Schoonheid ontstaat op het moment dat je besluit jezelf te zijn. Optimisme werkt als een positieve magneet; het trekt goede dingen aan. Onderschat niet wat je betekent voor anderen. Bij elke ontmoeting laat je iets van jezelf achter. Voor jezelf zorgen is geen luxe; het is zelfbehoud. Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden goede lessen. Hoe hoger het bamboe groeit, hoe dieper het buigt. De enige manier om te krijgen wat je écht wilt, is te weten wat je écht wilt. Behandel de fouten van anderen net zo teder als die van jezelf.

Als er één mens is op deze wereld die jou mag beminnen, dan ben jij dat toch? Wanneer je een ander verantwoordelijk maakt voor jouw frustratie dan geef je de sleutel van je geluk uit handen. Laat anderen nooit het vonkje doven dat jou uniek maakt. Het positieve aan tegenslagen is dat ze je helpen om te ontdekken hoe gigantisch sterk je bent. De kunst van ontspannen is niets doen zonder je te vervelen. Probeer de dingen te zien zoals ze zijn, in plaats van zoals je denkt dat ze zijn. Kijk ik om me heen, sta ik ineens in het centrum van mijn eigen leven. Intuïtie verklaart de weg niet, maar wijst hem simpelweg aan.

Voel je altijd waardig, en wees altijd vriendelijk voor jezelf. Geef waarde aan je leven door te leven naar je waarden. Verheerlijk wat je vandaag bent, veroordeel niet wat je gisteren was en sluit niet uit wat je morgen zal zijn. Een goed gesprek leidt altijd naar vriendschap. Hoe beter je als mens bent, hoe moeilijker het wordt om anderen van slechtheid te verdenken. Wie zichzelf kent, veroordeelt niemand. Je betaalt voor perfectionisme een hoge prijs, je kunt niet perfect zijn en tegelijkertijd authentiek en eerlijk. Perfectionisme (perfect werk, huis, huwelijk, kind e.a.) leidt je weg van je emotionele leiding en spoort je aan om goed te zijn, in plaats van te kiezen om gelukkig te zijn. Een verwachting van een ander is niet jouw verplichting.

Het is bevrijdend om niet aan alle verwachtingen te voldoen. Ik verheug me op het succes van anderen, in de wetenschap dat er genoeg is voor iedereen. Genoeg, dat is pas luxe! Ja zeggen terwijl je nee bedoelt verzwakt je innerlijke kracht. Durf uit te spreken waar je kracht van krijgt. Als je besluit om te DURVEN, dan krijgt jouw wereld een nieuw gezicht. Als praten niet meer helpt…waarom dan eens niet luisteren? Succesvolle mensen hebben vaak geen betere ideeën; ze hebben het lef om ze uit te voeren. Je intiemste relatie is de relatie met je gedachten. Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe. Put uit het verleden, maar laat het verleden jou niet uitputten. De twee belangrijkste dagen in je leven zijn: de dag dat je bent geboren en de dag dat je begreep waarom.

Enkele mooie uitspraken om je dag goed te beginnen. Geduld en volharding creëren samen een magisch effect dat problemen oplost en hindernissen doet vervagen. Zolang we spreken, vechten we niet. Wees een geschenk voor iedereen die jouw leven binnenkomt én voor iedereen wiens leven jij binnengaat. Erkenning opent de weg naar verandering en heling. Wat je riskeert, onthult wat je waardeert. Wees als de boeg van een boot die het water doorklieft maar het ongeschonden achterlaat.

 

Als je het huidige moment misloopt, loop je jouw afspraak met het leven mis. Wees niet bang een stukje van jezelf te geven; het groeit weer helemaal aan. Nieuwe problemen los je niet op met een oude manier van denken. Elke keer als je JA zegt, zeg je NEE tegen iets anders. Liefhebben is het beste wensen voor de ander. Het is onze taak om een zegen voor de wereld te zijn. Innerlijke stilte is de sleutel tot uiterlijke kracht. Zelfkennis behoedt je voor ijdelheid. Door zaken te benoemen en aan te gaan, gaat de energie stromen.

 

Als je geen tijd hebt om te ontspannen is het de hoogste tijd om te ontspannen. Beweeg mee met wat er op je pad komt. Je parcours is dan kronkelig maar niet hobbelig. Elke ochtend worden we opnieuw geboren. Wat telt is wat we vandaag doen. Als je ze begrijpt, zijn het dingen zoals ze zijn.

Als je ze niet begrijpt, zijn het dingen zoals ze zijn. Twijfel nooit aan jezelf. Er schuilt een held in iedereen.

Woorden van vriendelijkheid kunnen kort en gemakkelijk worden uitgesproken, maar hun echo klinkt eeuwig door. Er is geen betere psychiater ter wereld dan een puppy dat je gezicht likt. Op vakantie zie je dat het leven toch anders was bedoeld. Soms moet je van iemand afscheid nemen om te voorkomen dat je afscheid neemt van jezelf. Je bent niet zwak omdat je rust nodig hebt. Blijf vriendelijk. Het maakt je mooi. Het is een misverstand dat het spirituele en het praktische twee aparte werelden zijn. Ze zijn samen één. Mijn beste ideeën ontstaan niet uit denken maar door te rusten. Als ik in evenwicht ben, komen ze spontaan op. Als je in een volgend leven alles anders zou doen, waarom dan niet nu meteen? Een liefdevolle aanraking wordt nooit vergeten. Ons lichaam blijft het zich herinneren.

 

Wanneer je oordeelt over een ander, zeg je ook iets over jezelf. Praat tegen jezelf zoals tegen iemand waarvan je houdt. Wij zijn beter dan wij denken. Hoe groter de mate van kalmte van onze geest, hoe groter ons vermogen om vreugdevol te leven. Je kunt geen volledige vrede voor jezelf verwerven zonder vrede voor iedereen te beogen. Sluit beide ogen en kijk met je andere oog. Dankbaarheid is jouw compliment aan het universum. Durf je kwetsbaar op te stellen, want het is de enige manier om ware blijdschap te voelen. Als anderen in je geloven, moet je dat zelf ook maar eens gaan proberen. Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf. Om oud en wijs te worden, moet je eerst jong en onbezonnen zijn geweest.  Wees niet bang om opnieuw te beginnen. Je begint niet vanaf nul maar vanaf ervaring. Als je ze begrijpt, zijn het dingen zoals ze zijn. Als je ze niet begrijpt, zijn het dingen zoals ze zijn. Taal omschrijft iets, maar omschrijven is wat anders dan tot de kern raken.

Gepubliceerd op 20/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024