Verheven probiotica

Verheven micro-organismen vind je altijd boven de grond. Ze zijn ontzettend goed voor je spijsvertering, weefselherstel en stofwisseling. Deze heilzame bacteriën zijn te vinden op veel kleinfruit, druiven, pitfruit, steenfruit enzovoort. Op kiemen zoals alfalfa, fenegriek, peulvruchten, broccoli, mosterd, zonnebloem en vele andere bovengrondse groenten, zijn echte levende micro tuintjes waar verheven probiotica op leeft. 

In feite is probiotica geen juiste naam, het impliceert dat er slechte bacteriën zijn en past in een dualistische visie dat leeft in de hoofden van wetenschappers betaalt door de farmaceutische investeringsmaatschappij. Echter, de menselijke biologie is er een van samenwerking met bacteriën en exosomen in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen. 

Waarin bacteriën altijd een voorname rol spelen in het herstellen en ontgiften van weefsels na het verwerken van een biologische shock of trauma. Dat kan zijn van weefselafname bij kanker (tumor) of weefselopbouw na necrose of ulceratie, als het conflict is opgelost. Kanker is een overlevingsstrategie van het lichaam dat volledig verkeerd begrepen wordt door onze medische moderne geneeskunde. Dat is al een uiterst belangrijke rol die bacteriën in je lichaam vervullen. We hebben ze nodig om gezond te kunnen zijn.

Daarnaast zijn bacteriën ook zeer nuttig voor de werking van je spijsvertering en de darmflora. Deze darmflora bepaalt, net als je weerstand tegen biologische schokken en trauma’s, de mate van je gezondheid en geestelijke vermogens. Zo werkt de menselijke biologie, en daarin spelen bacteriën en exosomen een voorname rol in! Het zijn onze vrienden, micro-organismen staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. 

Geef mij maar Helicobacter pylori, alle soorten streptokokken, tuberculose enzovoort. Omdat ik mijzelf geestelijk de beste immunisering (als je daarvan mag spreken) een levensstijl heb gecultiveerd waarbij je schokken ex-anti al geïncorporeerd hebt in je denken. Met andere woorden, ik sta in mijn kracht omdat ik weet dat de verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid in mijn eigen handen ligt, niet in handen van de farmaceutische investeringsmaatschappij. Ik creëer gezondheid, en ik weet hoe, omdat ik ooit zware ziekten heb gecreëerd die mij deze les hebben gegeven. Je leest het: ik ben geen slachtoffer.

En waarom is dat? Omdat bij de weefselvernieuwing afval zoveel mogelijk wordt gerecupereerd, en het hangt af van welk soort weefsel hoe snel dat gaat. De huid bijvoorbeeld, of de maagbekleding bijvoorbeeld, dat voor een deel ectoderm is, vernieuwt zich elke drie dagen. En als je werkelijk denkt dat we dat allemaal in het toilet achterlaten, ja dan heeft u de ecologische gedachte niet goed begrepen. Want het meeste van ons celmateriaal en vooral ons DNA en RNA wordt gerecycleerd om hergebruikt te worden. Als je die nucleotiden ergens anders kunt gebruiken dan is dat nog veel beter.

Vele mensen denken bovendien dat er ook antilichamen zijn en die ontstekingsbevorderend kunnen zijn. Ten eerste, het zijn geen antilichamen. Onze medische wetenschap zegt altijd anti, anti en anti, zo werkt het lichaam niet. Het zijn pro-lichamen en probiotica helpen opruimen, het zijn ook geen pro-lichamen en probiotica’s, dat is waar, want zo blijven we in het dualistische denken hangen, het zijn helpers om ons gezond te houden. 

En ten tweede, ze helpen het afval van de celdeling en stofwisseling opruimen en houden de homeostase van het lichaam in evenwicht. En het klopt natuurlijk als je recyclagesysteem hard moet werken, dat indien er een nieuwe shock of trauma komt met een nieuwe inflammatie waarbij er weer tumorweefsel of beter gezegd hulpweefsel moet worden weggenomen, dat je nog verder gaat verzwakken en het klopt dus eveneens dat toxines je ontvankelijker maakt voor andere ziektes. Niet omdat ze infectieus of ziekteverwekkend zijn, maar omdat ze je zwakker maken tegenover schokken en trauma’s. 

De beste immunisering als je daarvan mag spreken is een levensstijl waarbij je schokken ex-anti al geïncorporeerd hebt in je denken. Maar het idee dat antilichamen ontsteking bevordert, dat kan ik niet volgen. Het is andersom. De ontsteking zorgt ervoor dat de bacteriën actief worden. Sommige bacteriën sterven tijdens het proces van werkzaamheden, en er gaan er meer sterven als er meer actief zijn. En tijdens hun herstel werken in ons lichaam die ook op een bepaald moment en deze moeten dus ook opgeruimd worden (gerecycleerd).  En dus gaat het recyclagesysteem meer werk hebben. 

In herhaling, bacteriën en exosomen zijn onze vrienden. Ik ga dus cytokine stormen en al die dingen een andere keer uitleggen. Het is belangrijk te beseffen, hoe zwaarder de biologische shock of trauma, hoe groter de kans op hevige cytokine stormen en deze moeten afgevlakt worden als ze levensbedreigend worden. Dat is de taak van de dokter! Precies wat Hippocrates ook bedoelde.

Bacteriën helpen ons om te overleven in samenwerking met het lichaam, dat is altijd al zo geweest en dat is een ecologie dat ons gezond en energiek, vitaal en mentaal sterk maakt. Het lichaam activeert micro-organismen als het lichaam dat nodig acht. 

Deze bacteriën vind je op bovengrondse groenten zoals sla, koolgewassen, selderij, radijsjes, peulerwten, tomaten e.a. bevatten verheven bacteriën (probiotica). Zorg ervoor dat de groenten en fruit zuiver en biologisch zijn gekweekt. Consumeer ze rauw, vers en ongewassen. 

Een beetje rauwe groenten net voor de warme bereide maaltijd, en het fruit tussen de maaltijden door. Wacht een tweetal uur na de vorige maaltijd en consumeer dan pas het fruit. Beoordeel voor jezelf wanneer het veilig is om ongewassen groente en fruit te eten, bij biologisch geteelde gewassen stelt dit doorgaans geen probleem. 

Als je bijvoorbeeld een bosbes of een rijpe druif neemt, kun je met je vinger een wasachtig laagje afwrijven. Hetzelfde geldt bij een bloemkool waar aan de basis van de koolomvattende bladeren eveneens zo een waslaagje aanwezig is dat je met de vinger kunt afwrijven. Een rijpe biologische geteelde appel heeft dit ook, niet te verwarren met het laagje giftige stoffen dat met pesticiden gekweekte appels bevat. Het laagje dat je dikwijls ziet bij biologisch geteelde groenten en fruit, bevat miljoenen verheven micro-organismen. Niet afwassen tenzij er aarde aan kleeft.

De fijne schil op deze groenten en fruit krult naar binnen tijdens het kauwen waardoor de verheven micro-organismen wordt omgevouwen en omsloten. Daardoor kunnen deze micro-organismen het maagzuur passeren zonder aangetast te worden. Ze hebben een fenomenaal effect op je spijsvertering en een evenwichtige ecologie. 

Daardoor wordt je weerstand tegen biologische schokken ook sterker. Hoe meer afvalstoffen en toxines je darmflora kan verwijderen, hoe sterker je tegen trauma’s en schokken wordt. Toxines werken verzwakkend op je systeem. In feite hebben alle bovengrondse groenten en fruit deze heilzame bacteriën. Deze overtreffen de uit de bodem afkomstige of in het laboratorium gekweekte probiotica en gefermenteerde producten.

Op de afbeelding: Escherichia coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen overgroei van andere bacteriën (houdt de ecologie in evenwicht), behalve als er onverteerde voeding in de darmen is terechtgekomen. Als cellen van de maagwand of de twaalfvingerige darm worden beschadigd door zuren en toxines, kan deze bacterie een overgroei kennen omdat zijn taak het opruimen van beschadigde cellen is. 

Dat is de natuurwet van micro-organismen, ze zijn de opruimdienst van de natuur en het lichaam. Zorg dat je spijsvertering goed werkt. De basis om elke maaltijd goed te kunnen verteren is elke hap 30 maal kauwen zodat er voldoende speekselvorming is en de spijsvertering kan opgestart worden. Letterlijk genieten van hetgeen je eet. 

Zorg dat je jouw emoties en trauma’s ook oplost en bestaansrecht geeft, want het limbisch systeem (emotioneel centrum in de hersenen) heeft een enorme invloed op de spijsvertering en hormoonhuishouding. Het is zo belangrijk dat de darmen VERTEERD VOEDSEL ONTVANGEN. Zo blijft de ecologie van het menselijke lichaam in evenwicht en hoeft je lichaam geen ziekte meer te creëren om te kunnen herstellen.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *