Mijn grootste ontdekking in mijn leven

Mijn grootste ontdekking tijdens mijn leven is dat ik de gezondheid en de kwaliteit van mijn leven positief kan veranderen door mijn geesteshouding te veranderen.

Mijn grootste ontdekking in mijn leven is dat ik innerlijke kracht heb om mijn geesteshouding te veranderen.

Ik denk dat dit wel overduidelijk is. Je geesteshouding een beetje veranderen draagt bij tot een vriendelijkere levensstijl om je lichaam in goede gezondheid te houden. Jezelf graag zien of jezelf waarderen is een geesteshouding, net zoals kwaad of hard zijn tegenover jezelf ook een geesteshouding is. Je kunt je geesteshouding altijd veranderen in positievere zin. Met een nieuwe positieve geesteshouding creëer je een positieve innerlijke dialoog en voelen je lichaamscellen zich begrepen. Als alle cellen en weefsels van je lichaam jouw positieve berichtjes horen gaan ze veel beter hun functies kunnen uitoefenen. Vanaf dat moment kan het lichaam zijn zelfgenezend vermogen activeren.

Lichaamscellen ontvangen plots genezende stofjes omdat je in je eigen emotionele centrum van je hersenen besloten hebt om jezelf lief te hebben en te gaan waarderen. Weet dat in het emotionele centrum van je hersenen kleine kliertjes liggen. Deze kliertjes reguleren je spijsvertering, stofwisseling, de werking van je bijnieren, je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem enzovoort. Deze klieren horen precies elk woord die je zegt over jezelf. Deze klieren weten heel goed wat je ook precies voelt over jezelf. Hoe positiever je bent over jezelf, hoe meer genezende stofjes deze klieren gaan maken. Je bent het waard om positief te zijn over jezelf. En deze kliertjes maken niet alleen genezende stofjes aan, ze maken ook geluk brengende stofjes aan

Het is mogelijk om ziekten om te draaien naar gezondheid. In zekere zin is de ziekte reeds een stap van je lichaam naar heling. Maar behandel jij je jezelf en je  lichaam uit ogen van onvoorwaardelijke liefde? Ik kan de vraag ook anders stellen, zet jij jezelf op de EERSTE plaats? Als je tweemaal JA zegt, dan is je lichaam in staat zich te genezen en vitaal te worden om jou te geven wat jij wilt creëren. Voel jij je evenwaardig als een ander, heb jij veel respect voor jezelf? Weet je dat fouten groeikansen zijn? Ben je zacht naar jezelf als je een fout hebt gemaakt? Al deze zaken zijn belangrijk om je psyche gezond te houden waarbij je goed kunt voelen over jezelf. 

Jezelf liefdevol behandelen betekent ook dat je ‘s avonds op tijd naar bed gaat. Rond 22.00 uur is ideaal. De slaap tijdens de nacht is cruciaal voor het dagelijkse ontgiften en het verwerken van de dagelijkse impressies. Op tijd gaan slapen, op de juiste uren eten, goede voeding eten zijn allemaal zaken die ik in andere blogs al heb uitgelegd, maar ook een teken van liefde voor jezelf. Tot mijn grote verbazing merk ik dat vele mensen met chronische aandoeningen en kanker juist altijd tot een stuk in de nacht opblijven. Zo kun je nooit beterschap krijgen. Ik wens iedereen geluk, gezondheid en welzijn toe.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *