Verlichting is niet het doel

De weg naar verlichting is een mooi doel dat levensvreugde en goede gezondheid voortbrengt

Het creëren van volledige fysieke en mentale gezondheid vereist zongerijpte gezonde voeding, een levensstijl die de biologische natuurritmen volgt en het cultiveren van emotioneel evenwicht. Voor mij was dit ooit een hevig en confronterend proces.

In mijn leven heb ik veel pijn ervaren als gevolg van trauma’s en mishandelingen die ik als klein kind heb ondergaan. Ik ben niet schuldig aan deze ervaringen, maar het was wel mijn pijn, niet die van een ander.

Ik stond voor een keuze: ofwel zou ik aan de klaagmuur gaan staan en het slachtoffer uithangen, oordelen over mezelf en anderen, en langzaam ziek worden. Of ik kon ervoor kiezen om volledig verantwoordelijkheid te nemen voor mijn pijn en trauma’s, waarbij ik de kracht zou vinden om mijn blinde vlekken te ontmaskeren en mijn innerlijke werk te doen.

Door mijn duistere kant in het licht te plaatsen, ben ik in staat geweest om emotioneel evenwicht en gelukzaligheid te bereiken en gezond te worden. Hierbij verdwijnt de behoefte om te oordelen volledig.

Een oordeel laat altijd iets zien wat je nog niet hebt verwerkt in jezelf. Het zegt meer over degene die het oordeel uitspreekt dan over de persoon of situatie waarop het gericht is. Zonder oordeel wordt het gemakkelijker om te kiezen voor goede voeding, een gezonde levensstijl, innerlijke rust en om de tijd te nemen voor het bereiden van een heerlijke maaltijd.

Onvoorwaardelijke liefde, eerst naar jezelf toe, nodigt je uit om de confrontatie met jezelf aan te gaan met zachtheid, mededogen en onschuld. Hoewel dit in het begin misschien niet prettig is, kan het uiteindelijk bevrijdend, verlichtend en bewustzijnsverruimend zijn, waardoor het leven veel mooier wordt. Dit vormt het fundament voor zowel fysieke als emotionele gezondheid.

Als je met een trauma of andere pijn rondloopt, is het belangrijk om deze niet weg te stoppen of te onderdrukken. Stop ook echt met oordelen, omdat dit uiteindelijk veel beter aanvoelt. Neem de tijd om de pijn onder ogen te zien en doe je innerlijk huiswerk.

Hoewel dit niet verplicht is, omdat vrije wil universeel is, zal het je blijven achtervolgen totdat je ermee aan de slag gaat. Anders blijf je leven met verdriet, de neiging tot oordelen, opgekropte emoties en een verlaagd zelfbeeld, wat een voedingsbodem kan zijn voor ziekten en andere aandoeningen.

Misschien is het toch beter om de pijn die je als kind hebt opgelopen op te lossen. Het is niet jouw schuld dat het is gebeurd, en je kunt het verleden niet veranderen. Echter, het besef dat je wel verantwoordelijkheid hebt voor hoe je ermee omgaat, is cruciaal.

Het begrijpen hiervan opent de deur naar het besef dat je keuzes hebt in hoe je met je pijn omgaat. Je kunt ervoor kiezen om zachtheid, onvoorwaardelijke liefde, onschuld, mededogen of dankbaarheid te cultiveren. Aan de andere kant kun je ook wrok koesteren, maar dat zal uiteindelijk je welzijn schaden.

Beide mogelijkheden zijn er, en het verschil tussen gelukkig of ongelukkig zijn ligt vaak in hoe je ervoor kiest om met je pijn en emoties om te gaan.

Pure gelukzalige gezondheid

Ongeacht wat we in ons leven meemaken, bewust of onbewust, bedoeld of onbedoeld, opzettelijk of onopzettelijk, hebben we altijd zelf de verantwoordelijkheid daarvoor. We zijn de creators van ons leven. Het kan echter zo zijn dat we niet altijd bewust zijn van wat we creëren, wat verwarring kan veroorzaken.

Als er iets gebeurt waarvan je denkt: “Dat heb ik niet gevraagd”, geloof me, je onderbewuste speelt hier wellicht een rol in. Als je gelooft dat onaangename gebeurtenissen niet jouw keuze of beslissing zijn, dan neem je ook geen verantwoordelijkheid voor ze. En als je jouw verantwoordelijkheid niet kunt opnemen, blijf je altijd een slachtoffer.

Slachtofferschap is een vicieuze neerwaartse spiraal waarin je levensenergie verspilt en verliest. Onbewust stuur je een signaal uit van: “Geef me meer van dat”, en zo blijf je in de rol van slachtoffer. Dit fenomeen staat bekend als de dramadriehoek.

De dramadriehoek is een psychologische matrix van dader, slachtoffer en helper, ook wel bekend als de redder. Deze drie entiteiten legitimeren elkaar voortdurend en komen vaak voor in het onbewuste van veel mensen.

Dit concept geldt ook voor onze gezondheid, wat een van onze meest waardevolle bezittingen is. Dit was een harde les die ik moest leren, en het kostte tijd, maar het is me gelukt. Ik besefte dat als ik mezelf ziek kon maken, ik ook de kracht in mij had om mezelf weer gezond te maken.

De natuurlijke staat van het menselijk lichaam is gelukzalige gezondheid. Er zijn zelfs mensen die ondanks fysieke beperkingen zeer gelukkig en gezond zijn. Dit heeft alles te maken met de geestelijke gesteldheid. Door nieuwe overtuigingen te creëren, kun je nieuw gedrag ontwikkelen waarbij gezondheid en geluk het uiteindelijke resultaat worden.

Je gedrag veranderen zonder je overtuiging te veranderen zal dus nooit werken.

Gezondheid heeft alles te maken met de reflectie van hoe jij jezelf en de wereld ervaart

Wanneer iemand ziek wordt, kan dat gepaard gaan met gevoelens van angst, onbehagen en zelfs depressie, wat het verouderingsproces kan versnellen. Echter, zoals eerder besproken, is de staat van gezondheid vaak een reflectie van hoe iemand zichzelf en de wereld ervaart.

Na een lange periode van ziekte heb ik voor de eerste keer in mijn leven weer een stralende gezondheid bereikt. Ik voel me niet alleen goed, maar ook ‘heel’. Ik heb geleerd dat mijn gezondheid in mijn eigen handen lag en dat ik de schepper ben van mijn leven.

Als kind werd mij geleerd dat het wegwerken of onderdrukken van symptomen ook de ziekte zelf zou elimineren, en ik geloofde net als miljoenen anderen in deze slecht onderbouwde overtuiging. Deze overtuiging lijkt diep verankerd te zijn in onze hersenen.

Het was mijn onbewuste keuze en verantwoordelijkheid om deze onzin te geloven. Echter, deze aanpak maakt ons alleen maar zieker, berooft ons van levensenergie en geluk, en brengt ons steeds verder verwijderd van onze ware essentie. We beginnen steeds meer te geloven dat we slechts een optelsom zijn van onze ervaringen.

Het is allemaal uit onschuld gebeurd, ik wist als kind van niet beter, ik zat in een overlevingsmodus waar bescherming en verdedigingsimpulsen aan waren verbonden. Ik kon niet anders dan mezelf afwijzen om te overleven en aan te passen aan de omstandigheden die er toen waren.

Dat is inderdaad een belangrijk punt. Het verlies van contact met onze ware essentie is iets wat velen van ons ervaren. Als kind wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk verlost zijn van de symptomen, want het was allesbehalve prettig.

Maar ik heb geleerd om met mededogen naar mezelf te kijken, om te begrijpen waarom bepaalde dingen gebeurden, zoals de omgekeerde peristaltiek, darmkanker en de pijnlijke migraine die ik onbewust, onbedoeld en onopzettelijk in mijn leven had gecreëerd.

Ik realiseerde me dat ik niet in mijn kracht stond en dat ik ‘slachtoffer’ was van verschillende gebeurtenissen. En dan heb ik het nog niet eens over alle andere ziekten die ik heb gecreëerd en doorgemaakt.

Oja, ik ben echt geen slachtoffer meer hoor!

