Weet jij wat te doen om gelukkig te worden?

Een heel grote vraag ‘Wat te doen om gelukkig te worden?’ Veel mensen zoeken hun leven lang naar het antwoord op deze vraag. Ook jij hebt het jezelf weleens afgevraagd, tenminste die kans is heel groot. Het is een wezenlijke vraag. Graag help ik je opweg met het antwoord.

Er is een wezenlijk verschil tussen macht geven aan je medemens of macht nemen over je medemens. Je kunt het ook zien als de ander macht geven of macht hebben over de ander. Kies jij ook het eerste? Laat het mij maar weten wat je kiest, ik ben benieuwd. Vrede wordt bereikt door begrip. Begrip tonen aan iets of iemand is je persoonlijk macht delen waardoor je echte vrede bereikt. Met begrip sta je toe dat de ander zijn persoonlijke macht kan blijven gebruiken om zijn keuze zelf te kiezen. Dat is kracht. Macht over een ander kan nooit vrede bewerkstelligen. Je weet nooit wat de beweegreden is van zijn keuze.

Paradox van de macht: Macht komt voort uit innerlijke kracht vanuit de éénheid. Innerlijke kracht ontstaat niet uit grove macht. Je bent macht als je eigen medemens macht geeft. Macht zonder innerlijke kracht is een illusie, innerlijke kracht zonder éénheid is een leugen.

Vermijd het egoïstisch element van de persoonlijke winst. Wat je voor jezelf zoekt, geef dat een ander. Als je gelukkig wilt zijn, maak een ander gelukkig. Als je voorspoed wilt, geef de ander voorspoed. Als je meer liefde in het leven wilt, zorg dan dat de ander meer liefde tegenkomt. Alles wat je geeft zal jou toekomen. Wat je geeft brengt tot besef dat  je iets te geven hebt. De ziel trekt daaruit de conclusie, een nieuw gedachte over jezelf, namelijk dat je het wel moet hebben, anders ben je niet in staat het te geven. Vervolgens wordt die nieuwe gedachte een ervaringsgegeven. Je begint het te zijn, en als je het eenmaal begint te zijn, zet je jezelf je eigen krachtige schepping machine in gang, wat je bent schep je. Dat is macht over jezelf, en deze is zeer mooi. Vrede wordt nooit bereikt met macht, vrede wordt bereikt door begrip. Oordeel nooit over de keuze van iemand zonder de reden te kennen.

Zoals ik al zei: “veel mensen zoeken hun leven lang naar het antwoord op deze vraag”. Om deze zoektocht wat korter te maken bied ik je de kans om het programma 25 X Over de liefde te volgen. Dit programma is zeer compleet in de zin van het behandeld vele aspecten van liefde. Een ding is zeker het brengt je dichter bij jezelf.

Daniël The healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *