Wat mogen we eten?

HET BESTE DIEET IS ER EENTJE WAAR JE LICHAAM GOED OP REAGEERT.

1. De voeding dat je lichaam van nature wil is de beste voeding.

Tegenwoordig weten we niet meer welk voedsel ons lichaam echt voedt, en vertrouwen we op diëtisten en wetenschappelijke onderzoeken. We luisteren continu naar alle tegenstrijdige verhalen waardoor we door de bomen het bos niet meer zien.

We komen in de problemen op onze zoektocht naar de juiste voeding om ons lichaam liefdevol te voeden. We zijn onze innerlijke oriëntatie kwijtgeraakt door ons hectische bestaan.

Maar heb je je ooit gerealiseerd dat wilde dieren in de natuur niet eens weten wat de gezondheidsdienst ons aanraadt? Ze maken zich geen zorgen om een tekort aan ijzer of calcium, om nog maar te zwijgen over de dagelijkse hoeveelheid vitaminen die ze nodig hebben.

En toch hebben deze dieren geen tekorten. Dieren die in een kunstmatige omgeving leven, zoals in dierentuinen of als huisdieren, kunnen net als mensen wel tekorten ontwikkelen.

We vergeten dat voeding even natuurlijk is als ademhalen, en zelfs dat laatste doen we niet goed; we ademen veel te oppervlakkig, waardoor we de connectie met ons lichaam verliezen.

Dit terwijl buikademhaling de spijsvertering en darmwerking stimuleert en ons tot rust kan brengen. Buikademhaling is nodig zodat we weer kunnen leren luisteren naar ons lichaam om te weten welke voeding goed voor ons is.

Dieren in de natuur hebben geleerd naar hun lichaam te luisteren. Zij vertrouwen op hun lichaamsintelligentie.

Wat is er gaande? Wij willen weer leren luisteren naar ons lichaam en die instructies opvolgen. Mede door de hectische tijd waarin we leven, zijn we het contact met ons lichaam kwijtgeraakt. We herkennen de intelligentie van het lichaam niet meer.

Er zijn nu meer zieke en te zware mensen dan ooit tevoren.

Uitputtende ziekten nemen pandemische vormen aan.

Je lichaam is een ultiem en superieur genie. Je kunt je lichaam volledig vertrouwen!

Door miljoenen jaren heen weet het lichaam altijd wat het nodig heeft. De natuur is er niet om het leven te vernietigen, de natuur is er om het leven te ondersteunen. De natuur weet het beste wat goed is voor de mens, en het lichaam weet dit ook.

De lichaamsintelligentie en het DNA van alle weefsels weten precies welke voeding je nodig hebt om je lichaam te voeden en gezond te houden.

Je lichaam weet precies wat het nodig heeft om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem krachtig te houden en de hormoonhuishouding goed te laten verlopen. De lichaamsintelligentie geeft de universele wijsheid weer en zorgt voor bescherming en zelfbehoud van het fysieke lichaam.

Voedsel dat door de natuur is gecreëerd, bevat alle informatie en energie uit onze omgeving om onze gezondheid te bevorderen en veroudering tegen te gaan.

De voeding hoeft geen voortdurende strijd te zijn om te kunnen overleven.

Moeten we dus eten kiezen op basis van wat voedingsexperts ons vertellen, of mogen we weer vertrouwen op onze lichaamsintelligentie? Ons lichaam moet zelf kunnen aangeven wanneer het voldaan is. Mensen met een optimaal gewicht denken, net als de dieren in de natuur, niet na over wat ze eten; ze kiezen automatisch voor voeding in oorspronkelijke staat.

Als het etenstijd is, eten ze en genieten ze, meer niet. Als je emotioneel in evenwicht bent en eet wat je lichaam aangeeft, is het lichaam in staat om zelf complexe voedingsstructuren aan te maken. Zo bereik je het ideale gewicht en voel je je prima.

Je moet je niet je hele leven afvragen of je iets mag eten of niet. Het is niet leuk om de hele dag bezig te zijn met afvallen en diëten te volgen die je niet eens lekker vindt.

2. De eerste stap van het verteringsproces is de speekselvorming.

Het is uiterst belangrijk om van je eten te genieten; het is belangrijk dat het je smaakt en dat het water je in de mond komt. Heb je al eens overwogen om elke hap dertig keer te kauwen om meer speeksel te verkrijgen? Als je van je voedsel geniet, bereik je snel het aantal van 30 keer kauwen omdat je alle sensaties uit het voedsel wilt halen.

Specerijen helpen jou om te genieten van de smaken en geuren van je liefdevol bereide maaltijden, en hebben ook reinigende en zuiverende eigenschappen in het lichaam. De gedachte aan eten stimuleert de speekselklieren.

Bovendien stimuleert veel kauwen de hippocampus, die vervolgens meer anti-stresshormonen aanmaakt. Je wordt nu eenmaal rustiger als je geniet van je maaltijd. Een goede speekselvorming is de basis van een goede spijsvertering.

Veel speekselvorming beschermt de tanden tegen tandbederf en heeft een hygiënische werking voor de mond en het gebit. Speeksel bevat amylase-enzymen die zich richten op de vertering van koolhydraten.

Veel kauwen stimuleert ook de productie van spijsverteringsenzymen in de maag en de pancreas. De hersenen hebben een soort optelmechanisme: hoe meer je kauwt, hoe meer spijsverteringsenzymen er worden geproduceerd, wat gunstig is voor de spijsvertering zelf.

Dus, het water mag in de mond komen, je mag genieten, en het mag je smaken. Het is belangrijk dat voeding natuurlijk is; zongerijpte biologische gewassen hebben de voorkeur.

Denk tweemaal na, voeding is absoluut geen maagvulling. Voeding is bedoeld om je lichaam te voeden en te geven wat het nodig heeft, dus dat is zeker geen donut of een pak friet bij wijze van voorbeeld. Liefdevol bereide gerechten met heerlijke specerijen en kruiden verteren ook veel beter.

Neem je tijd om rustig en ontspannen te eten.

Genieten is het sleutelwoord om een goede spijsvertering op te starten. Eet totdat je een voldaan gevoel hebt en luister naar je lichaam. Laat je verstand erbuiten; dat besluit wellicht toch om een toetje te nemen.

Een lege maag is ongeveer zo groot als een vuist. Een volle maag is ongeveer drie vuisten groot. Denk aan één deel vloeibaar voedsel zoals soep, één deel vast voedsel zoals groenten en rijst, en één deel lucht.

Overeet je maag nooit; dat kan nooit goed verteren en creëert veel giftige toxines en afvalstoffen. Echt genieten van je voedsel leidt naar een voldaan gevoel, en specerijen helpen hierbij. Specerijen stimuleren het verteringsproces.

Het verteringsproces in de maag en de twaalfvingerige darm, het gebied van de leverwerking, zorgt voor warmte en energie.

Het is belangrijk dat de dikke darm altijd verteerd voedsel ontvangt, wat garant staat voor een evenwichtige werking van de darmflora, waarbij je uiteindelijk een lichtheid ervaart in de onderbuik. Zo kan het lichaam maximaal toxische stoffen neutraliseren en elimineren in samenwerking met de darmflora. Het grootste deel van de dagelijkse ontgifting gebeurt via de darmflora.

Als men deze vijf aspecten ervaart: genieten, waarbij men een voldaan gevoel ervaart, warmte en energie in de maagstreek die evolueren naar lichtheid in de buik na elke maaltijd, zijn dat de condities waaronder het lichaam kan terugkeren naar zijn constitutionele gewicht. Dat heet in contact staan met het lichaam.

De functie van de darmen is belangrijk voor de opname van voeding en micronutriënten, nodig om het lichaam te voeden en te onderhouden. Een gezonde darm heeft een efficiënt werkende darmflora voor de synthese van vitaminen (denk maar aan vitamine B12 en vitamine K) en belangrijke voedende stoffen voor het zenuwstelsel.

Wist je ook dat het slijmvlies van de dikke darm verantwoordelijk is voor de aanmaak van serotonine?

De darmflora maakt voor tweederde deel uit van onze algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem (foutief gezien als immuniteit). De grootste ontgiftende bacteriële agentia bevinden zich in de buik. In de Ayurvedische geneeskunde komen geen woorden voor zoals immuniteit, infectie of besmetting. Deze woorden zijn de leugen van onze huidige reguliere geneeskunde.

Een gezonde darmwerking is het fundament voor onze algehele fysieke en geestelijke gezondheid. De darmflora kan alleen gezond zijn als het verteerde voeding ontvangt.

3. Er zijn ook technieken om bewust te eten.

Al rijdend eten achter het stuur met een gsm in de hand is echt niet bevorderlijk voor de spijsvertering. Eten doe je liefdevol voor je lichaam, in een gezellige sfeer, met een zacht muziekje, in een rustige omgeving zonder televisie.

Het genieten wordt versterkt wanneer je samen bent met liefdevolle familieleden of vrienden. Ga rustig zitten op een stoel of in de lotushouding. Blijf na het eten een tiental minuten rusten zodat het voedsel in de maag de kans krijgt om tot rust te komen; dan kan de maagspier ontspannen. Een kwartiertje wandelen heeft hetzelfde effect.

Op deze wijze wordt ons voedsel op een voedzame manier opgenomen. Neuropeptiden, de boodschappers, bepalen waar het voedsel naartoe gaat. Wat we eten en hoe we eten spelen een belangrijke rol in de opname van de voeding.

4. Wat mogen we eten?

Gezonde voeding is voeding die de natuur heeft voorzien voor de mens: natuurzuivere biologische gewassen die in volle grond en in de zon zijn gegroeid en uitgerijpt. Ze bevatten lichtenergie die door de zon is geschonken. Deze voeding heeft een “soort streepjescode” die het lichaam kan herkennen, omdat het zo is ontworpen door de natuur. Het lichaam is logisch in elkaar gezet!

Het lichaam weet dankzij deze streepjescode waarvoor de voeding dient en op welke plaats in het lichaam deze moet worden gebracht. Voeding is geen maagvulling, maar dient om het lichaam op de juiste wijze te voeden. Dit is een belangrijk gegeven, omdat je vanuit deze logica kunt begrijpen wat er met je lichaam gebeurt als het geen voeding krijgt die door de natuur is ontworpen. De natuur produceert voedsel in overvloed voor ons.

Industrieel bewerkte voeding met toevoegingen mist deze natuurlijke streepjescode van zongerijpte gewassen in hun oorspronkelijke staat. Daarom heeft de spijsvertering problemen met het herkennen van dit voedsel als voeding voor het lichaam.

Dit industrieel bewerkte voedsel produceert giftige stoffen in de spijsvertering, met als gevolg een groter risico op intoxicatieschokken die ziekmakend zijn. Bijvoorbeeld: als voeding is behandeld met conserveringsmiddelen, hoe kan het dan op natuurlijke wijze verteren in het maag-darmkanaal?

Door ons industriële bewerkte voeding en de verkeerde levensstijl, gecombineerd met emotionele instabiliteit, gaan we ons lichaam langzaam vergiftigen, waardoor het ziek wordt. Het lichaam krijgt niet meer de energie om zich te ontgiften, deze ontgiftende energie die in zongerijpte voeding met de natuurlijke streepjescode wel aanwezig is.

Zongerijpte voeding, in harmonie met de natuur en emotionele stabiliteit, zijn genezend voor lichaam en geest. Luister naar je lichaam en neem de signalen die het geeft serieus.

Het lichaam weet wat het nodig heeft; het buikgevoel is niet metaforisch, je kunt het letterlijk als waarheid nemen. De “buikcellen” hebben niet geleerd te twijfelen aan hun eigen denkwijze.

5. Hoe zit het met het drinken?

Het drinken van te veel water is een van de oorzaken die het lichaam moeilijkheden geeft met ontgiften, en draagt bij aan de ontwikkeling van overgewicht, nierziekten en mineralenverlies. Te veel drinken is even schadelijk als te weinig drinken, wat te maken heeft met de wet van osmose, zoals beschreven in een artikel op de website.

Het drinken van te weinig water is ook ongezond en leidt tot uitdroging op weefselniveau. Voldoende drinken is essentieel, maar te veel drinken is schadelijk. Het lichaam weet altijd beter hoeveel je moet drinken, en dat verschilt van dag tot dag omdat de omstandigheden ook van dag tot dag veranderen.

Drink dus meer bij warm weer, grote inspanningen, sport, stress en als je urine echt geel is. Negeer nooit het dorstsignaal van het lichaam; dorst is het signaal dat het lichaam water nodig heeft. Gefilterd, schoon water op kamertemperatuur is ideaal.

Idealiter drink je een half uur voor de maaltijd, zeker voor het ontbijt, een glas lauwwarm water en twee uur na de maaltijd nog een glas. Dit stimuleert het spijsverteringsvuur. De maag maakt zich leeg van water als je gaat eten, wat ongeveer een half uur duurt. Dan pas eten!

Het is niet aan te bevelen om tijdens de maaltijd te drinken, tenzij de voeding uiterst droog is, zoals brood. Als je tijdens de maaltijd drinkt, worden de spijsverteringsenzymen te veel verdund, waardoor de werkzame kracht van het speeksel, de enzymatische sappen van de maag en enzymen van de pancreas afneemt.

Vergelijk het met detergent. Als je de aanbevolen eenheden water overschrijdt ten opzichte van de aanbevolen eenheden detergent, zal de werkzame kracht van het detergent verminderen.

Het gevolg is dat de maagwerking grondig wordt verstoord als de voeding te vochtig is door te veel te drinken.

Omgekeerd is droog voedsel absoluut niet gunstig voor de spijsvertering; in dit geval moet men een beetje bijdrinken. Denk aan één vuist vloeibaar voedsel, één vuist vast voedsel en één vuist lucht.

Elke dag 2 à 3 liter water drinken is gevaarlijk voor je gezondheid, tenzij het een hittegolf is of men intense inspanningen levert. Luister naar je lichaam als het een dorstprikkel geeft en kijk naar de kleur van je urine.

Risico’s van te veel drinken zijn onder andere het ontregelen van de waterhuishouding van het lichaam, het risico dat het lichaam op den duur geen dorstprikkel meer geeft, wat gevaarlijk wordt als je een dag niet drinkt. Veel drinken leidt onvermijdelijk tot zout- en mineralenverlies door overmatig urineren, wat eveneens gevaarlijk kan zijn.

Mineralen en zout zijn belangrijk voor de hormoonhuishouding en de algemene gezondheid. Te veel drinken veroorzaakt afkoeling van de nieren en de bijnieren, zelfs als je het warm drinkt. De bijnieren verzwakken door te veel drinken vanwege mineralenverlies, wat een factor is voor verminderde bijnierwerking.

Door het vele vocht in het bloed wordt de hormoonhuishouding verstoord; hormonen worden verdund en kunnen moeilijker hun boodschappen doorgeven aan de weefsels. De vorming van goede stoelgang kan problematisch worden.

Het verlies van mineralen en zout leidt tot algemene verzwakking van de gezondheid, waarbij het lichaam moeite krijgt om toxines, afvalstoffen en verzuring op natuurlijke wijze te elimineren.

Drink ook nooit ijskoud; dit creëert een shockeffect in de maag, waardoor de enzymen hun werk niet kunnen doen, met als gevolg dat de voeding niet goed verteert en er meer toxinen worden gevormd die lichaamsweefsels kunnen irriteren.

Wees blij dat je er vervolgens maar met enkele spijsverteringsongemakken vanaf komt. De maag moet altijd warm blijven om verstoring van de spijsvertering te voorkomen.

Koude dranken en ijskoud voedsel verstoren de maagwerking; de darmflora heeft eronder te lijden, er ontstaat overgroei van bacteriën en gisten door onverteerde voeding. De natuurlijke taak van bacteriën en schimmels is om afval af te breken. Ze zijn de schoonmaakploeg van de natuur. Onverteerd voedsel is ook afval.

Als het lichaam een dorstprikkel geeft, wil het schoon, helder water, geen frisdrank of groentesappen of dranken met voedsel erin.

6. Hoe herkent het lichaam de informatie uit voedsel?

Het lichaam wil voeding ervaren door het te proeven. De smaakpapillen geven de ervaring van zuur, bitter, zoet, zout, scherp, en wrang (de samentrekkende smaak). Smaken kunnen goed worden opgenomen als de mond voldoende vochtig is door voldoende speekselvorming.

Het is de onmiddellijke chemische reactie van voedsel met het water in de mond. Het is essentieel dat het lichaam elke dag deze zes smaken kan ervaren. De spijsvertering creëert dan zijn eigen smaken op weefselniveau nadat het de zes smaken heeft ontvangen via de smaakwaarneming van de tong.

De drie smaken na vertering zijn zoet, zuur en scherp; deze smaken worden door het plasma opgenomen en vormen de genietingen van het lichaam zelf. Het waarnemen van de zes smaken op de tong bevordert een goede spijsvertering, en de smaken na vertering worden goed door het bloed opgenomen. Pas dan ga je je energieker en levendiger voelen.

Dit leidt naar een voldaan gevoel dat de algemene gezondheid stimuleert, in tegenstelling tot een verzadigd en opgeblazen gevoel dat alleen maar vermoeidheid veroorzaakt.

De zes smaken leiden je naar een voldaan gevoel; het water komt in je mond. Na het genieten ontstaat er vervolgens kracht en warmte, doordat de voeding goed is verteerd en de lever deze voeding kan omzetten in lichaamseigen stoffen. Bij dit hele proces wordt de voeding gescheiden van het restafval. De pancreas en de dunne darm, inclusief de twaalfvingerige darm, spelen hierbij een cruciale rol.

Als de voeding goed is verteerd, zal de werking van de peristaltiek van de dikke darm ook goed zijn, wat een licht gevoel geeft en een goede gronding mogelijk maakt. Goede voeding is ook belangrijk voor spirituele en cognitieve ontwikkeling

Het bewustzijn heeft de zonne-energie van de voeding nodig om zich goed te ontwikkelen. Echter, in onze cultuur stoppen we allerlei giftige, lichaamsvreemde stoffen in onze voeding, wat de natuurlijke streepjescode van de voeding aantast.

Het lichaam ondervindt problemen om dit voedsel te herkennen en als lichaamseigen te beschouwen. Het zijn voedingsmiddelen die niet bijdragen aan een goede gezondheid.

We geven ons lichaam niet de juiste voeding, waardoor het nog meer verzwakt; we vullen ons lichaam met allerlei giftige stoffen en de meest absurde zaken die voor voeding moeten doorgaan.

Giftige stoffen in de voeding vervalsen de natuurlijke smaken, waardoor de eigen lichaamsintelligentie wordt bedrogen en verward door de foute informatie van bewerkte voeding. Levend voedsel leidt tot meer leven; dood voedsel leidt tot meer dood. Zo simpel is het.

7. Wat doen we fout?

In onze cultuur hebben we een kunstmatige voedingsomgeving gecreëerd die voornamelijk de nadruk legt op zuur, zoet en zout. Denk bijvoorbeeld aan het zout op de frietjes, en frietjes die door hun bereidingswijze zoet smaken. De zure smaak van ketchup wordt gemaskeerd door een grote hoeveelheid suiker die eraan toegevoegd is, en de mayonaise heeft ook een zoete smaak.

Vleeswaren smaken eveneens zoet voor het lichaam. Frisdrank bevat veel schadelijke zuren die ook gemaskeerd worden door grote hoeveelheden suiker.

Als je jouw lichaam alleen maar zoet, zuur en zout geeft, raakt het uit balans en ontstaan er tekorten. De maag stuurt een signaal naar de hersenen met de boodschap: “Hey, ik heb de smaken bitter, scherp en wrang nog niet ontvangen, geef me nog wat eten,” in de hoop dat het de ontbrekende smaken zal krijgen. Het lichaam wil de ontbrekende smaken proeven om volledig te kunnen genieten, maar ontvangt deze niet door onze eetcultuur van bewerkte voeding, die ziekmakend werkt.

Zo komen we langzaam aan een verzadigd gevoel, waarbij de maag wordt volgestopt met zoet, zout en zuur, juist omdat bitter, scherp en wrang ontbreken in ons eetpatroon. Een overvolle maag kan onmogelijk een voldaan gevoel geven; het geeft juist een opgeblazen gevoel omdat de voeding niet goed kan verteren.

Een overvolle maag heeft een gebrek aan maagsappen en ons lichaam is niet gemaakt om de maag propvol te eten. Dit is een belangrijke oorzaak van spijsverteringsproblemen.

Er worden veel afvalstoffen gevormd in de spijsvertering; onverteerde voeding wordt afval, wat leidt tot bacteriële en schimmelovergroei die de darmflora uit evenwicht brengt. Zo wordt het darmkanaal een stinkende rioolbuis vol toxines.

Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan de reinigende smaken – bitter, scherp en wrang – in onze voeding. Deze smaken hebben juist een reinigende en zuiverende werking in het maag-darmkanaal. Als je jouw lichaam alle zes smaken laat ervaren, krijg je alle vitale voedingsstoffen binnen, micronutriënten afkomstig van de zon. De voeding verteert goed, en de darmflora blijft in evenwicht, waardoor het ontgiftende vermogen van het lichaam actief blijft.

Interessant is dat de lymfe voor 80% verbonden is met de darmen en de lever gifstoffen via de gal afvoert naar de darmflora. De darmflora speelt een cruciale rol.

Alle energie op onze planeet is afkomstig van de zon, en ons lichaam bestaat uit deze energie. Vitale voedingsstoffen zijn de stoffen van energie van de zon die de zes smaken opleveren vanwege hun fysiologie, je hoeft dit niet te weten hoe dit gevormd wordt, want dit zijn ingewikkelde chemische processen.

Als je maar weet dat de zes smaken jou een voldaan gevoel geven waarbij je evolueert naar het ideale gewicht volgens jouw conceptie constitutie.

Veel zongerijpte natuurvoeding bevatten dikwijls meer dan één smaak.

8. Ik wil daar nog iets belangrijks aan toevoegen, namelijk de zeven kleuren.

De zeven kleuren zijn energiesoorten uit het kleurenspectrum van het zonlicht, zichtbaar in de regenboog. Vitale voedingsstoffen worden gevormd door trillingsfrequenties van deze zeven kleuren uit het spectrum van het zonlicht. Jouw chakrasysteem omvat ook deze zeven kleuren.

Het rode licht heeft de kortste golflengte, en via oranje, geel, groen, blauw, indigo gaan we naar violet, dat de langste golflengte heeft. Elke kleur heeft zijn energetische, voedende waarde voor het lichaam.

In onze cultuur ligt de nadruk vooral op de kleuren wit, beige en bruin. Denk maar aan aardappels, brood en vlees. Er is te weinig kleur op ons bord; het oog wil ook wat. Dit eenzijdig gekleurde dieet, met bovendien een gebrek aan de smaken scherp, bitter en wrang, doet je lichaam hunkeren naar andere dingen, waardoor het risico op verslavingen vergroot.

De zes smaken en zeven kleuren zijn de medicatie van de natuur voor een gezonde algemene gezondheid en hormoonhuishouding waarbij het verouderingsproces vertraagt en zelf omgedraaid wordt.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024