Hoe meer we blijven piekeren over hetgeen we niet willen, hoe meer we krijgen wat we niet willen. Het wordt echt tijd dat we dit gaan begrijpen.

Het is cruciaal om te begrijpen dat het universum, of God, of de oneindige intelligentie van de kosmos, hoe je het ook wilt noemen, alleen maar kan manifesteren waar jij je aandacht op richt. Dit principe wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is van vitaal belang om te beseffen waar onze aandachtsenergie naartoe gaat. De hamvraag die hierbij om de hoek komt kijken is, zijn we wel bewust waar onze aandachtsenergie naartoe gaat?

Albert Einstein zei ooit: “Het universum is altijd vriendelijk, het zegt steeds JA.” Dit betekent dat het universum altijd ja zegt tegen al onze wensen, verwachtingen, en vooral ja tegen onze blinde vlekken uit ons onderbewustzijn. Dit kan zowel opwindend als uitdagend zijn.

Het probleem is dat velen van ons zich niet bewust zijn van hun blinde vlekken die zich bevinden uit hun onbewuste comfortzone, geen juiste term, je kunt beter spreken vanje kerngedachte of onbewuste ondersteunende gedachte.

Juist daar zegt het universum met veel plezier ja tegen. Zelfs ik ontdek regelmatig nog blinde vlekken die soms een negatieve invloed op me hebben. Wanneer je een blinde vlek ontdekt, is het belangrijk om ermee aan de slag te gaan en deze bewustzijn en bestaansrecht te geven, zodat het zijn macht over jou verliest.

Het logische gevolg is dat wanneer je onbewuste denken in overeenstemming komt met je bewuste denken en je zielsplan, het universum weer JA zegt! Plotseling zul je merken dat je wensen vervuld worden, en dat zelfs in overvloed. Want overvloed is toevallig weer een universele natuurwet.

Het leven hoeft echt niet moeilijk te zijn, maar het vergt moed om alles wat je niet leuk vindt – zelfs ongelukken, financiële problemen, conflictsituaties, emotionele zaken, enzovoort – ECHT OP JEZELF TE BETREKKEN vanuit onvoorwaardelijke liefde, zachtheid, dankbaarheid, onschuld en vooral mededogen.

Dit betekent nooit oordelen, ook niet naar jezelf toe. Introspectie is echter de confronterende sleutel tot persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. En hoe leuk is het dan om te weten dat het universum altijd JA zegt tegen jou!

Zeg ja en vertrouw er volledig op dat het universum jou op allerlei positieve manieren ondersteunt voor je persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Besef dat je één bent met het leven; oneindige wijsheid omringt en doordringt jou. De grote waarheid is dat alles klaarligt voor jou in overvloed: alle basisrechten om te leven, te bestaan, te genieten.

Er is meer liefde dan je ooit kunt ervaren, er zijn meer mensen dan je ooit kunt ontmoeten. Er is veel meer vreugde dan je ooit kunt voorstellen, en er is meer voedsel op aarde dan ik tot me kan nemen, enzovoort. Dit geldt in feite ook voor geld; er is meer geld dan je kunt uitgeven.

Alles wat je nodig hebt en waarnaar je verlangt is er, en je mag er als een rentmeester over zijn. Verspil geen energie meer aan negatieve gedachten; word bewust van je blinde vlekken en zeg ja tegen je kansen, ja tegen welvaart voor jezelf en iedereen, zeg ja tegen al het goede.

Ik ben iemand die JA zegt, in een wereld die JA zegt, gesteund door een universum dat JA zegt, en ik verheug me erop. Ik ben dankbaar dat ik één ben met het leven, met de universele wijsheid, en dat de universele kracht achter mij staat. Dank u, God, voor alles waar ik hier en nu van mag genieten en wat mij toebehoort.

Dank u God, voor de blinde vlek die ik heb mogen oplossen met confronterende introspectie, waardoor ik gegroeid ben en vervolgens aan iedereen echte liefde kan geven zonder verwachtingen.

Stop met piekeren, het is mentale energieverspilling waarmee jij jezelf op het pad brengt waar je niet wilt zijn. Dit weerhoudt je om gelukkig te kunnen zijn.

Je bent het waard om van gehouden te worden. Het is zelfs je geboorterecht, als ik het woord ‘recht’ mag gebruiken. Je hoeft het niet te verdienen; net zoals je het recht hebt om te ademen, hoef je ook liefde niet te verdienen. Het is natuurlijk. Geliefd worden is net zo natuurlijk als ademhalen, omdat je voor beide bestaat. Eigenlijk hoef je het niet eens te weten; je bent simpelweg jouw liefde waard, dat geldt voor iedereen.

Houden van jezelf is altijd een goede start, zodat anderen ook van je kunnen gaan houden. Neem negatieve overtuigingen van je ouders, vrienden en de conditioneringen van de samenleving niet meer over. Los ze op in jezelf; je had ze opgenomen vanuit onschuld. Dat is de waarheid over jou. Je kunt transformeren wat je niet bent door innerlijk werk te doen.

Ga zeker niet denken dat je niet goed genoeg bent of dat je hebt gefaald, want dat zijn de grootste leugens tegenover wie je werkelijk bent. Je bent wel goed genoeg en je hebt altijd je best gedaan. Onthoud dit, want dat is je waarheid. Het is veilig voor mij om liefde binnen te laten. Zeg elke dag: “Ik ben bereid om liefde binnen te laten. Ik ben het waard om van gehouden te worden.” En hou van jezelf.

De allergrootste en allerhoogste waarheid is dat je hier bent om van gehouden te worden. Leer dit volledig te aanvaarden en neem deze waarheid aan als het hoogste in jezelf. Weet ook dat dit zo is. Je zult merken dat zodra je dit lukt, er snel mensen zullen komen die jou behandelen als iemand om van te houden.

Zoals altijd, je moet eerst van jezelf houden, de rest komt vanzelf. Weet ook dat liefde de grootste genezende energie is die bestaat. Met echte onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe stimuleer je het zelfgenezend mechanisme van je lichaam. Het is fijn om altijd liefdevol en gezond te zijn, beide gaan hand in hand.

Vandaag wil ik het hebben over onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe. Het is ontzettend belangrijk om je woede en frustraties niet in te slikken. Tijdens consulten die ik geef, merk ik vaak hoe ingeslikte woede en andere heftige emoties kunnen leiden tot de ontwikkeling van ziekten en aandoeningen.

Wanneer je een negatieve emotie inslikt of opkropt, wordt deze letterlijk opgeslagen in elke cel van je lichaam. Een van de ergste dingen die je jezelf kunt aandoen, is boos worden op jezelf. Woede vormt patronen en sluit je daarin op, wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid.

Als je woede of boosheid voelt, is het belangrijk om je lichaam te helpen deze emoties te uiten, zodat de negatieve energie zich kan ontladen. Dit kun je op verschillende positieve manieren doen. Je kunt je bijvoorbeeld terugtrekken in je kamer en het gewoon eens krachtig uitschreeuwen. Sla eens stevig op je matras of zeg gewoon op luide toon waar het precies op staat.

Ook een stevige wandeling kan helpen om de energie uit te lopen. Als je de mogelijkheid hebt, kun je ook een stok stuk slaan tegen een steen of boomstam. Heb je toevallig een servies op overschot, reageer daar dan eens je woede op af.

Het bewust afreageren van boosheid en woede zonder anderen te benadelen, geeft je ademruimte en rust. De opgeslagen energie die je lichaam onder spanning brengt, raak je op die manier kwijt. Probeer dit telkens te doen als er iets is dat je dwarszit, in plaats van het op te kroppen of in te slikken.

Een andere belangrijke stap in de richting van goede gezondheid is leren om nee te zeggen. Wees liefdevol en zacht naar jezelf toe, omdat jij het waard bent.

Gepubliceerd op 20/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024