Nadenken en voelen

Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te denken en te voelen. Hoeveel ruimte ontstaat er in je leven wanneer je eerlijk bent, naar anderen én naar jezelf.

Een mens leert langs drie wegen: Door na te denken, dat is de edelste. Door na te doen, dat is de gemakkelijkste en door ervaring, dat is de moeilijkste. Echt succes komt pas wanneer we de kunst van het mislukken verstaan. De formule voor succes weet ik niet, ken wel de formule van het falen. Dat is proberen om het iedereen naar zijn zin te maken. Wees bewust dat iedereen zijn eigen waarheid heeft volgens zijn of haar wereldbeeld. Wanneer vertrouwde zekerheden wegvallen, weet dan dat je op de goede weg bent! Vrede wordt niet bereikt met macht. Vrede wordt bereikt door begrip. Emoties leveren de energie. Beheersing maakt er kracht van. Er bestaat geen lift naar succes. Je zult de trap moeten nemen, stapje voor stapje. Luister goed naar wat er wordt gezegd, luister beter naar wat er niet wordt gezegd.

Gezond verstand is het vermogen om objectief te denken. Door je eigen woede te overwinnen vernietig je in één klap al je vijanden! Zoals één zonnestraal een bloem doet opengaan, kan een vriendelijk woord een gezicht doen stralen. Op het pad dat naar verlichting leidt, kan alleen je hart je vertellen wat goed is. Ware rijkdom is niet het bezit van goud- of zilver stukken maar het bezit van gezondheid. Bij elke waarheid moeten we erop bedacht zijn dat ook het tegenovergestelde waar kan zijn. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde. ‘Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar.’ Elke uitdaging is ook een les. Lukt je iets niet dan heb je altijd nog een les. 

Als je geprikkeld, hectisch of onrustig bent, is dat altijd een signaal dat je mag werken aan je balans. Als we stoppen met onszelf te ontkrachten, zijn we allemaal Supervrouw of Superman. Tranen werken als een lens. Zij leren ons dingen te zien, die ons anders zouden ontgaan. Af en toe een beetje stress is helemaal niet erg. Zolang je hersenen maar voldoende rust krijgen om te herstellen. De krachtigste gave die de mens bezit, is het vermogen om te kiezen. Problemen zijn geen stoptekens; het zijn wegwijzers. Liefhebben is het beste voor de ander wensen. Waar een weg is, is ook een weg terug. Als je water drinkt, denk dan aan de bron.

De grote ketterij en de enige werkelijke ketterij is het denkbeeld dat iets afgescheiden is, op zichzelf staat en essentieel verschilt van andere dingen. Dit gevoel van afgescheidenheid is de oorzaak en de wortel van alle kwaad. Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. Ik heb altijd al gedacht dat de doden ons als dood zien. Zij zijn weer terug bij de levenden na een onbelangrijk uitstapje naar dit pseudo-leven. Ik kan God niet met rust laten. De sleutel tot iedere wijsheid is een paradox. Zoek jezelf niet buiten je! Als je diep genoeg doordringt tot de kern van de dingen, krijg je ogen om onzichtbare dingen te zien en oren om onhoorbare dingen te horen.

Wijsheid, onnozel verpakt, blijft wijsheid. Onzin, wetenschappelijk verpakt, blijft onzin. Samenkomen is een begin. Bij elkaar blijven is vooruitgang. Samenwerken is succes. De geest wordt rijker door te ontvangen, het hart wordt rijker door te geven. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het besluit dat er iets belangrijker is dan angst. Hoe bevrijdend voelt het om niet aan alle verwachtingen te voldoen. Gezondheid kun je wensen, maar je kunt er ook aan werken. Als ik wanhoop, weet ik dat liefde en waarheid altijd overwinnen. Denk daar aan. 

Je dient vertrouwen te geven aan een ander om zelfvertrouwen te krijgen. Door te vragen en te scharrelen vinden we heel weinig, maar door trouw te zijn aan onszelf vinden we veel meer dan we wensen. Niets is zeldzamer dan een mens met wie je het altijd kunt uithouden. Het voordeel van een vijand is, dat men weet wat men eraan heeft. Het voordeel van een vriend is, dat men dit niet weet. Gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Vriendschap sluiten, dat is familie worden uit vrije wil. In de vriendschap, zowel in de liefde, keren we graag terug naar hen bij wie wij in elk opzicht onszelf mogen zijn. 

Zich kunnen verheugen in andermans geluk is het ware geheim van geluk. Vriendschap is een bovennatuurlijke harmonie, een vereniging van tegenstellingen. Zoek een vriend zonder fouten, en je blijft zonder vriend. Een vriendschap kun je niet organiseren, het is een geschenk. Je kunt alleen van anderen houden als je eerst van jezelf houdt. Zoals het oneindige ons opdraagt. Is dat eigenliefde de poort is tot naastenliefde. Vul daarom eerst jezelf vol met liefde, je zult het dan rijkelijk in overvloed aan je naaste schenken. Kennis van jezelf is kennis van God.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *