Schoonheid ontstaat op het moment dat je besluit jezelf te zijn

Schoonheid ontstaat op het moment dat je besluit jezelf te zijn. Optimisme werkt als een positieve magneet; het trekt goede dingen aan. Onderschat niet wat je betekent voor anderen. Bij elke ontmoeting laat je iets van jezelf achter. Voor jezelf zorgen is geen luxe; het is zelfbehoud. Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden goede lessen. Hoe hoger het bamboe groeit, hoe dieper het buigt. De enige manier om te krijgen wat je écht wilt, is te weten wat je écht wilt. Behandel de fouten van anderen net zo teder als die van jezelf.

Als er één mens is op deze wereld die jou mag beminnen, dan ben jij dat toch? Wanneer je een ander verantwoordelijk maakt voor jouw frustratie dan geef je de sleutel van je geluk uit handen. Laat anderen nooit het vonkje doven dat jou uniek maakt. Het positieve aan tegenslagen is dat ze je helpen om te ontdekken hoe gigantisch sterk je bent. De kunst van ontspannen is niets doen zonder je te vervelen. Probeer de dingen te zien zoals ze zijn, in plaats van zoals je denkt dat ze zijn. Kijk ik om me heen, sta ik ineens in het centrum van mijn eigen leven. Intuïtie verklaart de weg niet, maar wijst hem simpelweg aan.

Besluiten betekent dat je de veilige voorspelbare kaders doorbreekt. Eigenlijk betekent je dat je onbekend terrein gaat opzoeken. Verandering is de consistentie van het leven zelf, en het is beter en vooral veel gezonder om met de stroom van verandering mee te stromen. Ook op het emotionele vlak. Loslaten of bestaansrecht geven doen de meeste mensen liever niet, omdat het groeipijnen met zich meebrengt. Veranderen is eng, oude ideeën, patronen, dromen, hoop en verwachtingen, ze doen allemaal pijn als je introspectie doet en het betrekt op jezelf. Het probleem hierbij is: Hoe negatief en destructief sommige patronen ook zijn, het is immers vertrouwd. Je kent alleen het bekende, bang voor het onbekende. Op bewust niveau wil je veranderen, maar onbewust zeg je steeds ‘NEE’.

Je denkt daarmee verrassingen te kunnen voorkomen om daarmee nieuwe pijn te voorkomen. Maar je gezondheid verbeteren en het oude vasthouden, dat gaat echter niet samen. Je zult moeten kiezen als je positieve veranderingen en een betere gezondheid wilt creëren in je leven. Ik heb op een moment in mijn leven ontdekt dat ik voortdurende weerstand bood tegen mijn emoties. Ik wou dit niet veranderen. Dat was een soort innerlijk verzet.

Door diepgaande introspectie te doen op mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat al mijn gezondheidsproblemen die ik vroeger had, zelf had gecreëerd. Ik had het mezelf aangedaan, maar ik wist het niet. Het waren onbewuste vlekken uit mijn comfortzone die de tent runde. Daarom dat ik ook niet boos ben op mezelf, ik wist dat ik steeds probeerde mijn best te doen. Maar nu weet ik dat. Het lichaam is gemaakt om gezond te zijn, dat is een natuurwet. Maar ik had mezelf vroeger ziek gemaakt. De omgekeerde peristaltiek, migraine, hartkloppingen enzovoort had ik mezelf aangedaan. Dat wist ik toen niet. Ook het leven liep niet zoals ik het wou, dat deed ik ook mezelf aan. Dat wist ik toen ook niet.

Door te beseffen dat ik alle ziekte, ongemakken en tegenslagen zelf in het leven heb geroepen, kreeg ik de sleutel in handen om dit proces om te draaien naar gezondheid en voortdurend geluk. HOE? Nieuwe overtuigingen creëren in het denken. Dat leidt tot een nieuw besluit, en een nieuw besluit leidt tot een ander gedrag en levensstijl. Het gaat erom om te stoppen met je te verzetten tegen alles wat jou niet dienstbaar is. Verzet is het einde van creatie en zorgt ervoor dat de dingen die eerder zijn gecreëerd op zijn plaats blijft. Ik heb ontdekt dat dit bij ziekte ook het geval is. Maar verandering is geen verzet, het betekent wijziging.

Alle ziekte dat ik mezelf had aangedaan, heb ik gewijzigd in gezondheid, en dat heb ik mezelf gegeven. De pijnen, en alle andere tegenslagen die ik mijzelf eveneens had aangedaan, heb ik ook gewijzigd in voortdurend geluk. Ik ben de creator van mijn leven, en alles wat er gebeurt in mijn leven, daar ben ikzelf verantwoordelijk voor. Door introspectie te doen (o’ja, dat deed pijn) heb ik de blinde vlek in mijn onbewuste ontmanteld. Het was de blinde vlek die me ziek had gemaakt. Als ik mijzelf ziek kan maken, betekent dat ik mijzelf ook weer gezond kan maken. En precies dankzij de ziekte heb ik kennis verworven om de juiste stappen te zetten mijn gezondheid terug te krijgen. Mijn innerlijk kracht heb ik teruggevonden. En als ik dat kan, kunnen jullie dat ook, want jullie zijn evenwaardig als wat ik ben.

Ik wens iedereen een goede gezondheid en veel geluk toe.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *