Ik heb het nu over het mononatriumglutamaat bekend als E621. Deze chemische stof wordt aan vele voedingswaren toegevoegd. Nietsvermoedende consumenten krijgen in hun heerlijke eten carcinogene en neurotoxische stoffen gratis binnen. Deze stoffen richten schade aan het deel van de hersenen dat de functies van het autonome zenuwstelsel en het endocrien systeem reguleert en controleert.

Ik spreek ook over de hypothalamus en de hypofyse. De hormoonhuishouding wordt veel verstoord door biologische schokken, conflictsituaties en MSG heeft daar een enorm verergerend effect op. MSG heeft een nadelige werking op de hypothalamus. De hypothalamus is belangrijk voor onze hormoonhuishouding en de algemene gezondheid.

Glutaminezuur en asparaginezuur (gekend van de synthetische zoetstof aspartaam) gebruiken dezelfde receptoren in de hersenen waardoor ze identieke beschadigingen veroorzaken van het hersenweefsel. Deze intoxicatieschokken leiden tot meer vochtopslag, logisch, door vocht naar plaatsen te transporteren worden toxische stoffen verdund zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten.

Dat heeft nadelige gevolgen voor de slaapkwaliteit. Mensen gaan als gevolg van asparaginezuur en glutaminezuur meestal dwangmatige eetgewoonten ontwikkelen. De hypothalamus is een klier die het lichaamsgewicht reguleert en gemakkelijk verstoort wordt door MSG.

MSG dringt bij pasgeboren baby’s zeer gemakkelijk door de bloed-hersenbarrière. Een foetus is totaal onbeschermd. Omdat het meeste industrieel voedsel MSG bevat, en bovendien voorkomt in veel supplementen, medicijnen en cosmetica loopt de foetus veel risico.

Het is onmogelijk voor de zwangere vrouw om haar foetus te beschermen tegen MSG en asparaginezuur als zij al deze zaken tot zich inneemt. Aspartaam komt eveneens voor in zeer veel voedingswaren, supplementen en medicijnen voor. Na de geboorte wordt de zuigeling blootgesteld aan MSG en asparaginezuur in vaccinaties. De meeste soorten flesvoeding bevat eveneens MSG en asparaginezuur.

Dan heb je nog eens polysorbaat 80 dat eveneens in voedingswaren en vaccinaties voorkomt. Polysorbaat 80 zorgt ervoor dat de bloed-hersenbarrière nog gemakkelijker MSG en asparaginezuur doorlaat waardoor buiten de klieren ook hersenweefsel kan worden beschadigd.

Conclusie: bewerkte voeding, cosmetica, medicijnen, supplementen en vaccins waaraan deze schadelijke stoffen zijn toegevoegd, verzwakken de bloed-hersenbarrière en vervolgens het hersenweefsel.

Nu is het interessant te weten dat de schildklier onder controle staat van de hypothalamus en de hypofyse. De hypothalamus geeft TRH af, dat zet de hypofyse aan tot de productie van TSH (Thyroid Stimulerend Hormoon). TSH zorgt ervoor dat de schildklier meer schildklierhormoon produceert. De gestegen bloedspiegels van de schildklierhormonen zorgen voor een remmend effect op de hypothalamus en hypofyse. Dit heet negatieve terugkoppeling of negatieve feedback. Dit proces wordt door MSG en asparaginezuur verstoord.

MSG komt voor in voeding, ook vegetarisch voedsel onder schuilnamen zoals mononatriumglutamaat, monokaliumglutamaat, gist voedsel, gist smaakstof, gehydrolyseerde eiwitten, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, calcium caseïnaat, natrium caseïnaat, gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, plantaardig eiwit extract, gestructureerd soja eiwit, moutextract, gestructureerd eiwit, gehydrolyseerde maïsgluten, mout smaakstof, bouillon, smaakstof, gistextract, natuurlijke smaakstof, gekatalyseerde gist, gist voedingsstof, accent, soja extract, gehydrolyseerde haverbloem, glutaminezuur, gelatine en soms ook onder gewone kruiden en specerijen.

Advies: opteer voor natuurvoeding, door de zon gerijpt (in volle grond gekweekt tijdens het groeiseizoen) en bij voorkeur in oorspronkelijke staat.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024