Vertrouw in de ware aard van je lichaam

Het cultiveren van vertrouwen in mijn lichaam heeft me geleerd om mijn gezondheid weer in eigen hand te nemen. Alle ziekten en aandoeningen hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn het gevolg van een toxinecrisis als gevolg van de effecten van biologische schokken en/of trauma’s.

De tolerantiegraad van het lichaam tegen toxines wordt overschreden. Deze wetmatigheid geldt dus evenzeer voor een ordinaire verkoudheid als voor uitgezaaide kanker. Ziekte ontstaat als resultaat van aangedaan weefsel door conflictsituaties, biologische schokken en opgehoopte toxines en afvalstoffen.

Dit gebeurt doordat het lichaam energie levert om de geest te helpen bij het oplossen van de biologische schok om te kunnen overleven. Daarom worden de spijsvertering en de ontgiftingsorganen op een lager pitje gezet, omdat dit niet zo belangrijk is wanneer men moet overleven. Het conflict moet eerst worden opgelost!

Door de toename van gifstoffen en afvalstoffen kunnen allerlei verstoppingen ontstaan in haarvaatjes, het bindweefsel, membranen, het spijsverteringskanaal en de lymfe. Je hebt altijd eerst aangedaan of verziekt weefsel, pas daarna verschijnen de exosomen en microben.

Het menselijk lichaam heeft onder deze omstandigheden geen andere keuze dan een uitweg te zoeken om deze toxines kwijt te raken en beschadigde weefsels te herstellen. Symptomen van een toxinecrisis zijn onder andere hoofdpijn, huiduitslag, verkoudheid, bronchitis, keelpijn, gewrichtspijn en elke andere vorm van ziekte en ontsteking.

Het inzicht dat al deze symptomen eigenlijk pogingen zijn van het lichaam om de weefsels te ontgiften en te herstellen in hun oorspronkelijke staat, zou ertoe leiden dat we natuurlijke genezing door het uitzieken zouden toepassen. Zo wordt de natuurlijke cyclus van ziekte en genezing voltooid.

Wanneer de algemene gezondheid, met zijn detox- en recyclingsysteem, de weefsels heeft hersteld en de toxines en schadelijke stoffen onder het tolerantieniveau van het lichaam heeft kunnen verlagen, zullen de symptomen verdwijnen. Het tolerantieniveau kan enigszins verschillen van persoon tot persoon.

Het verdwijnen van de symptomen is dan de echte genezing van het lichaam, waarbij je steeds meer energie krijgt. Geestelijke vermogens gaan ook verbeteren wanneer je ziekte uitziekt zoals de natuur het bedoeld heeft.

In zekere zin zijn ontstekingen en symptomen dus signalen van heling, en het bestrijden ervan is schadelijk voor het lichaam. Begrijp dat het lichaam jou beroerd gaat maken om energie te verkrijgen voor de opruim- en herstelwerkzaamheden. Dus uitzieken is de beste keuze.

Het verscholen gevaar van symptoombestrijding

Omdat we in de huidige tijd zijn aangeleerd om tevreden te zijn met het alleen onderdrukken van symptomen, blijft de echte oorzaak van de meeste ziekten en aandoeningen gewoon verborgen.

De causale oorzaken van ziekten zijn vaak biologische conflicten die in de geest neerslaan. De natuurlijke genezingsfasen en cycli om een toxinecrisis te doorlopen en te genezen, krijgen nooit de kans om zich voor te doen wanneer men symptomen bestrijdt.

Als een ordinaire verkoudheid niet zijn natuurlijke verloop mag hebben, zal een volgende verkoudheid die vervolgens wordt onderdrukt alleen maar leiden tot het ontstaan van chronische ontstekingen in de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Verdere tussenkomst van de medische wetenschap om de pogingen van het lichaam om via ziekte en ontsteking te genezen te blokkeren, zal uiteindelijk resulteren in vele complicaties.

Angst is de causale oorzaak van aandoeningen van de luchtwegen. Een longontsteking kan fataal worden als de uitscheiding van toxines wordt onderdrukt door medicijnen. Symptomen mogen nooit worden bestreden of onderdrukt. Ze mogen alleen worden afgevlakt indien ze levensbedreigend zouden worden, en dat is de taak van de arts.

Op dezelfde wijze kan terugkerende migraine leiden tot een zenuwinzinking, een maagzweer kan zich ontwikkelen tot maagkanker, en hoge bloeddruk kan veranderen in een hartaanval. Alle bovengenoemde aandoeningen hebben, zoals reeds gezegd, één gemeenschappelijke oorzaak: de effecten van biologische conflicten en toxines!

Als we elke toxinecrisis of intoxicatieschok zijn natuurlijke verloop laten gaan, van ontwikkeling tot echte genezing, zouden we al een grote stap hebben gezet in de goede richting. En als we stoppen met het continu uitputten van de natuurlijke voorraden van het lichaam, zou ziekte nog nauwelijks voorkomen.

Mochten we ook een inspanning leveren om biologische conflicten en hun sporen te traceren en op te lossen, dan maken we de weg vrij naar een goede algemene gezondheid met vitaliteit.

Het zou ook niet meer nodig zijn om een ziekte te bestrijden als deze zich wel zou voordoen; men zou er altijd voor kiezen om uit te zieken. Dat is precies wat er bij mij is gebeurd. Na veel ziekten te hebben doorgemaakt, heb ik besloten om de cycli van ziekte en genezing te respecteren. Het resultaat: voortdurende gezondheid en levensenergie, iets wat ik nu ook bewijs.

Echter, een toxinecrisis kan leiden tot gevaarlijke complicaties als het lichaam voortdurend wordt verhinderd om met succes zijn toxines en afvalstoffen te verwijderen. Deze hebben zich opgestapeld in de haarvaten, bindweefsel, membranen, lymfe en natuurlijk de uitscheidingsorganen, zoals de huid, spijsvertering, lever, longen, pancreas, lymfe en uiteindelijk ook de nieren.

Het wordt ook gevaarlijk wanneer men de helingssignalen van het lichaam persistent blijft tegenwerken, waardoor het lichaam telkens weer in de conflictfasen wordt geworpen. Dit geldt ook wanneer het conflict en zijn sporen niet worden opgelost en terugkerende symptomen ontstaan.

Als je op natuurlijke wijze geneest door het zelfhelend vermogen van het lichaam, zal je de ziekte herinneren als een grote emotionele en lichamelijke bevrijding die het zelfvertrouwen en welzijn sterk heeft verhoogd. Daarmee maak je tevens een enorme persoonlijke ontwikkeling door die leidt tot een belangrijke positieve verbetering in de houding ten opzichte van het leven in het algemeen en in de relatie met anderen.

Ziekte als een onderdeel van een proces dat leidt naar gezondheid is een spirituele groei voor de geest.

Mensen die via de snelle, schijnbaar effectieve, makkelijke en korte weg van medische symptoombestrijding hun ziekte laten behandelen, herinneren hun ziekte vaak met grote bezorgdheid en houden een (onbewuste) angst vast dat de ziekte zou kunnen terugkomen. Ze kunnen geen vertrouwen stellen in hun lichaam en creëren zo een negatieve self-fulfilling prophecy, waardoor ze ziekten aantrekken.

Door je eigen lichaam te vertrouwen in het genezingsproces ontstaat een nieuw gevoel van vrijheid, waarbij je bewustzijn wordt versterkt en je jezelf bevrijdt van oude angsten en zorgen. Deze lossen als het ware vanzelf op. Werkelijke genezing is geen kwestie van geluk, het is de natuurlijke staat van het lichaam om altijd terug te keren naar evenwicht.

Het hele leven beweegt zich in cycli, en daar vormt genezing geen uitzondering op. Een van de meest onfortuinlijke bijverschijnselen van medisch ingrijpen is dat de natuurlijke cyclus van ziekte en genezing niet kan worden voltooid. Het grootste deel van complicaties en iatrogene aandoeningen wordt veroorzaakt door het onderdrukken van acute ziekten en symptomen door medicijnvergiftiging en symptoombestrijding. Symptomen mogen afgevlakt worden indien ze gevaarlijk evolueren, maar nooit bestreden, want dat is misdadig tegenover het menselijke lichaam.

Hippocrates zegt: het is belangrijk om steeds uit te zieken.

Dankzij het ziektesymptoom, dat in feite heling is, kan het lichaam herstellen zodra het conflict in de geest is opgelost. Via slijm, pus en bloed kan het lichaam zijn afvalstoffen en toxines kwijtraken. Vermoedelijk heeft Hippocrates deze wijsheid uit de Ayurveda, die al 6000 jaar bestaat, overgenomen en dit eveneens verteld.

Ondanks dat symptomen jou een tijdje ongemakkelijk en zwak laten voelen, soms met pijn, geef je de voorkeur aan het bewust meemaken van deze nare periode en gun je je lichaam de tijd om de ziekte zelf kwijt te raken. Met andere woorden, je luistert naar de boodschappen van je lichaam om ervan te leren.

Je begrijpt dat het lichaam energie nodig heeft om zichzelf te kunnen zuiveren en ontgiften, en dat het daarom jou beroerd laat voelen. Op deze manier kun jij deze energie die je lichaam broodnodig heeft voor het innerlijke schoonmaakwerk niet verspillen.

Ziekten en aandoeningen symptomatisch bestrijden leidt steeds naar nieuwe en zwaardere ziekten en aandoeningen die dan gevaarlijk kunnen evolueren. Blijft men symptomen onderdrukken of bestrijden, dan zal dit uiteindelijk naar ernstige complicaties leiden.

Symptoombestrijding is inderdaad ziekmakend op lange termijn. Als een symptoom levensgevaarlijk is geworden, moet je het wellicht wel bestrijden om te overleven. Echter, beter gezegd is het om symptomen niet te bestrijden, maar af te vlakken zodat het lichaam zijn afval kwijt kan. Maar besef dan ook: levensgevaarlijke symptomen zijn vaak het gevolg van eerdere symptoombestrijding en moeten worden afgevlakt.

Je begrijpt dat je mogelijk zelf een rol hebt gespeeld in het creëren van de ziektesituatie en verkiest om jezelf er niet schuldig bij te voelen, maar in plaats daarvan volledige verantwoordelijkheid op te nemen. Ondanks de ziekte voel je jezelf geen slachtoffer, en je loopt met het idee dat jij betekenis geeft aan het leven op een praktische manier.

Daarom kies je er bij elke soort ziekte voor om het lichaam zijn zelfgenezend werk te laten doen zonder het te verstoren of tegen te werken door symptomen te onderdrukken. Je herkent en begrijpt dat bijvoorbeeld een verkoudheid of de griep juist een zegen is voor het lichaam om zich te kunnen ontgiften en weefsels te herstellen in oorspronkelijke staat.

Precies, na het uitzieken voel je je vaak fitter en energieker omdat je lichaam tijdens de ziekte volop bezig was met ontgiften en herstellen. Het is belangrijk om te begrijpen dat symptomen eigenlijk helingssignalen zijn, en dat je lichaam door middel van pijn en ongemak aangeeft dat het bezig is met het zelfgenezend proces.

Als je symptomen kunt zien als een natuurlijke reactie van het lichaam om te helen, zal de pijn niet als een diabolisch lijden worden ervaren. Symptomen ontstaan altijd wanneer weefsels geïrriteerd raken door intoxicatie en trauma. Deze weefselveranderingen kunnen worden teruggedraaid zodra het onderliggende conflict of trauma in de geest is opgelost.

Je bent iemand die gelooft in een hoger doel en dankbaar is voor het leven, zelfs tijdens ziekte. Je ziet ieder moment als een waardevolle kans om te groeien en te leren, en om steeds krachtiger te worden, met een gezond lichaam als basis.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

    By Published On: 07/03/2024
  • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

    By Published On: 29/02/2024
  • Je kiest om te stoppen met de verslaving Eerst enkele puntjes aandacht geven voordat je besluit te stoppen met roken. Vertel aan niemand je voornemen om met roken te stoppen, want daarmee ondermijn je de vrijheid om hier zelf voor te kiezen. Probeer niet tegelijkertijd te veel andere dingen te veranderen in je leven. Maak er een prioriteit van als je wilt stoppen met roken of een andere verslaving. Draag steeds je sigaretten bij je, waardoor je steeds kunt kiezen of je wilt roken of niet. Je hoeft je niet te bewijzen dat je in staat bent te stoppen met [...]

    By Published On: 28/02/2024