Het moment dat je jezelf volledig accepteert, is het moment dat je schoonheid bekomt. Ik vat niets persoonlijks op. Wat een ander over mij zegt en denkt, is de waarheid van de ander, en hoeft niet de mijne te zijn. Wie anderen verwijt, heeft nog een lange reis te gaan. Wie zichzelf verwijt, is halverwege. Wie niemand verwijt, is gearriveerd. Ontspannen is soms het meest productieve wat je kunt doen. Er is genoeg succes voor iedereen. Het universum hoort niet wat je zegt; het universum hoort wat je bedoelt. Volwassenheid is de moed hebben om je eigen intelligentie te gebruiken.

Verwarring ontstaat als je verstand niet wil horen wat je hart zegt. Als je trouw blijft aan jezelf, zal je mensen, werk en situaties aantrekken die bij je passen. Zoek naar schoonheid in iedereen die je tegenkomt en je zult het vinden. Iedereen draagt goddelijkheid in zich. Loslaten betekent beseffen dat sommige mensen deel uitmaken van je verleden maar niet van je toekomst. Alles wat ons irriteert over anderen kan ons leiden tot een begrip van onszelf. En nu een krachtige doordenker: wat uit het zelf wordt afgewezen, verschijnt in de wereld als een gebeurtenis. De beste lessen leer je vaak van de grootste mislukkingen. De eerste én de moeilijkste stap naar een nieuw leven, is de stap uit je oude leven.’ Wie niet kan veranderen van gedachten, komt niet vooruit. De betekenis van het leven is de betekenis die je er zelf aan geeft. Alles wat aandacht krijgt, groeit. Twijfel is een fantastische lijm. Je komt er nooit door van je plaats.

Met je hoofd boven het maaiveld zie je zoveel meer dan met je hoofd in het zand. Sommige mensen zijn zo arm, het enige dat ze hebben is geld. De moeilijkste gevangenis om uit te ontsnappen, is die welke we voor onszelf hebben gebouwd. Als je uit de storm komt, ben je niet meer de persoon die erin liep. Daar ging de storm om. Intelligentie is het vermogen om te gaan met veranderingen. Iedereen is anders… en dat is juist zo fijn! Wat ons vreugde geeft? Anderen vreugde brengen! We leven het leven dat ons wordt geschonken, niet het leven dat we hebben gepland. Tranen werken als een lens. Zij leren ons dingen te zien, die ons anders zouden ontgaan.

We proberen onze gevoelens te verbergen, maar wij vergeten dat onze ogen spreken. Het ego zegt: als alles op zijn plek valt, voel ik rust. Het hart zegt; als ik rust voel, valt alles op zijn plek. Open je armen voor verandering, maar laat je eigen waarden niet varen. Het gaat er in het leven niet om volmaakt te zijn. Het gaat erom dat je elke dag beter wordt. Gezondheid is het grootste geschenk, tevredenheid de grootste rijkdom, trouw de beste relatie. Het is tijd om te ontspannen als je er geen tijd voor hebt. Wie ophoudt met het zeggen van aardige dingen, houdt op met het denken van aardige dingen. Wie onrecht begaat, is ongelukkiger dan wie onrecht ondergaat. Af en toe een beetje stress is helemaal niet erg. Zolang je hersenen maar voldoende rust krijgen om te herstellen.

Je kunt een vriendelijk mens zijn en toch NEE zeggen.

Er zijn miljoenen manieren om gelukkig te worden. Maar allemaal beginnen ze met zelfacceptatie. Dankbaarheid kennen is een onderdeel van geluk. Wat de wereld nodig heeft, is meer liefde en minder papierwerk. In één zin een compliment geven en een gunst vragen, is een betaling vragen voor een compliment. Kijk enkel achterom om te zien hoe ver je al bent gekomen. Schoonheid is het met gratie dragen van je imperfecties. Ontspannen is loslaten dat je jezelf moet bewijzen. Het zijn de obstakels op de weg die van het leven een pretpark maken. Ware liefde neemt niemand in bezit. Vreugde is jouw natuurlijke staat. Je hoeft er niets voor te doen, slechts te laten. De krachtigste gave die de mens bezit, is het vermogen om te kiezen.

Droom groot, begin klein. Maar vooral: begin. Houd van jezelf, en dan valt alles op zijn plaats. Je moet echt van jezelf houden om iets te bereiken in deze wereld. Wees blij met positieve ervaringen en wees blij met wat je leert van negatieve ervaringen. Er is meer in het leven dan het tempo ervan opvoeren. Wie iemand laat voelen dat hij belangrijk is, is zelf een belangrijk mens. De angst om te verdwalen ben ik kwijt sinds ik mezelf heb gevonden. De zin van het leven verschijnt wanneer de onzin eruit wordt gehaald. Wees de stem, niet de echo. Vrede begint met een glimlach. Problemen zijn geen stoptekens; het zijn wegwijzers.

Een hart dat heeft geleerd om te vertrouwen, kan gerust zijn. Ontspannen stelt je in staat je geest leeg te maken om zo creatieve oplossingen te vinden voor je problemen. Als je het niet in jezelf kunt vinden, waar verwacht je het dan te vinden? Als je vredige gedachten hebt, ervaar je vredige emoties. En die neem je mee in elke levenssituatie. Waar je aandacht is, daar is ook je energie. Het leven begint aan het einde van je comfortzone. Wat het leven van ons verwacht, is dat we het vieren.

Aan een plotseling succes gaan jaren van voorbereiding vooraf. Je kunt alleen tegen de stroom in de weg terugvinden naar de bron. Houd je ziel en je gedachten rein; zo zal ook jouw blik op de wereld zuiver zijn. Kwetsbaarheid is geen aaibare zwakte, maar een wezenlijke kracht. Niemand kan alles doen. Maar iedereen kan iets doen. Niet minder doen, maar meer doen wat je leuk vindt. Dat is de beste oplossing tegen een burn-out. Mensen hebben elkaar nodig. Relaties zijn de grootste attracties in het pretpark van het leven. Je bent wat je doet, niet wat je zegt te zullen doen.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024