Schaam je niet voor jezelf

Schaam je niet voor jezelf. Stop met de meest perfecte persoon in de samenleving te willen zijn. Kies je ervoor gevangene te blijven van je verleden of word je de pionier van je toekomst? Verstand zit in het hoofd, intuïtie in het hart. Intelligentie combineert beide. Jezelf durven zijn is het mooiste geschenk dat jij jezelf kunt geven. Als je altijd probeert normaal te doen, zul je nooit ontdekken hoe geweldig je kunt zijn. Laat je innerlijke stem nooit overschreeuwen door het lawaai van de meningen van anderen. De grote kracht van zelfrespect is dat het ons bevrijdt van de verwachtingen van anderen. Wie zichzelf kent is mild voor een ander. Niets kalmeert zo zeer als een genomen besluit. De kunst van het leven is op tijd mee te veranderen als het leven verandert.

Weet je nog wie je was voordat de wereld je wijsmaakte wie je moet zijn? Als je dankbaarheid in jezelf oproept, smelten onvriendelijke gedachten weg. Het is gemakkelijk om te blijven hangen in mineur. Maar die knop omzetten brengt me zoveel meer! Mijn religie is vriendelijkheid. Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Maak gerust fouten. Liefde en hoest kun je niet verbergen. Perfectie bestaat niet in het universum; ze is verzonnen door de mensheid. Een eigenschap van stress is dat het je verblindt voor de mooie dingen in je leven. Problemen komen niet toevallig op je weg. Het zijn aanwijzingen die je moet ontcijferen. Anderen kunnen niet raden wat je denkt; als je iets wilt, vraag er dan gewoon om. Met het antwoord kan je verder. Wens jou een fijne dag toe

Naar de hemel ga je voor het klimaat, naar de hel voor het gezelschap. Eens waren we apen, maar zelfs nu is de mens meer een aap dan welke aap dan ook. Veel mensen doen zichzelf tekort door niet te durven afwijken van wat anderen van ze verwachten. Veel mensen menen dat het iets verdienstelijk is, een geringe dunk te hebben van zichzelf. Het is de armzaligste vorm van hoogmoed. Nutteloze informatie bestaat niet, het is kennis waarvan je niet weet hoe je het moet toepassen. Gelukkig kent de natuur het geheim en glimlacht. Wees je leven lang vrolijk. Werk niet meer dan noodzakelijk is. Neem tijd voor plezier. Niets waarvan jij begrijpt dat het onecht is, kan pijn geven. Vergankelijkheid is de enige waarheid.

De waarheid verandert niet doordat zij al dan niet wordt gelooft door de meerderheid van het volk. Kennis van jezelf is kennis van God. Je kunt alleen van anderen houden als je ‘van jezelf houdt’, zoals het oneindige ons opdraagt, en dat eigenliefde dus de poort tot naastenliefde is. vul eerst jezelf vol met liefde, je zult het dan rijkelijk in overvloed aan je naaste schenken. Wie gelukkig is om het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. Een intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten. 

Laat ons geen vooruitgang noemen, waar een ander aan ten onder gaat. Laat ons geen groei noemen, waar een ander minder van wordt. Laat ons geen vrijheid noemen wat een ander het recht ontneemt om zichzelf te zijn. Laat ons geen gemeenschap noemen, waar de minste niet de minste aandacht krijgt, we zijn allen gelijkwaardig. Laat ons zelf de verandering zijn die we in de wereld willen zien. Gandhi.

Dat ik liefde mag brengen waar haat heerst

* dat ik de geest van vergeving mag brengen waar onrecht heerst

* dat ik eendracht mag brengen waar tweedracht heerst

* dat ik waarheid mag brengen waar dwaling heerst

* dat ik hoop mag brengen waar twijfel heerst

* dat ik licht mag brengen waar schaduwen heersen

* dat ik vreugde mag brengen waar droefenis heerst.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *