Mijn leven begon te veranderen toen ik begon te geloven in mezelf.

Als je tijd hebt voor iemand, kijk je niet op de klok. Ieder mens die wat heeft bereikt in het leven, zal zeggen: ‘Mijn leven veranderde toen ik begon te geloven in mezelf. Iets dankbaar in ontvangst nemen is een bevestiging van de waardigheid van het geven. Nodig je imperfectie uit en je verwelkomt een nieuw leven. Het hoofd vergeet veel maar de onderrug herinnert zich alles. Maak van je innerlijke stem een positieve coach. Alles wordt twee keer gecreëerd, eerst in de geest en vervolgens in werkelijkheid. Een ‘domme vraag’ is het eerste teken van een volslagen nieuwe ontwikkeling.

Kwetsbaarheid maakt mensen compleet. Door inzicht ontstaat uitzicht. In genieten schuilt het geheim van tijdloosheid. Vergeet wie je dacht te zijn, en accepteer wie je bent. Wandel door het leven en praat met iedereen. Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven. Vergeving kan jouw verleden niet meer veranderen maar wel jouw toekomst. Liefhebben is zo eenvoudig. Maar hoe vaak vergeten we het? Verwijt jezelf geen beslissingen in het verleden. Dat is oneerlijk want je wist toen niet wat je nu wel weet. Gezond zijn, is meer dan niet ziek zijn. Het is ook levenslust tonen en kunnen genieten van wat je overkomt. Elk vooroordeel dat je loslaat, maakt je leven gelukkiger. Een lichaam dat in balans is zal buigen, maar nooit breken.

Er zijn twee belangrijke dagen in je leven

De dag dat je geboren bent en de dag dat je begreep waarom, dan verandert je leven omdat je dan gelooft in jezelf.

Wat kun je doen om het zover te krijgen dat jij de gelukkigste en krachtigste mens bent die je kent? Ga na hoe je bent zonder commentaar op te leveren. Gewoon zonder oordeel observeren. Kijk objectief naar jezelf en naar alles wat van jou is. Voel je niet schuldig omdat je iets doet wat goed is voor jou. Je zendt uit wat je denkt en zegt en het oneindige geeft je dit vervolgens terug. Jij bent de enige die weet wat goed is voor jou. Doe wat goed is voor jou.

 

Ik zie wat er zich echt in mij afspeelt. Ik geef mezelf de ruimte om naar binnen te keren om te kijken wat zich daar afspeelt. Hoe voel jij jezelf, hoe reageer je hierop en wat geloof je? Kijk naar jezelf door de ogen van onvoorwaardelijke liefde, mededogen, onschuld, dankbaarheid en zachtheid. Om sterk en gelukkig te zijn hoef je alleen maar alleen trouw te zijn aan jezelf. Je doet nooit iets verkeerd, gegeven de omstandigheden waarin jij je in bevindt. Met andere woorden, besef dat jij altijd al je best hebt gedaan. Dat is de waarheid voor jou. Ga na wat er gebeurt in je leven en besef dat jij niet je ervaringen bent. 

 

Je zendt uit wat je denkt, voelt en zegt, en het universum geeft dit precies weer aan jou terug. Als je dit principe begrijpt, kijk dan liefdevol naar jezelf, zonder jezelf te veroordelen of te bekritiseren. Hou van jezelf, je zal gelukkig en sterk worden.

 

Onthoud het volgende levensprincipe: Het stelt dat de energie, de gedachten en de gevoelens die jij in de wereld stopt, exact gelijk zijn aan de dingen die steevast naar je terugkomen… zodat je het leven krijgt dat je zelf hebt gecreëerd. Begrijp dat alles wat wordt waargenomen, door de waarnemer zelf wordt beïnvloed.

Ieder van u heeft een filosofie. De manier waarop die filosofie uw perspectief bepaalt, is het meest interessante aan u. Luister naar je ziel. Die is ouder dan je hart en wijzer dan je verstand. Wie gelukkig wil zijn, moet het niet willen worden. Echt menselijk kunstwerk is de expressie van de schreeuw. De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten. Genot is het geluk van dwazen, geluk is het genot van wijzen. Na geluk volgt lijden, na lijden volgt geluk. geluk en lijden vormen samen een wiel dat ons leven lang ronddraait. Het enige dat je weerhoudt van krijgen wat je wilt, is je bezighouden met wat je niet wilt. Hoe beter een mens is, des te meer moeite deze heeft om anderen te verdenken van slechtheid. Niemand bezit alle wijsheid, maar degene die dat inziet is vele malen wijzer dan degene die dat inzicht mist.

 

Er is tussen verstand en geest zo geen wijde kloof als beweerd wordt door mensen met gebrek aan beide. Slechts weinigen denken, maar toch houdt iedereen er meningen op na. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi. In de tuin van herinneringen is het altijd zomer. Behoud de innerlijke vrede. Blijf rustig als een serene zomerwolk en laat de stormen van het leven voorbijdrijven. Geen enkel probleem kan overleven in het NU. De ergste menselijke zonde is de bereidheid zich in een hoek te laten stoppen. Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg. Wie iets goeds over de ander weet en dit met vreugde doorvertelt, is iemand die wonderen doet. Ouderdom is niet het avondrood van ons bestaan, maar de dageraad van wijsheid. De liefde is een stroom waarin twee rivieren zich mengen zonder hun eigenheid te verliezen.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024