Volharden om aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Onze maatschappij biedt geen kans meer om goed uit te zieken als je “ziek” bent, of beter gezegd, als je in herstel of genezing bent gegaan. Nochtans is het belangrijk om rust en ontspanning op te zoeken als je herstellende bent. Allemaal in het teken om een innerlijke ervaring van geluk te creëren, want innerlijk geluk ervaren is de beste therapie om goed te herstellen.

Elke keer als je in genezing gaat geeft het lichaam jou aan om het rustiger aan te doen. Je bent beroerd en vermoeid. Maar in onze maatschappij is het verboden om iets te doen wat je wenst als je herstellende bent. We krijgen het bevel om toch verder te werken, wat we eigenlijk niet willen als het lichaam in genezing is.

Wat betekent dit? Dat bij elke genezing ongehoorzaamheid wordt vereist aan de verboden of bevelen. Het gaat per slot van rekening om jouw gezondheid. ‘Uitzieken’ betekent: onvoorwaardelijke liefde aan jezelf geven en jezelf op de eerste plaats zetten om echt uit te zieken, waarbij je spiritueel kunt groeien! Kies dus voor rust en ontspanning, gewoon even niets doen.

Om echt ongehoorzaam te zijn is het belangrijk om je kinderlijke angst weg te nemen om niet meer geliefd te worden, dat wil zeggen verlaten. Ongehoorzaamheid betekent kiezen voor jezelf, het betekent dat je leert kiezen om authentiek te zijn, ongeacht wat anderen denken of zeggen over jou. Ongeacht wat anderen eisen of verwachten van jou.

Mensen zijn bang om afgewezen te worden door anderen, bang om er niet meer bij te mogen horen. Deze kinderlijke angst leidt tot een gebrek aan weten wie je werkelijk bent. De mens die er mee te maken heeft, weet niet wie hij werkelijk is omdat hij probeert te zijn wat anderen verwachten. Dat is ziekmakend in de geest. De ziekte kan je doen inzien om je eigen pad te gaan bewandelen. Dat is veel belangrijker voor jezelf.

Volharden om verwachtingen van anderen te vervullen is de houding waarbij je authentieke innerlijke schoonheid verandert in ziekte. Gezondheid vind je alleen in authenticiteit. Om te bereiken wie je werkelijk bent, is het belangrijk te elimineren wat je niet bent. Ziekte biedt jou de kans om neutraliteit in jezelf te cultiveren om je authenticiteit te ontdekken.

Het grootste geluk dat jou een goede gezondheid schenkt is kunnen zijn wie je echt bent. De grootste versie uit het allerhoogste visioen dat je ooit hebt gehad over jezelf tot uitdrukking brengen. Authentiek zijn is hetzelfde als de innerlijke ervaring van geluk. Ziekte nodigt je uit om te kiezen voor jezelf. Je wordt gezond als je leert te kiezen voor jezelf op de eerste plaats. Ziekte is het gevolg van niet zijn wie je echt bent. In die zin is ziekte (herstel) een onderdeel van een proces dat leidt naar gezondheid.

Doe steeds dingen waar je hart van gaat zingen, ook al wordt je afgewezen door anderen. Onthoud: kiezen voor jezelf betekent in bewustzijn groeien. Existentiële energie trekt altijd het gelijkgezinde aan. Je verliest misschien wel veel vrienden als je kiest voor jezelf, maar als er een deur dicht gaat, zal er een andere deur opengaan waarbij nieuwe vrienden je gaan begroeten op je levenspad. Vrienden met een hoger bewustzijnsniveau omdat jij kiest voor jezelf. Wees niet bevreesd, in herhaling, wees niet bevreesd en vertrouw jezelf op de eerste plaats!

Ongehoorzaamheid aan het systeem betekent gehoorzaamheid aan jezelf. Dagelijks hoor ik mensen zeggen: “Had ik maar geluisterd naar mijn intuïtie.”

De grootste zonde die een mens begaat, is toe te staan dat zijn identiteit wordt gevormd door de ervaringen van anderen. Dit is de zonde: niet wachten op je eigen ervaring, maar blindelings de ervaringen van anderen als absolute waarheid accepteren. Wanneer je een nieuwe ervaring opdoet, leg je automatisch wat je denkt te weten over die ervaring erop, zonder ruimte te laten voor je eigen inzichten. Dat is zonde.

Als je dit niet zou doen, zou je een compleet andere ervaring hebben. Een ervaring die wellicht afwijkt van wat je oorspronkelijke leraren of bronnen je hebben voorgehouden. Mensen zijn over het algemeen terughoudend om hun eigen ouders, het schoolsysteem, religie, farmaceutische bedrijven, virologen, oncologen en andere ‘logen’ in twijfel te trekken.

Toch zijn het vaak deze bronnen die hun eigen belangen nastreven en waarvan de opvattingen niet overeenkomen met onze eigen ervaringen. Door onze eigen ervaringen te negeren en te vertrouwen op wat ons is verteld, ontkennen we onszelf.

Dit wordt het duidelijkst wanneer het gaat om seksualiteit. Hoewel iedereen weet dat seksuele ervaringen vaak de meest stimulerende, liefdevolle, energieke, vernieuwende, intieme, opwindende, krachtige, bevestigende, ontspannende en verenigende fysieke ervaringen zijn die mensen kunnen hebben, kiezen velen ervoor om de oudere opvattingen over seks te omarmen die door anderen zijn opgelegd.

Anderen die gevestigde belangen hebben om jouw denken te beïnvloeden. Deze opvattingen, ideeën, opinies en oordelen staan vaak haaks op onze eigen ervaringen, maar uit angst om onze leraren tegen te spreken, overtuigen we onszelf ervan dat onze eigen ervaringen verkeerd zijn. Dit leidt tot een ontkenning van de waarheid en kan verwoestende gevolgen hebben voor onze mentale en emotionele welzijn.

Hetzelfde patroon zien we bij geld. Telkens wanneer we geld ervaren, voelen we ons goed. Er is niets intrinsiek mis met het ontvangen en uitgeven van geld. Echter, door diepgewortelde overtuigingen van anderen, verwerpen we vaak onze eigen ervaringen en omarmen we het systeem en de opvattingen van anderen.

Gedachten zijn enorm creatief, je eigen ervaring over geld verwerpen door gedachten te vormen ten gunste van het systeem: geld is het slijk der aarde bijvoorbeeld. Waarom zou je immers proberen aan te trekken wat niet goed is? Dit leidt tot een verstoorde relatie met geld, gebaseerd op conditionering en angst.

Wat nog het meest verbazingwekkend is, is dat je dezelfde contradictie creëert om God. Alles wat je hart ervaart met betrekking tot God is liefde, en dat vertelt jou dat God goed is. Alles wat leraren vertellen over God, vertelt dat God boos is. Je eigen hart zegt dat je van God mag houden zonder vrees.

Onze leraren vertellen jou dat je God moet vrezen omdat hij wraakzuchtig is. Je moet beven in zijn aanwezigheid. Je moet je hele leven vrezen voor het oordeel des heren. Want de heer is streng, doch rechtvaardig en dat wordt zo aan jou verteld. En God weet alles. Gewoon allemaal bangmakerij, God is mijn beste vriend, en zal altijd mijn beste vriend blijven. Ik hou van God.

Het is tijd om weer soeverein te leren denken en voelen, om oude paradigma’s en dogma’s te doorbreken. De systemen waarin we leven, zitten vol met tegenstrijdigheden ten opzichte van onze eigen waarheid, waardigheid en ervaringen. Het is eigenwijs om niet naar onszelf te luisteren.

Alle medische successen zijn uiteindelijk afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam – een fundamenteel principe in de medische wetenschap is dan ook: “Het lichaam niet schaden”. Primum non nocere

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024