Hoe begin ik mijn dag om mijn lichaam te ondersteunen bij het belangrijke ontgiftingsproces en te voorkomen dat mijn lichaam verzuring ervaart? Mijn dag begint altijd met het aaien van mijn kat, die elke nacht naast me of op mij slaapt. Daarna sta ik op en begin ik met ter plaatse te stappen, waarbij ik mijn knieën zo hoog mogelijk opwaarts breng vanuit de heupen. Vervolgens ga ik rustig naar beneden om mijn dagelijkse yogaroutine te doen – tijd voor mezelf, om mijn lichaam rustig voor te bereiden op de dag die voor me ligt.

Ik start met enkele oefeningen om mijn onderrug op te warmen en te strekken, en om mijn schouders te openen om de lymfestroom extra te stimuleren. Daarna doe ik enkele draaiingen van de romp om zowel de lymfe als de dikke darm in beweging te zetten. Yoga is immers een krachtige manier om de lymfedrainage te bevorderen.

Ik besteed ook veel aandacht aan ademhalingsoefeningen om de ontgifting en zuivering van mijn lichaam te bevorderen. Met elke inademing span ik mijn perineum aan (bekkenbodemspieren en het schaamgebied), waardoor het middenrif (diafragma) zijn mooie koepelvorm aanneemt. Dit opent mijn longen volledig en zorgt voor maximale longcapaciteit.

Deze ademhalingstechniek versterkt het middenrif aanzienlijk, wat de lever en pancreas, die er direct onder liggen, ondersteunt. Beide organen profiteren van een verhoogde bloedtoevoer en kunnen zo betere enzymen produceren om afvalstoffen in het lichaam af te breken. Met name de pancreas speelt een cruciale rol bij het zuiveren van het bloed.

Pancreasenzymen, geactiveerd door hoogwaardige gal uit een gezonde lever, worden tijdens de spijsvertering opgenomen in het bloed. Deze enzymen breken vervolgens schadelijke stoffen af in het bloed. Goede pancreasenzymen kunnen zelfs kankerafval afbreken, mits het biologische conflict is opgelost.

Door extra aandacht te besteden aan het versterken van het middenrif, openen de longkamers volledig, vooral wanneer je bij de uitademing de navel naar het borstbeen omhoog trekt. Dit leidt automatisch tot het naar achteren trekken van de schouders, waardoor het hart volledig vrij komt te liggen. Bij de volgende inademing wordt de gehele longinhoud tot aan het hoogste punt van de longen in het schoudergebied gevuld, waardoor de longen hun ontgiftende werking optimaal kunnen uitvoeren.

De longen spelen niet alleen een rol bij het uitademen van stofwisselingsgassen uit het bloed, maar ook bij het uitstoten van eiwitdeeltjes van afgebroken cellen, gifstoffen en exosomen, al dan niet samen met slijm via het trilhaarepitheel van de slijmvliezen. Slijmproppen spuw ik steeds uit in de Wc. Om deze reden kies ik ervoor om geen mondmasker te dragen, aangezien dit ernstige schade kan toebrengen aan de algehele gezondheid. Ik geef er de voorkeur aan om gezond te blijven.

Tegelijkertijd voel ik de drang om naar het toilet te gaan. Door gehurkt te zitten en mijn knieën richting mijn borstkas te brengen, kan de endeldarm zich elke ochtend goed ledigen. Op deze manier kunnen vele toxines en afvalstoffen die tijdens de nacht verzameld zijn door de lymfe geneutraliseerd worden door bacteriën het lichaam op veilige wijze verlaten. Ik ben dankbaar dat ik begrijp welke rol bacteriën spelen in mijn lichaam en dat ik ze zie als vrienden in plaats van ziekteverwekkers.

Ik laat bijvoorbeeld streptokokken en helicobacter gedijen in mijn maag, lymfe en darmflora. Juist deze bacteriën die vaak als ziekteverwekkers worden gezien, helpen mij gezond te blijven. In een gezond lichaam wordt niet actief gezocht naar ziekteverwekkers, maar ze zijn wel aanwezig, ook in mijn lichaam. Ze breken vooral toxines en eiwitdeeltjes af die mijn lichaam zelf niet kan afbreken. Daarom koester ik deze vrienden en draag ik zorg voor ze.

Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken die ik doe om mijn lichaam te ondersteunen in zijn dagelijkse ontgiftingswerk. Alle informatie hierover is gratis beschikbaar op mijn website. Ik raad iedereen aan om te beginnen met het creëren van tijd voor zichzelf en het lichaam na het opstaan, door middel van de juiste beweging en ademhaling, om zichzelf liefdevol te verzorgen.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024
  • Je kiest om te stoppen met de verslaving Eerst enkele puntjes aandacht geven voordat je besluit te stoppen met roken. Vertel aan niemand je voornemen om met roken te stoppen, want daarmee ondermijn je de vrijheid om hier zelf voor te kiezen. Probeer niet tegelijkertijd te veel andere dingen te veranderen in je leven. Maak er een prioriteit van als je wilt stoppen met roken of een andere verslaving. Draag steeds je sigaretten bij je, waardoor je steeds kunt kiezen of je wilt roken of niet. Je hoeft je niet te bewijzen dat je in staat bent te stoppen met [...]

    By Published On: 28/02/2024