Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose

Hoe deze ziekte herkennen?

Volgens de reguliere geneeskunde is Multiple sclerose (MS) en Amyotrofe laterale sclerose (ALS) een verzameling van ontstekingen en beschadigingen aan de myelineschede van de beschermlaag van het zenuwweefsel van het centrale elektrische bedrading, waarbij de hersenen en het ruggenmerg op verschillende plaatsen defect zijn. De zenuwen sturen elektrische impulsen naar alle delen van je lichaam met ‘boodschappen’ uit de hersenen en vice versa. Deze boodschappen zijn oa signalen naar de spijsvertering , de stofwisseling, de hartslag en ook de motoriek of het bewegingsapparaat. De myelineschede heeft enerzijds een dubbele functie, anderzijds zorgt voor een snellere geleiding van de zenuwimpulsen.

Volgens de reguliere geneeskunde wordt deze myelineschede beschadigd (demyelinisatie), wat de zenuwimpulsgeleiding via de synapsen grondig verstoord en gevormd. Hierbij ontstaat veel schade aan het zenuwweefsel en dit leidt tot heftige ontstekingsreacties met veel pijn tot gevolg. Deze witte stof in de myelineschede bestaat uit uitlopers van zenuwcellen, terwijl de zenuwcellen zelf de chemische stoffen vormen. Deze soms zeer lange zenuwuitlopers, ook axonen genoemd, verbinden de zenuwcellen met elkaar en met de rest van het lichaam. Langs deze axonen worden elektrische signalen gestuurd, waardoor de overdracht van informatie tussen de verschillende zenuwcellen mogelijk is. De axonen zijn verderop door een samenvoeging van myelineschede.

Schade aan het zenuwweefsel kan leiden tot spasmen en spierpijn, algemene vermoeidheid en zwakte, spijsverteringsproblemen, disfunctie van het maag-darmkanaal en de blaas, pijnlijke depressie, krachtverlies, gevoelsstoornissen, geheugenproblemen en problemen met het zicht en het gehoor. Uiteindelijk ontstaan ​​er ook geestelijke problemen. Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose zijn heterogene aandoeningen, die bij iedereen anders zijn verlopen. Zo kunnen de symptomen en de ernst ervan bij mensen sterk verschillen. De frequentie van opflakkeringen, de mate waarin deze herstelt, de periode waarin de ziekte begint, en de reactie op een behandeling, verschillen sterk van persoon tot persoon. Er bestaan ​​verschillende vormen van multiple sclerose. Uiteindelijk kan Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose leiden tot een gedeeltelijke of volledige verlamming van de benen, waardoor je genoodzaakt bent ondersteuning te gebruiken met stokken of krukken, en in het verschrikkelijke geval een rolstoel. Tot zover de reguliere zienswijze. Maar het hoeft niet zo ver te komen.

Herkennen van multiple sclerose

– Het eerste stadionkenmerk zich door oogproblemen, meestal aan één oog. Een schijnbaar zicht, het verlies van het vermogen om kleuren te zien, mogelijke ogen, dubbelzien en in het slechtste geval zelfs een volledig gezichtsverlies.

– Er treedt zenuwtrekken op, gevolgd door algemene chronische vermoeidheid en zwakte.

– Er is chronische pijn in de spieren.

– Er ontstaat een dof gevoel in de armen en/of de benen aan één kant van het lichaam, later gevolgd door de andere kant.

– Er zijn problemen met lopen door de verlammingsverschijnselen, in voorkomende gevallen is een rolstoel noodzakelijk.

– Andere kenmerken zijn: onduidelijk spreken, concentratieproblemen en geheugenproblemen.

– Er zit een ‘mistig gevoel’ in het hoofd

Als je minimaal zes van bovenstaande symptomen hebt, kan je spreken van MS.

Wat is multiple sclerose nu precies?

Binnen de conventionele geneeskunde wordt aangenomen dat Multiple Sclerose wordt veroorzaakt door een ‘afbraak van de myelineschede’, zoals te zien zou zijn op MRI-scans van de hersenen. De afbraak van myeline wordt mechanisch aan een ‘auto-immuunreactie’, waarbij het immuunsysteem ‘per ongeluk’ de myelineschede aanval de bewegingszenuwcellen van motorische neuronen in de hersenen doorgeeft. Net als de theorie van het immuunsysteem is het concept van ‘auto-immuunziekten’, waarbij het lichaam lichaamseigen weefsels aanvalt, een academisch construct zonder wetenschappelijke basis. De bewering dat MS het resultaat is van een ‘vernietiging’ van de myelineschede is daarom hoogst twijfelachtig.

In de conventionele geneeskunde worden de abnormale witachtige gebieden in het hersenmerg op de MRI-scans gezien als de-myelinisatie (= MS-plaque), als de oorzaak van de verlamming. In werkelijkheid is de MS-plaque een opeenhoping van neuroglia van hersenbindweefsel, wat erop wijst dat de persoon zich in de genezingsfase bevindt van een eigenwaarde-inbreukconflict, dat werd veroorzaakt door een motorische verlamming, aangestuurd vanuit de motorische cortex.

Noot: de myelineschede behoort tot het oude mesodermale kiemblad dat wordt aangestuurd vanuit de kleine hersenen en geïntegreerd is aan een ‘aanrakingsconflict’

Zolang we geloven dat Multiple sclerose een auto-immuunziekte is, zitten we enorm Dit is precies het conflict dat Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose veroorzaakt. Het is beter om verder te denken dan alleen maar in termen van dualiteit, want niets in de natuur is kwaadaardig bedoeld. Enkel de menselijke geest kan kwaadaardig zijn. Mocht een auto-immuunziekte werkelijk bestaan, dan waren we 50.000 jaar geleden al uitgestorven.

MS en ALS zijn in werkelijkheid motorische conflicten waarbij spieratrofie soms wordt verhoogd door spierverlamming. De angst om een ​​arm of beide niet meer te kunnen bewegen, veroorzaakte een eigenwaarde-inbreuk boven op het motorisch conflict van ‘vast te zitten’, en dit eindeloze vicieuze cirkels waardoor mannen bij Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose kunnen spreken van een hangende conflictactiviteit. Zolang deze vicieuze cirkels niet doorbroken worden, zullen Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose uiteindelijk evolueren naar het gebruik van een rolstoel. Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose kunnen genezen als de psychologie van het conflict en de bijhorende sporen begrijpt en deze oplost.

Wat zegt de Duitse geneeskunde over multiple sclerose?

De functie van de skeletspieren

Het bewegingsapparaat stelt ons in staat te bewegen en onze houding te handhaven. Het geeft een gelijke vorm aan ons lichaam en het maakt deel uit van onze constitutie, die verschillende van persoon tot persoon. De spieren bestaan ​​uit vezelige bundels en zijn in een gestreept patroon gerangschikt. We noemen dit het dwarsgestreepte spierweefsel en het behoren tot het nieuwe mesodermale kiemblad dat wordt aangestuurd door de hersenmerg en de motorische cortex in de hersenschors, het ectodermale kiemblad wordt aangestuurd. Bijna alle aandoeningen met betrekking op het bewegingsapparaat (nieuw mesoderm) zijn uiterst pijnlijk.

Het menselijk lichaam bevat bijna 600 spieren, inclusief de gladde spieren die tot het endodermale kiemblad defect is. De pectoralis , deltoideus , latissimus dorsi , bilspieren, biceps en triceps, hamstrings, quadriceps, buikspieren en rugspieren zijn allemaal dwarsgestreepte spieren die de botten laten bewegen. Spieren bestaan ​​in vorm en grootte, van zeer kleine sterkte, zoals de stijgbeugelspier van het middenoor tot grote bundels van spieren, zoals de dijbeenspier.

De motorische cortex is verantwoordelijk voor het uitvoeren van functionelen. Deze ontvangst van informatie over de huidige stand van het lichaam en is de tussenschakel van onze (bewuste en verrassende) geest die instrueert hoe het lichaam beweegt. Via sensorische receptoren ontvangen we de herseneninformatie uit het lichaam en de zintuigen. De motorische cortex projecteert op zijn beurt informatie naar de motorische zenuwcellen in de ruggenmerg. De motorische cortex is het meest naar achteren gelegen deel van de frontale kwab en behoort tot de hersenschors. Dit gebied bestuurt het ectodermale kiemblad.

De skeletspieren hebben twee controlecentra in de hersenen. Met betrekking tot de voeding van het weefsel of de trofische functie van de spieren slagen dit door de controlecentra in het hersenmerg. De samentrekking van de spieren wordt aangestuurd door de motorische cortex en dit gebeurt door de controlecentra in het frontale kwab, het onderdeel is van de hersenschors.

Interessant om te weten is dat de spieren van het lichaam vanuit de linkerhersenhelft worden aangestuurd. De spieren van de dominant worden aangestuurd vanuit de rechterhersenhelft. Dit is dus een kruislingse verbinding tussen de hersenen en het orgaan.

In het hersenmerg deelt de botten, skeletspieren, lymfevaten en lymfeklieren, de bloeding, het bindweefsel en het vetweefsel hetzelfde hersenrelais en daarmee ook hetzelfde biologische conflict, namelijk een eigenwaarde-inbreukconflict. De ‘bedieningscentrales’ hiervan zijn van top tot teen ordelijk gepositioneerd.

Het biologisch conflict dat verband houdt met MS en ALS

Spierverlamming, Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose hebben te maken met het motorisch conflict van ‘vastzitten’, of de angst om vast te zitten, het conflict van zich niet te kunnen, willen of durven bewegen, letterlijk ‘verlamd zijn van angst’ of ‘ met stomheid geslagen zijn’.

Hierbij gaat het om milde eigenwaarde-inbreukconflicten die het verband met de skeletspieren behouden. Deze specifieke eigenwaarde-inbreukconflicten zijn hetzelfde als voor de botten en gewrichten.

Het conflict dat verband houdt met de spieren is een motorisch conflict van ‘zich niet kunnen bewegen’ of ‘vastgehouden worden’. Dit conflict kan gegeneraliseerd worden over het hele lichaam of gelokaliseerd op een enkele spier of spiergroep neerslaan:

 • De gezichtsspieren: het gezicht verliezen (verlies van status, reputatie, respect, eer, prestige, waardigheid), te schande worden gezet, gelijkgesteld worden, zich schamen, door de mand vallen, zich belachelijk, dwaas of dom voelen.
 • De kaakspieren: niet van zich af kunnen bijten, zie ook het Bijtconflict in het artikel over het gebit.
 • De nekspieren: het hoofd niet kunnen bewegen of draaien, gaat gepaard met zichzelf niet goed genoeg voelen of het ervaren van ongerechtigheid, ondankbaarheid, ontrouw of gelijkwaardigheid.
 • De schouder- en rugspieren: voor iemand of iets niet kunnen uitwijken of opzij kunnen gaan.
 • De arm-, buig- en bijtrekspieren (abductoren): niet in staat zijn iemand van zich af te houden, zich te verweren of te verdedigen, niet kunnen wegduwen, wegslaan, wegtrappen, wegstoten of zich niet kunnen afweren. Krachtig groot worden gehouden (fysiek geweld, seksueel misbruik, tijdens een vaccinatie, tijdens een gevecht of ‘spel’), ook in figuurlijke zin. Dit heeft betrekking op de extensorspier van strekspier en de spieren rond de ellebogen.
 • De arm-, buig- en bijtrekspieren (adductoren): niet in staat zijn iemand vast te houden, te omarmen van iemand tegen te houden van naar zich toe te kunnen halen van omarmen. Dit heeft betrekking op de flexorspier of de buigspier.
 • De handspieren: niet in staat zijn om iemand vast te houden van iemand tegen te houden (bv. bij een geliefde die weggaat of sterft), niet in staat zijn iets te pakken, alle leed/ongenoegen in verband met de handen (werk, hobby van sport)
 • De been-, buig- en bijtrekspieren (abductoren): niet kunnen scheiden, vluchten of wegrennen (letterlijk of figuurlijk, bv. van een werkplek of een relatie), niet in staat zijn om opzij te springen, zich geremd voelen met betrekking tot een standplaats (versteend zijn), zich opgesloten voelen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Iemand van iets niet kunnen wegduwen, wegslaan, wegtrappen, wegstoten, wegschoppen of zich niet kunnen afweren.
 • De been-, buig- en bijtrekspieren (adductoren): iemand of iets niet kunnen vasthouden, naar zich toe kunnen halen, niet in staat om te blijven of niet in staat zijn om omhoog te klimmen, ook figuurlijk bedoeld zoals niet kunnen promoveren of niet in staat zijn te volgen.
 • Algemeen: niet weten waar naartoe. Niet weg kunnen komen, niet kunnen vluchten, niet kunnen volgen, niet snel genoeg kunnen lopen, niet kunnen klimmen, niet kunnen springen, balanceren, dansen, enz… en angst om niet te kunnen bewegen door de gedachte aan het belanden in een rolstoel als gevolg van de diagnose of prognose.

Andere mogelijke oorzaken van motorische conflicten kunnen leiden tot multiple sclerose

Plaatsvervangend of in naam van iemand anders, met naam wanneer je het gevoel hebt van ‘vast te zitten’ wat een geliefde persoon betreft. Ook de bevestiging dat auto-immuunziekten bestaan ​​en dat aandoeningen zoals MS, ALS, Lyme, Guillain-Barré-syndroom, de ziekte van Lou Gehrig of de motorneuronziekte en spierverlamming erfelijk zijn. Dit maakt een familielid vatbaarder door soortgelijke conflicten.

Een foetus kan het conflict ervaren van ‘niet kunnen verliezen’ wanneer de moeder in gevaar is of door ernstig indringende geluiden of dreigende geluiden in de directe omgeving. Zoals bv. geluiden afkomstig van een drilboor, kettingzaag en slijpschijf of in de keuken van een staafmixer, dicht bij de baarmoeder, of geschreeuw en geruzie, bv. van de partner die keihard schreeuwt. In dit geval kan de baby met verlammingsverschijnselen geboren worden terwijl het conflict in de tussentijd niet wordt opgelost. Ook de harde geluiden van een echografie zijn af te raden voor een ongeborene.

Het gevoel van ‘vast zitten’ en het bijhorende conflict, kan ook ontstaan ​​tijdens een zware bevalling of door de manier waarop de baby direct na de geboorte wordt beïnvloed. De motorische handicaps die we zien bij een hersenverlamming van hersenverlamming (volgens de conventionele geneeskunde veroorzaakt door ‘hersenschade’ die ontstaan ​​tijdens de zich ontwikkelende hersenen) zijn in feite het gevolg van motorische problemen die de foetus in de baarmoeder of tijdens het geboorteproces ondergaan. Lees ook het artikel over epilepsie (epileptische aanvallen en ataxie gerelateerd aan een valconflict).

Dieren kunnen ook motorische conflicten ervaren wanneer ze bv. vastzitten, opgesloten worden in een kennel, in de auto vastzitten of tijdens een gevecht met een ander dier. Wanneer dieren worden vastgenomen door een vreemde, zoals een dierenarts tijdens een onderzoek of vaccinatie, kan er een motorisch conflict ontstaan ​​in het dier.

Opgelet met wat je zegt!

De diagnose ‘MS’ of ‘ALS’ komt voor in de reguliere geneeskunde, zelfs als onduidelijk. In de drank van het hersenvocht moet worden gemeten, die ook bij gezonde mensen voorkomen. Op de CT- en MRI-scan zoekt men naar dubieuze ‘witte vlekken’, die in feite bij iedereen te vinden zijn. De diagnose ‘MS’ veroorzaakte meestal een nieuw, nog erger motorisch conflict. De meeste patiënten hebben bij de diagnose het beeld voor ogen dat ze in een rolstoel terechtkomen (= Posthypnotisch engram of iets dat ‘ingegrift’ is). Het is moeilijk om dit conflict nog te maken, omdat het hangende conflictactief de oorzaak is van de diagnose. Een belangrijk deel van de dwarsleasieverlamden functioneert niet tot dit soort samengestelde patiënten.

Zonder de kennis van GNM veroorzaakte een MS-diagnose grote paniek. Hetzelfde geldt wanneer een persoon gediagnosticeerd wordt met ALS. De angst om eerst niet meer te kunnen lopen en in een rolstoel terecht te komen (of ‘vastzitten’), is zo overweldigend dat het motorische conflict dat in de eerste oorzaak aanleiding gaf tot de oorspronkelijke symptomen naar de achtergrond verdwijnt en het vooruitzicht van ‘het nooit meer kunnen lopen’ de bovenhandse neemt. Met als gevolg dat de progressie van de verlamming en de spieratrofie verergeren, wat leidt tot onhandigheid, problemen bij het lopen en onregelmatige valpartijen. Dit activeert extra motorische conflicten en eigenwaarde-inbreukconflicten, met als gevolg dat de beweeglijkheid in toenemende mate emotioneel wordt en de prognose een selffulfilling prophecy wordt. De overtuiging dat MS, ALS of Parkinson erfelijk is, maakt een persoon van wie één van de ouders aan de aandoening leed, kwetsbaarder voor een motorisch conflict (conflicten kunnen immers ook plaatsvervangend -voor iemand anders- worden ervaren). De opeenvolgende symptomen leiden snel tot dezelfde diagnose.

MS en ALS kennen ook een genezingsfase, maar door de verrassende selffulfilling prophecy blijft dit conflictactief en gaat het van kwaad naar erger. Het gaat om onverwachte processen, waarbij het belangrijk is om je verrassende kerngedachte te ontmantelen en zo te kunnen herstellen van MS en ALS. Het zit niet zomaar tussen je twee oren en het is niet jouw schuld, probeer wel je perceptie en overtuigingen te veranderen en laat je niet bang maken door diagnoses.

De conflictactieve fase

Tijdens het conflictactieve fase ontstaan ​​er beperkte motorische zenuwprikkels naar de specifieke spieren. Hierbij treedt spierzwakte op waarbij de spierfunctie volledig verloren kan gaan. Er is sprake van weefselverlies van de betreffende spier. De ernst van de spierzwakte van verlamming is evenredig aan de heftige van het motorisch conflict. De spierzwakte kan worden aangemerkt als ‘onhandigheid’ of een zwaar gevoel in de benen.

Het biologische doel van de verlamming vindt zijn oorsprong in het archaïsche ‘nepdoodreflex’. In de natuur kunnen prooidieren doen ook ze dood zijn wanneer ze worden geconfronteerd met een dakdier of een plotseling gevaar dat er uitzichtloos lijkt. Een prooi is niet interessanter wanneer die niet meer beweegt en als het gevaar voorbij is, verloren de verlamming op. Het motto is dus ‘niet bewegen tot het gevaar voorbij is’). Bekijk zeker deze interessante video . https://www.youtube.com/watch?v=VwwxMis0Ruc

Een hangende of langdurige conflictactiviteit leidt tot algemene spieratrofie zonder verlamming als het louter om een ​​eigenwaarde-inbreuk gaat. Bijvoorbeeld wanneer de bekkenbodemspieren worden versterkt vanwege een synthetische zwangerschap, seksuele discriminatie, chronische constipatie of urine-incontinentie, waardoor de persoon zich ‘waardeloos’ voelt.

Door een gelokaliseerde eigenwaarde-inbreuk op een arm of een plaatselijk spieratrofie ontstaan. De ene arm is sterker dan de andere arm. Als je niet bekend bent met de Duitse geneeskunde, kan dit fenomeen zelfs een chronische aandoening veroorzaken. Bij een motorisch conflict komen spieratrofie en spierverlamming vaak samen voor, vooral als de angst om een ​​arm of beide niet meer te kunnen bewegen, een ernstig eigenwaarde-inbreukconflict veroorzaakt.

In feite werd de spierzwakte en spierverlamming, gekenmerkt door Multiple sclerose en Amyotrofische laterale sclerose, eerder gediagnosticeerd als paralytische poliomyelitis of kort gezegd Polio. Volgens de reguliere geneeskunde is dit een virale infectie die voornamelijk kinderen treft. Nobelprijswinnaar John Franklin Enders heeft geen controle-experimenten uitgevoerd op de isolatie van het poliovirus. Zie het artikel: Enders, J. (1954) “Propagatie in weefselculturen van cytopathogene agentia van patiënten met mazelen”, proc soc exp Biol Med. 1954 juni; 86 (2): 277-286. Met andere woorden: het wetenschappelijk bewijs van het poliovirus is nooit bewezen! Polio is feitelijk het gevolg van een motorisch conflict als MS. De reguliere geneeskunde is niet in staat te verklaren waarom het ‘vermeende poliovirus’ het rechter getroffen heeft in de plaats van het linkerbeen.

Opmerking: de biologische handigheid bepaalt of de spieratrofie aan de linker- of rechterzijde van het lichaam of aan beide zijden kenmerken. Een gelokaliseerde eigenwaarde-inbreuk beïnvloedde de spier of spiergroep, geassocieerd met het eigenwaarde-inbreukconflict van motorisch conflict.

Genezingsfase: herstel van de innervatie door het zenuwweefsel

De genezingscrisis kenmerkt zich door ongecoördineerde samentrekkingen, pijn en krampen, wat leidt tot een epileptische krampaanval. Bij een mogelijke kramp treedt er spierkrampen en spiertrekkingen op en treedt er een koudegevoel in vlaggen op.

Let op: aan het begin van de genezingsfase of na de genezingscrisis kunnen verlammingen kortstondig zelfs nog sterker worden, vanwege het oedeem in de hersenen. Want door het oedeem wordt de verbinding tussen de synapsen tijdelijk verbroken en zal het motorisch relais worden uitgezet. Eigenlijk is dit een goed teken. Maar de patiënt zal vaak op onrechtmatige wijze besmet raken, waardoor hij in vicieuze cirkels terechtkomt van conflictactiviteit en er zo direct een einde komt aan de genezingsfase.

Een foutieve interpretatie van MRI-scans leidt vaak tot vicieuze cirkels. De abnormale witte gebieden die mannen in de hersenmerg zien, wat eigenlijk een hoop op neuroglia is, is een genezingsfase van een eigenwaarde-inbreukconflict dat werd veroorzaakt door een motorische verlamming. Veel neurologen hebben het abnormale witte gebied als de oorzaak van de verlamming. Dat is echter een vergissing.

Bij het genezingsproces van Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose kan er optische neuritis ontstaan. Dit is een ontsteking van het oogzenuw en wordt veroorzaakt doordat het oogzenuw door de hersenmerg naar de visuele cortex loopt. Deze ontsteking treedt op wanneer er hersenoedeem ontstaat bij het eerste deel van de genezingsfase of wanneer de opbouw van het gliaweefsel tijdens het tweede deel van de genezingsfase comprimeert.

Dr. Geerd Ryke Hamer

“Multiple sclerose”, zoals we het altijd hebben genoemd, nooit bestaan. Binnen de GNM spreken we daarom niet langer van ‘Multiple sclerose’, maar van motorische- en sensorische verlammingen, die correleren met zeer specifieke locaties in de motorische- en sensorische “cortex”.

Voorbeelden uit het archief van Dr. Hamer en waarom kennis van de GNM zo belangrijk is om vicieuze cirkels te doorbreken

Voorbeeld multiple sclerose:

Een 50-jarige rechtshandige vrouw gaat vanwege aanhoudende sterke pijnen in het gezicht naar de neuroloog. Deze schrijft een pijnstiller en een antidepressivum voor. Als mogelijke bijwerking staat bij beide middelen ‘verlammingen’. De patiënt krijgt na enkele weken de naam van deze medicatie, verlammingsverschijnselen in het rechterbeen. De pijn blijft echter bestaan. Na meerdere consultaties bij de neuroloog, een CT-scan en een ruggenmergpunctie, wordt de diagnose Multiple sclerose gesteld (het is in feite een motorisch conflict vanwege de diagnose). De patiënt ziet zichzelf al in een rolstoel zitten en koopt riet een stok om mee te lopen. De verlammingen nemen steeds toe en er ontstaat een neerwaartse spiraal met self-fulfilling prophecy.

Voorbeeld Amyotrofe laterale sclerose:

Een 63-jarige gepensioneerde man is nog steeds niet actief als hobby-sportleraar en klusjesman. Op een dag breekt hij zijn heup bij een ski-ongeval. Hij moet 4 maanden rusten. Dit veroorzaakte een motorisch conflict van ‘zich niet mogen bewegen’. Na deze lange gedwongen rustpauze krijgt hij revalidatie, waarbij hij snelle vooruitgang maakt. Hij merkt op dat hij weer de oude wordt. Conflictoplossing! Nu krijgt hij ’s nachts laatste van kuitkrampen in beide benen. Deze krampen duren weken en worden erger. Hij ervaart deze krampen als pijnlijker dan zijn heupbreuk. Er ontstaat weer een motorisch conflict, nu vanwege de krampen. Zo begint een vicieuze cirkel en zijn er meerdere consulten bij artsen nodig waar hij ter observatie wordt doorverwezen naar een ziekenhuis. Daar doen mannen een ruggenmergpunctie, een MRI en een zenuwgeleidingstest waarbij een punctie altijd een aanval is op de integriteit van het lichaam.

Onverwachts krijgt hij van de kunst de onverbiddelijke diagnose ‘ALS’. Men stelt hem het voortschrijdende ziektebeeld voor en de kunst houdt zelfs uit dat men uiteindelijk sterft aan de verstikkingsdood als gevolg van enorme verlamming. Dit veroorzaakte op zijn beurt een gegeneraliseerd motorisch conflict van helemaal binnenkort verlamd te zijn. Binnen een half jaar de verlammingen zo erg teen, dat deze amateursporter nu in een rolstoel terechtkomt en zich in bed niet meer kan omdraaien. Dat is een vicieuze cirkel en bevestiging van de prognose, een tragisch voorbeeld hoe self-fulfilling prophecy feitelijk werkt als gevolg van de diagnose.

Opmerking: veel spierklachten zijn een gevolg van vergiftiging door medicatie en hebben dus geen geestelijke oorsprong. Vaak is er een mix van vergiftiging en conflict aan de basis. De voornaamste ‘schuldige medicatie’ is: bloeddrukverlagende middelen, cholesterolverlagende medicijnen en psychofarmaca.

Therapie:

Conflicten en sporen en zo mogelijk oplossen. Inzicht krijgen in dit ziekteproces en in de vervolgconflicten. Zorgen dat de geest weer openstaat voor volledige mobiliteit. De diagnose- en prognoseschok ‘ontladen’ met EFT (emotionele vrijheidstechnieken).

Affirmaties: “ Ik weet nu wat er aan de hand is en ik bevrijd me van alle banden !”

Ik zal mij weer kunnen bewegen zoals voorheen .”

Bewegingstherapie ( yoga , tai chi, qi gong) zonder (zelfopgelegde) druk.

Andere oorzaken van MS, ALS en verlammingen:

 • Ongevallen of mislukte operaties (mechanische verlamming).
 • Vergiftiging, bijvoorbeeld door medicatie (giftige verlamming).
 • Verhoogde hersendruk (oedeem) op het motorische relais, veroorzaakt door de omgeving (ander conflict, meestal een eigenwaardeconflict bij genezing).

Het lichaam goed ontgiften om de genezing te waardevol

Het is in onze tijd vrijwel onmogelijk om te voorkomen dat je zware metalen en andere gifstoffen in je lichaam binnenkrijgt. Gifstoffen zijn niet ziekmakend, maar de concentratie van gifstoffen die de tolerantie van het lichaam overschrijdt is wel ziekmakend. Dit veroorzaakte een nieuwe biologische schok: een bedwelmingsschok die door het lichaam als een aanval wordt ervaren.

Het lichaam ontgiften is altijd belangrijk bij elke aandoening of ziekte.

Het belangrijkste ontgiftingssysteem van het lichaam is de totaliteit van de lymfe , de lever en de spijsvertering . Deze ontgiftingsystemen werken samen en worden verstoord wanneer mannen in een conflictactieve fase zit. Zo ontstaan ​​er verzuring en treden intoxicatieschokken op. Intoxicatie is dus altijd gecorreleerd met de aandoening omdat de oorzaak dezelfde oorzaak heeft.

Welke ingrediënten zijn goed om te ontgiften?

Het is belangrijk om het conflict en zijn sporen op te lossen waardoor de spijsvertering beter kan werken

Alles wat biologisch geproduceerd is en wat je echt graag lust. Bewaar geen voedsel in plastic of aluminiumfolie. Gebruik geen kunstmatige zoetstoffen, geraffineerde voeding en lightproducten. de consumptie van plantaardige dierlijke te verminderen, eet af en toe eens vegetarisch, dat komt de spijsvertering tien goede en is ook goed voor het milieu.

Het ontbijt mag bestaan ​​uit havermout, basmati- of zilvervliesrijst. Deze graansoorten bevatten grote hoeveelheden zink en selenium, belangrijke mineralen om het lichaam te helpen met het verwijderen van zware metalen.

Gebruik zongerijpte biologische groenten voor het middagmaal. Ik denk aan broccoli, boerenkool en andere koolsoorten, artisjokken, spinazie, spinazie van brandnetels (sterk ontgiftend), avocado, uien, asperges, sla, selderij, knolselderij, zoete aardappel, komkommers, venkel, bleekselderij, kiemen. Zaden en noten zijn gemakkelijk te verteren: eet regelmatig lijnzaad, pompoenzaad, amandelen, walnoten, sesamzaad en zonnebloempitten.

Ondanks echter pasta’s gemaakt van pindanoten, zoals pindakaas. Omega zwaar zijn zeer belangrijk voor de rode hoofdpijn, zenuwcellen en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. Omega-vetzuren zijn te vinden in avocado, olijfolie van eerste koude persing en lijnzaadolie. Steeds na de bereiding toevoegen.

Biologisch zongerijpt fruit als tussendoortje zoals papaja’s, perziken, abrikozen (ook gedroogde abrikozen), citrusfruit, grapefruit, pitfruit, granaatappel, druiven, meloenen, mango’s, vijgen, dadels, klein fruit zoals wilde bessen tijdens het seizoen, frambozen, bramen. Paranoten zijn sterk ontgiftend voor het lichaam, ze bevatten gelijk veel zink en selenium.

De ideale vetstof om maaltijden te bereiden is kokosolie. Gezonde voeding is een krachtig hulpmiddel om je lichaam te ontgiften van zware metalen en andere gifstoffen. Zorg voor de natuurlijke kleuren uit de voeding en een evenwichtig smakenpalet van zoet, zuur, zout, bitter, wrang en scherp, elke dag opnieuw!

Wees er bewust van dat geraffineerde plantaardige en suikers, margarine en minarine het ontgiften van giftige stoffen verstoort. Deze geïndustrialiseerde ingrediënten zijn op zich al giftig voor het lichaam. De spijsvertering ondervindt problemen door het consumeren van fastfood, chemische toevoegingen zoals E-nummers en bewaarmiddelen en alle voeding die door de industrie wordt bewerkt. Vermijd raapzaadolie vanwege de zeer lichte arsenicumverbindingen. Ook genetisch gemanipuleerde maïs en andere gewassen je beter, het lichaam herkent dit niet meer als voedsel en dat geeft grote problemen.

Het drinken van enkele koppen Pau D’arco (lapacho thee) heeft een sterke ontgiftende werking op het bloed en de lymfe . Lapacho (Pau d’arco) is een van de Inca’s die zuiverend werkt op het bewegende. Hetzelfde kan gezegd worden van Ojibwa thee van de Amerikaanse indianen. Beide soorten zijn te vinden in een natuurvoedingswinkel of op internet. Spirulina is even waardevol.

Specerijen bevatten de reinigende smaken scherp, bitter en wrang. Gebruikelijk mogelijk mogelijk en kruiden: koriander, jong blad als zaden, asafoetida, kruidnagel, knoflook, peterselie, kurkuma, gember, dragon, tijm, Ceylon kaneel, kervel, steranijs, rozemarijn en salie.

Wilde planten die ons helpen met een sterke ontgifting zijn paardenbloemen, weegbreeblad, rode klaver, kliswortel en mariadistel. Deze wilde planten hebben een sterk bittere smaak en je kunt er van zetten. Paardenbloemblad kan ook als groente eten en de wortel kan mee gestoofd worden in groenteschotels. Van kliswortel kun je soep bereiden. Mariadistel kun je als aanvulling kopen. Deze wilde planten hebben de kracht om zware metalen uit het lichaam te voeren.

Nog enkele geneeskrachtige planten: pruikzwam, poeder van gerstegrasextract, zoethoutwortel, citroenmelisse, brandnetelblad (maak er soep van) en vlierbessen.

Eventueel extra supplementen: Omega 3 en 6 in de verhouding 1 op 2, kattenklauw, alfa-liponzuur, zink, vitamine B12 en selenium.

Extra tips om genezing van MS en ALS te stimuleren

Het is belangrijk om het conflict en zijn sporen op te lossen zodat het ontgiftend vermogen van het lichaam weer goed kan werken

Een krachtige detox van zware metalen: zie het artikel over zware metalen ontgiften, dit vind je onder de rubriek levensstijl . Amalgaamvullingen vervangen door composietmaterialen en vervangende vaccinaties of de griepprik om vervolgconflicten (aanval op de integriteit van het lichaam) te voorkomen.

Zorg voor lichaamsvriendelijke beweging, doe nooit aan competitie. Yoga , wandelen, fietsen of dansen zijn ideaal. Ze verminderen de klachten van vermoeidheid, zorgen voor een betere spierkracht, uithouding en prestatievermogen (zoals bv. Een geïnstalleerde wandelafstand).

Modderbaden met zeoliet werken sterk ontgiftend en zijn heilzaam bij Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose. Loop meer in de zon.

Ga op tijd gaan slapen en sta op tijd op, respecteer het dag- en nachtritme. Om 22.00 uur gaan slapen is ideaal om je lichaam mee te helpen bij het ontgiftingproces.

Eet ’s avonds geen grote maaltijden, ze verteren toch niet goed omdat de spijsvertering tijdens de nacht niet actief genoeg is. Cultiveer stabiele stabiliteit en omgeving stressfactoren.

Stop met roken. Ga naar de sauna en neem een ​​koude- of ijsbad, Hippocrates sprak over de heilzame ontgiftende werking van ijswater. Vermijd stimulerende middelen.

Het ontstaan ​​van neuroglia is een genezingsfase die verkeerd wordt geïnterpreteerd

Het belang van een goede slaap

Mensen met Multiple sclerose en Amyotrofe laterale sclerose hebben een grote behoefte aan slaap op de juiste uren. Dit wil zeggen, maak je gewoon om elke dag te gaan slapen voor 22.00 uur. De bijnieren producent cortisol wanneer je opstaat in de ochtend om je spijsvertering op te starten, samen met de afgifte van adrenaline om je lichaam in beweging te zetten. In de loop van de dag wanneer de serotoninespiegel in het bloed stijgt, worden de cortisolwaarden in het bloed in balans gebracht en wordt de spijsvertering verder geactiveerd. Serotonine is belangrijk voor een goede afgifte van spijsverteringsenzymen en -sappen. De late middag en avond vordert, wordt de serotonine door de pijnappelklier in melatonine om je spijsvertering en lichaam tot rust te brengen. Daarom is het belangrijk om je grootste warme maaltijd op het middaguur te nuttigen. Op het middaguur heb je de grootste concentratie enzymen en sap om voeding goed te verteren. ’s Avonds gebruik je beter een lichte maaltijd.

De uren voor middernachtproducent de bijnieren volgens het dag- en nachtritme een tweede keer cortisol. Cortisol heeft ontstekingsremmende eigenschappen en levert het lichaam veel energie . Maar ben je nog wakker, dan ga je dit energiemisbruik om allerhande activiteiten uit te voeren. Wil je de extra hoeveelheid cortisol in je bloed voelen, dan voel je je een stuk beter met meer energie. Dat is een grote valkuil voor mensen die chronische aandoeningen hebben. Overdag hebben ze een gebrek aan energie en ’s avonds krijgen ze een energieboost die ze (onbewust) gaan misbruiken om allerhande dingen te doen. De ware bedoeling van de cortisol- en energietoename tijdens de uren voor middernacht is om het lichaam energie te geven waarbij de lever het bloed kan ontgiften. De hendel is een orgaan dat uiterst actief is tijdens de nacht.

Cortisol, melatonine en de groeihormonen geven een synergetisch effect om je lichaam te ontgiften en het weefselherstel goed te laten verlopen. Daarom is het belangrijk om dagelijks om 22.00 uur naar bed te gaan. Bovendien zal cortisol ook energie geven om de dagelijkse impressies te verwerken en deze fysiologische en mentale processen verlopen evenwichtig als je tijdens de uren voor middernacht daadwerkelijk slaapt!

Het emotionele aspect bij MS en ALS

Het emotionele aspect om jezelf in evenwicht te brengen, is nodig wanneer je wenst te herstellen van MS en ALS. Een typische emotionele lading bij Multiple sclerose is het hardvochtig en onverbiddelijk steeds NEE zeggen tegen jezelf. Probeer je bewust te worden dat jij jezelf onbewust steeds wegduwt, het voelt koud aan in jezelf, je zou in afwezigheid kunnen wegteren omdat je niet gelooft in je mogelijkheden en eigen kracht. Je bent geen meester van jezelf. Zeer typisch bij Multiple sclerose is het scherp verzet tegen zelferkenning, tegen de liefde voor jezelf. Word je bewust van al deze onbewuste processen!

Men heeft jou pijn gedaan en miskend met neerhalende, afbrekende en bittere gedachten omtrent jouw eigenwaarde. Je weigert je IK, jouw stevigheid, je kernkrachten in jezelf te erkennen. Als gevolg van onbewuste processen ben je keihard tegenover jezelf.

Deze negatieve zaken die je van kinds af aan te verduren hebt gekregen, heb je als een overtuiging in je onderbewuste opgeslagen, waardoor jij jezelf steeds innerlijk voortdurend afbreekt. Op deze manier kan je jouw innerlijke warme bloed niet meer voelen stromen. Oorspronkelijk heb je dit gedaan als zelfbescherming en om te kunnen overleven in de situatie waarin jij je toen bevond. Onbewust heb jij gekozen om jezelf te behandelen zoals je toen werd behandeld. Maar dit is verleden tijd en niet meer van toepassing, iets uit het verleden achtervolgt jou waardoor je niet echt in het heden kan zijn. Dit doet verschillende lichaamsonderdelen verharden, je neemt een eigenzinnige houding aan om je zachtheid, je angsten, je gekwetst zijn te kunnen verbergen, want anders vrees je nog meer pijn te worden aangedaan. Dit ontwikkelt zich als een patroon dat je leven achtervolgt tot je ermee aan de slag gaat.

Je duwt mensen van jezelf weg die je wijzen op jouw innerlijke krachten en positieve eigenschappen, maar daarmee duw je ook jezelf weg. Zo kan je jezelf niet genezen. Je ondervindt een krachtig innerlijk verzet tegen zelferkenning en zelfliefde. Men heeft jou pijn gedaan en miskend, omdat jij jezelf neerhaalt met afbrekende bittere gedachten rond je eigenwaarde. Deze negatieve overtuiging over jezelf heeft vernederende situaties in je leven binnengebracht en een lichamelijke zelfdestructieve ziekte om je te confronteren met jouw gedachten en overtuigingen die je koestert over jezelf. Je lichaam reageert op bewuste en onbewuste impulsen en wanneer jij jezelf afbreekt, zal je lichaam zich ook afbreken, precies wat bij Multiple sclerose het geval is.

In je binnenste zeg je: ik ga ze geen pijn meer aandoen en niet meer neerdrukken! Je wordt keihard tegenover jezelf en tegenover de gebeurtenissen uit het verleden waardoor er verharding ontstaat in jezelf. Je cultiveert een ‘schijn ego’ naar de buitenwereld toe met een eigenzinnige (koppige) houding om toch je angsten, onzekerheden en gekwetstheid te verbergen, uit vrees dat je nog meer pijn zal worden aangedaan. Dit wordt snel een innerlijke kwaadheid naar jezelf toe, om je eigen onmacht, om de verwerping van jezelf en verwerping door de anderen dat je juist in stand houdt. Je vaker je persoonlijkheid als gebrekkig, wordt daarom je fysiek beperkt. Je lichaam smeekt je nu om erkenning van jezelf. Je hele wezen is moe van deze zelfveroordeling. Laat de anderen los, onafhankelijk van wat ze denken of zeggen over jou. Leef in de eerste plaats voor jezelf, het is aan jou om zelf te leven en waardeer jezelf, want je bent het waard. Zorg voor eenwording met jezelf en een ban de bevestiging van buitenaf, doorvoel je lichaam. Roep niet meer om bevestiging, het is nu aan jou om te leven.

Ervaar jezelf als goed en waardevol, vergeet indoctrinaties en andere conditioneringen die door je opvoeders of je ouders werden veroorzaakt. Dikwijls heeft ze door hun ongenoegen en frustraties jou beperkt die niets te maken met jouw UNIEK zijn. Aanvaard het gezag van jouw IK.

Wees je ervan bewust dat alle keuzes die je ooit hebt gemaakt vanuit jouw onschuld zijn gemaakt, want je weet dat het gevolg ook niet is. Hoe kan je dan zo hardvochtig tegenover jezelf zijn?

Kom tot een rustige, waardigheid en liefdevol in je eigen lichaam af. Bezie je eigen kwaadheid en afwijzing en het zelfbedrog van ‘ik ben niets waard’. Daal daarna liefdevol af in je eigen lichaam, leer elke spier voelen en reinig jezelf van alle kwaad dat je weefsels vervuild zijn. Kom eerst volledig tot inzicht in je emoties , kijken en loop er niet van weg. Zie je kwaadheid en machteloosheid met de daaruit voortvloeiende zelfafwijzing en zelfbedrog van ‘ik ben niets waard’. Zie hoe de oorzaak van deze zelfafstotingen ligt en in trauma’s en afwijzingen uit het verleden.

Keer terug naar de warmte en heb je innerlijke kindje lief, sta jezelf teen om vreugde te voelen en stop de harde eisen aan jezelf. Leef vanuit jouw essentie, jij hebt echt zo’n mooie essentie in jezelf, in je kern. Sta dit toe uit liefde voor jezelf zodat er energie terug kan stromen door het zenuwweefsel. De interne afwijzing maakt harde stalen zenuwen. Je zit met de grootste verlangens maar zweeft in de wolken.

Sta je teen om gelukkig te zijn, geef je vrijheid en voel je veilig op deze aarde, want je bent het waard. Stel jezelf geen harde eisen en bouw op je zelfhelende energie. Laat de energie vrij stromen en stop met dit continu neer te halen. Herken je koppigheid als gevolg van wat je hebt geleerd en de traditionele gewoontes en je enorme weerstand om dit te veranderen. Welke angst zit hierachter? Waarom jezelf stoer opstellen met een hard imago naar buiten teen zodat niemand jou zal doorprikken in je diepgaande vrolijke clownspak? Je feitelijk geen werkelijke vreugde om jezelf van het leven, maar je tracht jezelf eerder te voldoen aan de normen die anderen zijn bepaald of aan de behoeften van. Je praat zoveel, maar weinig vanuit jouw essentie en je kern. Je geeft anderen plezier, maar je ontkent je ware zelf. Waar is de kernpit van jou, waarom er omheen blijven lopen? Maak contact met jezelf. Kijk naar jezelf met eigen ogen, niet door de ogen van anderen.

Deze gespleten houding doet je zenuwen verharden en jezelf verdwijnen op de achtergrond. Stop met jouw mooie levensenergieën in de kiem te smoren: ga op je beide voeten staan, ontspannen jezelf, geef je over aan je diepe zelf, laat jezelf openbloeien en wordt zacht tegenover jezelf. Kijk voorzichtig naar je begraven emoties , je donkere aspecten en confronteer jezelf met de diepere realiteit van wie je werkelijk bent. Jouw wereld is anders dan die van je ouders, je opvoeders en alle mensen om je heen. Stel je open voor je innerlijke wijsheid en voel je innerlijk in volle overgave. Sta je toe om gelukkig te zijn in volle vrijheid, veilig hier op aarde. Transformeer jezelf en herstel. Los dit emotionele aspect in jezelf op en breng het in evenwicht, het is belangrijk. Zachtheid toelaten in jezelf verzacht ook je afwisselend.

Met dank aan Arjen lievers https://www.germaansegeneeskunde.nl/index_ziekten_gnm/

Brecht Arnaert www.arnaerteconomics.com/GEAH

Björn Eybl zielsoorzaken van ziekte ISBN: 978-3-85052-299-1

Christiane Beerlandt De sleutel tot zelfbevrijding

Andreas Moritz

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

 • BijnierkankerEen mens heeft 2 bijnieren die deel uitmaken van het hormonale stelsel van het lichaam. De bijnieren liggen boven op de nieren. Bijnieren bestaan uit twee delen: een buitenkant of de bijnierschors en een kern of het bijniermerg. Het merg zit in de binnenkant en het schors aan de buitenkant van de bijnieren. Bijnieren bestaan uit twee verschillende weefsels.De bijnierschors (cortex) is op zijn beurt weer opgebouwd uit drie lagen. Die lagen noemen we reticularis, fasciculata en glomerulosa. In deze drie lagen worden verschillende hormonen gemaakt. Dit zijn cortisol, aldosteron en de androgenen. Het adrenocorticotroop hormoon (ACTH) regelt de hoeveelheid [...]

  By Published On: 04/04/2024
 • BorstkankerVeel vrouwen worden geconfronteerd met angst bij de diagnose borstkanker. Het woord 'borstkanker' roept vaak een negatieve associatie op, terwijl het eigenlijk een natuurlijk biologisch proces is dat kan ontstaan als gevolg van conflictsituaties of trauma's. Bovendien zijn veel vrouwen zich niet bewust van het specifieke type kanker waarmee ze te maken hebben. Er bestaat borstkanker die gerelateerd is aan de borstklieren, dat weefsel behoort tot oud mesoderm, en er is ook een vorm van "kanker" in de melkgangen, die eigenlijk geen kanker is omdat dit weefsel tot het ectodermale kiemblad behoort. De medische wetenschap maakt vaak geen onderscheid tussen [...]

  By Published On: 25/03/2024
 • Leukemie Leukemie is een zinvol biologisch speciaalprogramma om jou te helpen je zware eigenwaarde-inbreuk te transformeren. Deze aandoening is door de medische wetenschap totaal verkeerd begrepen. Het is een programma van het nieuw mesoderm, het jongste kiemblad. In dit nieuwe mesodermale kiemblad ontstaat de versterking van het bot en is er meer beenmerg dan voorheen op het einde van de genezingsfase, waarbij er ook een normalisatie van de bloedcelproductie optreedt. Bloed bestaat uit bloedcellen, plasma en bloedserum en stroomt door het hart, de slagaderen en aders die samen het bloedvatenstelsel vormen. Bloed transporteert zuurstof, koolstofdioxide, metabole afvalstoffen, voedingsstoffen, hormonen, enzymen, [...]

  By Published On: 07/03/2024