Psoriasis of schubvlecht ziekte, een huidaandoening die verkeerd begrepen wordt

Psoriasis of de schubvlecht ziekte op de opperhuid

De opperhuid of epidermis bedekt de onderliggende dermis (lederhuid). De opperhuid behoort tot het ectodermale kiemblad terwijl de lederhuid behoort tot het nieuw mesodermale kiemblad. De functie van de opperhuid ligt voornamelijk in de sensorische waarneming, het waarnemen van warmte, druk, aanraking. Vele conflicten met de opperhuid hebben te maken met scheiding en ook territorium.

Bij psoriasis gaat het om twee scheidingsconflicten die door elkaar heen lopen. De een is in de genezing, de ander is nog conflictactief. Het meeste weefsel van de opperhuid bestaat uit keratinocyten die hun oorsprong hebben in de diepste laag van de opperhuid en dat is de kiemlaag. Vanuit de kiemlaag migreren de keratinocyten doorheen de stekellaag en de korrellaag zo naar de hoornlaag.

Zodra ze het oppervlak van de huid bereiken worden ze geleidelijk losgelaten en vervangen door opnieuw weefsel die van onderen uit omhoog wordt geduwd. Keratine is ook het belangrijkste bestanddeel van de haren en de nagels. De opperhuid is zich constant aan het vernieuwen.

Psoriasis is het gevolg van scheidingsconflicten

Scheidingsconflict in de zin van huidcontact willen hebben of niet. Het huidcontact kan verbroken worden door bijvoorbeeld verlies van een dierbaar mens of dier. Of gewoon niet kunnen omhelzen of mogen omhelzen of vasthouden van een geliefde. In de steek gelaten worden is eveneens mogelijk. Soms is een gevaar niet kunnen opmerken of iets niet kunnen voelen ook een scheidingsconflict omdat de opperhuid sensorisch waarneemt.

Algemeen kun je stellen dat men met de binnenzijden van het lichaam zoals de borst, de buik en binnenzijden van de armen en benen kunnen “omarmen, omhelzen”. Zo maken we huidcontact als we iemand mogen. Hierbij gaat het conflict vooral om het gemis van huidcontact. Als het scheidingsconflict in de zin is van: “geen huidcontact willen-hebben” zoals mensen die te dichtbij komen waarbij je territorium kan geschonden worden zal voornamelijk de buitenzijden van het lichaam treffen.

De rug, het zitvlak, en vooral de buitenzijden van de armen en benen, ellebogen, pols, kniegewricht, enkelgewricht gebruiken we als verdediging tegen ongewenste mensen of dingen. Scheidingsconflicten op het gezicht en het hoofd gaat meestal om het gemiste strelen, knuffelen en kussen. Bij kinderen vaak om het gemiste strelen van hun ouders (ouder-kindcontact).

Zoals eerder gezegd heeft psoriasis met twee door elkaar lopende scheiding conflicten te maken. Het ene scheidingsconflict zit in de helingsfase en laat een rode huid (ontsteking-inflammatie) zien. De andere bevindt zich in de conflictactieve fase en vertoont schubvorming met schilfering. Dat presenteert zich als zilverachtige schubben op een dik roodachtig oppervlak.

De locatie onthult welk deel van het lichaam werd geassocieerd met het conflict. Wat wordt aangeduid als “artritis psoriatica” is, in GNM-termen, een combinatie van scheidingsconflicten en eigenwaarde-inbreuk conflicten (zie gewrichten) die tegelijkertijd plaatsvonden. De lateraliteit (links- of rechtshandigheid ofwel moeder/kind of partnerzijde)is van toepassing. De lelijke plekken kunnen bezoedelings- of misvormingsconflicten met zich meebrengen.

Psoriasis beïnvloedt de twee bovenste lagen van de opperhuid, namelijk de

korrellaag, waar plaveiselepitheelcellen worden omgezet in keratine en de

hoornlaag, waar de opbouw van keratine witte plaques vormen op het

huidoppervlak.

Conflictactieve fase

Tijdens de conflictactieve fase gaat de opperhuid ulcereren op de plaats dat met de scheiding geassocieerd is. Deze ulceraties zijn microscopisch klein en zien we niet. Ulceratie van de opperhuid gaat meestal ongemerkt. Als de conflictactiviteit aanhoudt zal door de verminderde bloedtoevoer de huid droog en koud worden, ruw en schilferig. De huid wordt ook bleek.

Na een tijdje begint de huid te barsten en te schilferen. De biologische zin van ulceratie van het epidermale weefsel is om de gevoeligheid (sensorische waarneming) te verminderen zodanig dat het scheidingsconflict niet meer intens kan gevoeld worden. Het leven is self-protected. Verminderde gevoeligheid noemt men ook hypesthesie.

Helingsfase

Tijdens de helingsfase ontstaat ontsteking en wordt het opperhuidweefsel weer aangevuld. Zwelling, roodheid, irritatie en jeuk. Er ontwikkelen zeer kleine oedemen. De huid wordt juist overgevoelig (hyperesthesie).

Bij psoriasis heb je een actief scheidingsconflict dat zich kenmerkt door een schilferige huid en een ander scheidingsconflict die opgelost is. Dit kenmerkt zich door een helingsfase met ontsteking en roodheid. Deze twee fasen overlappen elkaar op dezelfde plaats. Duidelijk te zien op de foto: schilferachtige schubben op een dik roodachtig oppervlak.

Op de foto is psoriasis te zien op de beide ellebogen. Het verraad twee verschillende scheidingsconflicten. Met de ellebogen betekent dat iemand willen wegduwen om meer elleboogruimte te creëren. Dat kan van een terroriserende collega zijn op het werk en tegelijkertijd van een vervelende familielid thuis. Het ene is in genezing, en het andere is nog conflictactief.

De handigheid is van toepassing, moeder/kindzijde of partnerzijde. De witte plaques verraden de opbouw van keratine in de hoornlaag dat begint te schilferen. De korrellaag en de hoornlaag van de opperhuid zijn bij psoriasis betrokken.

VOORBEELDEN:

Psoriasis van kinds af aan. (Archief van Dr. Hamer)

Ik kwam te vroeg ter wereld: met zeven maanden was ik ook te klein en te licht. Toch ben ik hier dapper doorgekomen en heb daarvan geen merkbare schade opgelopen. Deze geboorte was voor mij te vroeg en ik heb te lang geborgenheid en beschutting moeten missen. Niemand was in die uren bij mij. Na ongeveer een half jaar bracht mijn moeder mij naar het kindertehuis.

Ik had intussen een gebroken arm, omdat mijn oudere zus mij van de bank had geduwd. Voordien wilde ze mij met een kussen laten stikken. Ik ben niet lang in het kindertehuis geweest. Kort daarna werd ik geadopteerd. Mijn vader was een bijzonder liefdevol mens, mijn moeder was eerder rationeel. Na 5 jaar scheidden mijn adoptieouders. Ik moest bij de moeder blijven. Alles draaide om haar. Niemand gaf mij aandacht.

Mijn grootouders waren er enkel voor mijn moeder. Een alleenstaande vrouw met een kind – nee dat kon toch niet. Dat mijn hart bloedde, interesseerde niemand. Opnieuw voelde ik me zeer alleen. Kort daarop leerde mijn moeder een andere man kennen. Zij waren een jaar samen en wilden trouwen. Hij verliet haar één dag voor de plechtigheid. Ik had hem reeds als ‘papa’ aangesproken (waar ik al veel voor moest overwinnen).

Daarna kwam de derde man die ik vandaag de dag als mijn vader beschouw. Hij was het langst als mijn vader in mijn leven. Dit huwelijk eindigde echter ook in een scheiding. Ik was toen al het huis uit en had mijn eigen leven. Het vreet echter nog aan mij. Drie maanden geleden heb ik mijn baby in de tiende week verloren. Dit is een pakkend bericht:> scheidingsconflicten reeds in de baarmoeder: enkele inactiviteit, enkele in de genezing.

Een 64-jarige, rechtshandig gescheiden patiënt heeft een volwassen dochter met wie hij een zeer goede relatie heeft. Op een dag leert deze dochter een man kennen, die de patiënt helemaal niet mag. Daardoor distantieert de dochter zich van haar vader. = Scheidingsconflict: de vriend van de dochter weg willen hebben. >sterke psoriasis aan beide onderbenen, aan de buitenzijde: sterk recidiverend conflict (Eigen archief Dr. Hamer)

Therapie

Altijd voor zorgen dat het conflict en eventuele sporen opgelost worden om de helingsfase, herstel van de opperhuid volledig af te ronden.

Natuurlijke prikkels zoals zonlicht. Natuurlijk wel te verstaan zonder zonnebrandmiddelen of de huid te laten verbranden door te veel zon. Het is inderdaad wel waar dat TEVEEL van iets niet goed is, MAAR niets ervan is nog veel slechter. Teveel overdadig zonnen leidt tot huidbeschadiging, maar gebrek aan rechtstreeks zonlicht is voor onze gezondheid nog veel schadelijker.

Het is belangrijk te beseffen dat een gematigd leven in alle opzichten een gezond leven is. Dit betekent een optimale hoeveelheid zonneschijn. De huid heeft zonlicht nodig om goed te functioneren waardoor het gezond en fris kan blijven uitzien. Van het ultraviolet licht is het bekend dat het huidhormoon solitrol activeert. Solitrol heeft een positieve werking op de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. Solitrol wordt in de huid verzorgt en ondersteunt de ontgiftingsorganen.

Dr. Hamer adviseert eveneens vitamine A en vitamine E via koudgeperste plantaardige oliën (lijnzaadolie en ongeraffineerde rode palmolie). Voeding dat rijk is aan vitamine B-complex. Consumeer basische voeding (er staan vele blogs over voeding op de website en de tijdlijn. Dr. Hamer adviseert ook thee van berberis, berkenblaadjes, braambladeren, salie, kamille, ereprijs en cichorei. zowel inwendig als uitwendig.

Middeltjes van moeder natuur.

Lapachothee is een verbazingwekkende kruidenremedie van de Inca’s. Afkomstig van de lapacho colorado boom. Deze boom staat ook bekend als de Pau d’Arco en groeit in de warmere streken van Zuid-Amerika. Deze theesoort staat bekend om zij sterk ontgiftend vermogen. De binnenkant van de schors (bast) van de lapacho colorado boom wordt hierbij gebruikt. Deze bast heeft geneeskrachtige eigenschappen.

Tabebuia impetiginosa is de wetenschappelijke naam van deze boom. Het versterkt de immuniteit en ontgift het lichaam op een krachtige wijze. Voornamelijk op de lever, de nieren en het gehele spijsverteringsstelsel. Het helpt bij baby’s met voedselallergieën en darmkrampen. Het vermindert bijwerkingen van antibiotica. Lapacho thee bestrijdt zowel de oorzaak als het symptoom en dat is de verklaring voor de afwezigheid van bijwerkingen.

Groene thee als hulpmiddel tegen acne, couperose en andere huidaandoeningen. Je kunt het drinken en uitwendig op de huid insmeren. Groene thee is sterk alkalisch. Na het opstaan kun je je gezicht inwrijven met groene thee.

Aloë vera, A. Praecox: Al eeuwenlang staat deze plant bekend als de medicinale plant voor de huid en brandwonden. Ideaal om brandwonden te behandelen en wondjes en pijntjes te genezen. Bij vele kruidengeneeswijzen wordt Aloë vera aangeraden bij de behandeling van psoriasis. Het regelmatig gebruiken zal het schilferen en jeuken verminderen, waarbij de huid er veel beter uit zal zien.

Tegenwoordig is Aloë zo populair dat het veel in cosmetica en gezondheidsproducten wordt verwerkt. Bij inwendig gebruik is het sap van Aloë effectief bij vele ziekten en aandoeningen, te beginnen bij de spijsvertering zelf tot aan kanker. Er is eigenlijk geen ziekte te bedenken waar Aloë niet goed voor is. Aloë werkt het beste als het zowel inwendig als uitwendig gebruikt wordt. Dat geldt zeker bij huidziekten.

Het bevat zeer veel voedingstoffen die door de huid en de spijsvertering kunnen worden opgenomen. Vitamine B1, B2, B3, B6, B11 of foliumzuur, vitamine C en E. Daarnaast bevat het mineralen zoals calcium, barium, koper, ijzer, mangaan, magnesium en zink. Aloë bevat tevens belangrijke enzymen, glycosiden, polysacchariden (lange complexe suikerketens) en aminozuren. De helende eigenschappen van Aloë plant zijn te wijten aan de afwezigheid van toxische bewerkingen.

Om de huid van binnenuit goed te verzorgen kun je een thee maken van 2 delen koriander en 1 deel komijn. Zoeten met 2 delen ongeraffineerd suiker of ahornsiroop. Laat een halve theelepel in een kopje gekookte plantaardige melk trekken en drink deze twee tot drie maal daags.

Nog wat kruiden info om de genezing te bevorderen. (actief conflict ook oplossen)

Uitwendig ondersteunend: Arctium lappa, Aspalathus linearis, Borago officinalis (olie), Carica papaya (papaïne), Calendula officinalis, Centella asiatica, Cinnamomum camphora, Commiphora molmol, Hippophae rhamnoides, Melaleuca alternifolia, Oenothera biennis (olie), Plantago lanceolata, Ribes nigrum (olie), Symphytum officinale, Thymus vulgaris, Trifolium pratense, viola tricolor.

Bronnen van onverzadigde meervoudige basis vetzuren (omega 3 & 6): Borago officinalis (olie), oenothera biennis (olie), Ribes nigrum (olie), Linum usitatissimum (lijnzaadolie), Perilla frutescens (olie).

Verminderen de stressfactor: Eschscholzia californica, Melissa officinalis, passiflora incarnata, Tilia cordata, Valeriana officinalis.

Ontstekingswerend: Garcinia mangostana, Ginkgo biloba, Punica granatum (totaalsap), Ribes nigrum (knoppen).

Specifieke huidreinigers: Arctium lappa, Scrophularia nodosa, Smilax officinalis, Urtica dioica, Viola tricolor.

Bevorderen de leverontgifting: Allium sativum, Bupleurum falcatum, Curcuma xanthorrhiza, Cynara scolymus, Picrorhiza kurroa, Raphanus sativus var. nigra, Rosmarinus officinalis, Silybum marianum, Taraxacum officinalis.

Met dank aan: Caroline Markolin https: //LearningGNM.com Arjen Lievers https://www.germaansegeneeskunde.nl/index_ziekten_gnm/ voor diepgang in de Germaanse geneeskunde.
Björn Eybl, zielsoorzaken van ziekte: ISBN: 978-3-85052-299-1 Ik kan dit boek aanbevelen om zelfstudie te doen.
Dr. Geerd Ryke Hamer

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • BijnierkankerEen mens heeft 2 bijnieren die deel uitmaken van het hormonale stelsel van het lichaam. De bijnieren liggen boven op de nieren. Bijnieren bestaan uit twee delen: een buitenkant of de bijnierschors en een kern of het bijniermerg. Het merg zit in de binnenkant en het schors aan de buitenkant van de bijnieren. Bijnieren bestaan uit twee verschillende weefsels.De bijnierschors (cortex) is op zijn beurt weer opgebouwd uit drie lagen. Die lagen noemen we reticularis, fasciculata en glomerulosa. In deze drie lagen worden verschillende hormonen gemaakt. Dit zijn cortisol, aldosteron en de androgenen. Het adrenocorticotroop hormoon (ACTH) regelt de hoeveelheid [...]

    By Published On: 04/04/2024
  • BorstkankerVeel vrouwen worden geconfronteerd met angst bij de diagnose borstkanker. Het woord 'borstkanker' roept vaak een negatieve associatie op, terwijl het eigenlijk een natuurlijk biologisch proces is dat kan ontstaan als gevolg van conflictsituaties of trauma's. Bovendien zijn veel vrouwen zich niet bewust van het specifieke type kanker waarmee ze te maken hebben. Er bestaat borstkanker die gerelateerd is aan de borstklieren, dat weefsel behoort tot oud mesoderm, en er is ook een vorm van "kanker" in de melkgangen, die eigenlijk geen kanker is omdat dit weefsel tot het ectodermale kiemblad behoort. De medische wetenschap maakt vaak geen onderscheid tussen [...]

    By Published On: 25/03/2024
  • Leukemie Leukemie is een zinvol biologisch speciaalprogramma om jou te helpen je zware eigenwaarde-inbreuk te transformeren. Deze aandoening is door de medische wetenschap totaal verkeerd begrepen. Het is een programma van het nieuw mesoderm, het jongste kiemblad. In dit nieuwe mesodermale kiemblad ontstaat de versterking van het bot en is er meer beenmerg dan voorheen op het einde van de genezingsfase, waarbij er ook een normalisatie van de bloedcelproductie optreedt. Bloed bestaat uit bloedcellen, plasma en bloedserum en stroomt door het hart, de slagaderen en aders die samen het bloedvatenstelsel vormen. Bloed transporteert zuurstof, koolstofdioxide, metabole afvalstoffen, voedingsstoffen, hormonen, enzymen, [...]

    By Published On: 07/03/2024