In de loop van mijn leven werd het geleidelijk aan duidelijk dat er iets niet klopte. Ik werd steeds zieker en chronisch zieker, en ik dacht bij mezelf: dit kan toch niet de bedoeling van het leven zijn? Intuïtief besefte ik dat het verwijderen van symptomen mij steeds verder verwijderde van het herstellen van de balans die zo essentieel is voor blijvende gezondheid, verjonging en vitaliteit.

Ik realiseerde me dat ik aandacht moest besteden aan de oorzaak van al mijn ongemakken en aandoeningen. Maar wat was die oorzaak? Om te beginnen was het niet in contact zijn met wie je werkelijk bent. Ik was van mijn pad afgedwaald, en de ziekte wilde me eraan herinneren dat ik mijn pad weer moest gaan bewandelen.

Als je niet in overeenstemming leeft met wie je werkelijk bent, worden veel hormonen en neurotransmitters giftig in je lichaam. Dit veroorzaakt verstopping en verzuring, wat leidt tot voortdurende irritatie van de weefsels. Ik was zo gevoelig voor biologische schokken, waardoor emoties, stress, trauma’s en slachtofferschap het lichaam ziek maakten. Voor mij is dit nu verleden tijd, ik heb mijn les geleerd. In hoger bewustzijn besef ik dat slachtofferschap zelfs een illusie is, omdat we allen één zijn.

De onzinnige uitspraak: ‘We moeten toch ergens aan dood gaan?’

Ik zie nog steeds veel mensen die dromen van een gelukzalige gezondheid, maar zich tegelijkertijd neerleggen bij een bepaald niveau van slechte gezondheid, en het zelfs normaal vinden. Sommigen rechtvaardigen dit zelfs met uitspraken als: “We moeten toch ergens aan doodgaan.” Is dat het leven dat je wilt leiden?

Wat ik wil benadrukken, is dat het terugkrijgen van je gezondheid eigenlijk een totaal nieuw reconstructieproces inhoudt dat elk aspect van je leven beïnvloedt: je gedachten, gevoelens, emoties, werk, relaties en zeker ook je creativiteit.

Een magische, snelle oplossing bestaat niet, tenzij je een kwantumsprong maakt in je bewustzijn, wat bekend staat als spontane remissie. Dit is wel mogelijk en gebeurt veel vaker dan je zou denken. De medische wetenschap heeft hier geen verklaring voor, omdat het voorbijgaat aan het tastbare.

Maar laten we eerlijk zijn, is het niet naïef te denken dat een soort vitaminepil, medische of alternatieve behandeling, of zelfs een operatie in staat zouden zijn om binnen een oogwenk de effecten van jarenlange verwaarlozing van je lichaam en geest teniet te doen? Ik zie bij zoveel mensen hoe het fysieke lichaam lijdt onder de aanhoudende stress, een tekort aan zongerijpte voeding, het vasthouden van onopgeloste emoties en verstoring van het slaapritme.

Velen van ons gaan niet op tijd naar bed, omdat ze denken dat ze ’s avonds energie krijgen en daarmee hun taken kunnen uitvoeren. Maar ze beseffen niet dat ze energie van hun lichaam “stelen” die bedoeld is om het lichaam te ontgiften en te zuiveren tijdens de nacht. Daarom is het belangrijk om rond 22.00 uur naar bed te gaan.

Ik zie ook hoe mensen een tekort aan beweging hebben, of juist te veel bewegen en hun lichaam uitputten door dwangmatige, lichaamsonvriendelijke competitie. Verder is er een gebrek aan zonlicht door het gebruik van zonnebrandmiddelen die giftig zijn en het zenuwweefsel aantasten, en door vaccinaties en symptoomgerichte behandelingen zonder aandacht te besteden aan de oorzaak. En dit is slechts het topje van de ijsberg.

Evenwicht, het gaat om evenwicht!

Echte gezondheid gaat over het creëren en handhaven van evenwicht, onafhankelijk van leeftijd en eerdere gezondheidsproblemen. Door te stoppen met het spelen van het slachtoffer en je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid, kun je de sleutel vinden voor evenwicht op elk gebied in je leven, en dat is precies wat ik heb gedaan.

Toen ik ziek was, totaal uitgeput en diep ongelukkig, werd ik uitgedaagd om een enorme verandering aan te brengen in mijn individuele houding ten opzichte van mijn gezondheid, geluk en vrijheid.

Ik mocht eigenlijk de geconditioneerde overtuiging en verwachting van ziekte en veroudering veranderen. Ik moest een overtuiging en verwachting creëren dat het lichaam gemaakt is om voortdurende gezondheid, jeugd en vitaliteit te ervaren.

Dat was een behoorlijke uitdaging, maar ik heb het wel gedaan, tegen de stroom van de kudde in. Ik heb begrepen dat alles in mijn ervaring het gevolg is van self-fulfilling prophecy, en dat geldt dus ook voor mijn gezondheid en geluk.

Ik zocht dus contact met mijn gevoel en intuïtie, omdat ik begreep dat mijn lichaam heel goed wist wat het nodig had om de noodzakelijke balans te vinden voor een goede gezondheid. Mijn geheim is dat ik ervoor heb gekozen om precies het tegenovergestelde te doen van wat de gezondheids-, voedingsdienst en medische wereld, en iedereen mij adviseerde.

In plaats daarvan heb ik geleerd om naar mijn prachtige lichaam te luisteren en erop te vertrouwen. Ik ben begonnen met studeren en onderzoek te doen, en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Ik geloof in mezelf. Zelfonderzoek naar de waarheid en dit ervaren.

Het is niet omdat je mij moet geloven om wat ik zeg, eenvoudigweg omdat ik het zeg. Maar ervaar de waarheid van wat ik zeg voor jezelf. Daarmee kun je echt vooruitgaan in het creëren van je eigen geluk en gezondheid. Evenwicht in alles is de sleutel tot een puur zalige gezondheid. Evenwicht bereik je door te luisteren naar je lichaam en contact te maken met de ware aard van wie je werkelijk bent.

We zijn geen kwetsbare en breekbare wezens

Als kind heb ik ook geaccepteerd (mijn verantwoordelijkheid) dat ik een kwetsbaar en breekbaar wezen ben dat van tijd tot tijd medische hulp nodig had, vooral als ik ouder zou worden. Echter, begon ik te begrijpen dat deze valse overtuiging die ik mezelf had wijsgemaakt, mij een destructief gevoel van machteloosheid gaf waardoor ik mezelf liet meesleuren in de donkere spelonken van de tijd met een kwaadaardige kracht die ‘ouder worden’ heet.

Dit gevoel van geen controle te hebben is een grote oorzaak van lichamelijke en geestelijke ziekte en veroorzaakt zoveel innerlijke stress. Het idee kwetsbaar en onveilig te zijn roept zeer vergaande destructieve biochemische reacties op in elke lichaamscel. Hoe kan dan het lichaam goed functioneren?

Er is een uiterst nauw verband tussen lichaam en geest; het is onmogelijk om ze los van elkaar te zien. Machteloosheid is een emotie die de totale algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem platlegt, waardoor vergiftiging ontstaat met verzuring tot gevolg.

Elk gevoel roept een emotie op en heeft altijd invloed op hoe we gezondheid en welzijn ervaren. Verliefdheid geeft je gezondheid een boost, terwijl angst restrictief werkt op het bewustzijn, de doorstroming in je lichaam blokkeert en je gezondheidssysteem uitschakelt. Als je overtuigd bent dat ouder worden en ziekteprocessen onvermijdelijk zijn, creëer je die realiteit voor jezelf.

Maar de grote waarheid is dat je dezelfde kracht van zelfvernietiging van het lichaam kunt ombuigen naar verjonging en genezing. Alle vatbaarheid voor ziekte, veroudering, ongeluk en depressie zijn in werkelijkheid gemanifesteerde projecties van onwetendheid over de ware aard van het leven.

Deze projecties maken absoluut geen deel uit van het genetisch ontwerp van je lichaam, dat volgens de natuurwetten altijd gericht is op overleving en gezondheid door een krachtig algemeen gezondheidssysteem met zijn detox- en recyclingmechanismen. Er is niets in het normale ontwerp van het lichaam dat erop wijst dat het zijn eigen veroudering of ziekte veroorzaakt.

Gelukkig is er nu wetenschappelijk bewijs dat veroudering en ziekte ontstaan door het gecombineerde effect van negatieve emoties, angst, twijfel, stress, verdriet, onwetendheid, een ongezonde levensstijl, slechte voeding, enzovoort. Deze factoren leiden tot een extreme vergiftiging door opgehoopte toxines en afvalstoffen die het lichaam in deze omstandigheden niet meer kan afvoeren.

De waanzin van sociale conditionering en verkeerde informatie houdt onze geest gevangen. Gelukkig beginnen velen van ons dit te beseffen en schudden we door middel van onvoorwaardelijke liefde alle angsten en twijfels van ons af die ons ervan weerhouden om ons krachtige potentieel aan te boren dat geduldig op ons wacht.

Leer gebruik te maken van je enorme potentieel aan energie, creativiteit en intelligentie voor waardevolle belangen zoals liefde in het leven en het oproepen van een diep gevoel van geluk.

De sterkste genezende universele kracht heet ‘liefde’

Besef dat dit enorme potentieel alleen kan worden aangeboord met behulp van het lichaam zelf. We kunnen via het lichaam uitdrukking geven aan liefde. Anders zou je hier niet zijn. Wees onvoorwaardelijk liefdevol en zacht voor je eigen lichaam, verzorg het goed. Gooi het roer om en help je lichaam elke dag om zichzelf te reinigen, te zuiveren en te ontgiften, zodat de voorwaarden worden hersteld om evenwicht te verkrijgen, het fundament van gezondheid en geluk.

We staan aan het begin van een nieuw tijdperk waarin een wereldwijde transformatie langzaam steeds meer invloed begint te krijgen en de traditionele gezondheidszorg stevig op zijn grondvesten doet schudden. We moeten af van het idee dat lichaam en geest twee gescheiden en totaal onafhankelijke eenheden zijn. Dit idee is gebaseerd op verouderde opvattingen over de ware aard van de mens en heeft in werkelijkheid nooit bestaan.

Het is inderdaad een belangrijke boodschap om te erkennen dat ons welzijn niet alleen afhankelijk is van lichamelijke gezondheid, maar ook van onze geestelijke en emotionele gesteldheid. Het negeren van deze aspecten kan inderdaad leiden tot chronische ziekten en een verminderde kans op genezing.

Er wordt nog steeds van alles gedaan om ons te doen geloven dat we in essentie een lichamelijk wezen zijn, en tot op zekere hoogte zijn we het nog eens met dit foutieve idee over onszelf. Het persistent negeren van de belangrijke rol van de geest, gevoelens en emoties is de oorzaak dat er zoveel mensen chronische ziekten hebben en weinig kans hebben om een bevredigende staat van gezondheid en geluk te verkrijgen.

Ik hoop met dit artikel te doen inzien dat onze uitsluitend symptoom georiënteerde aanpak de ziekte nooit kan uitbannen, maar de kans om echt te genezen juist sterk verminderd.

Deze symptoom georiënteerde aanpak is oorzaak van al onze chronische ziekten en doodsoorzaken nummer 1. Elke ziekte heeft een mentaal component, emotionele stabiliteit en echte liefde zonder verwachtingen cultiveren is een basisvereiste om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Verhoog de trillingsfrequentie door echte onvoorwaardelijke liefde te cultiveren en je bewustzijn te verhogen.

Het is essentieel om de mentale en emotionele componenten van ziekte te erkennen en aan te pakken, naast de lichamelijke symptomen. Door emotionele stabiliteit te cultiveren en echte onvoorwaardelijke liefde te omarmen, kunnen we het zelfgenezend vermogen van ons lichaam activeren en onze trillingsfrequentie verhogen.

Het is een krachtige boodschap dat ons lichaam en ons leven bedoeld zijn om pure gelukzaligheid te ervaren. Het is aan ons om te kiezen hoe we hiermee omgaan en welke weg we inslaan op onze reis naar gezondheid en welzijn.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024