Het Non-Hodgkin lymfoom

In onze medische moderne geneeskunde spreekt men niet van de kieuwbogen en valt dit onder lymfeklierkanker. In werkelijkheid is het geen kanker, maar gezien vanuit de vijf biologische wetten is er alleen sprake van terug aanvullen van het weggenomen weefsel tijdens de conflictactieve fase. De kieuwbogen zijn een oeroude bouwsteen uit het rijk van het leven onder water.

Alle leven op aarde is uit het water gekomen. Bij amfibieën en vissen groeien de kieuwbogen verder uit tot kieuwen, de ademhalingsorganen die zuurstof halen uit het water. De kieuwbooggangen stammen af van de kieuwbogen en zijn terug te vinden bij het menselijke embryo.

In het embryo geven de kieuwbogen vorm aan de structuur van het hoofd en de nek. De kieuwbooggangen ontwikkelen zich tijdens de vierde week van de zwangerschap. In de reguliere geneeskunde heeft de embryologie geen klinische relevantie, vandaar dat in de praktijk de kieuwbooggangen volledig genegeerd wordt.

De inactieve kieuwbooggangen reiken van de voor- en achterkant van de oren via beide zijden van de nek verder in de richting van het mediastinum; wat het middelste gedeelte is van de borstholte met de longen, het hart, de slokdarm en de luchtpijp. De bekleding van de kieuwbooggangen bestaat uit plaveiselepitheel, is afkomstig van het ectoderm en wordt daarom aangestuurd vanuit de hersenschors.

De kieuwbooggangen stammen af van de kieuwbogen (zie ook kransslagaderen, kransaderen, aorta, halsslagaderen en ondersleutelbeenaderen die afkomstig zijn van de kieuwboogslagaderen). De kieuwbooggangen en schildkliergangen delen hetzelfde relais in de hersenen. Het Dirk Hamer syndroom beïnvloed een van de weefsels of beide, afhankelijk van de intensiteit van het conflict.

Het hart is een orgaan dat uit de kieuwbogen is gevormd, bij de vorming van het hart draait het 180° waardoor de lateraliteit ook is gekeerd. Dat is een uitzondering op de regel van de lateraliteit en van belang bij hartziekten.

Het strot-slijmvlies sensibiliteit schema

Het volgt het strot-slijmvlies sensibiliteit schema op met hyperesthesie (overgevoeligheid) in de conflictactieve fase en de Epileptoïde Crisis en hypesthesie (verminderde gevoeligheid) in de helingsfase.

Het conflict dat verband houdt met de kiewbooggangen is een mannelijk frontaalangst-conflict of een vrouwelijk machteloos-conflict, afhankelijk van iemands geslacht, lateraliteit en hormoonstatus.

Enkele voorbeelden:

1- Een jonge vrouw mag niet zwanger worden en is telkens angstig als ze met haar vriend geslapen heeft. De angst om zwanger te worden wordt door het onderbewuste steeds frontaal ervaren als ze met haar vriend in bed ligt. Dat is een conflictactieve fase met weefselafname in de kieuwbogen. Non Hodgkin lymfoom in de genezingsfase.

2- Een rechtshandige man van rond de 35 jaar met normale hormoonstatus ervaart steeds dat hij financieel moet opdraaien voor familiale zaken. Frontaalangst conflict dat zijn financiële mogelijkheden telkens afgenomen wordt. Conflictactieve fase met weefselafbouw in de kieuwbogen.

Op een dag neemt hij het besluit te distantiëren van zijn familie en de kosten niet te betalen. Er ontwikkeld zich een non hodgkin lymfoom aan de linker kieuwbooggangen in de genezingsfase.

3- Een 46 jarige rechtshandige vrouw lijdt aan een hevige frontaalangst als ze te horen krijgt dat haar man aan nierkanker lijdt. Door zelfonderzoek leert zij veel over deze ziekte en leest over de typische 5-jaarsoverleving. Zij denkt hierbij als mijn man deze vijf jaar overleeft, dan heeft hij de ziekte overwonnen.

Haar man overleeft de vijf jaar en is gezond. De vrouw komt in de genezingsfase met aan beide zijden van de hals en sterke zwelling, gediagnosticeerd als Non Hodgkin. Ze voelt haar zwak en heeft een droge hoest. Echter na een tijdje krijgt haar man opnieuw een kanker. Dat werkt recidiverend op de frontaalangst en het proces start opnieuw op.

4- Een 11-jarig intelligent linkshandig meisje ontdekte dat haar vader een liefdesrelatie had met een andere vrouw. Na lang aarzelen scheiden haar ouders. Dat is een totale onmacht situatie voor het meisje, want het liefst had zij dat haar vader terug bij haar moeder kwam. Na een tweetal jaar van conflictactiviteit leert het meisje dit te aanvaarden door er innerlijke vrede mee te nemen dat haar ouders niet meer samen zullen komen.

Ze ervaart ook dat haar beide ouders haar nog steeds liefhebben. Conflictoplossing. Echter door recidieven (waarom zijn mama en papa niet meer samen) ontstaat een mediale cyste. De moeder ziet de samenhang van het conflict bij haar dochter. De moeder van het meisje beslist om een voor de dochter een familie-vuur-ritueel te houden, waar ook de vader erbij betrokken is.

Het meisje gaat in de genezing met acute kortademigheid en happen tijdens het hoogtepunt of de epicrisis. Dit is mede veroorzaakt als gevolg van de waterretentie als gevolg van een actief bestaansconflict (nierverzamelbuizen) dat gecorreleerd was aan de onmachtssituatie dat haar overleving in gevaar was als haar ouders gingen scheiden.

5- Een frontaalangst-conflict is een angst om in een gevaarlijke situatie te komen, of angst voor gevaar dat recht op iemand afkomt. Bijvoorbeeld, je verliest een dierbare of huisdier door een auto-ongeluk, en je ziet deze auto steeds afkomen. Het kan ook een frontale aanval zijn van een persoon of dier.

In overdrachtelijke zin kan het een naderende dreigende confrontatie zijn met je familie, zoals schulden voor je familie moeten betalen, of schuld met een overheidsinstantie of bank. Letterlijk als het ware “een klap in je gezicht”. Ook een diagnoseschok (kanker) en vervolgonderzoeken, aankondiging van een operatie kan deze aandoening uitlokken.

Conflictactieve fase:

Tijdens de conflictactieve fase heb je weefselafname van de bekleding in de kieuwbooggangen. Er kan een lichte pijn zijn dat uitstraalt tot in de nek. De doelstelling is om meer zuurstof en water-doorvloei door te laten, ondanks dat de kieuwbooggangen bij de mens geen functie meer hebben.

Deze CT-scan van de hersenen vertoont een opeenhoping van neuroglia in het controlecentrum van de linker kieuwbooggangen, wat aangeeft dat de persoon de Epileptoïde Crisis reeds is gepasseerd en zich nu in PCL-B van de helingsfase bevindt (zowel op het brein als op het orgaanniveau).

In de conventionele geneeskunde wordt ten onrechte aangenomen dat de glia-opbouw een “hersentumor” is.

Helingsfase:

Tijdens de het eerste deel van de helingsfase ontstaat de zwelling dat soms angstwekkend uitziet. Doch het is de genezingsfase. Het conflict in de geest is opgelost. Er ontstaat een zwelling met oedeem waarbij het weefsel weer aangevuld wordt. Vorming van een cyste met zware vermoeidheid en gebrek aan eetlust.

In de genezingsfase heb je dus herstel van het ectodermale plaveiselepitheel van de bekleding van de kieuwbooggangen. Tijdens de epicrisis ofwel het hoogtepunt van de genezing ontstaan hevige symptomen met een ontregelde bloedcirculatie, duizeligheid, nachtzweten en korte bewustzijnsstoornissen, afhankelijk van de intensiteit van het conflict.

Soms ontstaat er een zeer lage bloedsuikerspiegel dat ontstaat door het overmatig gebruik van glucose door de hersenen. In herhaling: Non hodgkin syndroom is geen kanker, heeft niets met de lymfe te maken en is de genezingsfase van een onmacht situatie of frontaalangstconflict.

Een cyste in de kieuwbooggangen (in deze afbeelding aan de linkerkant van de nek) wordt vaak gediagnosticeerd als non-Hodgkin-lymfoom, gebaseerd op de onjuiste veronderstelling dat de “tumor” zich ontwikkelt in de cervicale lymfeklier (zie Hodgkin’s lymfoom en non-Hodgkin lymfoom geassocieerd met lymfocytische leukemie).

De helingsfase kan verstoord worden door voortdurende conflictrecidieven. Daarbij wordt het nierverzamelbuizensyndroom geactiveerd dat leidt tot vochtophoping in de betreffende kieuwbooggang. Er ontwikkelt zich dan een relatief grote cyste die zich lateraal aan de linker- of rechterkant van de nek bevindt of soms langs beide zijden tegelijk.

In de reguliere geneeskunde gediagnosticeerd als laterale halscyste. In het mediastinum kan er ook een grote cyste ontstaan die de vitale bloedvaten kan comprimeren of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken als gevolg van de druk op de luchtpijp.

Tijdens het hoogtepunt kan er acute kortademigheid of happen naar lucht ontstaan terwijl het vocht in de cyste wordt uitgedreven. Een cyste in het mediastinum wordt gediagnosticeerd als een “kleincellig bronchiaal carcinoom” of kleincellige longkanker”.

Opmerking: de kieuwbogen en de schildkliergangen delen hetzelfde hersenrelais. het Dirk Hamer Syndroom beïnvloed en van de beide weefsels of beide, afhankelijk van de intensiteit van het conflict. Indien het nierverzamelbuizensyndroom actief is met waterretentie tot gevolg, (te zien aan de grote cyste in de hals of het mediastinum ), deze eerst oplossen.

Lymfedrainage en ademhalingsoefeningen helpen het genezingsproces. Vermijd verzurend en industrieel bewerkt voedsel. De spijsvertering verzorgen en op tijd gaan slapen is zeer belangrijk. Respecteer de uren om te eten, eet elke dag op dezelfde uren. Tijdens het hoogtepunt van de genezing is het beter om niet te eten

Met dank aan: Caroline Markolin https: //LearningGNM.com Arjen Lievers https://www.germaansegeneeskunde.nl/index_ziekten_gnm/ voor diepgang in de Germaanse geneeskunde.
Björn Eybl, zielsoorzaken van ziekte: ISBN: 978-3-85052-299-1 Ik kan dit boek aanbevelen om zelfstudie te doen.
Dr. Geerd Ryke Hamer

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Pancreaskanker of alvleesklierkanker De pancreas of alvleesklier is een langwerpig orgaan dat zich achter de maag bevindt, met de kop in de kromming van de twaalfvingerige darm en de staart tegen de milt. De pancreas produceert verteringsenzymen en scheidt deze uit via de pancreaskanalen. De pancreas is een gemengde klier met zowel een endocriene functie voor de koolhydraatstofwisseling (insuline en glucagon) als een exocriene functie voor de spijsvertering. De alvleesklier produceert ongeveer 1,5 tot 3 liter verteringssap per dag. Goed en veel kauwen stimuleert de productie van verteringssappen in de pancreas. Het endodermale klierweefsel dat verteringssappen produceert, bestaat uit [...]

    By Published On: 30/06/2024
  • Cataract of grauwe staar Het oog is het meest complexe orgaan van het lichaam. In dit kleine orgaan bevinden zich drie kiembladen: het endoderm, het nieuwe mesoderm en het ectoderm. Deze drie structuren dienen slechts één doel: kijken en zien. Dr. Hamer heeft veel ontdekt over het oog en dankzij zijn onderzoek kunnen we vele oogaandoeningen beter begrijpen. Emotioneel actieve conflicten spelen zich af in het binnenste gebied van het oog. Volgens de reguliere geneeskunde takelen eiwitten in het oog af, waardoor de transparantie van de ooglens langzaam afneemt. Hierdoor krijg je wazig zicht, wat het scherp zien belemmert. [...]

    By Published On: 10/06/2024
  • De functie van de galblaas De galblaas of vesica biliaris is een klein, peervormig zakje waarin gal kan worden opgeslagen. Ze bevindt zich rechtsboven in de buikholte, tegen de onderkant van de lever. De galblaas is verbonden met het hepatische systeem via de ductus cysticus, die direct in de ductus choledochus uitmondt. De galblaas heeft een wateronttrekkende werking op de gal die zodoende wordt ingedikt en een typische groene kleur krijgt. Gal is een vrij dikke, geelgroene vloeistof die in de lever wordt geproduceerd. Gal wordt verzameld in de galblaas, waar het wordt opgeslagen totdat het nodig is voor [...]

    By Published On: 27/05/2024