Specerijen zijn de parels van de keuken

Specerijen zijn waardevolle toevoegingen in de keuken, en dat is niet zonder reden. Ze verrijken gerechten met diverse smaken, waardoor het eten niet alleen aantrekkelijker maar ook smakelijker wordt, wat de spijsvertering zeker ten goede komt. Specerijen verspreiden heerlijke geuren die de eetlust opwekken. Het zijn de parels uit de keuken.

Veel specerijen bevorderen de aanmaak van spijsverteringsenzymen en hebben een heilzame en zelfs genezende werking op verschillende spijsverteringsproblemen. Specerijen en kruiden zijn inderdaad therapeutisch te gebruiken bij tal van lichamelijke aandoeningen.

Een goede spijsvertering is essentieel voor de voeding van weefsels en het voorzien van energie aan het lichaam. Het is van cruciaal belang dat voedsel goed verteerd wordt om te voorkomen dat bepaalde microben zich overmatig vermenigvuldigen en het delicate evenwicht van de darmflora verstoren.

Specerijen helpen het lichaam het voedsel beter te verteren, waardoor de darmflora in evenwicht kan blijven en gedijen. Ze vullen elkaar aan in de keuken, waar voedsel niet alleen dient als vulling voor de maag maar ook als voedingsbron voor het lichaam.

Voedsel dient om de witte bloedcellen te geven wat ze nodig hebben om hun werk te doen. Dit geldt voor alles in het lichaam. Dat maakt de factor voeding en de spijsvertering zeer belangrijk als item voor het goed functioneren van je lichaam en zelfs de geest.

Een goede spijsvertering is de basis van zowel fysieke als mentale gezondheid. Specerijen bevatten mineralen en vitaminen die door de zon en de planten zijn verwerkt via fotosynthese, waardoor ze een bron van zonne-energie zijn. Ze zijn gemakkelijk verteerbaar en dragen bij aan de algehele gezondheid, ontgifting en hormonale balans van het lichaam. De algemene gezondheid is in feite je detox-systeem en je hormoonhuishouding.

Specerijen bevatten reinigende smaken zoals scherp, bitter en wrang, die het lichaam helpen zich te ontgiften en te zuiveren op weefselniveau. Ze voorzien het lichaam van energie en helpen bij het elimineren van afvalstoffen en toxines.

De meeste specerijen geven lekkere smaken en aangename geuren af, de speekselproductie wordt hierbij gestimuleerd. Speekselvorming is het begin van een goede spijsvertering. Als de bereide voeding lekker smaakt en geurt, ga je automatisch meer kauwen met meer speekselvorming tot gevolg.

Het geeft de algemene gezondheid kracht en specifieke stofjes om daarmee het vermogen om het lichaam te stimuleren en op positieve manier van energie te voorzien. Dat is de hoofdtaak van het lichaam: dagelijks zijn afvalstoffen en toxines te elimineren of neutraliseren en deze af te voeren.

Daarnaast bevatten specerijen fytonutriënten met zonne-energie en stoffen die het lichaam in staat stellen neuropeptiden te synthetiseren, wat essentieel is voor het evenwicht van fysiologische processen. Specerijen zijn ook rijk aan antioxidanten, die nodig zijn voor het onderhouden van een gezonde balans tussen antioxidanten en vrije radicalen in het lichaam, belangrijk voor het aanhoudende schoonmaakwerk in het lichaam.

Dat geeft een sterke boost! De algemene gezondheid is duidelijk verantwoordelijk voor het reinigen en zuiveren van het lichaam en heeft veel baat bij het gebruik van specerijen. Hoe zuiverder en properder je lichaam van binnen is, hoe gemakkelijker de afvalstoffen van de stofwisseling afgevoerd kunnen worden. Dat geeft energie en veel levenslust.

Het activeren van het slijmvlies van de darmen door specerijen verbetert de opname van verteerde voeding en zorgt ervoor dat lichaamsweefsels goed worden gevoed met voedingsstoffen om hun functies naar behoren te kunnen uitvoeren. Het stimuleert ook de vetverbranding en draagt bij aan emotionele stabiliteit.

We weten dat een goede spijsvertering de basis vormt van je algehele gezondheid inclusief het detoxsysteem. Specerijen geven jou de kracht om emotioneel evenwichtig te worden. Negatieve emoties en conflicten oplossen, weerstand tegen stress verbeteren, hangen ook af van een goed werkende spijsvertering.

Als je je buikje zo vlug mogelijk wilt inruilen voor een strakke lijn en een platte buik, mag je in de eerste plaats je spijsvertering en het vetverbrandingsproces stimuleren. Daarbij spelen verse kruiden en specerijen een uiterst belangrijke rol in.

En elke dag voldoende bewegen en emotionele stabiliteit cultiveren natuurlijk. Veel specerijen en kruiden kunnen therapeutisch worden gebruikt voor tal van lichaamsklachten en ziektebeelden. Je mag royaal omgaan met specerijen.

Kortom, verse kruiden en specerijen spelen een cruciale rol bij het stimuleren van de spijsvertering, het handhaven van een gezonde levensstijl en het bevorderen van zowel fysieke als mentale welzijn.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024