De microbe-infectie theorie van Louis Pasteur is een mythe die door de farmaceutische investeringsmaatschappij in stand gehouden wordt. Ondertussen zitten miljoenen mensen in de valkuil van onwetendheid en ziekte, en deze situatie blijft voortbestaan dankzij deze mythe.

Louis Pasteur gaf op zijn sterfbed toe dat hij zich schromelijk heeft vergist met de microbe-infectie theorie. Hij gaf toe, dat het eerder het milieu en de omgeving van de cellen is die bepaalden welke soorten micro-organismen en hoeveel van hen zich aan de cellen van organisch materiaal zouden hechten. Een bekende quote van Louis Pasteur: “Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop hij valt”.

Een tijdgenoot van Louis Pasteur, Antoine Belchamps had dit eveneens ontdekt en hij was absoluut van mening dat de ecologie van het bloed en de weefsels uiteindelijk de doorslag gaf of iemand al dan niet ziek zou worden. De microbe-infectie theorie van Louis Pasteur heeft net zoveel gaten als Zwitserse kaas en hij wist dat.

Louis Pasteur gaf dit toe en Antoine Belchamps bewees dat micro-organismen waaronder bacteriën, schimmels en virussen geen ziekteverwekkers waren, maar meer de opruimers van aangedaan of beschadigd weefsel. Micro-organismen zoeken een natuurlijke omgeving – namelijk verziekt weefsel – in plaats van oorzaak te zijn van ziekte. Hun taak is om weefsels te ontgiften en bij te staan in het herstel van de weefsels.

De aanwezigheid van micro-organismen geeft aan dat het weefsel verziekt of aangedaan is. De aanwezigheid van de micro-organismen creëert niet noodzakelijk ziekte. Er is altijd een onderliggende oorzaak, intoxicatie of de effecten van biologische conflicten en trauma’s.

Verzwakt en ziekelijk weefsel is een doelwit voor micro-organismen, een uitnodigende omgeving waar deze opportunisten graag vertoeven. Eerst wordt de mens ziek, de micro-organismen komen later tevoorschijn. In 1883 verklaarde Antoine Belchamps resoluut: De voornaamste oorzaak van ziekte ligt altijd in onszelf.

Iedere persoon wordt 24 uur per dag gecontamineerd en blootgesteld aan micro-organismen, en dit gedurende ons hele leven. In feite hebben we in ons lichaam veel meer micro-organismen dan lichaamscellen. Sommige microben hebben zuurstof nodig, andere niet.

De voornaamste taak van microben is om ons voedsel te helpen verteren voor resorptie (darmflora) en om belangrijke voedingstoffen aan te maken zoals vitamine B12 en K. Andere micro-organismen helpen dan weer om afvalstoffen en toxines af te breken die via de ontlasting worden afgevoerd. Nog andere microben zijn gespecialiseerd om beschadigde eiwitten af te breken, voornamelijk in de lymfe en zo kunnen we nog tal van voorbeelden geven hoe ons lichaam samenwerkt met de zogezegde “ziekteverwekkers”.

Onze algemene gezondheid en het detox- en recyclingsysteem nodigen continu micro-organismen uit zoals gisten, bacteriën of andere micro-organismen. De natuur werkt nooit op basis van oorlog. Ons gezondheidssysteem valt geen microben aan alsof die de vijand zijn.

Daarom heeft het menselijke lichaam speciale bacteriën die als kamikaze fungeren door de giftige microbe op te eten en naar buiten te brengen. Dit gebeurt in de darmflora, de galflora, de lymfe flora en het microbiële leven in het bloed en het intercellulaire vocht.

Sommige witte bloedcellen in de lymfe en het bloed doen dit ook (fagocytose). Enzymen van de pancreas komen in de bloedbaan terecht om te helpen met giftige stoffen af te breken, hetzelfde doen de maagsappen die in de lymfe terechtkomen. Moeder natuur heeft werkelijk over alles nagedacht. Slecht voedsel zal de maag en pancreas uitputten.

Zonder al deze micro-organismen, zowel deze die voedingsstoffen produceren als deze die giftige stoffen afbreken (de zogezegde ziekteverwekkers), zal ons lichaam verdrinken in een vijver van afval. Het wordt stilaan duidelijk dat we beide soorten micro-organismen echt nodig hebben. Gezonde mensen leven in een biosfeer, omsingeld door miljoenen micro-organismen, zowel intern als extern, samen met alle leven in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen.

Het grote werk van Antoine Belchamps toonde aan dat als het zuur-base balans of beter gezegd de PH-waarde van het menselijke lichaam doorslaat naar zuur, het lichaam meer voedsel voor microben produceert en hierdoor overgroei kan ontstaan. Daarbij zal het risico op symptomen toenemen.

Micro-organismen en/of bacteriën zijn de opruimers van schadelijke stoffen die de verzuring van het lichaam veroorzaken. Zo kan het lichaam terugkeren naar een meer basische toestand. De PH waarde slaat door naar zuur als er verstoppingen ontstaan door afvalstoffen, toxines, andere schadelijke stoffen en eiwitten.

Causaal zijn de effecten van biologische schokken en trauma’s waarbij de spijsvertering en de ontgifting van het lichaam op een lager pitje wordt gezet. Het lichaam zal energie opwekken om te kunnen overleven tijdens de conflictactieve fase na de biologische schok, en dat is belangrijker dan energie gebruiken voor de spijsvertering of de ontgifting.

De ontgifting stagneert waardoor intoxicatie en verzuring beginnen toe te nemen. Op zich is dit niet problematisch zolang de tolerantie van het lichaam tegen toxische stoffen niet wordt overschreden. Indien wel overschreden ontstaat er een intoxicatie schok die wel ziekmakend is met een verergerend effect op andere aandoeningen.

Dit gebeurt in het spijsverteringskanaal, haarvaatjes, het intercellulaire vocht of het bindweefsel, de lever en de lymfe. Allemaal als gevolg van verzwakking van de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem die de kracht niet meer heeft om het lichaam te ontgiften.

Antoine Belchamps bewees met zijn experimenten het bestaan van pleomorfismen, ofwel primitieve microben die in ons bloed, weefsels en cellen aanwezig zijn. Hij bewees dat pleomorfismen van vorm kunnen veranderen om als andere soorten bacteriën weer tevoorschijn te komen.

Deze primitieve onschadelijke bacteriën leven in harmonie met het lichaam van de gastheer als de voorwaarden gunstig zijn, met andere woorden, het lichaam is sterk, gezond en heeft een basisch milieu.

Maar pleomorfismen veranderen zich in bacteriën als de pH-waarde verandert en de zuurgraad stijgt. Op hun beurt worden deze bacteriën schimmels als de PH-waarde stijgt naar een nog hogere zuurgraad. Antoine Belchamps zei ook dat schimmels uiteindelijk in “virussen” veranderen als de PH-waarde verder blijft stijgen naar een nog hogere zuurgraad.

Allemaal als gevolg van verzuring veroorzaakt door afvalstoffen, toxines en de schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. Dood celmateriaal, zuur materiaal van de stofwisseling, bloedeiwitten, toxines, eiwitten en andere schadelijke stoffen die opgeslagen worden in de vloeistoffen en weefsels van het lichaam.

Deze toestand zal lichaamsweefsels gaan irriteren die vervolgens het verzurende effect gaan versterken. Het resultaat is een toxinecrisis (intoxicatieschok en ziekte) dat in feite niets anders is dan een poging van het lichaam zich te ontgiften om terug te kunnen keren naar een meer basische toestand.

Het kostte de natuur meer dan twee miljoen jaar om met een gezondheidssysteem te komen, dat via een ontstekingsreactie of ziekte kan reageren op “een vreemde gifstoffen” of geactiveerde latente microbe en schadelijke stoffen. Om daarmee het lichaam in staat te stellen zich te kunnen ontgiften en zuiveren om een basisch milieu te creëren waarbij weefsels hersteld worden door middel van symptomen. DAT IS EEN OVERLEVINGSSTRATEGIE, ECHTE MASSA ALGEMENE GEZONDHEID!

Pas op de tweede plaats komt het terugdringen van micro-organismen door antistoffen (geheugencellen) en anti lichaampjes (detoxcellen) eens de ontgiftings- en herstelwerkzaamheden in het lichaam afgerond zijn. Gelukkig dat er nu artsen zijn die begrijpen dat het lichaam eerst moet ontgift zijn alvorens het kan genezen.

Daarbij is het cruciaal om de patiënten te begeleiden om zijn biologische schokken en eventuele sporen ook op te lossen zodat het genezingsproces goed afgerond kan worden. Nogmaals in herhaling, geheugenstoffen en detox lichaampjes komen op de tweede plaats van activiteit van onze algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem, eerst ontgiften en weefsels herstellen. Dat is de genezingsfase met warme symptomen.

Net zoals vliegen of ratten geen afval veroorzaken zijn micro-organismen geen roofdieren, maar aaseters. Micro-organismen zijn het bewijs van ziekte dat feitelijk het genezingsproces is, nooit de oorzaak ervan. De echte ziekte is eigenlijk de desoriëntatie of verwarring in de geest nadat er een schok of trauma is ingeslagen.

De omgeving is alles, de microbe is niets. Onthoud dit, je angst zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als het lichaam een basische toestand heeft, is het microbioom in evenwicht en dat staat synoniem voor gezondheid en energie.

Ziekte of ontsteking zijn de meest effectieve manieren van het lichaam om een toxinecrisis de baas te worden waarbij weefsels hersteld worden. Tenzij het gezondheidssysteem al onherstelbaar is beschadigd door overbelasting als gevolg van ondervoeding, stress en angst, uitputting, milieuvervuiling, gebrek aan blootstelling van zonlicht enzovoort.

Microben worden stuurloos (overgroei) als het toxine niveau de tolerantiegraad overschrijdt in het lichaam. Het excrement van de microbiële overgroei kan wel cytokinestormen veroorzaken, meestal als gevolg van eerdere symptoombestrijding waardoor het lichaam niet in staat was zich goed te kunnen ontgiften. In dit geval is medisch acuut ingrijpen gerechtvaardigd om de symptomen af te vlakken.

Het is noodzakelijk dat bij elke behandeling vergezeld of voorafgegaan wordt met het reinigen van het lichaam van afvalstoffen, toxines en andere schadelijke stoffen. En daar zit het schoentje dat wringt. Onze medische wereld en de farmaceutische investeringsmaatschappij dat niets met gezondheid te maken heeft, doet er alles aan om door middel van vaccinaties en symptoombestrijding het HET LICHAAM TEGEN TE WERKEN om zichzelf te ontgiften.

Zo kan het lichaam niet terugkeren naar een basische toestand. Symptoombestrijding en vaccinaties vernietigen de algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem, en staat dit natuurlijk proces in de weg waardoor allerlei chronische aandoeningen ontstaan. Het moge duidelijk zijn dat micro-organismen nooit de oorzaak zijn van ziekte en daarom kunnen symptoombestrijding, serums en vaccinaties nooit een ziekte genezen of voorkomen. Symptomen onderdrukken of weg nemen is niet hetzelfde als de ziekte genezen. Onthoud dit.

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en micro-organismen zijn vriendjes om het lichaam steeds zuiver en proper te houden zodat de PH-waarde basisch blijft. De PH waarde van een gezond menselijk lichaam schommelt tussen 7.35 en 7.45 op de schaal van 14.

Symptoombestrijding en vaccinaties zorgen ervoor dat het lichaam zich niet meer kan ontgiften en dan worden micro-organismen in zekere zin gevaarlijk omdat er overgroei kan ontstaan. Maar dat is niet de schuld van de ziekteverwekker of de micro-organismen.

Veel zogezegde “ziekteverwekkers” worden gewoon gekweekt in de darmen en de lymfe als doel om beschadigde eiwitten op te ruimen zodat het lichaam basisch kan blijven. De grootste bacteriële agentia zit nu eenmaal in de buikstreek, 80 % van de lymfe is verbonden met de darmen.

Een lichaam met een pH-waarde van 7.35 – 7.45 is synoniem van gezondheid. Mochten artsen dit eens leren, dan zouden ze zich richten om elke ziekte oorzaakgeoriënteerd aan te pakken zodat het microbioom van de mens in evenwicht blijft dat gunstig is voor alle partijen.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Zoals U denkt, zo zal je zijnZoals u denkt, zo zal je zijn is een wetmatigheid in de zelfvervullende gedachte waarmee je dingen aantrekt waar je aandacht naartoe is gegaan. Zeer belangrijk om dit te begrijpen, want dat geldt ook voor je gezondheid.Aandachtsenergie werkt als een magneet, het is onmogelijk om je aandacht op goede gezondheid te richten als je gelooft dat je gezondheid afhankelijk is van een immuniteitssysteem. Het begrip immuniteitssysteem als verdedigingssysteem brengt jou naar het duale denken waarbij je de oorzaak van ziekte buiten jezelf plaatst.Maar als je je aandacht richt op het zelfhelend vermogen van je [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Het nocebo effect. Dit artikel gaat over de kracht van overtuigingen. Overtuigingskracht wordt vaak onderschat. Onlangs las ik het verhaal over een arts die een röntgenfoto liet maken van zijn longen. Daarop bleek een donkere vlek aanwezig te zijn die men herkende als een longkanker. Door deze diagnose stortte de innerlijke wereld van de arts in en binnen twee maanden overleed deze arts. Toen men iets later van dezelfde arts oudere röntgenfoto’s ontdekte die meer dan 30 jaar oud waren, bleek hetzelfde vlekje reeds aanwezig te zijn, dat eigenlijk toen over het hoofd was gezien. Dit is een voorbeeld van [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waarom we griep en corona niet wegkrijgen Influenza manifesteert zich als een ware wintergriep, terwijl corona en Sars zich voornamelijk voordoen tijdens het voorjaar. Dit duidelijke onderscheid is vaak afwezig in de media. Bovendien wordt er een onderscheid gemaakt tussen een gevaarlijke griep en een ongevaarlijke griep. Ernstige ziektebeelden worden beschouwd als "echte" griep, terwijl mildere symptomen meestal worden afgedaan als verkoudheid. Dit verschil komt voort uit de intensiteit van de causale oorzaak, namelijk ANGST en/of geurconflicten! Zodra deze angsten zijn opgelost, manifesteren zich genezingssymptomen die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd als de ziekte die moet worden bestreden. Dit is een [...]

    By Published On: 22/02/2024