The Healthman

Verbeter je algehele gezondheid in 3 maanden

Voor mensen die volop levenslust en plezier willen ervaren, minder last van klachten willen hebben en het vertrouwen in hun lichaam terug willen krijgen.

Jarenlang ervaar ik elke dag hoezeer gezondheidsproblemen de kwaliteit van iemands leven kleuren en beïnvloeden. Elke dag zie ik de struggle bij mensen die hun voeling met de behoeften van het lichaam bijna volledig verloren zijn. Het is alsof het een nieuwe soort blinde vlek is geworden, dus tijd om ons lichaam hierbij te hulp te komen. 

De meeste problemen die ik zie bij mensen, houden verband met enerzijds de voedingsgewoonten die steeds ongezonder zijn geworden en anderzijds het onvermogen om innerlijke pijnen op te lossen. Deze beide factoren zorgen ervoor dat we niet meer met de natuurlijke cycliciteit meestromen.

Enerzijds is het pijnlijk, maar tegelijkertijd is het ook een enorme stimulans gebleken om deze mensen te helpen. Na zoveel jaren studies en opleidingen is het dan zover, een drie maanden programma is tot stand gekomen. Natuurlijk is de rode draad de Healtman methode omdat deze alle belangrijke facetten bevat die nodig zijn om je lichaam op een natuurlijk manier zelf te genezen.

De Healtman methode

Deze 3 pijlers worden ondersteunt door de eeuwenoude wijsheden uit de Ayurveda. 

Levensstijl om gezondheid en geluk te creëren

Voeding dat je lichaam van nature wilt

Emotioneel evenwicht om gelukkig te kunnen zijn

Dit krijg je in het 3 maanden programma 

ONLINE PROGRAMMA

Meer energie, met weinig moeite in 30 dagen

 

 • Je krijgt weer meer energie
 • Je ervaart geen frustratie meer, omdat je weet welke onderdelen je aan moet pakken en welke gevolgen het heeft als je deze gaat aanpakken
 • Je aanpak is gerichter, je neemt de juiste stappen en het vraagt weinig moeite en tijd
 • Je bent weer voor jezelf aan het zorgen en voelt je hierdoor sowieso al beter dan voorheen
 • Je voelt het verhogen van je energielevel in je lijf, je motivatie groeit hierdoor enorm en je lichaam wordt op een natuurlijk wijze ontgift
 • Je hebt een methodiek in handen die werkt en waar je je leven lang op terug kunt vallen als het in de toekomst even weer de aandacht vraagt 

LIVE DAG - Emotioneel evenwicht om gelukkig te kunnen zijn

Comfortzone

Iedereen heeft al eens gehoord van de comfortzone, daar zit alles in wat je onderbewuste kent. Het probleem is echter dat je daar op bewust niveau niet altijd bewust van bent. Het onderbewuste heeft een grote invloed op hoe jij je leven creëert. En als je hierbij beseft dat je blinde vlek of schaduwzijde ook ergens in je comfortzone is gezeteld, en jij je daar niet bewust van bent, heb je wel het antwoordt waarom er sommige dingen in leven gebeuren die je liever niet ziet gebeuren.

Patronen

Soms vraag jij jezelf af, waarom overkomt me dit telkens weer, of waarom trek ik altijd dezelfde omstandigheden en mensen aan dat ik liever niet heb?

Waarschijnlijk zit er iets in je comfortzone dat jij niet weet en jouw wensen blijft blokkeren. Toch eens tijd om je innerlijk huiswerk te maken, en wees voorbereid, het werkt confronterend, achteraf zeer goed voor je bewustzijnsgroei waarbij je veel beter zal voelen omdat er en patroon is opgelost en zich niet meer herhaalt.

Lachen, aarden-gronden en meditatie

Er zijn veel manieren om een gelukzalige toestand te bereiken. Lachen, aarden-gronden brengt jouw aanwezigheid terug in je lichaam en helpt je om je comfortzone beter te begrijpen zodat je nieuwe keuzes en besluiten kunt nemen met een positief resultaat. Het is bovendien ook goed voor het fysieke welbehagen van je lichaam en distractie van je geest. Dat leidt tot echt ontspannen en ontstressen.

Jouw innerlijke dialoog

We hebben allemaal een innerlijke dialoog waarmee we onze innerlijke wereldbeeld mee creëren. De energie en gedachten die jij de wereld instuurt komen uit je innerlijke dialoog en wereldbeeld om zich exact gelijk te manifesteren in het uiterlijke fysieke wereldbeeld, zodat je het leven krijgt dat je zelf hebt gecreëerd, maar dit gebeurt niet volledig bewust. Als je dit weet en begrijpt ben je in staat om je comfortzone op te lossen en daadwerkelijk je leven te creëren zoals jij dat wel bewust wilt.

Gelukzaligheid

Als je jouw comfortzone en blinde vlek begrijpt, kun je jouw innerlijk huiswerk maken. Negatieve emoties en patronen kun je oplossen door het bestaansrecht te geven waardoor het zijn kracht zal verliezen om jouw bewuste keuze te blokkeren. Dan kun je jouw leven creëren zoals jij dit wilt, je missie tot uitdrukking brengen en mensen helpen zonder energieverlies. Het resultaat is gelukzaligheid.

Emotionele toxines

Wees bewust dat emotionele toxines de giftigste toxines zijn en zeer veel verstoppingen veroorzaakt in het lichaam. Bovendien bevatten deze giftige emotionele toxines een sterke negatieve trilling dat rechtstreek je lichaamscellen beschadigd. Misschien is het toch beter om meer aandacht te geven aan positieve emoties, deze creëren genezende stofjes voor je lichaam en maken je blij.

ONLINE PROGRAMMA

9 Dagen alles over de voeding

 • Je spijsvertering gaat verbeteren met een evenwichtige darmflora.
 • Je leert te genieten van natuurvoeding waarbij je evolueert naar een voldaan gevoel. Je ervaart meer warmte en energie in je lichaam met een aangenaam licht gevoel in de buikstreek. Je gaat meer gegrond doorheen het leven met veel meer zelfvertrouwen omdat je jezelf beter voelt.
 • Je ervaart geen frustratie meer, omdat je dag na dag beter gaat voelen met zongerijpte natuurvoeding vol lichtenergie. Je ervaart een beter humeur. Je motivatie groeit hierdoor.
 • Je voelt meer liefde, respect en eigenwaarde, natuurzuivere voeding consumeren is altijd een daad van eigenliefde en opkomen voor jezelf.
 • Je helpt je lichaam om zich elke dag te ontgiften waardoor je vitaler gaat voelen. In een proper en zuiver lichaam kan gezondheid zich manifesteren. Je voelt dat je meer kracht vindt om met emotionele problemen om te gaan. Je kunt trauma’s, negatieve emoties en andere zaken een plaats geven zodat je aandachtsenergie kunt geven aan de dingen die je graag doet

 

LIVE DAG - Voeding dat je lichaam van nature wilt

Zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat

Zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat bevat een barcode dat het lichaam kan herkennen. Het lichaam weet via de smaken en kleuren van de voeding precies waar en welke stoffen naartoe moeten. Het lichaam is het resultaat van miljoenen jaren evolutie. Logisch toch dat het lichaam weet welke voeding het nodig heeft. Luister naar je lichaam.  Zijn we echt arrogant te denken dat we beter voedsel kunnen produceren dan de natuur?

Specerijen

Specerijen zijn  echte smaakmakers en hebben nog een extra groot voordeel namelijk: ze helpen het lichaam reinigen en ontgiften. Het maag-darmkanaal wordt properder. Daarbij helpen ze de opname van voedingsnutriënten verbeteren. Sommige specerijen hebben therapeutische eigenschappen om je aandoeningen te genezen.

Vetten en suikers

Vetten en suikers, daar wordt veel over gepraat. We hebben nochtans beiden hard nodig in onze dagelijkse voeding opdat het lichaam doet zou kunnen functioneren. Het is alleen van belang te weten of de vetten en de suikers in hun oorspronkelijke staat voorkomen en niet bewerkt zijn door de industrie.

Vooral het zenuwweefsel en de stofwisseling heeft veel baat bij gezonde suikers en vetten.

Drinken

Hoe zit het nou met het drinken? De een zegt 2 liter per dag, de ander zegt 3 liter per dag en ga zo maar door. Zowel 2 of 3 liter per dag is gewoon teveel voor het lichaam en put de nieren uit en leidt tot verlies van zouten en mineralen. Tijdens een hittegolf kun je wel zoveel drinken, maar toch niet als het van ‘s morgens tot ‘s avonds regent.

