Het ontgiften van zware metalen

Zware metalen vormen inderdaad een ernstig gezondheidsrisico voor de menselijke gezondheid. Ze worden in verschillende industrieën gebruikt en komen vervolgens in het milieu terecht, waar ze zich kunnen ophopen in water, bodem en voedselbronnen.

Denk maar aan aluminium, arsenicum, tin, kwik, koper, lood, nikkel, thallium, cadmium enzovoort.

Bronnen van vervuiling door zware metalen zijn bijvoorbeeld deodorants, verfproducten, industriële bekleding van het meubilair, kleuren verwerkt op porselein zijn dikwijls zeer giftig, amalgaamvullingen, kunstgebitten, aluminiumfolie, vaccins, farmaceutische medicijnen, pesticiden, plastic, industriële reinigingsmiddelen, cosmetica, enzovoort.

Ze verspreiden zich in het milieu en waterreservoirs en komen direct of indirect in ons lichaam terecht. Deze metalen kunnen zich ophopen in verschillende organen en weefsels van het lichaam, zoals de lever, nieren en hersenen, en kunnen leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder neurologische stoornissen, nierfalen, en kanker.

Het is inderdaad zorgwekkend dat zware metalen via vis uit de diepzee in ons lichaam kunnen terechtkomen, aangezien vis een belangrijke voedselbron is voor veel mensen. Het is daarom essentieel dat er maatregelen worden genomen om de vervuiling van waterwegen en de oceanen te verminderen, evenals om de consumenten bewust te maken van de risico’s van zware metaalverontreiniging in voedsel.

Zware metalen zijn giftig en beschadigen zenuwcellen.

Het is inderdaad bekend dat zware metalen zoals kwik, lood en cadmium ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken en allergische reacties kunnen uitlokken. Deze metalen kunnen zich in verschillende weefsels en organen van het lichaam ophopen en daar oxidatieve stress veroorzaken, wat kan leiden tot ontstekingen, weefselschade en een verzwakking van de algemene gezondheid.

Zware metalen in je lichaam zijn een constante bron van extreme vervuiling en vergiftiging. Ieder soort zware metaal gaat in je lichaam uiteindelijk oxideren of roesten door de hoge concentratie vocht en zuurstof waarbij ze de omliggende lichaamsweefsels irriteren en zelfs kunnen beschadigen.

De invloed van zware metalen op de hersenen is bijzonder zorgwekkend, aangezien ze het zenuwweefsel kunnen irriteren en de normale hersenfunctie kunnen verstoren. Dit kan inderdaad leiden tot cognitieve problemen, geheugenverlies en andere neurologische stoornissen.

Het is interessant te wijzen op het verband tussen zware metalen en de activering van microben, met name exosomen, die soms ten onrechte worden geïdentificeerd als virussen. Dit benadrukt het belang van een grondige detoxificatie en het vermijden van blootstelling aan zware metalen om de algemene gezondheid te bevorderen en het risico op ziekten te verminderen.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het zenuwweefsel niet direct wordt gevoed door het bloed. Met andere woorden, het zenuwweefsel is omgeven door een myelineschede en het hersenweefsel door de bloed-hersenbarrière. Door onze levensstijl, vaccinaties en blootstelling aan zware metalen komen gifstoffen uiteindelijk toch in het zenuwweefsel terecht en blijven daar min of meer gevangen.

Beschadigde zenuwcellen worden opgeruimd door exosomen, waarbij het ziektegif naar buiten komt. Het wordt echter niet volledig afgevoerd, wat andere zenuwcellen irriteert en beschadigt, waardoor chronische ontstekingsreacties in het zenuwweefsel ontstaan. Er geldt ook een biologisch motorisch conflict van vastzitten dat ten grondslag ligt aan zenuwaandoeningen.

Exosomen zijn lichaamseigen eiwitten met erfelijk materiaal die informatie aan de weefsels geven om ontgiftingsprocessen goed te laten verlopen. Ze worden door de medische wetenschap vaak gezien als gevaarlijke virussen, waar mensen bang voor worden gemaakt. Exosomen spelen echter een belangrijke rol bij ontgiftende ontstekingsreacties en weefselherstel.

Het is belangrijk dat we begrijpen dat het lichaam zichzelf voortdurend probeert te genezen door middel van symptomen.

Typische verschijnselen die we zien bij aandoeningen zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, trage schildklierwerking, multiple sclerose, reumatoïde artritis, Alzheimer, en ook bij ziekten zoals Lyme, autisme, ADHD, enzovoort, zijn allemaal mysterieuze aandoeningen van het zenuwstelsel. Bij al deze aandoeningen liggen ook psychologische, biologische en motorische conflicten ten grondslag.

Dit geldt ook voor de weefsels van organen en vele andere systemen in het lichaam. Organen zijn eveneens gevoelig voor zware metalen en dioxines. Wanneer weefsels beschadigd raken, activeert het lichaam exosomen en microben om deze weefsels te herstellen en te ontgiften. Het is dus belangrijk om altijd te ontgiften en te zuiveren.

De immuniteit (vals concept)

Immuniteit is een concept dat is ontstaan ​​door dualistisch denken, waarbij de vijand buiten jezelf wordt geplaatst. Dit is misleidend. De ware oorzaak van alle aandoeningen en ziekten is innerlijk en metafysisch van aard. Biologische schokken zoals doodsangst, trauma’s en aanvallen op je integriteit zijn de ware oorzaken van ziekte.

Ik geef liever de voorkeur aan de term “algemene gezondheid” en zijn “detoxsysteem” om het misleidende woord “immuniteit” te vervangen.

In dit geval is je lichaam niet meer in staat om schadelijke stoffen, afvalstoffen en zware metalen op natuurlijke wijze te ontgiften, waardoor ze zich gaan opstapelen. Schadelijke stoffen maken je in eerste instantie niet ziek; ze verzwakken je alleen, waardoor je minder weerstand hebt tegen biologische schokken.

De opstapeling van schadelijke stoffen die het tolerantieniveau van het lichaam overschrijden, kan ook een ‘biologische schok’ veroorzaken die op zijn beurt wel ziekmakend is.

Het gezondheidssysteem van het lichaam detecteert beschadigde cellen en weefsels en activeert (latente) micro-organismen die samenwerken met witte bloedcellen voor herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Door de cellen uitgescheiden giftige stoffen en lichaamseigen eiwitten (exosomen) kan het algemene gezondheidssysteem en detoxsysteem het afval en de gifstoffen verwerken.

Met zware metalen wordt dit al wat moeilijker, maar het lichaam kan dit wel aan. Echter, als je gebukt gaat onder stress, negatieve emoties en in conflictsituaties leeft, wordt het een zware opdracht voor je lichaam om dit zuiveringswerk tot een goed einde te brengen.

De lymfe, lever, nieren, de huid en alle andere ontgiftingssystemen raken overbelast wanneer je emotioneel uit evenwicht bent. Zo ontstaat, naast de trauma’s, conflicten en biologische schokken, nog een intoxicatieschok daarbovenop.

Dit is uitputtend voor de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem, en zo verzwak je. Zware metalen maken dit probleem nog vele malen erger. Zware metalen, Frankensteinmengsels uit vaccins en giftige stoffen van celafval dat het lichaam niet op tijd kan verlaten, lokken daardoor reacties uit.

In combinatie met biologische conflicten, waarbij het ontgiftend vermogen van het lichaam bijna stilvalt, kan het lichaam niets anders dan ontstekingen creëren om de rotzooi toch uit het lichaam te krijgen.

Dit kan zich uiten in symptomen zoals oorsuizen, een vergrote milt, symptomen van artritis, sinusproblemen, lymfatische zwellingen, een dikke hals en klieren, oogkwalen, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsproblemen, en uiteindelijk tot ernstigere aandoeningen zoals verlamming, kanker en hartaanvallen.

Amalgaam.

Een veelvoorkomende bron van kwikvergiftiging zijn de metalen vullingen van kiezen en tanden. Deze zilverkleurige vullingen in het gebit bestaan voor maar liefst 50% uit kwik. Door de ademhaling komen kwikdampen terecht in de longen en de bloedbaan, en bereiken ze het spijsverteringsstelsel via voedsel en drank.

Uiteindelijk belandt kwik in het bloed en de lymfe, waar het aanzienlijke schade aanricht. Dit proces verloopt langzaam, waardoor men vaak niet merkt dat men geleidelijk aan verzwakt door de aangerichte schade aan het zenuwstelsel en dat men mogelijk hartkwalen ontwikkelt.

Vroeger werd tandartsen geadviseerd om amalgaam niet met blote handen aan te raken vanwege de giftige componenten, waaronder kwik en nikkel. Dit geeft aan hoe gevaarlijk het kan zijn als deze stoffen 24 uur per dag in de mond aanwezig zijn, of als ze via bijvoorbeeld de griepprik of andere vaccinaties rechtstreeks in het bloed worden ingespoten!

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een rapport gepubliceerd (te vinden op internet) waarin wordt aangetoond dat het percentage kwik in amalgaamvullingen tot wel tien keer hoger is dan het kwik uit het milieu of voedsel. Patiënten met multiple sclerose en Alzheimer hebben tien keer meer kwik in hun hersenen dan normaal.

Cadmium, dat wordt gebruikt voor de roze kleur van kunstgebitten, is vijf keer zo giftig als lood. Metalen vullingen bevatten ook andere giftige metalen zoals nikkel, chroom en thallium. Deze stoffen hebben een verstorend effect op de darmflora en kunnen leiden tot een overgroei van Candida albicans, oftewel schimmelovergroei.

Het verwijderen van amalgaamvullingen moet zeer voorzichtig gebeuren door een ervaren tandarts. Het is het beste om niet meer dan één of twee kleine vullingen om de twee maanden te laten vervangen. Zorg voor een goede afzuiging om te voorkomen dat je amalgaamstof inademt of gruis inslikt.

Het tegelijkertijd verwijderen van twee of meer grote metalen vullingen is zeer gevaarlijk, omdat de extra kwikbelasting die hierbij vrijkomt ervoor kan zorgen dat het aantal bloedplaatjes zo sterk daalt dat het levensgevaarlijk wordt.

Het is zinvol om twee maanden lang ionische selenium en tien dagen alpha-liponzuur in te nemen voordat je een amalgaamvulling laat verwijderen. Ook is het belangrijk om jezelf te voeden met biologische, zongerijpte groenten en fruit die rijk zijn aan mineralen en vitaminen, vooral groenten en fruit met rode kleuren. Na het verwijderen van een amalgaamvulling is het tijd voor een grondige schoonmaakbeurt in je lichaam.

Wat kun je doen om je lichaam te ontgiften van zware metalen?

De volgende reinigingsmethode is geschikt voor het verwijderen van alle zware metalenverontreinigingen uit je lichaam. Gebruik verse korianderbladeren en groene groenten bij elke hoofdmaaltijd. Koriander is een plant uit de schermbloemenfamilie en kan moeilijk bereikbare plaatsen in je lichaam, zoals bepaalde delen van de hersenen, bereiken om zware metalen te verwijderen.

Het drinken van enkele kopjes Pau D’arco (lapacho thee) heeft een sterk ontgiftende werking op het bloed en de lymfe. Hetzelfde kan gezegd worden van ojibwa thee, traditioneel gebruikt door de Amerikaanse indianen. Beide theesoorten zijn verkrijgbaar in goede natuurwinkels of online. Deze theesoorten versterken de werking van koriander. Korianderzaad is zeer goed voor de maag en stimuleert de afscheiding van maagsappen en enzymen. Het zuivert ook het bloed.

Wilde bessen, bosbessen en cranberry’s zijn rijk aan antioxidanten en kunnen zware metalen uit je hersenen losmaken. Deze bessen helpen bij het herstellen van beschadigingen aan de myelineschede en de bloed-hersenbarrière. Eet deze bosvruchten tussen de maaltijden door, bij voorkeur tijdens het seizoen en zonder te spoelen, tenzij er aarde aan kleeft. Vers kleinfruit bevat waardevolle probiotica voor een gezonde darmwerking. Tijdens de zomer is het ideaal om dagelijks ongeveer 150 gram van dit superfruit te consumeren.

Gerstegrasextractpoeder richt zich voornamelijk op het verwijderen van zware metalen uit de organen en de endocriene klieren, oftewel het hormonale systeem. De werking van dit poeder kan worden versterkt door het gebruik van spirulina, vooral varianten afkomstig van vulkanische eilanden zoals Hawaii. Spirulina heeft de eigenschap om zware metalen op te nemen die vrijkomen door het gebruik van gerstegrasextractpoeder.

Beide hebben een krachtige reinigende werking op het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem en de hersenen. Neem dagelijks één à twee theelepels gerstegrasextractpoeder en twee theelepels spirulina, gemengd met water, kokoswater of sap.

Een andere algensoort, Atlantische Dulse genaamd, afkomstig uit de Atlantische Oceaan, kan ook helpen bij het verwijderen van zware metalen uit het lichaam. Dagelijks twee eetlepels Dulse vlokken consumeren kan effectief zijn.

Daarnaast is het nuttig om veel verse peterselie te gebruiken, omdat deze plant sterke ontgiftende eigenschappen heeft. Er zijn ook diverse krachtige specerijen die kunnen helpen bij het ontgiften van zware metalen, zoals kruidnagel, daslook, knoflook, kurkuma, zoethout en verschillende planten uit de schermbloemenfamilie.

Het is van essentieel belang om te variëren en royaal gebruik te maken van specerijen, omdat ze de spijsvertering stimuleren, de opname van voedingsstoffen verbeteren en de afvoer van afvalstoffen, toxines en zware metalen bevorderen. Bij het ontgiften is het introduceren van bepaalde smaken in de voeding cruciaal, met name scherp, bitter en wrang.

Deze smaken bevatten informatie die het lichaam aanspoort tot ontgiften en zuiveren, inclusief het verwijderen van zware metalen. Bittere en wrange smaken hebben een alkaliserende werking en helpen het zuur-base-evenwicht van het lichaam te handhaven. Het is niet voor niets dat er in de Nederlandse taal een gezegde bestaat: “Bitter op de tong maakt het hart gezond.” Deze uitspraak heeft een diepe waarheid in zich.

De spijsvertering

Zorg altijd goed voor je spijsvertering, want de lever speelt een cruciale rol in dit proces. Het is de taak van de lever om giftige en schadelijke stoffen, inclusief zware metalen, te neutraliseren of af te breken.

Deze geneutraliseerde stoffen verlaten vervolgens het lichaam via verschillende wegen, waaronder de darmen, longen en huid. Het is dus een misvatting dat de nieren verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van zware metalen en andere gifstoffen uit het lichaam, zoals vaak wordt gedacht.

De voornaamste taak van de nieren is om de vochtbalans van het lichaam te handhaven en ervoor te zorgen dat het bloed altijd de juiste balans heeft van mineralen, zouten, hormonen, vitaminen en enzymen. Daarnaast worden overtollige stoffen zoals ureum en urinezuur door de nieren afgevoerd. Verse urine is zelfs steriel en heeft zuiverende eigenschappen. In de middeleeuwen wasten moeders zelfs hun pasgeboren baby’s met verse urine.

Nog enkele middeltjes om te zuiveren

Er bestaat ook een natuurlijke ontgiftingsmethode met behulp van ontgiftende klei. Dit is een veilige en directe manier om je lichaam te helpen bij het verwijderen van zware metalen en schadelijke chemicaliën. Neem regelmatig een bad met ontgiftende klei, of een voetbad kan ook uiterst heilzaam zijn voor het lichaam.

Ideaal is ongeveer een halve kilo zuivere bentonietklei voor een bad. Blijf ongeveer een half uur in het bad liggen en smeer ook wat klei op je hoofd of maak een kleimasker voor je gezicht. Bentonietklei is verkrijgbaar op internet of in gezondheidswinkels.

Wilde planten die ons helpen bij een sterke ontgifting zijn paardenbloemen, kliswortel en mariadistel. Deze wilde planten hebben een sterke bittere smaak en je kunt er thee van zetten. Het blad van paardenbloemen kan ook als groente worden gegeten en de wortel kan worden meegekookt in groenteschotels. Van kliswortel kun je soep bereiden. Mariadistel kan ook als supplement worden aangeschaft. Deze wilde planten hebben de kracht om zware metalen uit het lichaam af te voeren.

Voeding

Voor een volledige ontgifting van zware metalen kun je de dag beginnen met het eten van een teentje knoflook. Dit versterkt de lever bij het ontgiften en zuiveren. Eet daarbij verse peterselie om de typische knoflookgeur in de ademhaling te voorkomen.

Peterselie ontgift ook zware metalen uit het lichaam, dus het een zal het andere versterken. Gebruik gedurende de dag alle voorgaande tips die ik net heb genoemd. Het ontbijt mag bestaan uit havermout, Basmati- of zilvervliesrijst. Deze graansoorten bevatten grote hoeveelheden zink en selenium, belangrijke mineralen om het lichaam te helpen bij het verwijderen van zware metalen.

Gebruik voor het middagmaal zongerijpte biologische groenten. Denk aan broccoli en andere koolsoorten, artisjokken, spinazie, spinazie van brandnetels (sterk ontgiftend), avocado, uien, asperges, sla, zoete aardappel, komkommers, venkel, bleekselderij, kiemen. Zaden en noten zijn makkelijk te verteren, eet regelmatig lijnzaad, pompoenzaad, amandelen, walnoten, sesamzaad en zonnebloempitten. Vermijd echter pasta’s gemaakt van pinda’s, zoals pindakaas.

Basis essentiële omega-vetzuren zijn zeer belangrijk voor de rode bloedcellen, zenuwcellen en de algemene gezondheid. Omega-vetzuren zijn te vinden in avocado, eerste koude persing olijfolie en lijnzaadolie. Voeg ze toe na de bereiding.

Biologisch zongerijpt fruit zoals papaja’s, klein fruit tijdens het seizoen, perziken, abrikozen (ook gedroogde abrikozen), citrusfruit, pitfruit, granaatappel, druiven, meloenen, mango’s, vijgen en dadels zijn uitstekende keuzes als tussendoortje. Paranoten zijn sterk ontgiftend voor het lichaam en bevatten ook veel zink en selenium.

Kokosolie raad ik aan om mee te koken. De middellange vetzuren uit kokosolie, zoals laurinezuur en capronzuur, helpen het lichaam om andere vetten waarin zware metalen geïsoleerd zitten af te breken en uit te drijven.

Gezonde voeding is al een krachtig hulpmiddel om je lichaam te ontgiften van zware metalen en andere gifstoffen. Zorg voor natuurlijke kleuren in je voeding en een evenwichtig smakenpalet van zoet, zuur, zout, bitter, wrang en scherp elke dag opnieuw!

Wees je ervan bewust dat geraffineerde oliën, suikers en margarine het ontgiften van zware metalen volledig tegenwerken. Deze geïndustrialiseerde voedingsmiddelen zijn op zich al giftig voor het lichaam en laten de zware metalen diep in de weefsels doordringen en vastzetten.

Het is belangrijk om te weten dat fastfood, chemische toevoegingen zoals E-nummers en bewaarmiddelen, en alle voeding die door de industrie is bewerkt, de opname van zware metalen in de spijsvertering zal verhogen.

Versterk je algemene gezondheid en het detoxsysteem door voldoende lichaamsvriendelijke beweging, maar vermijd competitieve sporten. Yoga, wandelen of dansen zijn ideaal.

Zorg ervoor dat je op tijd gaat slapen en op tijd opstaat, en respecteer het dag- en nachtritme. Om 22.00 uur gaan slapen is ideaal om je lichaam te helpen met het ontgiftingsproces. Eet ’s avonds geen grote maaltijden, omdat de spijsvertering tijdens de nacht niet actief genoeg is. Cultiveer ook emotionele stabiliteit en vermijd stressfactoren.

Andere tips:

Loop meer in de zon, maar zoek de schaduw op als de zon te sterk is, en luister naar je lichaam. Gebruik absoluut geen zonnebrandmiddelen, omdat ze chemicaliën en nanodeeltjes bevatten die een zware belasting voor de lever vormen en de aanmaak van vitamine D belemmeren.

Bovendien verhinderen zonnebrandmiddelen het vermogen van het lichaam om zware metalen af te voeren. Zonlicht heeft ontgiftende eigenschappen en in de zon lopen maakt je vrolijk. Ultraviolet C is antiseptisch. De hersenen maken geneeskrachtige stoffen aan dankzij de zon, die eveneens een ontgiftende werking hebben. Zonnebrandmiddelen en zonnebrillen blokkeren deze therapeutische eigenschappen van de zon.

Vermijd het verwarmen of bewaren van voedsel in plastic, omdat plastic giftige stoffen en soms zware metalen bevat die in de voeding kunnen lekken. Stop met roken. Ga naar de sauna en neem af en toe een koude- of ijsbad, aangezien Hippocrates al sprak over de heilzame ontgiftende werking van ijswater.

Vermijd stimulerende middelen, omdat ze de algemene gezondheid en het detoxsysteem onderdrukken, en gebruik geen kunstmatige zoetstoffen en lightproducten. Probeer de consumptie van dierlijke eiwitten te verminderen en eet af en toe vegetarisch, wat niet alleen de spijsvertering ten goede komt maar ook goed is voor het milieu.

Gepubliceerd op 24/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Blootsvoets lopen Ongeacht waar je woont en wat voor werk je doet, is de kans groot dat je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schoenen draagt. Zelfs wanneer we geen schoenen dragen, zijn onze voeten vaak stevig ingepakt in sokken, panty's of pantoffels. Daarnaast hullen we onze voeten maar wat graag in mooi schoeisel. Het liefst met een hoge hak, strakke bandjes of een dikke zool. En als ze niet lekker lopen, leggen we er een extra zooltje in en bij medische klachten laten we zelfs peperdure steunzolen maken. Daar wringt het schoentje, zeg maar. Het is beter [...]

    By Published On: 16/04/2024
  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024