Waarom de bacteriën, schimmels en virussen geen ziekteverwekkers zijn, maar meer de opruimers van aangedaan of beschadigd weefsel

De microbe theorie van Louis Pasteur is een mythe die door de farmaceutische investeringsmaatschappij in stand gehouden wordt. Ondertussen zitten miljoenen mensen in de valkuil van onwetendheid en ziekte, en deze situatie blijft voortbestaan dankzij deze mythe. Louis Pasteur gaf op zijn sterfbed toe dat hij zich schromelijk heeft vergist met de bacterie theologie. Hij gaf toe, dat het eerder het milieu en de omgeving van de cellen is die bepaalden welke soorten micro-organismen en hoeveel van hen zich aan de cellen van organisch materiaal zouden hechten.

“Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop hij valt”.

Een bekende citaat van Louis Pasteur:

Een tijdgenoot van Louis Pasteur, Antoine Béchamp had dit eveneens ontdekt en hij was absoluut van mening dat de ecologie van het bloed en de weefsels uiteindelijk de doorslag gaf of iemand al dan niet ziek zou worden. De bacterie theologie van Louis Pasteur heeft net zoveel gaten als Zwitserse kaas en hij wist dat. Louis Pasteur gaf dit toe en Antoine Béchamp bewees dat micro organismen waaronder bacteriën, schimmels en virussen geen ziekteverwekkers waren, maar meer de opruimers van aangedaan of beschadigd weefsel. Micro organismen zoeken een natuurlijke omgeving –  namelijk verziekt weefsel –  in plaats van oorzaak te zijn van ziekte. 

Verziekt weefsel trekt microben aan, logisch, hun taak is opruimen van beschadigde cellen en toxines

De aanwezigheid van ziekteverwekkers geeft aan dat het weefsel verziekt is. De aanwezigheid van de ziekteverwekkers creëert niet noodzakelijk ziekte. Er is altijd een onderliggende oorzaak, intoxicatie of de schadelijke effecten van biologische conflicten en trauma’s. Verzwakt en ziekelijk weefsel is een doelwit voor micro organismen, een uitnodigende omgeving waar deze opportunisten graag vertoeven. Eerst wordt de mens ziek, de ziekteverwekkers komen later tevoorschijn. In 1883 verklaarde Antoine Béchamp resoluut: De voornaamste oorzaak van ziekte ligt altijd in onszelf. 

Iedere persoon wordt 24 uur per dag gebombardeerd en blootgesteld aan micro organismen, en dit gedurende ons hele leven. In feite hebben we in ons lichaam veel meer micro organismen dan lichaamscellen. Sommige microben hebben zuurstof nodig, andere niet. De voornaamste taak van microben is om ons voedsel te helpen verteren voor resorptie (darmflora) en om belangrijke voedingstoffen aan te maken zoals vitamine B12 en K. Andere micro organismen helpen dan weer om afvalstoffen en toxines af te breken die via de ontlasting worden afgevoerd. Nog andere microben zijn gespecialiseerd om beschadigde eiwitten af te breken, voornamelijk in de lymfe en zo kunnen we nog tal van voorbeelden geven hoe ons lichaam samenwerkt met de zogezegde “ziekteverwekkers”. 

Onze algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem nodigt continu “ziekteverwekkers” uit zoals gisten, bacteriën of andere micro-organismen. De natuur werkt nooit op basis van oorlog. Ons gezondheidssysteem valt geen bacteriën of virussen aan alsof die de vijand zijn. Ze worden pas teruggedrongen als ze hun herstel- en schoonmaakwerk samen met de algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem hebben afgerond in het lichaam. Pas als er micro-organismen sterven in het lichaam worden deze toxisch, andere bacteriën ruimen dit op. Daarom heeft het menselijke lichaam speciale bacteriën die als kamikaze fungeren door de giftige microbe op te eten en naar buiten te brengen. Dit gebeurt in de darmflora, de galflora, de lymfe flora en het microbiële leven in het bloed en het intercellulaire vocht. Sommige witte bloedcellen in de lymfe en het bloed doen dit ook (fagocytose). Enzymen van de pancreas komen in de bloedbaan terecht om te helpen met giftige stoffen af te breken, hetzelfde doen de maagsappen die in de lymfe terechtkomt. Moeder natuur heeft werkelijk over alles nagedacht. Slecht voedsel zal de maag en pancreas uitputten.

