Moeten we destructieve organismen in de darmen vernietigen?

Het is beter dat goede darmbacteriën weer de overhand krijgen

Het is een betere oplossing om de spijsvertering te verbeteren in plaats van destructieve micro organismen te vernietigen. Hoewel de spijsvertering verbeteren minder snel werkt dan schadelijke microben en parasieten doden, heeft het op langere tijd meer positieve en echt genezende effecten. Het zal zeker goede resultaten geven in combinatie van een darm en leverzuiveringen, bets door een ervaringsdeskundige laten uitvoeren. Samen met een aanpassing van het voedingspatroon met het gebruik van veel specerijen. De wijze van eten speelt eveneens een belangrijke rol, hoe meer je kauwt, hoe meer speekselvorming en betere voorvertering van de spijzen. Veel en langzaam kauwen produceert antistress hormonen, waardoor er meer bloed stroomt naar de spijsvertering. Goed gekauwde voeding verteert beter waardoor de darmflora verteerde voeding ontvangt en zich kan ontwikkelen.

Er bestaat probiotica dat in het spijsverteringskanaal in leven blijft. Deze probiotica is verantwoordelijk voor het herstel van de darmflora inclusief het ileum of het laatste deel van de dunne darm. Het is een verheven probiotica dat de natuur in overvloed schenkt, en ze zijn opmerkelijk krachtig. Ze kunnen je gezondheid en kwaliteit van het leven een krachtige boost geven en onvoorstelbaar positief veranderen. Veel mensen met een goede spijsvertering  consumeren deze van natuur voorkomende gunstige micro organismen zonder het te beseffen dat ze dit doen. Deze heilzame probiotica leven op groenten en fruit die bovengronds groeien. Ze dragen de kracht van fotonen in zich, geschonken door de zon en komen overal in de natuur voor. Niet te verwarren met op de grond gekweekte organismen en probiotica die uit de aarde zijn gewonnen.

Een gezonde darmflora verwijderd afvalstoffen en toxines met het logische gevolg dat het darmslijmvlies en de darmwand niet meer wordt geïrriteerd en kan beginnen herstellen. Dit zal de algemene gezondheid en het detoxsysteem van het lichaam stap voor stap helpen het probleem aan te pakken, in plaats van alles in één keer door symptoom georiënteerde bestrijding.

Verheven probiotica

Verheven micro organismen vind je altijd boven de grond. Ze zijn ontzettend goed voor je spijsvertering. Deze heilzame bacteriën zijn te vinden op veel kleinfruit, druiven, pitfruit, steenfruit enzovoort. Op kiemen zoals alfalfa, fenegriek, peulvruchten, broccoli, mosterd, zonnebloem en andere zijn echte levende micro tuintjes waar verheven probiotica op leeft. 

Bovengrondse groenten zoals sla, koolgewassen, selderij, radijsjes, peulerwten, tomaten e.a. bevatten verheven probiotica. Zorg ervoor dat de groenten en fruit zuiver en biologisch zijn gekweekt. Consumeer ze rauw, vers en ongewassen. Een beetje rauwe groenten net voor de warme bereide maaltijd, en het fruit tussen de maaltijden door. Wacht een tweetal uur na de vorige maaltijd en consumeer dan het fruit. Beoordeel voor jezelf wanneer het veilig is om ongewassen groente en fruit te eten, bij biologische geteelde  gewassen stelt dit doorgaans geen probleem. Er leven miljoenen van deze revitaliserende probiotica op groenten en fruit. Alle dieren in de natuur krijgen zo hun belangrijke probiotica elke dag binnen.

Als je bijvoorbeeld een bosbes of een rijpe druif neemt, kun je met je vinger een wasachtig laagje afwrijven. Hetzelfde geldt bij een bloemkool waar aan de basis van de koolomvattende bladeren eveneens zo een waslaagje aanwezig is dat je met de vinger kunt afwrijven. Een rijpe biologische geteelde appel heeft dit ook, niet te verwarren met het laagje giftige stoffen dat met pesticiden gekweekte appels bevatten. Het laagje dat je dikwijls ziet bij biologische geteelde groenten en fruit, bevat miljoenen verheven micro organismen. Niet afwassen tenzij er aarde aan kleeft. De fijne schil op deze groenten en fruit krult naar binnen waardoor de verheven probiotica wordt omgevouwen en omsloten. Daardoor kunnen deze probiotica het maagzuur passeren zonder aangetast te worden. Ze hebben een fenomenaal effect op je spijsvertering en je gezondheidssysteem. Hoe meer afvalstoffen en toxines je darmflora kan verwijderen, hoe sterker je algemene gezondheid en het detoxsysteem wordt. In feite hebben alle bovengrondse groenten en fruit deze heilzame bacteriën. Deze overtreffen de uit de bodem afkomstige of in het laboratorium gekweekte probiotica en gefermenteerd producten.

Escherichia coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën.

“Schadelijke bacteriën en parasieten” zijn niet geïnteresseerd in een schoon en proper darmkanaal

Het is gewoon onmogelijk om helemaal zonder “schadelijke bacteriën en parasieten” te leven. In feite worden ze alleen schadelijk als er een onderliggende oorzaak aanwezig is. Dat kan een intoxicatieschok zijn maar ook de effecten van nadere biologische schokken dat weefsels beschadigd. We krijgen ze altijd binnen via de ademhaling, ons voedsel dat we eten, het water dat we drinken en op een andere manieren.  Bij een gezond persoon overleven de meeste de aanval van het maagzuur niet. Sommige overleven het maagzuur wel, maar vinden geen voeding in het darmkanaal waardoor ze verzwakken en door de probiotische werking van de darmflora in het gareel worden gehouden. Het is echt zo belangrijk te realiseren dat destructieve bacteriën en parasieten niet geïnteresseerd zijn in een schoon en proper darmkanaal. Ze kunnen daar niet overleven en zich voortplanten omdat er geen voedingsbodem aanwezig is. Voedingsbodem is altijd onverteerde voeding, toxines en afvalstoffen door een slechte spijsvertering. Ook chemische toegevoegde stoffen aan de voeding zijn een voedingsbodem voor ziekteverwekkers.

Maar in een vervuilde omgeving door onverteerde voeding dat begint te gisten en te rotten in de darmen kunnen ze zich zeer snel vermenigvuldigen. Schadelijke bacteriën met overgroei produceren zeer giftige stoffen. Parasieten daarentegen graven zich in de darmwand, die toxines hebben opgenomen en bijgevolg slecht doorbloed en gevoed worden. Een slechte spijsvertering is dus de belangrijkste oorzaak van ziekten en ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Een goed werkende spijsvertering voorkomt ziekten en ontstekingen. Maar als de ziekte of ontsteking een feit is, worden de spijsverteringsproblemen alleen maar erger. Het grote probleem dat zich hierbij stelt is: Als je de schadelijke microben of parasiet doodt wordt hij vervangen door een nieuwe schadelijke microben of parasiet. We moeten beseffen dat schadelijke micro organismen zich sneller kunnen voortplanten dan dat we kunnen denken waardoor een overgroei ontstaat.

Trouwens waarom zou je deze schadelijke micro organismen en parasieten willen doden? Het lichaam moet vervolgens miljoenen dode bacteriën en parasieten opruimen. Dat geeft een extra belasting voor de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem, in feite verzwakt je juist meer. De meeste daarvan zitten in het afval en toxines waarmee ze zich gevoed hebben. Bij ziekten en ontstekingen in het spijsverteringskanaal blijven dan de gedode micro organismen en of parasieten in de ontsteking zelf achter. Een behoorlijk aantal van deze ontbindende dode bacteriën en parasieten kunnen ten slotte in de lymfe en het bloed terechtkomen.

De lever zal ze proberen uit te filteren om ze via de galwegen uit te scheiden. Maar gedode bacteriën en parasieten trekken onvermijdelijk nieuwe levende bacteriën en parasieten aan. In de galwegen worden dode en levende schadelijke bacteriën en parasieten overspoeld met gal. De eerste stap is gezet naar de vorming van intrahepatische stenen in de galwegen van de lever. In de lymfe ontstaan her en der ook verstoppingen door de overvloed van eiwitten van deze gedode bacteriën en parasieten die afgebroken moeten worden.

Gevolgen van symptomatische bestrijding van schadelijke bacteriën en parasieten

Een grote aanval op schadelijke bacteriën en parasieten gaat zich vroeg of laat tegen jezelf gaan keren. De dode omhulsels worden eveneens afval (soms toxisch afval) en dat zal leiden tot terugkerende ziekten en ontstekingen met schadelijke organismen en parasieten. Het doden van bacteriën met antibiotica werkt in feite op dezelfde manier. Bovendien beschadigen antibiotica ook de mitochondriën in de lichaamscel. Daarom dat je na een antibioticakuur je zo moe voelt met een gebrek aan energie. In werkelijkheid zijn schadelijke microben en parasieten de opruimers in de natuur en in het menselijke lichaam. Maar door de onbehandelde onderliggende oorzaken kunnen ze in een overgroei veranderen met eventueel gevaarlijke cytokine stormen. Het is altijd belangrijk om de onderliggende oorzaak te behandelen. trouwens het is een feit: je hebt altijd eerst verziekt weefsel, dan pas komen de ziekteverwekkers. Onthoud dit, dat zal je stimuleren om de echte oorzaak aan te pakken. intoxicatieschokken en de effecten van andere biologische schokken en trauma’s.

Na symptoom georiënteerde bestrijding komen er plotseling enorme massa’s dode bacteriën die de ontgiftingsorganen overspoelen en verstoppen. Dit feit leidt alleen maar tot nieuwe ziekten die uiteindelijk gevaarlijk gaan worden met ernstige complicaties. Hoe komt dat? Omdat dode omhulsels van micro organismen en parasieten een voedingsbodem vormen voor andere bacteriën en parasieten, want het is hun taak om deze dode omhulsels, afvalstoffen en toxines op te ruimen. Dat is een natuurwet! Bijgevolg is antibiotica een cruciale indirecte oorzaak van nieuwe infecties en talrijke degeneratieve ziektes.

