht te kort hebben. Het lichaam produceert meer vrije radicalen en meer prostaglandines. Prostaglandines helpen het pijnsignaal van histamine te versterken om de waterhuishouding te reguleren. Vandaar dat de rode huid ook pijnlijk is, het lichaam verplicht je daarmee om uit de zon te gaan om huidbeschadiging te voorkomen.

Pijnstillers, zonnebrandcrème en medicijnen verbreken de verbinding van histamine met prostaglandine waardoor er in de huid onherstelbare schade kan worden veroorzaakt als je te lang in de zon loopt. Dat komt omdat je de waarschuwingssignalen van je lichaam niet meer voelt. Statines en cholesterolverlagende medicijnen verergeren dit probleem alleen maar.

Even op een rijtje: zonnebrandcrème, bewerkte vetten en oliën, medicijnen, statines, tekort aan vitamine A en D, verstoorde waterhuishouding en overproductie prostaglandine vormen de gevaarlijke cocktail waardoor zoveel mensen zo gevoelig zijn geworden aan de zon. In herhaling, de zon is niet verantwoordelijk voor huidkanker en melanomen.

Gezond bruin worden en genieten van de zon

Het lichaam aan zonlicht blootstellen stimuleert de aanmaak van gelukshormonen en genezende stofjes in het brein. Dat is goed voor de algemene gezondheid. Luister naar je lichaam, het weet precies wanneer het genoeg zon heeft gehad. Als de zon te warm is of begint te prikken op de huid, ga uit de zon in plaats van je in te smeren met zonnebrandcrème om toch langer in de zon te kunnen lopen.

Voor een goede productie van natuurlijke vitamine D3 heeft je lichaam zonlicht, vitamine E, Carotenoïden, cholesterol, verzadigd vet, omega vetzuren en nog vele andere stofjes die je vind in… zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat.

Als je de zon prikkelt, ga dan alstublieft uit de zon of bescherm je met kledij.

Je kunt je huid insmeren met kokosolie of jojobaolie, beide vetten hebben een afkoelende eigenschap op de huid, maar gebruik het niet om langer in de zon te kunnen zijn dan je lichaam dit wilt. Luisteren naar je lichaam is de heilige graal om je te beschermen tegen verbranding door de zon.

Misleid je lichaam niet met zonnebrandmiddelen. Zonnebrandmiddelen verleiden jou om langer in de zon te zitten, en deze overmaat aan zonlicht.

Ga verstandig om met de zon, zorg dat je eveneens in beweging blijft als je in de zon wilt vertoeven. Wist je dat mensen aan de evenaar en in het hooggebergte nooit melanomen ontwikkelen behalve als ze zonnebrandmiddelen beginnen te gebruiken in combinatie met het dragen van zonnebrillen?

Draag geen zonnebrillen, ze verhinderen dat rechtstreeks zonlicht via de ogen naar de klieren wordt getransporteerd om de gelukshormonen en genezende stofjes aan te maken. De ogen vangen fotonen met levensenergie op en sturen deze door naar de pijnappelklier en hypothalamus. Dat is zeer goed tegen depressie, verdriet, bezorgdheid en vermoeidheid.

Dat is wat rechtstreeks blootstelling van zonlicht precies met jou doet, je welbehagen en welzijn verbeteren. Als je een zonnebril draagt voelt het lichaam wel de warmte, maar kan het niet onderscheiden of de warmte van de zon komt of van de kachel die brandt. Dan kan het ook geen maatregelen nemen om je lichaam te beschermen tegen teveel zonlicht.

Met dank aan Arjen Lievers https://www.germaansegeneeskunde.nl/index_ziekten_gnm/

Björn Eybl zielsoorzaken van ziekte ISBN: 978-3-85052-299-1

Dr. Geerd Ryke Hamer, Dr. Hans moolenburgh, Dr. Andreas Moritz

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • BijnierkankerEen mens heeft 2 bijnieren die deel uitmaken van het hormonale stelsel van het lichaam. De bijnieren liggen boven op de nieren. Bijnieren bestaan uit twee delen: een buitenkant of de bijnierschors en een kern of het bijniermerg. Het merg zit in de binnenkant en het schors aan de buitenkant van de bijnieren. Bijnieren bestaan uit twee verschillende weefsels.De bijnierschors (cortex) is op zijn beurt weer opgebouwd uit drie lagen. Die lagen noemen we reticularis, fasciculata en glomerulosa. In deze drie lagen worden verschillende hormonen gemaakt. Dit zijn cortisol, aldosteron en de androgenen. Het adrenocorticotroop hormoon (ACTH) regelt de hoeveelheid [...]

    By Published On: 04/04/2024
  • BorstkankerVeel vrouwen worden geconfronteerd met angst bij de diagnose borstkanker. Het woord 'borstkanker' roept vaak een negatieve associatie op, terwijl het eigenlijk een natuurlijk biologisch proces is dat kan ontstaan als gevolg van conflictsituaties of trauma's. Bovendien zijn veel vrouwen zich niet bewust van het specifieke type kanker waarmee ze te maken hebben. Er bestaat borstkanker die gerelateerd is aan de borstklieren, dat weefsel behoort tot oud mesoderm, en er is ook een vorm van "kanker" in de melkgangen, die eigenlijk geen kanker is omdat dit weefsel tot het ectodermale kiemblad behoort. De medische wetenschap maakt vaak geen onderscheid tussen [...]

    By Published On: 25/03/2024
  • Leukemie Leukemie is een zinvol biologisch speciaalprogramma om jou te helpen je zware eigenwaarde-inbreuk te transformeren. Deze aandoening is door de medische wetenschap totaal verkeerd begrepen. Het is een programma van het nieuw mesoderm, het jongste kiemblad. In dit nieuwe mesodermale kiemblad ontstaat de versterking van het bot en is er meer beenmerg dan voorheen op het einde van de genezingsfase, waarbij er ook een normalisatie van de bloedcelproductie optreedt. Bloed bestaat uit bloedcellen, plasma en bloedserum en stroomt door het hart, de slagaderen en aders die samen het bloedvatenstelsel vormen. Bloed transporteert zuurstof, koolstofdioxide, metabole afvalstoffen, voedingsstoffen, hormonen, enzymen, [...]

    By Published On: 07/03/2024