Het lichaam werkt samen met microben

Zonder al deze micro organismen, zowel deze die voedingsstoffen produceren als deze die giftige stoffen afbreken (de zogezegde ziekteverwekkers), zal ons lichaam verdrinken in een vijver van afval. Het wordt stilaan duidelijk dat we beide soorten micro organismen echt nodig hebben. Gezonde mensen leven in een biosfeer, omsingeld door miljoenen micro organismen, zowel intern als extern, samen met alle leven in een dynamisch evenwicht dat gunstig is voor alle partijen. 

Het grote werk van Antoine Béchamp toonde aan dat als het zuur-base balans of beter gezegd de PH-waarde van het menselijke lichaam doorslaat naar zuur, het lichaam meer voedsel voor destructieve microben produceert. Daarbij zal het risico op ziekte toenemen. Micro-organismen en bacteriën zijn de opruimers van schadelijke stoffen die de verzuring van het lichaam veroorzaken. Zo kan het lichaam terugkeren naar een meer basische toestand. De PH waarde slaat door naar zuur als er verstoppingen ontstaan door afvalstoffen, toxines, andere schadelijke stoffen en eiwitten. Ook als gevolg van de schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. Dit gebeurd in het spijsverteringskanaal, haarvaatjes, het intercellulaire vocht of het bindweefsel, de lever en de lymfe. Allemaal als gevolg van verzwakking van de algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem die de kracht niet meer heeft om het lichaam te ontgiften. (En dit vernietigend proces wordt versterkt door symptoombestrijding en vaccinaties). Intoxicatie van het lichaam is de gemeenschappelijke oorzaak van alle soorten ziekten en aandoeningen die wij kennen.

Pleomorfismen of primitieve microben

Antoine Béchamp bewees met zijn experimenten het bestaan van pleomorfismen, ofwel primitieve microben die in ons bloed, weefsels en cellen aanwezig zijn. Hij bewees dat pleomorfismen van vorm kunnen veranderen om als andere soorten bacteriën weer tevoorschijn te komen. Deze primitieve onschadelijke bacteriën leven in harmonie met het lichaam van de gastheer als de voorwaarden gunstig zijn, met andere woorden, het lichaam is sterk, gezond en heeft een basisch milieu. Maar pleomorfismen veranderen zichzelf in bacteriën als de PH-waarde verandert en de zuurgraad stijgt. Op hun beurt worden deze bacteriën schimmels als de PH-waarde stijgt naar een nog hogere zuurgraad. Antoine Beauchamps zei ook dat schimmels uiteindelijk in “virussen” veranderen als de PH-waarde verder blijft stijgen naar een nog hogere zuurgraad. 

Allemaal als gevolg van verzuring veroorzaakt door afvalstoffen, toxines en de schadelijke effecten van biologische schokken en trauma’s. Dood celmateriaal, zuur materiaal van de stofwisseling, bloedeiwitten, toxines, eiwitten en andere schadelijke stoffen die opgeslagen worden in de vloeistoffen en weefsels van het lichaam. Deze toestand zal lichaamscellen gaan beschadigen die vervolgens het verzurende effect gaan versterken. Het resultaat is een toxinecrisis (intoxicatieschok en ziekte) dat in feite niets anders is dan een poging van het lichaam zich te ontgiften om terug te kunnen keren naar een meer basische toestand. Het kostte de natuur meer dan twee miljoen jaar om met een gezondheidssysteem te komen, dat via een ontstekingsreactie of ziekte kan reageren op een vreemde binnenkomer of geactiveerde latente microbe en schadelijke stoffen. Om daarmee het lichaam in staat te stellen zich te kunnen ontgiften en zuiveren om een basisch milieu te creëren. DAT IS EEN OVERLEVINGSSTRATEGIE, ECHTE MASSA ALGEMENE GEZONDHEID! 

En opeens hebben artsen in de 20ste eeuw bedacht dat ze deze miljoenen jaren oude wijsheid van de natuur kunnen verslaan, wat een arrogantie! De belangrijkste taak van ons gezondheidssysteem is het ontgiften en zuiveren van het lichaam om een basisch milieu te creëren en in stand te houden in het lichaam. Pas op de tweede plaats komt het terugdringen van micro organismen door antistoffen en anti lichaampjes. Gelukkig dat er nu artsen zijn die begrijpen dat het lichaam eerst moet ontgift zijn alvorens het kan genezen. Nogmaals in herhaling, antistoffen en anti lichaampjes komen op de tweede plaats van activiteit van onze algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem. 

Net zoals vliegen of ratten geen afval veroorzaken zijn micro organismen geen roofdieren, maar aaseters. Micro organismen zijn het bewijs van ziekte, nooit de oorzaak van ziekte. Dat geldt ook voor het coronavirus. De omgeving is alles, de microbe is niets. Onthoud dit, je angst zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als het lichaam een basische toestand heeft is het microbioom in evenwicht en dat staat synoniem voor gezondheid en energie.

Het ontgiftend vermogen van het lichaam wordt tegengewerkt

ziekte of ontsteking zijn de meest effectieve manieren van het lichaam om een toxinecrisis de baas te worden. Tenzij het gezondheidssysteem al onherstelbaar is beschadigd door overbelasting als gevolg van ondervoeding, stress en angst, uitputting,  milieuvervuiling, gebrek aan blootstelling van zonlicht enzovoort. Microben worden stuurloos (overgroei) als het toxine niveau de tolerantiegraad overschrijd in het lichaam. In dit geval is medisch acuut ingrijpen gerechtvaardigd om de symptomen af te vlakken. Maar het is noodzakelijk dat elke behandeling telkens vergezeld of voorafgegaan wordt met het reinigen van het lichaam van afvalstoffen, toxines en andere schadelijke stoffen.  En daar zit het schoentje dat wringt. Onze medische wereld en de farmaceutische investeringsmaatschappij dat niets met gezondheid te maken heeft, doet er alles aan om door middel van vaccinaties en symptoombestrijding het HET LICHAAM TEGEN TE WERKEN om zichzelf te ontgiften. Zo kan het lichaam niet terugkeren naar een basische toestand. Symptoombestrijding en vaccinaties vernietigt de massa algemene gezondheid en zijn detox- en recyclingsysteem, en staat dit natuurlijk proces in de weg waardoor allerlei chronische aandoeningen ontstaan. Het moge duidelijk zijn dat micro organismen nooit de oorzaak zijn van ziekte en daarom kunnen symptoombestrijding, serums en vaccinaties nooit een ziekte genezen of voorkomen. Symptomen onderdrukken of weg nemen is niet hetzelfde als de ziekte genezen. Onthoud dit.

Microben zijn onze vrienden

De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en micro-organismen zijn vriendjes om het lichaam steeds zuiver en proper te houden zodat de PH-waarde basisch blijft. De PH waarde van een gezond menselijk lichaam schommelt tussen 7.35 en 7.45 op de schaal van 14. Symptoombestrijding en vaccinaties zorgen ervoor dat het lichaam zich niet meer kan ontgiften en dan worden micro organismen gevaarlijk. Dit zien we gebeuren op dit moment in onze maatschappij, de ene mutatie na de andere. Maar dat is niet de schuld van de ziekteverwekker of de micro organismen.

Veel zogezegde “ziekteverwekkers” worden gewoon gekweekt in de darmen en de lymfe als doel om beschadigde eiwitten op te ruimen zodat het lichaam basisch kan blijven. De grootste bacteriële agentia zit nu eenmaal in de buikstreek, 80 % van de lymfe is verbonden met de darmen. Een lichaam met een Ph-waarde van 7.35 – 7.45 is synoniem van gezondheid. Mochten artsen dit eens leren, dan zouden ze zich richten om elke ziekte oorzaak georiënteerd aan te pakken zodat het microbioom van de mens in evenwicht blijft dat gunstig is voor alle partijen. Ik hoop dat deze blog een beetje duidelijkheid schept over de mythe van de bacterie theorie die door de medische wereld en de farmaceutische investeringsmaatschappij in stand gehouden wordt.

Zoals je leest worden we de afgelopen jaren flink voor de gek gehouden. Persoonlijk heb ik er uit eigen interesse een onderzoek op los gelaten. Voor eens en voor altijd vond ik het tijd om het virus (C) te ontkrachten. Bekijk daarom eens mijn onderzoek en indien je dit wil inzien en alles wilt lezen kan dat voor een bedrag naar eigen keuze.

Hier vind je mijn onderzoek: Het complete virusverhaal

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *