Vergeet de enzymen uit ons voedsel niet!

Wat is het belang van enzymen in onze voeding? Weet jij het? 

Enzymen zijn nodig om ons voedsel in de spijsvertering af te breken zodanig dat ze kunnen verteren. Zonder enzymen kan ons lichaam voedingsstoffen, vitaminen en mineralen niet opnemen. 

Onze realiteit is dat ons westers voedingspatroon zeer arm is aan enzymen. Enzymen komen van natuur in zeer veel voedingsmiddelen voor. Echter worden ze vernietigd door de ruwe industriële bewerking en te lange verhitting, het toevoegen van chemicaliën en andere ongunstige factoren zoals voedsel zolang mogelijk bewaren.

Niet gedenatureerde voedingsmiddelen hebben het grootste enzymen inhoud. Zonlicht versterkt de enzymen tijdens het groeiproces van de planten. Planten hebben enzymen nodig om de mineralen te kunnen inbouwen. Als planten bovendien geteeld worden in harmonie met een mineraalrijke voedzame grond kunnen zij ook de grootste hoeveelheden vitaminen en mineralen opnemen om samen te werken met deze enzymen. In die zin hebben biologisch geteelde gewassen een grote voorsprong op gewassen die meermaals met pesticiden en scheikundige meststoffen geteeld worden. Daarom is een terugkeer van een natuurlijke aanpak dat zich richt op het eten van schoon pesticidenvrij voedsel zo belangrijk. Wat eveneens belangrijk is, dat onze landbouwgrond ook eens verrijkt wordt met mineralen, dat wordt zo dikwijls vergeten.

Enzymen geven leven aan het voedsel dat we eten. Fotonen van het zonlicht houden de enzymen sterk en werkzaam. Zonlicht is ook in het voedsel een belangrijke factor dat de spijsvertering bevordert. Zonder enzymen is ons voedsel letterlijk “dood” en niet in staat om ons lichaam en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem te versterken met voedsel, weerstand en kracht. Deze enzymen worden door de spijsvertering ook opgenomen om allerhande biologische processen in ons lichaam te ondersteunen.

De krankzinnige markt van voedingssupplementen

Op de krankzinnige markt van onze moderne voedingssupplementen lijkt het wel of we zonder deze supplementen niet kunnen leven. Echter, deze vitamine- en mineralensupplementen kunnen moeilijk worden opgenomen door onze darmen door het gebrek aan enzymen. In deze supplementen zitten geen enzymen. Dan heb je ook nog specifieke enzymen supplementen. De ene roept vitaminen!,terwijl andere roepen: mineralen! En dan heb je nog enkelingen die roepen enzymen! Precies alsof elk van deze supplementen tovermiddelen op zich zijn dat alles kan genezen. Wat een grove vergissing dat steevast leidt naar spijsverteringsproblemen. Ruwe mineralen en vitaminen kunnen niet goed opgenomen worden bij tekort aan enzymen. Maar worden eveneens slecht opgenomen door een tekort aan verzadigd vet. En als de lever overbelast wordt door chemische toevoegingen aan ons voedsel, wordt de gal van slechte kwaliteit. En dit wordt dan ook een factor die de enzymatische werking verstoort en opname van voedingsstoffen bemoeilijkt. E-nummers, bewaarmiddelen, additieven enzovoort vernietigen de enzymen en belemmeren de opname van voedingsstoffen. Ze werken ook de enzymen tegen die ons lichaam produceert in de spijsvertering.

Het draait steeds om synergetische samenwerking en co- factoren. Er bestaat nu eenmaal niets geïsoleerd in het lichaam. Alles is verbonden met elkaar en afhankelijk van elkaar. Een enzym zonder cofactoren heeft geen werking, geen enzymactiviteit. Mineralen en vitaminen hebben enzymen nodig, enzymen hebben mineralen en vitaminen nodig voor hun activiteit. Dan komen koolhydraten vetten en eiwitten en alle andere voedingsnutriënten aan bod die ook enzymen nodig hebben om goed te verteren en te kunnen worden opgenomen door de darmen. De darmflora heeft ook enzymen nodig om in evenwicht te blijven. De natuur heeft dit allemaal voorzien in zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat. Enzymen hebben specifieke taken te doen in het menselijke lichaam, hun activiteit is te vergelijken met sleutels die op bepaalde sloten moeten passen.

Houdt dit dus in gedachten als je de gezondheid wilt aansterken en jezelf wenst te genezen van ziekten en aandoeningen. Begrijp je waarom ziekenhuisvoedsel, en het voedsel in rusthuizen ziekmakend is? Ze bevatten geen enzymen en zijn dood bewerkt door industriële bewerking en de massa keuken.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je kunt veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *