Waarom de aantrekkingsenergie wel werkt!

Aantrekkingsenergie

De aantrekkingskracht werkt intelligent en accuraat.

Ik merk uit mijn praktijk van healing dat velen onder ons de aantrekkingsenergie ineffectief vinden. Mensen die persoonlijke creatie proberen toe te passen lijken te ondervinden dat het niet werkt! Ik ga het proberen in eenvoudige taal uit te leggen. 

Persoonlijke creatie is nooit ineffectief, ook al lijkt het dikwijls niet de resultaten voort te brengen die je verlangt. In feite komt dit juist doordat het zo effectief is, dat het dit niet altijd doet. 

We moeten beseffen dat aantrekkingsenergie niet alleen reageert op wat we verlangen, aantrekkingsenergie reageert ook op wat we vrezen! Dit komt erop neer dat we kunnen aantrekken wat we willen, maar tegelijkertijd trekken we ook aan wat we van ons af proberen te duwen.

We kunnen in feite nog iets dieper gaan: de aantrekkingsenergie reageert op wat we bewust kiezen, maar ook op wat we onbewust hebben gekozen. Het is een delicate aangelegenheid om echt volledig bewust te selecteren: “uit het veld van de oneindige mogelijkheden”.

In feite gaat het erom hoe je aandacht wordt gericht. Deze aandacht is de bepalende factor van persoonlijke creatie, dat is altijd al zo geweest. Als je iets wilt, krijg je dat, als je iets niet wilt, krijg je dit ook.

De onbewuste keuze

Besef dat onze aandachtsenergie twee componenten heeft, je keuze wordt bepaalt door bewust kiezen, maar ook door onbewuste keuze. De onbewuste keuze waar je dus niet bewust van bent, bevat ook verschillende lagen, een laag dat alles heeft opgeslagen uit jouw verleden, jouw conditioneringen en aannames, opvoeding, jouw perceptie hoe de wereld in elkaar zit. Met andere woorden; tal van conditioneringen waarvan  jij overtuigingen en patronen hebt gemaakt, inclusief familiepatronen die je van je eigen ouders hebt overgenomen. Hoe staat het met je eigenwaarde?

Een ander laag bestaat uit het oerinstinct, het overlevingsmechanisme en het archaïsch denken. En we hebben nog een laag die zeer belangrijk is, hetgeen je ziel op de agenda heeft gezet om te ervaren, hetgeen je bent vergeten toen je koos om hier op aarde te incarneren als een fantastisch mens. Je merkt het al, zeer veel dingen waar we niet altijd bewust aan denken, maar die toch een grote invloed hebben op je persoonlijke creatie.

Kijk, als jij in gedachte concentreert om iets groots te bereiken, bijvoorbeeld de ware geliefde ontmoeten, of een enorme verhoging van financiële inkomsten en dan even later, het volgende uur of de volgende dag bedenkt dat het zo goed als onmogelijk is om dat te realiseren, of jij jezelf het niet waard vindt, dan heb je voor het laatste idee gekozen.

Als je zegt: ‘ach, kom wees reëel! Kies ten minste een doel dat je bereiken kunt’ of ‘ik heb nooit geluk, de ware liefde is niet voor mij’. Op dat moment staat de schakelaar van je persoonlijke creatie nog altijd aan. Je kunt het eigenlijk niet uitzetten, persoonlijke creatie werkt 24 op 24 uur, het stopt nooit. De aantrekkingsenergie kan jou dan niet geven wat je zo graag zou willen.

Dan moet je ook begrijpen dat de gedachte over jezelf, waar een enorme emotionele lading aan vasthangt, gewoonlijk je meeste aandacht en emotionele energie naartoe zal gaan. Hoe je over jezelf denkt speelt dus een cruciale rol. Bewust en onbewust, bedoeld of onbedoeld, opzettelijk of onopzettelijk. Het wordt het stilaan duidelijk dat mensen het proces van de aantrekkingsenergie gaan gebruiken om hun wensen die ze zo wanhopig willen snel te kunnen manifesteren. Maar ze komen uiteindelijk van een koude kermis thuis. Dan zeggen ze: ‘zie je wel, die hocus pocus werkt niet!’ In feite werkt de aantrekkingsenergie perfect en optimaal. Als je opmerkt hoe graag je iets (wanhopig) wilt, en je zegt duidelijk ‘ik wil dat’,  en je blijft dat zeggen, verkondig je tegen je onderbewuste en het universum dat je dat ene ding in feite niet hebt. Je mag er voor 100% zeker van zijn dat de aantrekkingsenergie daar op zal reageren, volledig accuraat en effectief!

Het werkwoord ‘willen’

De meeste mensen gebruiken het werkwoord willen steeds letterlijk, en niet figuurlijk. Daarmee bedoelen ze heel duidelijk dat wat ze willen op dat moment NIET HEBBEN! Zolang dat je het WILLEN letterlijk blijft koesteren, is het onmogelijk om hetgeen wat je wilt te verkrijgen. Begrijp dat het onmogelijk is om op het een en hetzelfde moment te ervaren wat je in feite bevestigt nog niet te ervaren. Daarom kun je niet verkrijgen wat je zo graag zou willen.

De aantrekkingsenergie tast jou continue af. Als je iets letterlijk wilt, zal de aantrekkingsenergie rond jouw uitspraak dit als een gemis aanvoelen, en daarop samen met het universum accuraat en perfect op reageren en JA zeggen! Het universum zegt altijd JA!

Ik heb het over energie, de kracht van je denken, gevoelens, emoties, woorden, het trekt als een magneet aan. Maar in het domein van energie trekt het gelijkgezinde elkaar aan. Ze zoeken elkaar op. Dus het universum zal dus altijd JA zeggen, dus als je meer financiële middelen wilt hebben zul je onveranderd naar meer geld blijven verlangen. Als je wanhopig gezonder wilt worden zal het universum ook ja zeggen en zal je onverminderd naar gezondheid blijven verlangen. Als je zegt: ‘ik wil meer liefde in mijn leven’ zal het universum natuurlijk ook JA zeggen, en je zult onverminderd naar liefde blijven verlangen. Aantrekkingsenergie reageert op “IK”, de startsleutel van je persoonlijke creatie.

Met wat er volgt op IK, wordt de motor van manifestatie opgestart. Dus als je denkt dat de aantrekkingsenergie hocus pocus is, wordt dit veroorzaakt doordat de aantrekkingsenergie jou heeft gebracht wat jij onbedoeld hebt gekozen in plaats van wat jij bewust dacht te hebben gekozen. Het proces loopt continue door, het grootste deel van je tijd wordt gevoed met je diepste gevoelens over wat jij kiest wie jij werkelijk bent, meestal op onderbewust niveau. Ik wens uit het hart iedereen alle geluk en een fantastische gezondheid toe.

Daniel

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *