Waarom statines en cholesterolverlagende medicijnen zo schadelijk zijn voor je gezondheid

Voldoende cholesterol is noodzakelijk om te kunnen overleven. Staat je cholesterolspiegel hoog, geen nood, geen angst, het is goed nieuws en je lichaam staat aan jouw zijde en zal geen zelfmoord plegen.

Wat betreft cholesterol, het is waar dat er veel misvattingen bestaan over de rol ervan in je gezondheid. Het is belangrijk om een evenwichtige benadering te hebben en te begrijpen dat cholesterol een essentiële stof is die nodig is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de synthese van hormonen, de structuur van celmembranen en de productie van galzuren.

Het streven naar een optimale gezondheid gaat echt niet over het verlagen van cholesterol, maar over het handhaven van een gezonde levensstijl, goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zie het artikel over cholesterol op de website onder pijler menselijk lichaam.

Opzettelijk je cholesterolspiegel verlagen houdt in dat de biosynthese vitamine D3 wordt geblokkeerd. Niet alleen vitamine D3, maar ook de biosynthese van de steroïdhormonen, testosteron, oestrogeen, cortisol en vele andere bioactieve moleculen worden ernstig verstoord door cholesterolverlagende medicijnen.

Lieve mensen, we gaan echt meer zelf-educatie doen om de waarheid te achterhalen over je gezondheid. Vanuit de overheid en de medische sector komen we dit niet te weten.

Hoge cholesterol is levensbelangrijk om je gezondheid in topconditie te houden, zeker als je een respectabele chronologische leeftijd hebt bereikt. Cholesterol is een natuurlijke anti-aging en antioxidant.

Ik ben nu bijna 60 jaar en weet dat mijn cholesterolspiegel al veel hoger staat dan toen ik 20 jaar was, volledig natuurlijk en normaal. Daarom dat ik veel verzadigde vetstoffen eet, met de bedoeling dat mijn cholesterolspiegel zo hoog mogelijk staat.

LDL-lipoproteïne transporteert cholesterol van de lever naar de weefsels voor productie van bioactieve stoffen, opbouw van de celmembraanstructuur, transport van de belangrijke basis-omega vetzuren door de bloedbaan, genezing wonden enzovoort. Alleen maar positief voor je gezondheid.

HDL-lipoproteïne transporteert het ongebruikte cholesterol terug naar de lever, die er dan galzuren produceert om je spijsvertering beter te laten werken. Daarom mag je de cholesterol ook niet met medicijnen verlagen.

De grondstof voor de synthese van cholesterol, Vitamine D3, steroïde hormonen enzovoort komt uit biologische processen via het mevalonaat pad. Ook wel bekend als het mevalonaatcitraatpad. Dat is een biochemische route in het lichaam dat betrokken is bij de biosynthese van cholesterol, hormonen en vitamine D.

Het begint met acetyl-CoA, een tussenproduct dat betrokken is bij de afbraak van koolhydraten en vetten, en eindigt met de productie van mevalonaat. Dus Mevalonaat is een belangrijk tussenproduct in deze route.

Statines en cholesterolverlagende medicijnen verstoren het mevalonaatpad dat betrokken is bij de synthese van al deze VITALE moleculen. Verstoring van dit pad heeft significante schadelijke gevolgen voor je gezondheid.

In herhaling, wil je gezond zijn, doe educatie!

Vitamine D3 wordt inderdaad in de huid aangemaakt onder invloed van ultraviolet B (UVB) van zonlicht. Het speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulatie van de schildklierwerking, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties, en de totale spijsvertering. Hoewel het vaak als een vitamine wordt aangeduid, heeft vitamine D3 inderdaad een hormoonachtige structuur en is het cruciaal voor tal van lichamelijke processen.

Vitamine D3, vitamine A en carotenen (provitamine A) zijn allemaal belangrijke antioxidanten en spelen een rol bij de bescherming van de huid tegen schadelijke effecten van zonlicht. Carotenen zijn vetoplosbaar en fungeren als antioxidanten, vergelijkbaar met vitamine D3 en vitamine A. Deze voedingsstoffen helpen het lichaam zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en andere vormen van oxidatieve stress.

Dankzij statines en cholesterolverlagende medicijnen hebben veel mensen een chronisch tekort aan vitamine D, steroïde hormonen en problemen met genezingsprocessen bij verwondingen, ook innerlijk in het bloedvatenstelsel veroorzaakt door toxines en statines, dat is pas gevaarlijk. Door je cholesterol te verlagen verbrandt je gemakkelijker als je in de zon loopt.

Advies: eet veel gezonde verzadigde vetten, verzadigd vet helpt het lichaam om af te vallen, te ontgiften, houdt de bloedvaten proper, belangrijke antioxidant, stimuleert de stofwisseling, beschermt het darmslijmvlies enzovoort. Verzadigde vetten zijn nodig voor het mevalonaatpad en een goed functionerende gezondheid.

Het idee dat verzadigd vet de bloedvaten verstopt en dik maakt, klinkt zo logisch, dat mensen niet bereid of in staat zijn alle gegevens kritisch te bekijken met alle welvaartsziekten tot gevolg. Achteraf blijkt het een al te simplistische veronderstelling te zijn geweest. Het was een boodschap uit de vorige eeuw die op een dwaling is berust. Dr. Walter Willet

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024