Weet jij wat te doen om gelukkig te worden?

Er is een wezenlijk verschil tussen macht geven aan je medemens of macht nemen over je medemens. Je kunt het ook zien als de ander vrije macht geven of macht willen hebben over de ander. Kies jij ook het eerste? Laat het mij maar weten wat je kiest, ik ben benieuwd. 

Vrede wordt bereikt door begrip. Begrip tonen aan iets of iemand is je persoonlijke macht delen waardoor je echte vrede bereikt. Met begrip sta je toe dat de ander zijn persoonlijke macht vanuit zijn innerlijke kracht kan blijven gebruiken om zijn keuze zelf te kiezen waaruit hij zich verder kan ontwikkelen. Dat is kracht om de ander te verheffen waarmee jij jezelf ook verheft. 

Paradox van de macht: Macht komt voort uit innerlijke kracht vanuit de éénheid. Innerlijke kracht ontstaat niet uit grove macht. Je bent macht als je je eigen medemens macht geeft. Macht zonder innerlijke kracht is een illusie, innerlijke kracht zonder éénheid is een leugen. 

De innerlijke kracht is je levensenergie die je hebt gekregen van bij de geboorte, je geboorterecht. Deze energie geef je eerst aan jezelf, op de eerste plaats om te kunnen verbinden met jezelf, en daarmee verbind je jezelf ook met de ander. Verbinden is resoneren. Resoneren met jezelf zorgt ervoor dat jij je levensenergie aan jezelf kunt geven op de eerste plaats. 

Dat is innerlijke kracht waaruit macht vloeit om de ander in zijn waarde te verheffen. Resonantie met de ander vanuit innerlijke kracht is verbinden met de ander, dat is de macht van éénheid. Dat is wat ik op al mijn lezingen en consulten ook doe, mensen als waardevol zien en hen eraan herinneren hoe waardevol ze zijn. Dat is de weg van vrede waarmee jij jezelf op de eerste plaats zet en tegelijkertijd aan de ander geeft

Vermijd het egoïstisch element van “persoonlijke winst”. Wat je voor jezelf zoekt, geef dat een ander. Als je gelukkig wilt zijn, maak een ander gelukkig. Als je voorspoed wilt, geef de ander voorspoed. Als je meer liefde in het leven wilt, zorg dan dat de ander meer liefde tegenkomt. Alles wat je geeft zal jou toekomen. Wat je geeft brengt tot besef dat je iets te geven hebt. De ziel trekt daaruit de conclusie, een nieuw gedachte over jezelf, namelijk dat je het wel moet hebben, anders ben je niet in staat het te geven. 

Vervolgens wordt die nieuwe gedachte een ervaringsgegeven. Je begint het te zijn, en als je het eenmaal begint te zijn, zet je jezelf je eigen krachtige scheppingsmachine in gang, wat je bent schep je. Dat is macht over jezelf, en deze is zeer mooi. Vrede wordt nooit bereikt met macht, vrede wordt bereikt door begrip. Oordeel nooit over de keuze van iemand zonder de reden te kennen. Oordeel ook nooit over jezelf, je bent fantastisch en je bent ook aan het groeien in bewustzijn. We zijn allemaal verbonden met elkaar en alles. Eenheid heet dat. 

Mijn grootste ontdekking in mijn leven is dat ik innerlijke kracht heb om mijn geesteshouding te veranderen.

Ik denk dat dit wel overduidelijk is. Je geesteshouding een beetje veranderen draagt bij tot een vriendelijkere levensstijl om je lichaam in goede gezondheid te houden. Jezelf graag zien of jezelf waarderen is een geesteshouding, net zoals kwaad of hard zijn tegenover jezelf ook een geesteshouding is.

Je kunt je geesteshouding altijd veranderen in positievere zin. Met een nieuwe positieve geesteshouding creëer je een positieve innerlijke dialoog en voelen je lichaamsweefsels zich begrepen. Als alle weefsels van je lichaam jouw positieve berichtjes horen gaan ze veel beter hun functies kunnen uitoefenen. Vanaf dat moment kan het lichaam zijn zelfgenezend vermogen activeren.

Lichaamsweefsels ontvangen plots genezende stofjes omdat je in je eigen emotionele centrum van je hersenen besloten hebt om jezelf lief te hebben en te gaan waarderen. Weet dat in het emotionele centrum van je hersenen kleine kliertjes liggen. Deze kliertjes reguleren de spijsvertering, stofwisseling, de werking van je bijnieren, de hormoonhuishouding en je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem enzovoort.

Deze klieren horen precies elk woord die je zegt over jezelf. Deze klieren weten heel goed wat je ook precies voelt over jezelf. Hoe positiever je bent over jezelf, hoe meer genezende stofjes deze klieren gaan maken. Je bent het waard om positief te zijn over jezelf. En deze kliertjes maken niet alleen genezende stofjes aan, ze maken ook geluk brengende stofjes aan

Het is mogelijk om ziekten om te draaien naar gezondheid. In zekere zin is de ziekte reeds een eerste grote stap van je lichaam naar heling. Maar behandel jij je jezelf en je lichaam uit ogen van onvoorwaardelijke liefde? Ik kan de vraag ook anders stellen, zet jij jezelf op de EERSTE plaats?

Als je tweemaal JA zegt, dan is je lichaam in staat zich te genezen en vitaal te worden om jou te geven wat jij wilt creëren. Voel jij je evenwaardig als een ander, heb jij veel respect voor jezelf? Weet je dat fouten groeikansen zijn? Ben je zacht naar jezelf als je een fout hebt gemaakt? Al deze zaken zijn belangrijk om je psyche gezond te houden, waarbij je goed kunt voelen over jezelf. LOVE YOURSELF AND THE REST WILL FOLLOW.

Jezelf liefdevol behandelen betekent ook dat je ‘s avonds op tijd naar bed gaat. Rond 22.00 uur is ideaal. De slaap tijdens de nacht is cruciaal voor het dagelijkse ontgiften en het verwerken van de dagelijkse impressies. Op tijd gaan slapen, op de juiste uren eten, goede voeding eten zijn allemaal zaken die ik in andere blogs al heb uitgelegd, maar ook een teken van liefde voor jezelf.

Tot mijn grote verbazing merk ik dat veel mensen met chronische aandoeningen en kanker juist altijd tot een stuk in de nacht opblijven. Zo kun je nooit beterschap krijgen. Ik wens iedereen geluk, gezondheid en welzijn toe.

Dit geldt voor iedereen, jong of oud

Als je eenmaal een stralende gezondheid bereikt hebt, zal je jezelf niet alleen goed  maar ook heel voelen, misschien wel voor de eerste keer in je leven. Je bent echt in staat jezelf te genezen. Je kunt misschien een gevoel van onbehagen of angst hebben als je lichaam ziek is of als het zich niet gedraagt zoals het voor jou normaal is.

Om je op je gemak te kunnen voelen moet je echt in staat zijn te genezen van elke aandoening die je ervaart. Het lichaam handelt steeds naar de bevelen van de geest. De staat van je gezondheid is een reflectie van hoe jij jezelf en de wereld ervaart. Dit begrip legt natuurlijk de verantwoordelijkheid voor je gezondheid en welzijn in je eigen handen.

Verantwoordelijkheid opnemen doe je door jouw zelfhelend vermogen te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Dit zelfhelend vermogen stimuleer je door steeds te zorgen dat je een tevreden gevoel cultiveert. Dit vormt de basis van een succesvol en creatief leven dat naar bevrediging leidt. Als je ziek wordt of een ander ongemak ervaart, kun je de neiging hebben een oplossing te zoeken. Waarschijnlijk wil je een snelle verlichting van de klachten.

Nou ja, tegenwoordig is er voor bijna elke ziekte of ongemak wel een medicijn of behandeling. Er wordt ons zelfs verteld dat je met het onderdrukken of wegnemen van de symptomen van een ziekte en/of pijn, ook de ziekte zelf hebt weggewerkt. Deze slecht onderbouwde conditionering zit diep in de hersenen verankerd. Ons eigen ongeduld maakt van ons perfecte kandidaten voor de snelwerkende remedies van onze medische industrie.

We vergeten aandacht te schenken aan de oorzaak en nemen doodleuk de symptomen weg. Daardoor raken we steeds verder weg van het herstellen van het evenwicht dat nodig is voor blijvende vitaliteit en gezondheid. Het resultaat is dat ondertussen veel mensen zich neerleggen bij een bepaalde mate van een slechte gezondheid. Goede gezondheid blijft een droom. ‘Het is nu eenmaal zo’ wordt er gezegd!

Er bestaat geen magische snelle oplossing om je gezondheid terug te winnen (tenzij we een kwantumsprong maken en spontane remissie ervaren).  Dit gebeurt tegenwoordig regelmatig dankzij het verruimen van het bewustzijn. Echte gezondheid en vitaliteit gaat over een reconstructie proces dat alle segmenten van je leven beïnvloedt, denk aan voeding, relaties, werk, creativiteit, emoties e.a. 

Is het niet naïef te denken dat een vitaminepil, een geneeskundige behandeling, het nieuwste wondermiddel of een alternatieve medische behandeling in staat zouden zijn om het effect van jarenlange verwaarlozing in een oogwenk teniet te doen? Je lichaam kan inderdaad te lijden hebben gehad onder spanning en stress, gecombineerd met jarenlang tekort aan slaap, goede voeding, lichaamsvriendelijke beweging en zonlicht. 

Het gaat om het terug handhaven en creëren van evenwicht

Het gaat om de  randvoorwaarden te scheppen om het lichaam te laten doen wat het het beste kan. Dat is jouw verantwoordelijkheid. We worden inderdaad uitgedaagd door onze hectische samenleving met betrekking tot het verbeteren van onze gezondheid, emotionele stabiliteit en vitaliteit.

Het zal onze gezondheid boosten als we onze voorgeprogrammeerde verwachting van ziekte en verouderen zouden veranderen door een verwachting van voortdurende jeugd en vitaliteit. Deze nieuwe overtuiging zal ons energie geven om te kiezen voor gezonde zongerijpte voeding, een levensstijl in harmonie met het Circadiaans ritme en ethisch gedrag. 

Nog niet zo lang geleden gingen we naar de dokter als we ziek waren. Tegenwoordig moet je je al voor je geboren bent regelmatig laten controleren door een arts en dit volhouden voor de rest van je leven. We zijn inmiddels overtuigd dat we kwetsbare wezens zijn die van tijd tot tijd medische hulp nodig hebben. Het idee kwetsbaar en onveilig te zijn roept angst op.

Elke gedachte of gevoel bepaalt in meerdere of mindere mate het ervaren van gezondheid en vitaliteit dankzij de nauwe band tussen lichaam en geest. Verliefdheid kan je een oppepper geven terwijl een depressie je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem volledig kan verlammen. Onze innerlijke dialoog bepaalt mee hoe gezond we worden.

Als je overtuigd bent dat het natuurlijk is om oud en ziek te worden, zal dit de realiteit zijn die je voor jezelf creëert. Omgekeerd kunnen we deze vernietigende kracht ombuigen naar genezing en verjonging. Je kunt jezelf bewijzen dat ouder worden en vatbaarder voor ziekten alleen maar werkelijkheid geworden projecties zijn van onwetendheid over de ware aard van het leven en hoe het lichaam werkt volgens principes uit de natuur.

Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen

Er is niets in het ingenieuze ontwerp van het lichaam dat erop wijst dat het zichzelf ziek maakt en of zelfs vernietigt. Maar er bestaat voldoende bewijs dat aantoont dat ziekte en veroudering ontstaan door cumulatie van extreme ophoping toxines, emotionele instabiliteit, negatieve ingesteldheid en angst.