Ik dien hierbij wel te vermelden dat in sommige extreme gevallen het doden van schadelijke bacteriën en parasieten gerechtvaardigd is als de ziekten of ontstekingen levensbedreigend is geworden. Hun gezondheids- en detoxsysteem is volledig overbelast en gedeeltelijk uitgeschakeld waardoor ze niet meer in staat zijn om hun lever, pancreas en de dikke darm goed te zuiveren en te ontgiften. Het is wenselijk om parasieten te doden, vooral bij mensen die geplaagd worden door een lintworm in hun darmen. Veel ziekten en ontstekingen worden juist levensbedreigend als gevolg van eerder symptomatische bestrijding waarbij er niets gedaan wordt om de onderliggende oorzaak in het lichaam aan te pakken zoals ontgiften en zuiveren na een intoxicatieschok. Ook de schadelijke effecten van trauma’s en biologische schokken moeten opgelost worden, ik denk aan gesprekstherapieën.

Het komt erop neer als je probeert schadelijke micro organismen en parasieten wilt opruimen en doden, dat je ook moet zorgen dat hun voedingsbodem wordt verwijderd die deze schadelijke organismen hebben aangetrokken. Logisch toch, precies dit laatste wordt steeds vergeten. En deze voedingsbodem dat bestaat uit onverteerde rottende voeding en toxines, dit trekt automatisch nieuwe bacteriën en parasieten aan van zodra de antibioticakuur of andere medicijnen zijn uitgewerkt. Begrijp als je destructieve bacteriën gaat doden, dat je automatisch ook de goede bacteriën doodt. Het wordt chaos in de darmen en de gedode goede bacteriën kunnen vervolgens dode bacteriën dan ook niet meer opruimen. VERGIFTIGING NEEMT TOE SAMEN MET RISICO OP ONTSTEKING

Wat kun je doen?

Begin alvast met de verheven gratis probiotica kuur. Een paar stukjes rauwkost, niet meer, onze spijsvertering is niet krachtig genoeg om grote hoeveelheden rauwkost te verteren. goed gekookte voeding is ideaal. Mineralen en vitamine zijn vrij gekomen uit de plantenvezels dankzij het kookproces en kunnen opgenomen worden. Het is waar dat er vitaminen verloren gaan, en dan, als ze niet vrijkomen uit de plantenvezels zoals cellulose verdwijnen ze ook in de wc pot. Een koe heeft vier magen om de plantenvezels af te breken.

Goed kauwen en de etenstijden respecteren. De grootste en warme maaltijd op het middaguur, ‘s avonds een lichte maaltijd. Op tijd opstaan, tussen zes en zeven uur, op tijd naar bed, rond 22.00 uur.

Onder begeleiding een darm en leverzuivering doen, zodat er reeds een grote hoeveelheid toxische stoffen worden verwijderd. Dit helpt veel,  omdat de lymfe en het bloed hun dode bacteriën kwijt kan. Dat geeft een stimulans op je algemene gezondheid en het detoxsysteem.

Gebruik veel specerijen. Deze hebben altijd reinigende eigenschappen, en vele onder hen hebben zelfs antiseptische eigenschappen. Bovendien zijn het smaakmakers en bevorderen de speekselvorming. Veel specerijen hebben een stimulerende werking op de afgifte van spijsverteringsenzymen en de verdere vertering van het ingenomen voedsel. Nog andere specerijen hebben een krachtige reinigende werking in de darmen. Specerijen zijn bijlange niet zo duur als medicijnen en antibiotica, en ze stimuleren bovendien de darmflora.

Ik denk aan bijvoorbeeld asafoetida, nootmuskaat, zwarte peper, Kruidnagel, zwart komijnzaad, dille, gember, kurkuma, tijm enzovoort. Wees royaal met specerijen en gebruik een groot assortiment voor een krachtige synergetische werking in de spijsvertering.

In het programma: In 30 dagen meer energie ontvang je een uitgebreide lijst over de beste specerijen en kruiden. Specerijen die zowel genezende als voedende eigenschappen hebben voor het maag en darmkanaal.

Denk vooral aan de smaken bitter, scherp en wrang, dat zijn smaken met een reinigende werking in het lichaam. Ze stimuleren de algemene gezondheid en het detoxsysteem om het lichaam te zuiveren en te ontgiften. Paardebloem, Mariadistel, Ashwagandha, Neemboom, Andrographis paniculata, Alsem, zwarte walnoottinctuur, Boswellia serrata, Tinospora cordifolia zijn enkele voorbeelden om je spijsvertering te verbeteren en de darmflora te herstellen. Deze planten hebben een reinigend effect op de lever, de pancreas, de darmen en de nieren.

Groet, 

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *