Ontspanning is altijd een goed begin van de dag. Dat mensen dit eens zouden wille leren. Ontspanning is goed voor de gezondheid.

Ontstijg behoeftigheid om verbinding met het zelf of innerlijk kind te kunnen maken. Het universum houdt niet van behoeftigheid. Geef eens een compliment in plaats van commentaar. Innerlijke vrede is pas mogelijk wanneer we de illusie van controle loslaten. Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent. Visie is de kunst het onzichtbare te zien. 

Door genegenheid breng je mensen op andere gedachten, niet door woede. De mooiste dag van je leven is de dag waarop je besluit dat jouw leven van jou is. Wil je de gevangene zijn van je verleden of de pionier van jouw toekomst? Niet wat we bezitten maar wat ons blij maakt, bepaalt onze overvloed. De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten. 

De stilte zit vol met antwoorden. Moeten tast je gezondheid aan. = Gezondheid is het grootste geschenk, tevredenheid, de grootste rijkdom, trouw de beste relatie. Er zijn miljoenen manieren om gelukkig te worden. Maar allemaal beginnen ze met zelfacceptatie. Dankbaarheid kennen is een onderdeel van geluk. Ontspannen is loslaten dat je jezelf moet bewijzen.

Zijn mensen het niet eens met jou? Geef ze gewoon gelijk, dat bespaart je zeer veel energie en voorkomt eindeloze discussies. Wees trouw aan jezelf. Door tegen de ander te zeggen dat hij gelijk heeft, kun je met jezelf in contact blijven en je eigen weg verder volgen. Het werkt echt, ik doe het iedere keer en verlies geen energie meer. Einde van de discussie en vrijheid over jezelf.

Het verhaal van de aap en de tijger

Op een dag zei de aap tegen de tijger: “Het gras is blauw”.

De tijger antwoordde: “Nee, het is groen”.

De discussie verhit en de twee besloten de kwestie voor te leggen aan een mediator. Daarom benaderden ze de leeuw, koning van de jungle. Voordat hij een open plek in het bos bereikte waar de leeuw op zijn troon zat, begon de aap te schreeuwen: “Uwe hoogheid, is het waar dat het gras blauw is?”

De leeuw antwoordde: “Ja, het gras is blauw”.

De aap rende naar voren en vervolgde: “De tijger is het niet met me eens en spreekt me tegen en irriteert me, straf hem alstublief”.

De koning verklaarde toen: “De tijger wordt gestraft met 5 jaar stilte”.

De aap sprong van vreugde en vervolgde zijn weg, tevreden en herhalend: “Het gras is blauw”.

De tijger accepteerde zijn straf, maar hij vroeg de leeuw: “Majesteit, waarom heeft u me gestraft?” “Het gras is tenslotte groen?”

De Leeuw antwoordde: “In feite is het gras groen”.

De tijger vroeg: “Waarom straf je me dan?”

De leeuw antwoordde: “Dat heeft niets te maken met de vraag of het gras blauw of groen is.” “De straf is omdat het niet mogelijk is voor een dapper, intelligent wezen als jij, om je tijd te verspillen aan ruzie met een aap, en bovendien om mij met die vraag te komen lastigvallen”.

 

De ergste tijdverspilling is ruzie maken met de dwaas en fanaticus die niets om waarheid of realiteit geven, maar alleen om de overwinning van hun overtuigingen en illusies. Verspil nooit tijd aan discussies die geen zin hebben. Er zijn mensen die ondanks al het bewijsmateriaal dat aan hen wordt gepresenteerd niet het vermogen hebben om het te begrijpen, en anderen die verblind zijn door ego en wrok, en het enige dat ze willen is gelijk hebben, zelfs al ze dat niet hebben. Als onwetendheid schreeuwt, dan zwijgt intelligentie. 

Blijf je waarheid spreken en leef je waarheid. Nodig uit tot dialoog. Maar ga nooit het gevecht aan met een dwaas. Want hij trekt je omlaag naar zijn niveau en verslaat je met ervaring. JE VREDE EN RUST ZIJN VEEL MEER WAARD! Werk samen met gelijkgestemden voor het bouwen van een nieuwe wereld.

Een juweeltje uit de geschiedenis als lichtpunt in deze corona tijd om niet in de angst te hoeven meegaan zoals onze overheid dit wil. Dit juweeltje kan jou net zo goed dienen als dat het mij dient. Ik geloof in de God van Spinoza.

Baruch de Spinoza was een in Nederland geboren filosoof en beschouwd als een van de drie grote rationalisten van de 17 e eeuwse filosofie, samen met de Franse Descartes. Dit is de God of de natuur van Spinoza:

God zou gezegd hebben: Stop met bidden en sla jezelf in de borst! Wat ik wil dat je mag doen is de wereld ingaan en genieten van je leven. Ik wil dat je geniet, zingt, plezier hebt en geniet van alles wat ik voor jou heb gemaakt. Stop met naar die donkere koude tempels te gaan die je zelf hebt gebouwd, en waarvan je zegt dat ze mijn huis zijn! Mijn huis is in de bergen, in het bos, rivieren, meren, stranden en in de mensen. Daar woon ik en daar betuig ik mijn liefde voor jou.

Stop met mij de schuld te geven van je ellendige leven: ik heb je nooit gezegd dat er iets mis met je was of dat je een zondaar was, dat zijn niet mijn woorden. Ik heb ook niet gezegd dat je seksualiteit slecht was! Seks is een geschenk dat ik je heb gegeven en waarmee je je liefde, je extase, je vreugde kunt uiten. Dus geef me niet de schuld van alles wat ze jou deden geloven. Stop met het lezen van vermeende heilige geschriften die niets met mij te maken hebben. Als je me niet kunt lezen in een zonsopgang, in een landschap, in de blik van je vrienden, in de ogen van je zoon, van je poes…dan zul je me ook in geen enkel boek vinden!

Vertrouw me en vertrouw jezelf. Wees niet bevreesd. Jullie hebben dezelfde kracht gekregen die ik eveneens heb. Stop met me te vragen om jullie problemen op te lossen. Jullie kunnen zelf je problemen oplossen met de kracht die ik jullie heb gegeven. Wees niet zo bang voor me. Ik veroordeel je niet, ik bekritiseer je niet, noch word ik boos, of val ik je lastig en ik straf je zelfs nooit. Ik ben pure onvoorwaardelijke liefde. Stop met vragen om vergeving, er valt niets te vergeven. Als ik je gemaakt heb… vulde ik je met passies, beperkingen, plezier, gevoelens, behoeftes, inconsistenties… vrije wil. Hoe kan ik het je kwalijk nemen als je reageert op iets dat ik in jou heb gestopt? Hoe kan ik je straffen omdat je bent zoals je bent, als ik degene ben die je gemaakt heeft? Wordt bewust dat ik één ben met jullie. Denk je dat ik een plek kan creëren om al mijn kinderen te verbranden die zich slecht gedragen voor de rest van de eeuwigheid? Wat voor god kan dat doen?

Vergeet elke vorm van geboden, elke vorm van wetten, ze ontkrachten de waarheid. Het zijn listen om je te manipuleren, om je te beheersen, die alleen schuld en angst in je creëren. Respecteer je leeftijdsgenoten en doe niet wat je zelf niet wilt. Het enige wat ik vraag is dat je aandacht besteedt in jouw leven, dat je alertheid je gids is. Mijn geliefde, dit leven is geen test, geen stap, geen stap in de weg, geen repetitie, noch een prelude voor het paradijs. Dit leven is het enige hier en nu en alles wat je nodig hebt om empirisch te kunnen ervaren wat je conceptueel weet over jezelf. Ik heb je absoluut vrijgelaten, geen prijzen of straffen, geen zonden of deugden, niemand draagt een stift, niemand houdt een record bij. Je bent absoluut vrij om te creëren in je leven, jij creëert de hemel of de hel.

Ik kan je vertellen of er iets is na dit leven, maar dat heeft nu geen zin. Het zou het doel van je huidige leven tegenwerken. Ik kan je een tip geven: leef alsof er geen is. Alsof dit leven je enige kans is om te genieten, lief te hebben, te bestaan en te zijn zoals je bent: liefde. Dus, als er niets is dan alleen onvoorwaardelijke liefde, dan zul je genoten hebben van de kans die ik je gaf. En als die er is, wees gerust dat ik niet zal vragen of je goed of fout gedraagt, dat vraag ik je niet. Vond je het leuk? Heb je plezier gehad? Waar heb jij het meest van genoten? Wat heb je geleerd?…Dat ga ik je vragen.

Stop met geloven in mij: geloven is aannemen, raden, verbeelden. Ik wil niet dat je in me gelooft, ik wil dat je mij in jezelf voelt. Ik wil dat je mij in je voelt als je je geliefde kust, als je je kleine meid in bed stopt, als je je hond streelt, als je in zee baadde. Nogmaals ik ben één met jullie. Stop met me te prijzen, wat voor egomane god denk je dat ik ben? Ik verveel me om geprezen te worden, ik ben het beu om bedankt te worden. Voel je je dankbaar? Bewijs het door voor jezelf en je eigen lichaam te zorgen, je gezondheid te optimaliseren, voeding te eten dat de natuur heeft voorzien voor de mens, op tijd te gaan slapen, onvoorwaardelijk lief om te gaan met je relaties, de wereld en je emoties doorvoelen en begrijpen en ze bestaansrecht te geven. Emotioneel evenwicht cultiveren uit liefde voor jezelf. Uit je vreugde! Dat is de manier om mij te prijzen.

Stop met dingen compliceren en herhalen als parkiet wat je over mij geleerd hebt. Het enige dat zeker is dat je hier bent, dat je leeft, dat deze wereld vol wonderen is. Waar heb je nog meer wonderen voor nodig? Waarom zoveel uitleg? Zoek me buiten, je zult me niet vinden. Vind mij van binnen, daar zit pure onvoorwaardelijke liefde en gezondheid. Alles wat je nodig hebt zit in jezelf, exploiteert het. Het coronavirus en het apenpokkenvirus kan jou niets doen als je in onvoorwaardelijke liefde leeft in éénheid met alles en iedereen. Dat is een hogere trillingsfrequentie.

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024