Teveel drinken is schadelijk

Overheidsadvies: drink twee liter water per dag. Huh?

We leven in een tijd dat bijna iedereen zegt dat je elke dag minstens twee liter water moet drinken. Het maakt niet uit welk weer het is. Dat is ronduit gevaarlijk en zorgt ervoor dat het lichaam zich niet kan ontgiften en zuiveren. Bovendien verliest je lichaam zeer veel minerale zouten en het vermogen om nog een dorstprikkel te geven.

Ten eerste: Door de chemische bewerking van ons voedsel door de industrie komen er vele niet goed verteerde stoffen en eindproducten in de lichaamscel. Deze gaan zich opstapelen omdat de cel er niets mee kan doen. Dit geldt eveneens voor residu’s van medicijnen die het lichaam enorm vervuilen op celniveau.

Ten tweede: Elke lichaamscel maakt bij de stofwisseling afvalproducten die moeten kunnen afgevoerd worden. We denken dat water daarvoor het middel is. Dat is echter maar een halve waarheid.

Ten derde: Als de concentratie van opgeloste stoffen in de cel hoger wordt dan de concentratie opgeloste stoffen buiten de cel in de vloeistof van het bindweefsel en het bloed begint er een natuurwet te werken, een soort verschijnsel dat OSMOSE heet.

Door wateropname door de cel (het compartiment met de hoogste concentratie opgeloste stoffen) wordt de concentratie moleculen in deze cel verdund en gelijk gemaakt aan de concentratie opgeloste stoffen in de vloeistof buiten de cel. Door deze wateropname gaan cellen zwellen in het lichaam en kunnen ze niet goed functioneren. Door de opname van water zijn ze niet in staat om hun eigen afvalproducten af te voeren, deze blijven in de cel zitten. Het is zelfs zo dat gezwollen cellen minder gevoelig worden voor insuline en andere hormonen en nemen nauwelijks voeding op.

Ook het teveel aan brandstof stapelt zich steeds verder op. Als deze brandstof niet goed meer door de cel kan worden opgenomen omdat de concentratie opgeloste stoffen te hoog is opgelopen in de cel door veel te veel te drinken zal de glucosespiegel in het bloed gaan stijgen en ontstaan er andere stofwisselingsproblemen. De pancreas zal vervolgens meer insuline produceren en deze spiegel gaat ook stijgen en kan aanleiding geven tot insulineresistentie.

Het lijkt erop dat veel drinken het lichaam zuivert, maar het werkt zo niet, hoe meer je drinkt, hoe meer afvalstoffen gevangen komen te zitten in de cel. Ontgiften en zuiveren van het lichaam kan alleen optimaal zijn als de concentraties opgeloste stoffen in de cel gelijk is aan de concentratie opgeloste stoffen in de vloeistof buiten de cel. Te veel of te weinig drinken verstoort dit proces.

Wat ik hier allemaal wil zeggen is: optimale stofwisseling waarbij de lichaamscel zijn afvalproducten goed kan afvoeren kan alleen maar als de concentratie opgeloste stoffen gelijk is zowel in de cel als buiten de cel. TE WEINIG DRINKEN EN EVENEENS TEVEEL DRINKEN zorgen voor schommelingen in deze concentraties opgeloste stoffen. Daarom dat ik liever luister naar mijn lichaam en alleen maar drink als ik echt dorst heb. Ideale stofwisseling gebeurt bij een goede hydratatie van de lichaamscel. Dit houdt in dat je op op hete dagen veel meer moet drinken, maar op regenachtige dagen je juist niet veel moet drinken. Ik hoop dat dit duidelijk is.

Gelukkig dat er nu eindelijk artsen zijn die de wetten van osmose bestuderen om chronische ziekten beter te begrijpen en deze op te lossen. Een goede maat hoeveel je elke dag moet drinken bestaat in feite niet. Je leeft continu onder veranderende omstandigheden dat de vochtbehoefte van je lichaam ook continue doet veranderen. Algemeen kun je aannemen dat je lichaam meer water verliest bij warm en droog weer. Dit geldt eveneens als je zware inspanningen levert zoals werken of sport beoefenen. Uiteraard zal de kraak droge lucht van de verwarming tijdens de winter de verdamping via de huid doen toenemen. In deze voorbeelden is het verstandig om meer te drinken. Maar als je buiten bent terwijl het regent en je doet niet veel inspanningen, dan is het beter om minder te drinken. 

De nieren, de dikke darm en de hypothalamus reguleren zeer nauwkeurig het vochtgehalte in het lichaam in samenwerking met de hormonen die de lichaamscellen uitscheiden als ze dorst hebben. Histamine is zo een bekende hormoon (neurotransmitter). Als je lichaam echt dorst heeft ga je pijnsignalen krijgen. Hoofdpijn is dikwijls het gevolg van te weinig te drinken.

Algemeen kun je stellen als de kleur van urine lichtgeel (strogeel) is, dat de waterhuishouding in het lichaam in orde is. Wordt de urine donkerder geel, dan kun je het beste een glas water drinken. Ondertussen zal naar alle waarschijnlijkheid je lichaam jou reeds een dorstprikkel hebben gegeven. Als de urine waterachtig van kleur wordt, dan zou ik eerder zeggen, drink absoluut niets extra. Want als je dan wel drinkt komt er teveel water in de cellen, en kan door de natuurwet van osmose de cel zijn stofwisseling afval niet goed meer kwijt. Normaal heb je ook geen dorst onder deze condities. Het lichaam is eveneens in staat om het vocht een tijd vast te houden in de cellen als je te weinig vocht hebt ingenomen. 

Dit door middel van voldoende LDL cholesterol (en verzadigd vet) wordt het membraan van de cel “waterdicht”. In feite kun je het lichaam altijd vertrouwen. Het wordt hoog tijd dat we eens stoppen met opzettelijk de cholesterol te verlagen met statines en andere cholesterolverlagende medicijnen. Veel steroïde hormonen (bijnieren) die instaan om de waterhuishouding in het lichaam te reguleren worden geproduceerd op basis van mevalonaat. Dat is dezelfde stof waarmee het lichaam cholesterol en vitamine D wordt aangemaakt. Het lichaam doet nooit iets verkeerd. Het beste hydraterende vocht voor alle lichaamscellen vind je in zongerijpte groenten en fruit. Dit voedsel zit bovendien nog eens tjokvol zonne-energie ofwel fotonen.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *