Vrijheid is het enige ding datje niet kunt hebben als je niet bereid bent het ook aan anderen te geven.

Levensvraag: Leef je jouw leven of vier je jouw leven? Wanneer je werkelijk in harmonie bent met je lichaam, wordt het een vertrouwde leraar en gids. Vrijheid is het enige ding dat je niet kunt hebben als je niet bereid bent het ook aan anderen te geven. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Op de juiste toon kan alles worden gezegd. Op de verkeerde toon niets. Het delicate punt is het vaststellen van de toon. Wees blij met voorspoed van anderen. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Jezelf toevertrouwen aan een eerlijke toekomst kan pas nadat je eerlijk geweest bent over het verleden.

Toen ik je zag, was ik op slag verliefd. Jij lachte omdat je het wist. Doe wat je moet doen en de kracht volgt vanzelf. Samenwerken is omgaan met verschillen. Doe wat juist voelt in je hart. Kritiek krijg je altijd. Boosheid en agressie maken je zwakker; ze vreten energie. Aardig zijn is een kracht waar je rust in vindt. Welke keuze je ook maakt of wat je ook gaat doen vandaag, zorg dat je er blij van wordt. Je vastklampen aan een illusie doet uiteindelijk meer pijn dan het onder ogen zien van de realiteit. Blijf vragen stellen. Nieuwsgierigheid bestaat niet voor niets. Jeugd is een geschenk van de natuur. Leeftijd is een kunstwerk. Als we stoppen met onszelf te ontkrachten, zijn we allemaal Supervrouw of Superman.

Hoi lieve mensen, vandaag heb ik weer enkele leuke quotes en bedenkingen gesprokkeld om je bewustzijn heerlijk open te maken. Zelf heb ik al zo vaak horen zeggen: “Je bent veranderd”. Ik zeg dan alleen: “Nee hoor, ik ben alleen gestopt met leven zoals anderen dit willen”. Volg gewoon je hart, want dat klopt. Love yourself and the rest will follow. Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren. Als je voor je eigenwaarde afhankelijk bent van anderen, is het anderenwaarde. Denken is worden. Wees daarom uiterst voorzichtig met je gedachten. De universele broederschap van de mens is ons kostbaarste bezit.

Voor degene die ten tijde van deze angst Pandemie nog altijd op zoek zijn naar de waarheid, bied ik hier een waardevolle optie aan om zelf je mening te vormen. Bacteriën, schimmels en schimmelbacteriën kunnen niet besmettelijk zijn, anders zou het menselijke leven al lang zijn uitgeroeid. Maar emoties zoals angst, die zijn wel besmettelijk en kunnen ons infecteren waardoor het lichaam in een overlevingsmodus schakelt. Het is dan moeilijk voor ons brein om tijdens een crisis nog logisch na te denken, omdat het brein biologisch gezien in een overlevingsprogramma vastzit. Een mens kun je ook niet leren zwemmen tijdens een heftige storm. Een leuk weetje tussendoor; het woord “crisis” wordt in onze beleving als negatief bestempeld terwijl het eigenlijk in oorsprong “een moment van de waarheid” betekent. Dus zo gezien een perfect moment om op zoek te gaan naar de waarheid, we zitten namelijk middenin een paradigmaverschuiving dat niet meer te stoppen is. 

Sta je open voor de mogelijkheid dat wat je altijd hebt gedacht, een illusie blijkt te zijn? Alles wat echt lijkt te zijn is fake, alles wat fake is lijkt echt. Daar zit veel waarheid in merk ik. Wist je dat mensen oorlog maken en dat dieren dat niet doen? Daarom spreekt men van het dierenrijk en het mensDOM, met nadruk op DOM. Als je denkt te moeten denken zoals iedereen, dan is het wijzer om op te houden met denken. De zon komt op en gaat onder… maar nooit uit.

Met de academische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting gaat het stilaan minder. En velen aanvaarden dit, want voor goede ‘wetenschappers’ en ‘fatsoenlijke meningen’ is er nog altijd geen probleem. Hoe kortzichtig en geïndoctrineerd door de mainstream media kun je zijn?

 

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024