Verheven “probiotica”

Verheven micro-organismen vind je altijd boven de grond. Ze zijn ontzettend goed voor je spijsvertering, weefselherstel en stofwisseling. Deze heilzame bacteriën zijn te vinden op veel kleinfruit, druiven, pitfruit, steenfruit enzovoort. Ook op kiemen zoals alfalfa, fenegriek, peulvruchten, broccoli, mosterd, zonnebloem en vele andere bovengrondse groenten gedijen echte levende micro-tuintjes waar verheven probiotica op leeft.

In feite is “probiotica” geen juiste benaming; het impliceert dat er slechte bacteriën zijn en past in een dualistische visie die in de hoofden van wetenschappers leeft, gefinancierd door de farmaceutische investeringsmaatschappij. Echter, de menselijke biologie is er een van samenwerking met bacteriën en exosomen in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen.

Bacteriën spelen altijd een voorname rol in het herstellen en ontgiften van weefsels na het verwerken van een biologische shock of trauma. Dat kan zijn van weefselafname bij kanker (tumor) of weefselopbouw na necrose of ulceratie, zodra het conflict is opgelost. Kanker is een overlevingsstrategie van het lichaam die volledig verkeerd begrepen wordt door onze moderne medische geneeskunde. Dit is slechts één van de uiterst belangrijke rollen die bacteriën in je lichaam vervullen. We hebben ze nodig om gezond te kunnen zijn.

Daarnaast zijn bacteriën ook zeer nuttig voor de werking van je spijsvertering en de darmflora. Deze darmflora bepaalt, net als je weerstand tegen biologische schokken en trauma’s, de mate van je gezondheid en geestelijke vermogens. Zo werkt de menselijke biologie, en daarin spelen bacteriën en exosomen een voorname rol! Het zijn onze vrienden; micro-organismen staan altijd ten dienste van hogere levensvormen.

Geef mij maar Helicobacter pylori, alle soorten streptokokken, tuberculose enzovoort. Omdat ik mijzelf geestelijk de beste immunisering (als je daarvan mag spreken) heb gecultiveerd door een levensstijl waarbij ik schokken ex-anti al geïncorporeerd heb in mijn denken. Met andere woorden, ik sta in mijn kracht omdat ik weet dat de verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid in mijn eigen handen ligt, niet in handen van de farmaceutische investeringsmaatschappij. Ik creëer gezondheid, en ik weet hoe, omdat ik ooit zware ziekten heb doorgemaakt die mij deze les hebben geleerd. Je leest het goed: ik ben geen slachtoffer.

Dus kort samengevat: het immuunsysteem past in een dualistische filosofie waarbij ziekte van buitenaf het lichaam binnendringt en niet van binnenuit de geest. Er zijn indringers die moeten worden gedood door killercellen, die de soldaten van ons lichaam zijn. Dat is het idee van het immuunsysteem. Ontken ik dat er een systeem bestaat dat dode bacteriën opruimt, dat cellen opruimt? Nee. Maar wat ik zeg is dat dit systeem eigenlijk een recyclagesysteem zou moeten worden genoemd van ons lichaam.

En waarom is dat? Omdat bij de weefselvernieuwing afval zoveel mogelijk wordt gerecycled, en het hangt af van welk soort weefsel hoe snel dat gaat. De huid bijvoorbeeld, of de maagbekleding, die voor een deel ectoderm is, vernieuwt zich elke drie dagen. En als je werkelijk denkt dat we dat allemaal in het toilet achterlaten, dan begrijp je de ecologische gedachte niet goed. Het meeste van ons celmateriaal, vooral ons DNA en RNA, wordt gerecycled om hergebruikt te worden. Als je die nucleotiden ergens anders kunt gebruiken, is dat nog veel beter.

Veel mensen denken bovendien dat er ook antilichamen zijn die ontstekingsbevorderend kunnen zijn. Ten eerste, het zijn geen antilichamen. Onze medische wetenschap zegt altijd “anti, anti, anti”, maar zo werkt het lichaam niet. Het zijn “pro-lichamen”, en probiotica helpen bij het opruimen. Het zijn ook geen “pro-lichamen” en probiotica’s, want zo blijven we hangen in dualistisch denken. Ze zijn helpers om ons gezond te houden.

Ten tweede, ze helpen het afval van de celdeling en stofwisseling opruimen en houden de homeostase van het lichaam in evenwicht. En het klopt natuurlijk dat als je recyclagesysteem hard moet werken, bijvoorbeeld bij een nieuwe shock of trauma met een nieuwe ontsteking waarbij weer tumorweefsel of beter gezegd hulpweefsel moet worden weggenomen, je nog verder verzwakt. Het klopt dus ook dat toxines je ontvankelijker maken voor andere ziekten. Niet omdat ze infectieus of ziekteverwekkend zijn, maar omdat ze je zwakker maken tegenover schokken en trauma’s.

De beste immunisering, als je daarvan mag spreken, is een levensstijl waarbij je schokken ex anti al geïncorporeerd hebt in je denken. Maar het idee dat antilichamen ontsteking bevorderen, dat kan ik niet volgen. Het is andersom. De ontsteking zorgt ervoor dat de bacteriën actief worden. Sommige bacteriën sterven tijdens het proces van hun werkzaamheden, en er gaan er meer sterven als er meer actief zijn. En tijdens hun herstel zijn er ook die op een bepaald moment sterven, en deze moeten dus ook opgeruimd worden (gerecycleerd). En dus gaat het recyclagesysteem meer werk hebben.

In herhaling, bacteriën en exosomen zijn onze vrienden. Ik ga dus cytokinestormen en al die dingen een andere keer uitleggen. Het is belangrijk te beseffen dat hoe zwaarder de biologische shock of trauma is, hoe groter de kans op hevige cytokinestormen, en deze moeten afgevlakt worden als ze levensbedreigend worden. Dat is de taak van de dokter! Precies wat Hippocrates ook bedoelde.

Bacteriën helpen ons om te overleven in samenwerking met het lichaam, dat is altijd al zo geweest. Dat is een ecologie die ons gezond en energiek, vitaal en mentaal sterk maakt. Het lichaam activeert micro-organismen als het dat nodig acht.

De waardevolle bacteriën

Deze bacteriën vind je op bovengrondse groenten zoals sla, koolgewassen, selderij, radijsjes, peulerwten, tomaten, en andere. Ze bevatten verheven bacteriën, ook wel probiotica genoemd. Zorg ervoor dat de groenten en fruit zuiver en biologisch zijn gekweekt. Consumeer ze rauw, vers en ongewassen.

Een beetje rauwe groenten net voor de warm bereide maaltijd, en het fruit tussen de maaltijden door. Wacht een tweetal uur na de vorige maaltijd en consumeer dan pas het fruit. Beoordeel voor jezelf wanneer het veilig is om ongewassen groente en fruit te eten, bij biologisch geteelde gewassen stelt dit doorgaans geen probleem.

Er leven miljoenen van deze revitaliserende micro-organismen op groenten en fruit. Alle dieren in de natuur krijgen zo hun belangrijke micro-organismen elke dag binnen.

Als je bijvoorbeeld een bosbes of een rijpe druif neemt, kun je met je vinger een wasachtig laagje afwrijven. Hetzelfde geldt voor een bloemkool waar aan de basis van de koolomvattende bladeren ook zo’n waslaagje aanwezig is dat je met de vinger kunt afwrijven. Een rijpe biologisch geteelde appel heeft dit ook, maar dit moet niet verward worden met het laagje giftige stoffen dat met pesticiden gekweekte appels kunnen bevatten. Het laagje dat je dikwijls ziet bij biologisch geteelde groenten en fruit, bevat miljoenen verheven micro-organismen. Je hoeft ze niet af te wassen, tenzij er aarde aan kleeft.

De fijne schil op deze groenten en fruit krult naar binnen tijdens het kauwen, waardoor de verheven micro-organismen worden omgevouwen en omsloten. Daardoor kunnen deze micro-organismen het maagzuur passeren zonder aangetast te worden. Ze hebben een fenomenaal effect op je spijsvertering en een evenwichtige ecologie.

Daardoor wordt je weerstand tegen biologische schokken ook sterker. Hoe meer afvalstoffen en toxines je darmflora kan verwijderen, hoe sterker je tegen trauma’s en schokken wordt. Toxines werken verzwakkend op je systeem. In feite hebben alle bovengrondse groenten en fruit deze heilzame bacteriën. Deze overtreffen de uit de bodem afkomstige of in het laboratorium gekweekte probiotica en gefermenteerde producten.

Op de afbeelding: Escherichia coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen overgroei van andere bacteriën en houdt hij de ecologie in evenwicht, behalve als er onverteerde voeding in de darmen is terechtgekomen. Als cellen van de maagwand of de twaalfvingerige darm worden beschadigd door zuren en toxines, kan deze bacterie een overgroei kennen omdat zijn taak het opruimen van beschadigde cellen is.

Dat is de natuurwet van micro-organismen; ze zijn de opruimdienst van zowel de natuur als het lichaam. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je spijsvertering goed werkt. De basis om elke maaltijd goed te kunnen verteren, is elke hap 30 keer kauwen, zodat er voldoende speekselvorming is en de spijsvertering kan opstarten. Op die manier kun je letterlijk genieten van hetgeen je eet.

Het is ook belangrijk om jouw emoties en trauma’s op te lossen en bestaansrecht te geven, omdat het limbisch systeem (het emotionele centrum in de hersenen) een enorme invloed heeft op de spijsvertering en hormoonhuishouding. Het is van cruciaal belang dat de darmen verteerd voedsel kunnen ontvangen en de voedingsstoffen goed kunnen opnemen. Op die manier blijft de ecologie van het menselijk lichaam in evenwicht en hoeft je lichaam geen ziekte meer te creëren om te kunnen herstellen.

Gepubliceerd op 14/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024