We hebben om de paar jaar dus steeds een volledig nieuw lichaam met een nieuwe levensverwachting. Het besef dat lichaam en geest één geheel zijn, en de ware aard is van de mens, zal ons doen begrijpen welke rol gevoelens en emoties hebben op het fysieke aspect van de mens.

Lichaam-geest is in feite een ‘super-intelligente’ combinatie en omvat het zelfhelend vermogen. Elke geestelijke reactie vertaalt zich in een specifiek lichamelijk gevoel dat emotie heet. Een emotie is een lichamelijke verandering in combinatie met een geestelijke impuls en laat je zien hoe gezond je bent. 

Jouw hormoonhuishouding produceert hormonen in reactie op je geestelijke ervaringen. Als je in een  positieve stemming bent, activeer je jouw persoonlijke apotheek, stofjes zoals serotonine, endorfines, interleukine, dopamine e.a. gaan  je genezen zonder bijwerkingen. Echter bij een negatieve stemming wordt de synergetische werking van de genezende stofjes afgebroken en worden de hormonen giftig en maken zij het lichaam ziek.

Als je de ziekte ziet als vijand en de schuld van je onbehagen en ongemak, dan creëer je de basis van een gezondheidscrisis. Als je je focust op ziekte en dat wordt je levenshouding, dan zal je nooit de ziekte van je af kunnen schudden. Energie volgt de gedachte. Ziekte gedijt altijd op negatieve energie.

Niet voor niets dat wij in onze maatschappij een pandemie hebben van chronische toestanden. Het onvermogen van ons regulier medisch systeem om chronische ziekten aan te pakken en met succes te behandelen ligt in de collectieve overtuiging dat we de symptomen van ziekte moeten bestrijden om onze gezondheid terug te winnen. Dit druist in tegen de natuurwetten.

Het is niet de ziekte die aandacht nodig heeft, maar de patiënt zelf die de ervaring van geluk nodig heeft om te genezen. De patiënt heeft goede voeding, liefde, zorg en het gevoel van HEEL te zijn nodig. Dan worden de genezende stofjes van je persoonlijke apotheek gevormd.

De magie die ontstaat als je lichaam en geest als een éénheid samenwerken

Onderzoek leert ons dat er voortdurend moleculen door emoties worden geproduceerd als gevolg van onze gedachten, gevoelens, intenties, overtuigingen, bewustwordingen en erkenningen. Emoties zoals angst, liefde, mededogen, euforie, boosheid, verdriet, frustratie, machteloosheid enzovoort worden vertaald in neuropeptiden, hormonen, feromonen en neurotransmitters. Moleculen van emoties circuleren constant doorheen je lichaam en dienen als chemische boodschappers die informatie overbrengen.

Deze boodschappen bepalen hoe je lichaam functioneert. De cellen van je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem die je beschermen tegen ziekten hebben receptoren op hun wand. Deze receptoren nemen deze boodschappers op die precies passen in de receptoren als een sleutel in het slot. Deze cellen van je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem luisteren 24 op 24 uur het gesprek af dat je hebt met jezelf. Dit geldt voor alle lichaamsweefsels.

Het grote verschil tussen een weefsel van je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem en een hersenweefsel is dat een lichaamsweefsel niet denkt in het Nederlands met een Frans accent, maar hij denkt wel en maakt keuzes. Als deze een pneumokok ziet, denkt hij: moet ik erachter gaan of niet? Wat was mijn laatste ervaring? Alle lichaamsweefsels inclusief de  detox-cellen herinneren de ervaringen van hun voorouders en maken een keuze.

Soms is de pneumokok bezig met een belangrijke taak en wordt hij met rust gelaten. Is de pneumokok door gifstoffen beschadigd weefsel aan het herstellen, kent hij een overgroei, dan zal na het ontgiftings- en herstelwerk deze pneumokokken teruggedrongen worden in latente staat. Het gezondheidssysteem is een circulerend systeem terwijl het zenuwstelsel een vast systeem is.

Ik zou zeggen, hecht wat meer belang en geloof aan je buikgevoel, want weefsels in de buik hebben nooit geleerd om aan hun eigen denkwijze te twijfelen. Hersenweefsel heeft dit wel geleerd. Je geest zit niet alleen linguïstisch gestructureerd en verbaal in de hersenen, maar ook in alle weefsels van het lichaam.

Als je zegt dat je hart vol is van verdriet, dan zit je hart letterlijk vol van treurige chemische stoffen. Bij een vreugdeuitbarsting vertonen je huidweefsel receptoren voor versterkende proteïnen, dat zijn antidepressiva en andere modulatoren, chemische stoffen die de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem moduleren. Logisch toch dat je jonger wordt door blijdschap.

De hormoonhuishouding

Er bestaan honderden verschillende neuropeptiden die door de hersenen worden “afgevuurd”. Deze overdracht gebeurt op een magische wijze door alle miljoenen neuronen in de hersenen en dan ook nog op hetzelfde tijdstip. Ogenblikkelijk nadat deze overdracht is gestopt, worden alle peptiden geneutraliseerd door enzymen, die elk lichamelijk bewijs van deze emotie, gedachte of gevoel wegwissen.

Maar je hebt de informatie ervan opgeslagen in het geheugen van je bewustzijn dankzij het terugkoppelingssysteem dat elke neuron heeft. Je bent in staat deze informatie terug op te roepen of te herinneren als het nodig is. Want hoe kunnen de miljoenen neuronen weten welk type peptide ze moeten aanmaken voor elke specifieke gedachte en gevoel, en dan nog eens op hetzelfde moment? Waardoor maken deze miljoenen neuronen gelijktijdig een elektrisch contact door je hersenen? 

En wat nog verbazingwekkender is, hoe weet het ene neuron wat het andere neuron denkt als er geen direct lichamelijk contact tussen hen is? Al deze chemische boodschappers worden niet alleen aangemaakt door onze hersenen, maar ook door alle andere cellen van het lichaam. Dit impliceert dat weefsels van de huid, het hart, de lever, van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem e.a. allemaal een opmerkelijke capaciteit hebben om te denken, gevoelens en emoties te ervaren, en beslissingen te nemen, net zoals het hersenweefsel dat ook doet in het Nederlands met een Frans accent.

Alle lichaamsweefsels zijn uitgerust met receptoren voor emotie moleculen, en dit verklaart waarom elke lichaamsweefsel weet wat andere weefsels doen of denkt, ongeacht het om weefsel gaat van de hersenen, de huid, het hart, de lever of van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem.

Vecht en vluchtreactie

Er bestaan geen geheimen tussen lichaamsweefsels. Iedere instructie, die ergens in het lichaam wordt gegeven of ontvangen, wordt door het gehele lichaam gevoeld. Het lichaam maakt gebruik van deze biochemische routes om sterke emoties of angstmoleculen naar de bijnieren te transporteren met de opdracht om adrenaline en cortisol af te scheiden. 

Als deze hormonen in voldoende grote hoeveelheden zijn afgegeven aan je bloed, begint je hart te bonzen, je bloedvaten verwijden zich om je spieren van meer bloed te voorzien, het zenuwstelsel wordt alerter en de ademhaling versnelt. Dit maakt het mogelijk om weg te rennen voor een voorbij stormende auto om te voorkomen dat je overreden wordt. 

Dit effect dat bekendstaat als vecht- of vluchtreactie is een voorgeprogrammeerde verdedigingsstrategie van het lichaam, maar is nutteloos als je jezelf staat op te winden in de file aan de Kennedytunnel terwijl je een deadline moet halen in Antwerpen.

Als gelijkaardige stressreacties zich blijven herhalen, gaan ze de werking van de spijsverterings- en uitscheidingsorganen waaronder de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem verzwakken en aanzienlijke schade veroorzaken. 

Niet alleen de bijnieren maken adrenaline aan, alle cellen in het lichaam kunnen dit stress-hormoon produceren, maar verhoudingsgewijs in mindere hoeveelheden. Na de eerste adrenalineshot die je een krachtstoot geeft kunnen al je lichaamscellen gaan bibberen waardoor je lichaam gaat trillen en je zult voelen alsof je alle energie kwijt bent geraakt. 

De samenwerking van geest-lichaam en ziel

Je lichaam, ziel en geest werken steeds samen als één geheel om je te voorzien van geluk, vitaliteit en voeding. Het fysieke lichaam gebruikt water, zuurstof en voedsel om zich te vernieuwen en in leven te blijven. De ziel zoekt naar manieren om zich te kunnen ontplooien en door golven van liefde, vrede en vrijheid het geluk voort te brengen en te delen met de wereld om vervulling te bereiken.

De geest ontplooit zich door creativiteit en is steeds actief. Je lichaam is jouw onderbewuste brein, een grote doorbraak in de psychoneuro-immunologie. Alles wat je doet en meemaakt, geestelijk, lichamelijk en emotioneel heeft een diepgaand effect op je hele wezen. 

Alle gedachten, gevoelens en emoties veroorzaken zeer diepgaande veranderingen die de cel tot in de kern beïnvloeden. Het veroorzaakt een chemische cascade aan biologische processen die de cel kan vernietigen of juist weer gezond maken. Als je hoofdpijn hebt, of maagpijn of iets dergelijks, dan denken mensen meteen aan iets ergs.

Van hoofdpijn maken ze een hersentumor, en van buikpijn maken ze een pancreaskanker. Een zenuwtrekje wordt al gauw een motorneuronziekte. En voordat ze de dokter hebben geraadpleegd hebben ze al in gedachten hun begrafenis gepland. Ze worden depressief, de familie is bezorgd, ze slapen slecht, en door stress worden de symptomen erger, dus ze maken zich zorgen over die hoofdpijn waardoor die verergert.

De arts onderzoekt deze mensen, neemt een testje en stelt ze gerust dat er niets ernstig aan de hand is, en dat het alleen stress is, en binnen de minuut is de hoofdpijn weg.

Het brein schept deze sterke chemie die elk systeem in het lichaam beïnvloedt.

Dus als je gelooft dat ouder worden niet perse een onvermijdelijk verval is van het lichaam, maar dat je sterker, creatiever en levendiger kunt worden in de laatste decennia van je leven, dan schep je de mogelijkheid dat dit kan.

Een ander voorbeeld in je leven kan een verontrustend bericht zijn zoals een familielid die betrokken is bij een verkeersongeval. De angst heeft een verlammend effect op jou. Enkele seconden erna hoor je dat er niets aan de hand is, hooguit enkele schrammen opgelopen.

Ogenblikkelijk verandert de staat van shock in een diep gevoel van vrede en geluk dat je hele lichaam direct ontspant. Een fractie van een seconde is genoeg om een zeer diepgaande innerlijke transformatie teweeg te brengen die alles binnenin je lichaam verandert. In het ene moment was je in een staat van totale wanhoop en ziekte, het volgende moment in een staat van totale gezondheid.

Een liefdevol bereide maaltijd kan je lichaam, ziel en geest voeden. Genieten van eten kan net zo goed een spirituele ervaring zijn als een geestelijke of lichamelijke. Als je in het NU-moment bent terwijl je eet, ontstaat een synergetische werking van je plezierhormonen die je immuniteit een boost geven. Er ontstaat ook een gevoel van eenheid tussen jou, het voedsel en het proces van het eten.

Het gezelschap van een goede vriendin of familielid zal dit gevoel van plezier en bevrediging alleen maar versterken. Hetzelfde effect heb je ook als je naar prachtige muziek luistert die niet alleen je ziel ontspant, maar ook je geest en lichaam. Zonder het te willen heb je de ULTIEME oorzaken ontdekt van gezondheid of ziekte.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *