De psychologie van de blaas

Algemeen: De werking van de blaas.

De urineblaas bestaat uit drie lagen glad spierweefsel dat een dikke wand vormt.

Het vormt een soort hol orgaan dat zich kan aanpassen aan de hoeveelheid urine die aanwezig is op het moment. De blaas verzamelt de urine afkomstig uit de urineleiders van de nieren.

Als er tussen 300 en 400 milliliter urine in de blaas is verzameld, worden de zenuwen geprikkeld en ontstaat er een aandrang om te gaan plassen. De blaas ligt achter de verbinding van de schaambeenderen. De urinebuis loopt doorheen de bekkenbodemspieren of het perineum.

Bij de overgang van de blaas naar de urinebuis zit er een kringspier (sfincter), dat met het willekeurig animale zenuwstelsel wordt beïnvloed. Met andere woorden, je kunt je blaas ledigen als je dat zelf wilt. De urinebuis (urethra) is bij de man langer dan bij de vrouw.

Bij de man dient de urinebuis eveneens voor het transport van sperma. Hij eindigt in de eikel van de penis. Bij de vrouw loopt de urinebuis uit in het voorhof van de schede.

Het lichaam maakt allerhande vochten of lichaamssappen aan vanuit onze spijsvertering. Via bloed en de lymfe stromen deze lichaamssappen rond in het lichaam en doen wat ze moeten doen, namelijk smeren en onderhouden door voeding, zuurstof, hormonen en water aan alle lichaamscellen af te geven.

Via deze lichaamssappen worden eveneens stofwisselingsafval afgevoerd.

Via het bloed worden toxines en vaste afvalstoffen naar de lever getransporteerd.

De lever gaat deze schadelijke stoffen verwerken en via de gal afscheiden in de spijsvertering. De darmflora elimineert uiteindelijk deze giftige stoffen. De lymfe transporteert ook veel schadelijke stoffen richting de darmen en zijn darmflora.

Het bloed transporteert eveneens de stofwisseling gassen zoals co² richting de longen om daar uitgescheiden te worden.

Het teveel aan vloeibare bijproducten van de stofwisseling zoals ureum en urinezuur worden door de nieren gefilterd uit het bloed en komen in de blaas terecht. De belangrijkste taak van de nieren is het in stand houden van de vochtbalans van het lichaam en ervoor te zorgen dat het bloed altijd een uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen, zout, hormonen, vitaminen en enzymen bevat.

Verse urine is steriel en werkt zelfs zuiverend. Tijdens de middeleeuwen plasten moeders hun geboren baby om te reinigen. Afscheiden en zuiveren is precisiewerk en vraagt veel energie van het lichaam. Tegelijkertijd hebben de nieren en de blaas ook een functie als emotionele filter.

Urineren is een fysieke activiteit van het lichaam en een metafysisch neerwaartse beweging om los te laten en te gronden. Met andere woorden, een gezonde blaaswerking en goed urineren is samen met een goed werkende dikke darm een belangrijk aspect om tot ontspannen rust te komen.

Het ontlaadt spanningen en scherpt de zintuigen. De blaas hoort bij het tweede chakra van je energetisch systeem. Het tweede chakra staat voor seksualiteit en plezier.

Het tweede chakra is eveneens bedoeld voor het opheffen van verschillen, transcendentie van tegenovergestelden en belangrijke bron van bewustwording om jouw kwaliteiten tot uitdrukking te kunnen brengen. Expressie van je zijnstoestand, passie en missie bereik je door ontspannen rust.

Er kunnen zeer veel problemen ontstaan in de blaas en zijn werking.

De blaas is gecorrespondeerd aan de baarmoeder, de bloedsomloop, de nieren, de milt en de genitaliën.

Het slecht functioneren van het tweede chakra kan impotentie, frigiditeit, problemen met de blaas en milt, stijfheid in de onderrug, problemen met de nieren en baarmoeder, seksuele problemen zoals het uitblijven van orgasmen enz… ontstaan.

De psychologie achter de blaas. Psychologische overeenkomst.

De blaas heeft aantrekking van tegendelen en vraagt om een samensmelting van de polariteiten. Als het ware zwemmen in waters van verschil naar verbondenheid om eenheid te ervaren. De blaas is het orgaan voor een perfect samenspel van vrouwelijke en mannelijke elementen in elke persoon.

Dit samenspel drukt zich uit in een harmonie van zachte intuïtieve gevoelsstroom en persoonlijke inhoud enerzijds en een zelfbewuste kordaatheid met structuur anderzijds.

Voor een goede gezondheid van de blaas is het uitermate belangrijk om jezelf niet vast te zetten in een zelfgezochte gevangenschap. Een soort machteloze situatie waarachter veel agressie, woede en zelfontkenning schuilgaat.

Met stevige hand regisseur zijn van je eigen leven en verantwoordelijkheid in eigen handen nemen om de voortdurende waterkracht van gevoelens en emoties in goede banen te leiden. Dit maakt energieën vrij voor de creatie en uitdrukking van je zijnstoestand in een nieuwe en veilige toekomst, met andere woorden: het oude maakt voortdurend plaats voor het nieuwe, verandering is de consistentie in je leven.

Stroom met de verandering mee en vertrouw jezelf en het leven. Ruimte geven aan je gevoelens en emoties betekent vrijheid in het hier en nu. Het verwerken en transformeren van gevoelens en emoties gebeurt in het gehele lichaam, zowel fysiek als metafysisch, en de waters van de lichaamssappen verspreiden de wijze waarop je met gevoelens en emoties omgaat.

De nieren en de blaas filteren de watertoevoer om uiteindelijk in de blaas te worden geconfronteerd met de eindbalans. De blaas grijpt als het ware jou bij de keel (het vijfde chakra om jouw expressie uit te drukken) en confronteert je met de waarheid.

Je kunt er niet onderuit en de blaas dwingt jou om in het hier en nu te zijn en eerlijk te zijn met je gevoelens en emoties. In de blaas ligt de sleutel tot betere communicatie tussen lichaam en geest.

Jezelf het recht ontnemen om innerlijk te voelen heeft tot gevolg dat je niet meer kunt luisteren naar de waarheid omtrent jezelf en je innerlijke gevoelswereld. De blaas zal je op uiterst kordate manier jou terecht wijzen als je de waarheid over jezelf en je natuurlijke gevoelens geweld aandoet.

Elke wijze hoe je omgaat met jouw gevoelens en emoties komen via de nieren in de blaas terecht. Als je niet met je gevoelens eerlijk bent over jezelf zal je door de blaas op het matje worden geroepen.

Eis je recht op om te voelen, werk op emotioneel gebied. Het hele lichaam is betrokken bij transformatie en transcendentie van emoties en gevoelens. Onderdrukking van emoties en gevoelens leidt tot verstarring en stagnatie van beweging, het komt letterlijk vast te zitten in de structuur van je lichaam.

Gevoelens vertellen de waarheid over jou, emoties brengen je lichaam in beweging. Deze beweging is belangrijk voor alle bewustwording.

De invloed van emoties

Emotie, in het Latijn ‘movere’, hetgeen bewegen naar buiten betekent, bevordert de evolutie van het bewustzijn door middel van het lichaam. Zonder emotie kan er geen transformatie zijn van duisternis in licht, en kan apathie en verstarring niet naar beweging plaatsvinden. Emoties zijn onverbrekelijk verbonden met beweging.

Geraakt worden door een emotie is een verplaatsing van energie dat afkomstig is vanuit het onbewuste door het lichaam naar de bewuste geest.

Een emotie is een complexe, instinctieve reactie op genot of pijn en ontstaat in de geest, te beginnen in de onbewuste geest. Het is een voortstuwende beweging van onze levenskracht waarmee we veranderingen kunnen bewerkstelligen.

Door de boodschap van de emotie te begrijpen door middel van innerlijk voelen kunnen we het fysieke lichaam opladen en reinigen, waarbij er zelfs een genezende werking ontstaat.

Elke ziekte of aandoening in het lichaam en de blaas heeft een emotioneel component dat kan transformeren door middel van beweging (op de juiste wijze) die chronische spanningen in het lichaam opheffen.

Gevoelens en emoties onderdrukken doen we door onze bewegingen te beperken, omgekeerd door beweging toe te laten kunnen we emotionele blokkades opheffen omdat spanningen worden weggenomen. De afwezigheid van spanning creëert een harmonieuze energie-uitwisseling lichaam en geest.

Een emotie onderdrukken vraagt veel energie en werkt uitputtend op het systeem. Het blijft verborgen in het onbewuste en heeft een vernietigende kracht dat je leven kan verwoesten. Deze onderdrukte emotie blijft bestaan, je bent je er niet meer van bewust en zal jou doen handelen vanuit onbewuste motieven en jou persistent in moeilijkheden brengen.

Als je een emotie onderdrukt, kun je het niet meer voelen.

Het onderdrukken van diepe lustgevoelens (primair) leidt tot verslaving of andere stimuli waardoor genot verandert in pijn. Je luistert niet naar de waarheid omtrent jezelf en je innerlijke gevoelswereld, en je ontneemt jezelf het recht om te voelen.

Genot dat verandert in pijn is een indicatie dat je je in de verkeerde richting begeeft.

Primaire lustgevoelens onderdrukken leidt tot een gevoel van gemis in jouw lichaamstempel en neemt jou steeds meer in beslag dan dit je lief is. Alleen door bevrediging van primaire behoeftes kan je bewustzijn op een gezonde wijze verruimen en in evenwicht komen waardoor de geest van begeerte kan worden bevrijd. Het gaat om evenwicht.

Het overstijgen van de polariteiten

Primaire lustgevoelens en emoties vormen het fundament van begeerte. Emoties en begeerten gaan door middel van het lichaam beweging scheppen. Dankzij deze beweging creëren we verandering en het bewustzijn wordt door deze verandering van brandstof voorzien. Dat is de essentie en energetische doelstelling van het tweede chakra, en daar maakt de blaas deel van uit.

Dit alles zorgt voor transcendentie ofwel het overstijgen van de tegengestelden naar eenheid. Dat leidt tot genot op dieper niveau en helpt jou intenser met anderen te verbinden. De blaas zal het jou vertellen. De blaas en haar inhoud, de urine biedt jou een stevige structuur aan van je existentie die jouw gevoelens een veilige doorgang biedt.

Wanneer je lief bent tegenover jezelf, goed zorg draagt voor jezelf, wanneer je met je bewust oog (zesde chakra) niet meer vlucht voor de waarheid en evolutie, wanneer jij zekerheden opbouwt op een zelfbewuste wijze om je lichaams-tempel met dikke stevige muren op een vaste rots te bouwen, dan weet je jezelf vervolgens veilig en beschermd in jouw gevoelens te handhaven.

Je kunt je vervolgens vrij voelen in deze zekerheden en een open vrije doorgang bieden aan je emoties, zonder nog vast te houden aan zaken uit het verleden.

In deze omstandigheden zal je blaas zeer goed werken. Dit toezicht op je persoonlijke gecreëerde veiligheid en vertrouwen gebeurt door een BEWUST zien, het derde oog (zesde chakra) in jezelf, een controlerend oog in jezelf, gesymboliseerd door de blaas.

Het waterelement komt in evenwicht in jouw lichaam. Het eten zal je beter smaken, want je krijgt meer speekselvorming. Het bloed heeft een voedende waarde voor alle lichaamscellen, het hart ontspant, de lever, de milt en de pancreas gaan hun functies naar behoren uitvoeren en de lymfe kan alle afvalstoffen en toxines verwijderen.

De Bijnieren

De blaas leunt zeer nauw aan bij de bijnieren, de dikke darm en de geslachtsorganen. De bijnieren en dikke darm zijn emotioneel verbonden met het limbisch systeem (het emotionele centrum in de hersenen), en zal naast het verteren van voeding ook een rol spelen in het verteren van emoties.

De bijnieren reguleren samen met de hersenen het ziekteproces of genezingsproces in je lichaam. De gehele hormoonhuishouding en de algemene gezondheid, wordt ook mee gereguleerd door de bijnieren. Emotionele balans cultiveren heeft een zeer gunstig effect op de bijnieren en een goed werkende spijsvertering en darmperistaltiek.

Dit alles weerspiegelt zich in een mooi functioneren van de blaas.

De geslachtsorganen spelen een grote rol in het ontvouwen van elektromagnetische energieën, onze scheppingskracht. Wanneer men door onderdrukking van emoties en gevoelens deze scheppingskrachten of oer-creatieve energieën niet laat uitdrukken vanuit het bewuste ik, zal dit de vrije ontplooiing van deze krachtige energieën belemmeren.

Men kan de vrije ontplooiing van deze krachtige energieën niet hanteren in een proces van transformatie en transcendentie. Ze kunnen vervolgens omslaan in negatieve gevoelsbelevingen zoals machtsmisbruik, scherpe agressiviteit, overdrijving, frustratie, geïrriteerde uitspraken, dominantie over de ander en een op hol geslagen ego.

Als elementen van onze individualiteit niet tot uitdrukking kunnen worden gebracht door het onderdrukken van emoties en gevoelens, het ontkennen van je ware aard, kunnen ze zich niet verder ontwikkelen. Onze behoeftigheid vindt geen liefde en intimiteit, onze kinderlijke driftbuien kunnen geen verfijnde communicatie worden en seksuele driften worden dwangmatige fantasieën.

Net zoals afgewezen kinderen zullen deze schaduw elementen steeds tot extremer gedrag evolueren om aandacht te krijgen. Dat is ziekmakend. Dit alles zal de goede werking van de blaas, bijnieren, dikke darm en het limbisch systeem ernstig verstoren. Je raakt steeds verder van jezelf verwijderd en dat tast de totale fysieke, mentale, spirituele en emotionele gezondheid aan.

Het is belangrijk om diep in jezelf te leren voelen, want wat je niet voelt kun je niet helen en de blaas zal vervolgens niet mooi kunnen functioneren, want via het waterelement komt alles in de blaas terecht.

Blaasontsteking. (Cystitis)

Psychologisch het gevolg van een koude harde gevoelsstrijd. Heftige emoties zoals agressiviteit en woede worden stilgelegd en door verharding en verstening gebonden. Een stilte voor de storm. Geen gevoelskern meer, je bent jezelf niet. Je gedraagt je als stilstaand water, onbeweeglijk laat je jouw diepe gevoelens en emoties niet toe zich vrij te bewegen om mee te evolueren.

Je boosheid uit je niet, uit angst om geconfronteerd te worden met jezelf. Je vertrouwt je innerlijke gevoelsprocessen niet en durft niet over te geven aan jezelf. Je staat niet toe om diepe gevoelens vrijelijk te laten stromen, zelfs als ze verhit zijn.

Waarom mag jij van jezelf je agressie niet uiten? Onbewust verdrongen emoties en gevoelens zoeken een uitweg en belemmeren jou dat jij echt verder geraakt in het leven. Er ontstaat een verstikkende boosheid en onmacht dat je levensenergie heeft geblokkeerd.

Deze belemmering van je levensenergie veroorzaakt een grote frustratie dat je waarschijnlijk zal afreageren op je partner of medemens. Door een diepe boosheid, omdat je partner of medemens jou zou verhinderen om gelukkig te zijn geraak je gefrustreerd. Maar dit is een leugen dat jij jezelf wijsmaakt, een drogreden.

Jij bent het zelf die je geen vrij en gelukkig leven geeft. Voel deze diepe pijn, kom tot een klare kijk diep in jezelf en uit je gevoelens op een juiste wijze, zonder iemand te benadelen of te kwetsen. Wees zacht naar jezelf, mededogen en onschuld, laat de vredesduif los.

Je agressie mag geuit worden. Verander de onmacht in eigen kracht om je diepste zelf en diepe emoties te durven beleven zodat je dit kunt transformeren en transcenderen.

Sluit jezelf niet af van het leven en stel je vrij open voor alle spontane gevoelsprocessen in jezelf, je bent goed. Houdt van jezelf en je lichaam. Geniet intens van het leven, het is je geboorterecht en ga vrijuit, verberg je niet achter de geraniums of een kast.

Desnoods breek je met oude gewoontes, leef naar je hart en niet naar de verwachtingen van een ander.

En vooral, wees niet kwaad op de ander, de oorzaak van de kille stilstand ligt in jezelf, verjaag het door warmte en vreugde toe te staan in je bestaan. Neem de reden weg van je agressie zodat jij op een krachtige vredelievende wijze inherente kwaliteiten tot uitdrukking kan brengen, neem deel aan de beweeglijke gevoels- en levensprocessen om je te bevrijden uit de verstilde en verharde steriele situatie waar er geen toekomst is

Biologische conflicten

Biologische conflicten liggen aan de basis van aandoeningen. het lichaam ondergaat structurele weefselveranderingen om de geest bij te staan het conflict op te lossen. Als het conflict is opgelost, wilt het lichaam herstellen en ontgiften en creëert daarom een ontsteking om de microben te activeren dit schoonmaak en herstelwerk tot een goed einde te brengen.

Agressie als gevolg van ergernis is een emotie die de functie van de lever aantast. De galwegen van de lever gaan als het ware verstenen en verstoppen. Het gevolg is dat de kwaliteit van het bloed achteruitgaat omdat de lever niet goed meer in staat is om toxines en afvalstoffen uit het bloed te halen.

Galstenen die ontstaan door verstoppingen in wanden van de sinusoïden (haarvaten van de lever) zijn een constante bron van intoxicatie in de galwegen, de galblaas, het gehele lichaam en de blaas.

Het hele lichaam krijgt af te rekenen met een verhoogde concentratie schadelijke stoffen. In dit geval gaan de nieren proberen deze schadelijke stoffen te filteren uit het bloed, deze komen in de blaas terecht en gaan blaasontsteking in de hand werken. Een blaasontsteking is een indicator dat de darmflora verstoord is en de spijsvertering niet optimaal werkt.

Met ergernis op je territorium bedoel ik voornamelijk dat je territoriale grenzen niet worden gerespecteerd.

Ophoping van toxines en afvalstoffen verstoren de microbiële flora in het lichaam waardoor sommige organismen de overhand krijgen. het is ook hun biologische taak om afvalstoffen en toxines op te ruimen, een soort MR Propre van de natuur. Microben zijn nooit de oorzaak van de ontsteking, slechts correlatie als gevolg van biologische schokken in de geest.

In de urinewegen en de wanden van de blaas zijn dit voornamelijk Escherichia coli bacteriën die door de hersenen worden geactiveerd om de ontstekingen in gang te zetten. Andere bacteriën die bij een blaasontsteking kunnen betrokken zijn, zijn staphylococcus, streptococcus, of trachomatis.

Het is niet de bacterie die de oorzaak is van de ontsteking, maar wel de opstapeling van toxines en afvalstoffen die deze bacteriën aantrekken en ongeremd laat vermenigvuldigen. Soms wordt bij een blaasontsteking ook Candida Albicans betrokken, die net als de E.coli zijn thuishaven in de darmflora heeft.

Candida overgroei wijst altijd op een extreme inwendige vervuiling dat de algemene gezondheid en het detoxsysteem sterk verzwakt, waardoor deze gist uitgroeit tot een schimmel. Deze schimmel produceert eveneens giftige toxines die de cellen van de blaaswand beschadigen waardoor aandoeningen met andere zogezegde “pathogenen” toeneemt.

Natuurlijke hulpmiddelen

Ons klein fruit, bosbessen, cranberry’s, veenbessen, trosbessen, bramen, frambozen enzovoort bevatten krachtige antioxidanten en hebben zuiverende en reinigende eigenschappen. Bos- en veenbessen gaan de explosieve vermenigvuldiging van de Escherichia coli afremmen.

Veenbessen verminderen de vorming van nierstenen. Het zuur in de bos- en veenbessen (ook in ander kleinfruit, maar in iets mindere mate) maken nier- en galstenen weker waardoor ze afgedreven kunnen worden. Gebruik het beste biologisch geconcentreerd sap dat je met schoon water verdund, een verhouding van 1 deel sap op 4 delen schoon water.

D-mannose, een enkelvoudige suiker dat van nature voorkomt in ananas, appels, cranberry’s en veenbessen. Deze suiker wordt zeer snel door de maagwand en het bovenste deel van het maag-darmkanaal opgenomen en komt direct in de bloedbaan terecht voordat het in de darmen terechtkomt.

Hierdoor komt bijna alle suiker via de nieren in de urine terecht en wordt maar een heel klein gedeelte opgenomen door het lichaam. D-mannose heeft de unieke eigenschap dankzij zijn chemische samenstelling om zich te binden aan de Escherichia coli bacteriën. Als deze bacteriën bedekt worden met d-mannose, komen ze los van de blaaswand en worden via het urineren gewoon uitgespoeld uit het lichaam.

Escherichia coli bacteriën zijn normale bacteriën die voorkomen in de darmflora, maar als ze hun weg vinden via de urinewegen kunnen ze betrokken worden bij een blaasontsteking.

Lapacho (Pau d’arco) thee, uit Zuid Amerika (cultuur van de inca’s) heeft verbazingwekkende ontgiftende eigenschappen. Het wordt gewonnen uit de bast van een tropische boom, de rode lapacho. Deze boom bestrijdt zowel de oorzaak als de symptomen van de blaasontsteking.

De lapacho thee is in staat om de activiteit van exosomen te kalmeren. Vermindert de pijn, werkt kalmerend en neemt irritatie van de blaaswand weg. Verder stimuleert het de afscheiding van urine en werkt het bloeddrukverlagend.

Drink thee van venkel, koriander of komijn, of een mengeling met gelijke delen van deze kruiden. Het is krachtig werkzaam tegen blaasontsteking en stimuleert het goed functioneren van de blaas. Deze drie kruiden komen uit de plantenfamilie van de schermbloemigen waaronder ook wortelen, anijs, pastinaak, peterselie e.a. thuishoren.

Ze hebben een uiterst gunstig effect op de peristaltiek van de dikke darm en het ontgiften van afvalstoffen die tussen de darmvlokken vastzitten. Ze verminderen irritatie van de urinewegen en de wand van de blaas. Het verlicht het branderig gevoel bij het urineren.

Drink twee- tot driemaal daags ½ theelepel van dit kruidenmengsel met warm water. Thee van wilgenroosje heeft een herstellend effect op de blaas. Kamillethee helpt goed bij blaasontsteking en geeft rust zodat de algemene gezondheid energie kan vinden om de aandoening te genezen.

Specerijen zoals kurkuma, gember, basilicum, kardemom, peterselie en koriander hebben ontgiftende en zuiverende eigenschappen. Deze kunnen als smaakmaker in de maaltijden worden verwerkt (wees royaal in gebruik), maar ook als thee of in combinatie met andere drankjes worden verwerkt.

Tijm is een geneeskrachtige plant met krachtige zuiverende eigenschappen en bevordert het algemene gezondheid en detoxsysteem. Tijm is doeltreffend tegen blaasontstekingen. Tijm pakt ook de co-oorzaak aan, namelijk gifstoffen verwijderen.

Asafoetida is een minder bekende specerij, eveneens een plant uit de schermbloemigen. Deze specerij is een soort Mister Propre voor de dikke darm. Asafoetida helpt je gronden en stimuleert de opname van voedingstoffen die de algemene gezondheid en detoxsysteem te versterken.

Allemaal factoren die belangrijk zijn voor het goed functioneren van de blaas. Dagelijks een teen knoflook doet ook wonderen bij herstel van een blaasontsteking.

Geneeskrachtige kruiden waar je eveneens thee van kunt zetten of innemen in tabletvorm zijn Tinospora cordifolia, Withania somnifera, Emblica officinalis en Tribulus terrestris.

Kokoswater vermengd met 1 theelepel ongeraffineerde rietsuiker en 1 mespunt korianderpoeder is heilzaam voor het goed functioneren van de blaas en tegen blaasontsteking.

Over de dag heen regelmatig water drinken met wat citroensap erin, dit herstelt het evenwicht in de ecologie van de blaas waardoor overgroei bacteriën minder kans krijgt om zich explosief te vermenigvuldigen.

Gerst is een graansoort met ongelofelijk veel medicinale eigenschappen. Gerstewater vermindert het branderige gevoel bij het plassen en stimuleert de blaas peristaltiek, geeft onmiddellijke verkoeling op de ontsteking.

Komkommer, watermeloen en gewone meloen zijn fantastische vruchten die het lichaam zeer goed hydrateren op celniveau. Komkommersap verzacht meteen het branderige gevoel bij het plassen en het brengt verkoeling in de blaas en in de plasbuis.

Watermeloen bevat belangrijke fytonutriënten dat de microbiële flora in evenwicht houden. Het sap werkt eveneens verkoelend op de hitte van de blaasontsteking en helpt schadelijke stoffen door te spoelen uit de blaas. Wortelen bevatten essentiële oliën, die ontstekingsremmende werking hebben.

Het sap van de wortels handhaaft een normale pH-waarde van de urine en het vermindert het branderige gevoel.

Radijzen hebben een scherpe smaak, dat is een reinigende smaak dat een ontgiftende werking heeft in het lichaam. In radijsjes zitten bioactieve stoffen die belangrijk zijn voor het microbiële evenwicht.

Zongerijpte biologische gewassen bevatten stoffen (salvestrolen) die de algemene gezondheid en detoxsysteem versterken. Gewassen besproeien met pesticiden hebben deze stoffen niet of nauwelijks.

Belangrijk bij alle problemen van de blaas: voldoende rust en de darmflora in evenwicht te brengen, zodat het lichaam zich kan ontgiften op natuurlijke wijze.

Denk eveneens aan de zeven kleuren (de zeven energieën van zonlicht) en de zes smaken om je spijsvertering in evenwicht te brengen en de darmflora te ontwikkelen.

Dierlijke melk en zuivel, alcohol, frisdranken, koffie en te zure voeding zijn niet gezond en zeker ongunstig als je een blaasontsteking hebt. Vermijd eveneens geraffineerde suikers, oliën en margarine.

Eet meer geklaarde boter of niet-ontgeurde kokosolie. Beiden zijn belangrijk om de opname van voedingstoffen en mineralen te verbeteren en de algemene gezondheid en detoxsysteem de voeding te geven die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Een gezonde darmflora produceert specifieke stofjes die de algemene gezondheid en detoxsysteem versterken, verzadigde vetten helpen de darmwand bij de opname van deze stofjes. Vermijd altijd geraffineerde suikers en oliën.

Lichaamsverzorging

Reinig je onderlichaam van voren naar achteren, op die manier voorkom je dat bacteriën van je anus in je plasbuis terechtkomen. Dit geldt vooral voor vrouwen. Vermijd eveneens strakke broeken, dit leidt tot irritatie van de urinewegen. Draag loszittend katoenen ondergoed, katoen is ideaal omwille van zijn luchtige kwaliteit.

Ga eveneens plassen als je de aandrang voelt, stel het niet onnodig uit en plas de blaas volledig leeg. Het gebruik van antiseptische zeep raad ik sterk af. Denk aan de resistentie van bacteriën en denk aan het milieu. Gewone biologische zeep is even goed en vaak veel goedkoper. Neem een douche in plaats van een bad en droog je goed af.

Vermijd het gebruik van antibiotica bij een blaasontsteking, tenzij de aandoening levensbedreigend evolueert. Niet om het symptoom te bestrijden maar om het symptoom af te vlakken, het duurt dan wat langer, maar je gaat overleven en goed herstellen. Een symptoom is altijd een poging van het lichaam om te herstellen en te ontgiften.

Antibiotica verstoort de microbiële flora van het gehele lichaam en dat wordt uiteindelijk een nieuwe aanleiding naar chronische blaasontsteking. Wees bewust dat de blaas nauw aanleunt bij de dikke darm, en antibiotica vernietigen de darmflora.

Het vernietigen van de darmflora leidt tot zeer ernstige consequenties voor het lichaam, namelijk het vermogen van het lichaam om zichzelf te zuiveren en te ontgiften wordt aangetast waardoor er een ongeremde groei van organismen omdat het hun taak is om toxisch materiaal af te breken. Er kunnen daardoor complicaties ontstaan.

Vermijd negatieve stress en deadlines. Angst, schuldgevoel, schaamte, onzekerheid zijn eveneens emoties die de werking van de dikke darm blokkeren en ongunstig zijn voor de blaas. Vasthouden van onopgeloste zaken uit het verleden verstoort de werking van de appendix rechtsonder de dikke darm en de darmwerking, eveneens met negatieve gevolgen voor de blaas.

Al deze negatieve emoties putten eveneens de bijnieren uit waardoor de hormoonhuishouding verstoort wordt. Dit heeft een schadelijke werking op het goed functioneren van de blaas.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024