Drink als je dorst hebt steeds proper water, en wist je dat er groenten en vruchten zijn die het lichaam beter hydrateren dan gewoon water?

  LIVE CONSULT

  Persoonlijk consult

  • Je krijgt inzicht hoe je pijn is ontstaan Ik help je door de pijn te gaan zodat het jouw kracht wordt.
  • Je leert naar jezelf te kijken vanuit liefde, onschuld, zachtheid en mededogen.
  • Je maakt een grote persoonlijke sprong in je bewustzijn. Al je negatieve kantjes vinden bij jou rust, waardoor ze jou dan ook met rust laten.
  • Jouw bewustzijn over je goede eigenschappen wordt de ja-stroom om deze tot manifestatie te brengen De woordjes zelfliefde, zelfrespect en eigenwaarde worden jouw dagelijkse realiteit.
  • Je cultiveert een mooie uitstraling die mensen aantrekt die jij zo graag wilt helpen, maar zonder energieverlies of diefstal van jouw energie.

  LIVE DAG - Levensstijl om gezondheid en geluk te creëren

  Dag-nachtritme

  Voor het goed functioneren van het fysieke lichaam is het belangrijk om het 

  dag-en nachtritme te respecteren. Alle biologische processen in het lichaam worden mee aangestuurd door hormonen die afhankelijk zijn van de cyclus serotonine en melatonine. Als je de anatomie bestudeert van het menselijke lichaam kun je gemakkelijk afleiden dat de mens een dagdier is, als je dit respecteert heb je een troef in handen om jezelf gezonder en vooral gelukkiger te maken.

  Etenstijden

  Na het opstaan gaan de bijnieren adrenaline en cortisol produceren om je lichaam in beweging te brengen en de spijsvertering op te starten. Na het ontbijt neemt de serotonine deze taak over. Op het middaguur zal de serotonine ervoor zorgen dat je lichaam grote hoeveelheden maagsappen en enzymen zal produceren om het grote middagmaal te verteren. In de loop van de namiddag zal de pijnappelklier de serotonine geleidelijk aan omzetten in melatonine om de spijsvertering langzaam tot rust te brengen. Daarom eet men “s avonds maar een lichte maaltijd.

  Slapen

  De productie van melatonine is het hoogst rond middernacht. Daarom is het belangrijk om zeker twee uur voor middernacht te gaan slapen om de volledige diepteslaap te hebben dat zo belangrijk is voor het ontgiftings werk van de lever en de stimulatie van de groeihormonen gereguleerd door de melatonine. Tijdens de nacht slapen heeft alleen maar gezondheidsvoordelen, dus op tijd gaan slapen en op tijd opstaan.

  Lichaamsverzorging en dagelijkse rituelen

  Als je een dagelijkse inspanning doet om je lichaam met liefde te verzorgen, zal je lichaam positief op reageren en beter functioneren. Het stimuleert een positieve innerlijke dialoog. Je ziet er dan ook goed en verzorgt uit, dat is goed voor je eigenwaarde en zelfrespect. Lichaamsverzorging en dagelijkse rituelen zijn eveneens een aspect om goed in je vel te zitten en je gezondheid.

  Het ochtendritueel is belangrijk om vanuit de nacht stevig te kunnen terugkeren in je fysieke lichaam. 

  MENSEN ZOALS JIJ

  AAN HET WOORD

  Els Bauters

  Daniel is een levende encyclopedie, hij heeft zoveel kennis over voeding, een gezonde levensstijl, yoga, ayurveda, kruiden, spiritualiteit. 

  Hij is een lieve man die veel tijd en energie steekt in de mensen. zijn doel is dat iedereen gezond is en gezond blijft. Kortom hij is een groot voirbeeld voor alle mensen. Namaste????

  Karine Everaerts

  Zijn wijze woorden en het inzien van gezonde voeding.????

  Freddy Petrus

  Zijn kennis van het menselijk lichaam, zowel fysisch als psychisch. Voedingstips. Het is een echte openbaring!

  Therese de Landsheer

  Wijsheid van Daniel is goud waard om gezond te zijn , het is nooit te laat om ermee te beginnen aan een gezonde voeding en positieve ingesteldheid , zo kan je dat ook doorgeven aan iedereen ????

  Carien Catharina Schuurmans

  Daniel weet Ontzettend veel van het lichaam. Legt alles Duidelijk uit ook.

  Kees en Ludy

  Kees had twijfels over de voeding. Het is wennen maar, je voelt je minder opgeblazen en je valt langzaam af. Ik zelf voel me goed in mijn lijf en vind het eten met alle kruiden heerlijk. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen en zal het tegen een ieder die naar mijn wil luisteren aanbevelen. 

  Een lieve groet, Kees en Ludy

  Met dit 3 maanden programma hoop ik enige verlichting te kunnen brengen aan alle mensen die met pijn, struggle, klachten en vermoeidheid rondlopen

  Ik geloof dat Ayurveda aan iedereen de kennis kan verschaffen die de mens nodig heeft om zich weer in zijn eigen oorspronkelijke ware kracht terug te plaatsen. Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar meer een dynamische werking tussen lichaam, geest en bewustzijn van het zelf.

  Een belangrijk citaat uit de ayurveda:

  “De lengte van het leven, de immuniteit , de gezondheid, metabolisme, uitstraling, eeuwige jeugd, ademhaling en oneindige levensenergie zijn allemaal afhankelijk van een goede spijsvertering en stofwisseling. Men leidt een lang en gezond leven als dit spijsverteringsvuur goed functioneert. Men wordt ziek als dit vuur verstoord is en sterft als het vuur gedoofd is. De voeding dat het lichaam van natuur wilt is voeding voor de weefsels en het lichaam. Het hangt af van een goed functionerend spijsverteringsvuur, want dit transformeert de levenloze moleculen van voedsel, water en lucht tot het bewustzijn van elke lichaamscel.”

  Veelgestelde vragen

  Hoe weet ik zeker dat dit werk?

  Omdat al mijn programma’s zo ook dit 3 maanden programma gebaseerd is op de universele wetten van aantrekking en ik onder andere gebruik maak van de eeuwenoude wijsheden van de Ayurveda. En zoals voor mij vanzelfsprekend leef ik zelf ook volgens deze wetten. 

  Hoe gaat het met aanmelden / aanschaffen?

  Meld je aan door op de oranje knop te drukken. Je komt dan op een pagina waar je alle praktische gegevens invult en kunt betalen. Vervolgens ontvang je een mail met je inloggegevens en de link naar de online academie waar de online programma’s direct beschikbaar zijn. Het is een heel simpel en snel proces. Mocht het toch niet lukken mail dan de academie met je vraag onne@videocursusonline.nl (mijn technische helpdesk). 

  Je ontvangt ook een mail met daarin de benodigde informatie voor de LIVE dagen. 

  Wanneer start dit programma?

  Dit programma start op elke moment dat jij er klaar voor bent. Er is geen reden om dit programma niet te volgen. 

  De LIVE dagen vinden plaats op vastgezette datums: 

  • Zaterdag 5 oktober –  Verdieping emotionele balans
  • Zondag 3 november – Verdieping voeding
  • Zaterdag 7 december – Levensstijl

   

  Waarom krijg ik na afloop van het 3 maanden programma nog steeds toegang tot de online progamma's?

  Vanuit de ethiek, filosofie en de veda’s (oude geschriften over kennis uit India) is kennis VOOR en VAN iedereen. Er kan geen patent genomen worden op kennis. Iedereen heeft recht van toegang tot kennis. Kennis kan daarom ook nooit eigendom zijn van een bepaalde persoon, omdat de natuur van kennis altijd vrij is, en kennis zich niet laat binden aan een eigenaar. Een zuivere natuurwet waar veel mensen zich niet bewust van zijn is overvloed, dit geldt ook voor kennis, kennis is altijd in overvloed, er is geen schaarste aan kennis. Daarom is het ethisch niet verantwoordt om als eigenaar kennis te gebruiken om de andere afhankelijk te maken van jezelf en jezelf ermee te verrijken. In plaats daarvan mag je met kennis jezelf wel voorzien in je levensonderhoud door het te delen met je naaste die er alleen beter van wordt. Je maakt de ander onafhankelijk zodat hij of zij de vrije wil kan gebruiken over eigen keuze en creatie. Het gaat om evenwicht tussen geven en ontvangen. Geven of ontvangen zijn beide aspecten van eenzelfde energiestroom doorheen het universum en het leven.