Sneller, goedkoper en betere gezonde voeding???

Sneller, Goedkoper en Beter???

Je hoeft echt geen voedingsgoeroe met ingewikkelde diëten achterna te lopen om te weten wat gezonde voeding is.

Gezond eten is op zich kinderspel. Deskundig voedingsadvies kun je bundelen in enkele briljante vuistregels:

Hier in het westen zijn we echt verslingerd aan het gemak van bewerkt voedsel. We kiezen in de eerste plaats voor kant- en-klaar, lang houdbaar, liefst zo goedkoop mogelijk en liefst zo lekker mogelijk. We denken niet na hoe deze toegevoegde waarde precies tot stand komt, voor velen onder ons speelt dit een marginale rol.

Maar aan dit gemak hangt een stevig prijskaartje, vooral het prijskaartje van je gezondheid en levenslust dat achteruitgaat. De wijze van bereiding, technieken en methodes die gebruikt worden voor de voedselbewerking zijn op hun zachts gezegd niet altijd gunstig voor je lijf en algemene gezondheid.

Ergens vind ik het frappant hoe weinig interesse sommige mensen tonen in de manier waarop hun eten tot stand komt. Nochtans zijn ze fundamenteel voor hun fysieke en mentale gezondheid, de hormoonhuishouding en de algemene gezondheid. 

We zijn ons echt niet bewust wat er zich afspeelt tussen de fabrieksmuren waar onze dagelijkse kost wordt geassembleerd. Ik kan er niet genoeg nadruk op leggen dat de voedingsindustrie voor een groot deel gestuurd wordt door het koopgedrag van de consument. 

Als de consumenten blijk gaan geven van enige belangstelling voor gezondheid dan zal de voedingsindustrie zeker hun oren spitsen om het productieproces gezonder te maken.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik eet zelden kant en klare voeding. In de zomer haal ik mijn groenten uit mijn eigen kleine onbespoten moestuin (tomaten, sla, boontjes, aardappelen, prei, spinazie, wortels en een aantal kruiden ), overschot vries ik in voor de winter. Bemesten doe ik met mest van mijn ezeltjes dus geen kunstmest. Daarnaast haal ik mijn groenten en fruit bij de groentewinkel, die zijn vers, spijtig geen bio. Het aanbod aan bio groenten is hier nauwelijks aanwezig. Ik kijk zelden of nooit naar de prijs van groenten of fruit.